Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Luonto ei ole aina niin nätti ja mukava kuin jotkut todellisuudesta vieraantuneet nykyihmiset saattavat kuvitella. Tähän viestiketjuun suunnittelin kerääväni muutamia tapauksia sen groteskista puolesta. Aloitetaanpa:

Teratooma on kasvaintyyppi, jonka rakenteessa on havaittavissa jokaisen kolmen alkiokerroksen (ekso-, meso- ja ektodermi) kudos- tai elinjohdannaisia. Teratooman saa aikaan pluripotenttien solujen (kolmeksi eri alkiokerrokseksi erikoistumaan pystyvät kantasolut) epänormaali kehitys. Kasvaimen kudokset ovat itsessään normaaleita, mutta sopimattomasti järjestyneitä. Teratoomien on ilmoitettu sisältävän hiuksia, hampaita, luuta ja harvoissa tapauksissa myös monimutkaisia elimiä kuten silmämunaa, kättä, yms. "Fetiformi teratooma" syntyy spontaanisti sukusoluissa, joko naisen munasarjoissa munasolusta tai miehen kiveksessä siittiöstä. Kyseiset teratoomat muistuttavat epämuodostuneita sikiöitä, mutta eivät kuitenkaan synny hedelmöityksessä. Teratooma kasvaa ja jakautuu aluksi kuten varhainen alkio, mutta kudokset kehittyvät anatomisesti täysin epäjärjestyksessä. Allaolevissa linkeissä kuvia kyseisista kasvaimista (ei välttämättä sopivaa herkemmille mielille).

http://128.112.44.57/challenging/CNmedi ... %20003.jpg
http://img520.imageshack.us/img520/4946 ... ma1zx3.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/700/ ... ma2mz9.jpg

http://www.emedicine.com/med/topic3449.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Teratoma

Ottakaa toki osaa.

Kommentit (11)

Ihastuttavaa, Tsiegtiez.

Ceratothoa-suvun äyriäiset ovat loisia, jotka "vaihtavat paikkaa" kalan kielen kanssa, eli joko syövät tai vain irrottavat sen. Sitten ne elävät kalan suussa syöden sen tuottamaa limaa ja verta. Ne eivät tapa isäntäänsä, vaan kala voi kantaa otusta suussaan vuosikausia.
Muutama kuva.
Juttu eri suvun lajista, joka näköjään tekee samaa.

Myös eläimiä saalistavat sienirihmastot ovat mielestäni jotenkin karmivia. Sienet, jotka mielletään passiivisiksi ravinteiden ottajiksi ja jokseenkin kasvimaisiksi, ovatkin melkoisia petoja maan alla: ne pyydystävät rihmoillaan sukkulamatoja ja muita pikkueläimiä ja kuristavat ne.
Sukkulamato kuristusotteessa:

Mei long

Myös eläimiä saalistavat sienirihmastot ovat mielestäni jotenkin karmivia. Sienet, jotka mielletään passiivisiksi ravinteiden ottajiksi ja jokseenkin kasvimaisiksi, ovatkin melkoisia petoja maan alla: ne pyydystävät rihmoillaan sukkulamatoja ja muita pikkueläimiä ja kuristavat ne.

Joku noissa sienissä kolahtaa kyllä itsellekin.
http://neurophilosophy.wordpress.com/20 ... -parasite/
Tuolta kannattaa katsoa ensimmäinen video loppuun saakka,
juttu on kokonaisuudessaankin mielenkiintoinen. Tuli joskus katsottua tuo dokumentti mistä em. pätkä on ripattu, oli kyllä aika X-files osastoa

Tämä on jo pitkään ollut lempparini: toukka, joka syö etanan tyhjäksi siinä määrin, että etanasta tulee zombi. Toukka saa sitten etanan kulkemaan jollekin korkealle paikalle ja liikkuu etanan tuntosarvissa kuin merkkivalo, jolloin lintu tulee syömään koko paketin ja levittää toukan geenejä taas eteenpäin.

http://www.youtube.com/watch?v=EWB_COSUXMw

Äkkiseltään tuli mieleen lapamato: http://fi.wikipedia.org/wiki/Lapamato .
Loisten luokan alla oli myös Giardia lamblia: http://fi.wikipedia.org/wiki/Giardia_lamblia .

Sudenkorennon toukasta en löytänyt sopivaa kuvaa, mutta luontodokumenteissahan niillä on yllättävän paljon Alien-otusta muistuttava pyyntielin.

Muistaako kukaan mitä olivat ne meduusat, jotka aika-ajoin ajautuvat Kiinasta merelle ja Japaniin suurina massoina? (taisi olla n. metrin halkaisijaltaan)

Orava - kurre - Sciurus vulgaris
Sehän ei syö pelkästään pähkinöitä ja käpyjä, kuten usein luullaan. Se pistää parempiin suihin linnunmunat ja miksei poikasetkin tilanteen tullen.

Aiheeseen liittymätön kuva.

Hepokatit Tettigoniidae
Nehän ovat niitä semmoisia hyppiviä isoja heinäsirkkoja. Väärin. Ne ovat armottomia petoja siinä missä ampiaiset ja sudenkorennotkin.

Sudenkorento

Ampiainen on kinnostunut vähän muustakin kuin kukista.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005
tsiegtiez
Teratooma on kasvaintyyppi, jonka rakenteessa on havaittavissa jokaisen kolmen alkiokerroksen (ekso-, meso- ja ektodermi) kudos- tai elinjohdannaisia

Jos vauvat ovat taideteoksia, niin silloinhan teratooma on nonfiguratiivista taidetta. Nonfiguratiivinen vauva.

Kauhuaiheesta seuraavaan: Australian pussihukkien, ja maailman koirien joukossa leviää tarttuva syöpä.
http://accessscience.com/content/Contag ... s/YB110029

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat