Seuraa 
Viestejä9792
Liittynyt17.2.2006

Moni palstalaisista lienee juustojen ystävä ja sen vuoksi tässä threadissa voi suositella hyviä löytämiään juustoja myös muille palstalaisille.

Viime viikonloppuna tuli ostettua kauppahallista hyvää Ranskalaista Bleu de Gex- sinihomejuustoa sekä Morbier- merkkistä Comte-juustoa, jotka maistuivat erittäin hyviltä piparkakkujen sekä punaviinin kera.Suosittelen.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sivut

Kommentit (46)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Suhteellisen uusi sinihomeinen tulokas ranskasta st. Agur on loistavaa. Kermaista ja pehmeeää. Ei mikään laihduttajan eväs, mutta erinomaisen makuista!

Lidlin (inhoan Lidiä, etenkin niiden kassoja) halpis juusto arkikäyttöön. Hieman nössöedamia voimakkaamman makuinen, maistuu jopa ruisleivän päällä, ja hieman voimakkaammanmakuisten kalasäilykkeiden kanssa leivän päälle laitettuna loistavaa..

öö normijuusto vois olla vaikka Gouda.

Mitä nyt Saksassa ollessani söin jtn saksalaisia juustoja ja sitten tietenkin valkosipulilla höystetty juusto ja savujuusto tjsp.

Sinihomejuuston suhteen ei tarvitse mielestäni mennä merta edemmäs kalaan. Sen kun vaan poimii Auran tinapaperisen pakkauksen koriin kaupan hyllyltä. Mutta näin oli ennen, että aikoinaan Auran sinihomejuustopakkauksessa oli enemmän "hometta" kuin nykyisin. Tuote on vuosien varrella edennyt enemmäkin "hiivan" suntaan kuin "homeen" suuntaan.
Riippuu toki siitä, mistä kohtaa isompaa juustoa käteen osuva juustopala on lohkaistu.

Homesienet usemmiten sisältävät toxiineja eikä niiden kaikkien haittavaiukutuksia edes tunneta kunnolla.

John Carter
homejuustoa sekä Morbier- merkkistä Comte-juustoa, jotka maistuivat erittäin hyviltä piparkakkujen sekä punaviinin kera.Suosittelen.

Juusto kuuluu leivän päälle ja useimmiten nautitaan maidon kanssa. Glökin (alkoholiakin voi olla mukana) kanssa voi jouluna ottaa pari piparkakkua, mutta juustoa siihen päälle.

John Carter
Seuraa 
Viestejä9792
Liittynyt17.2.2006

Joo, kannattaa kokeilla piparkakkuja ihan vaikka kotimaisen Aura-juuston kera.Todella hyvä makukombinaatio.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Joo. Jouluaattona kun kerää lautaselleen Auran sinihomejuustoa, kinkkua ja itsetehtyä rosollia, niin eipä paremmasta ole väliä.

Toki itsetehty rosolli olisi hyvä aihe keskustella, että mitä itsetehtyyn rosolliin kuuluu laittaa. Josko joulunpana asiasta haastellaisiin.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Aurajuusto on ihanan voimakkaan makuista. Sitä on kiva ottaa lautaselle nokare ja mennä jonnekin popsimaan sitä vähitellen, pieniä murusia kerrallaan.. niin että riittää pitkäksi aikaa.. muita juustoja en osaakaan nimetä. Se yks on hyvää mutta en osaa sanoa mikä.. iskän tekemä juustofondyy on hyvää..

くそっ!

Feta juustoa (sitä valmiiks paloteltua) salaatin sekaan ,nam nam.
Grillattiin eilen illalla ,lämmintä piti olla yllä,ja hyvää oli.
Pyvää punkkua mukana,tiätty.
Sinihomejuustoa Ylhäisten näkkärin päälle ja mikroon,niin että juusto sulaa,ei liian kauan(!) ja eiku syömään.

John Carter
Joo, kannattaa kokeilla piparkakkuja ihan vaikka kotimaisen Aura-juuston kera.Todella hyvä makukombinaatio.Pitää paikkansa. Toinen klassikko on homejuusta (vaikka mainittu Aura) ja kypsä päärynä. Tästä voi tehdä salaatin viipaloimalla mukaan varsiselleriä nanomillin siivuina ja murskaamalla päälle Pecan-pähkinöitä. Efekti on *****.

Juustoista. Kannattaa maistaa suomalaista Viinitarhurin juustoa.
Kyseessä on kenties vasta kolmas kv-tasolle yltänyt juusto Suomessa mustaleiman ja auran lisäksi.
http://www.juustokellari.fi/index.php?p ... ustot&id=1

John Carter
Seuraa 
Viestejä9792
Liittynyt17.2.2006

Joo, Viinitarhurin juusto on suomalaisten juustojen aatelia.Kannattaa maistaa myös saman valmistajan (Juustoportin) Kellarimestarin juustoa.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

John Carter
Joo, Viinitarhurin juusto on suomalaisten juustojen aatelia.Kannattaa maistaa myös saman valmistajan (Juustoportin) Kellarimestarin juustoa.Kiitos, testaan tuon.

Vastaan suosittelemalla viikko sitten ostamaani Vuohen Vuoristoa. Onko tämä Juustoprotti hankkinut jonkun ulkomaisen juustomestarin vai mitä perkuletta, nämä eivät nimittäin häpeä mitenkään franskalaisille, hinta-laatu osastossa voivat jopa voittaa.

http://www.juustoportti.fi/index.php?pa ... stot&id=10

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat