Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tässä vähän aikaa sitten ollaan hehkuteltu sitä, kuinka Suomi on jäämässä jälkeen "laajakaistakilvassa" Alunperin en oikein tienyt mitä moisesta tutkimuksista ajatella, kunnes huomasin että Aasian potrapoikahan se on kyseisen listan kärjessä

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7610534.stm

Tämä oli minulle eräänlainen "ahaa elämys"

Jos Japani on kyseisen listan kärjessä, se kertoo jo paljon! Tunnustan etten ikinä ole "Aasian ihmemaassa" edes käynyt, mutta minulla on kumminkin oma mielipiteeni asiasta. Eli se, jos Japanin hallitus ja yrityselämä hysteerisesti panostaa suurimpien kaupunkien 100MB/s laajakaistayhteyksiin ei välttämättä kerro kovin paljoa. Ensinnäkin se, että jos suurimmissa kaupungeissa(Tokio, Osaka...)on tuo 100MB/s laajakaista käytössä ei vielä kerro kovin paljoa. Kuinka edullinen se laajakaista on, ja onko se käytössä syrjäseuduilla, jotka Japanin tapauksessa ovat yleensä saaria, joilla tarvitaan jo WIMAX:siä.

Nämä on tällaisia käytännön kysymyksiä. Se, jos on käytössä "superyhteydet" ei vielä kerro kuinka YLEISESSÄ käytössä ne on. Onko nämä yhteydet halvasti ja edullisesti muunkin maan käytössä niinkuin Suomessa? Eli onko niistä hyötyä muille kuin pelkälle business eliitille?

Japsien suhteen on vielä sanottava, että ne verkko itsessään ei ole pullonkaula, mutta kulttuuri saattaa jo olla.

http://www.newsvine.com/_news/2007/11/0 ... e-in-japan

Eli jos siellä on hysteerinen halu kehittää nimen omaan vain noita mobiiliyhteyksiä ja palveluita, niin se kyllä hyvin pitkälle tarkoittaa, ettei niistä ole valtaväestölle hyötyä, koska ei kaikilla kerta kaikkiaan vaan ole varaa surfata intetnetissä kännykällä, vaikka sitä pyrittäisiin tekemään kuinka edulliseksi. Toiseksi, kännykkä laitteena omaa todella vähän tehoa jos sitä verrataan PC:hen Eli siitä tulee tavallaan se "pullonkaula" joka katkaisee ne hyödyt joita tuosta verkon hysteeristä laajentumisesta pitäisi seurata. Suomessakin on ollut näitä "mobiiliongelmia" näiden verkkojen suhteen, eli esim kannettavien tietkoneiden mobiiverkot eivät ole toimineet edes pääkapunkiseudulla niinkuin on luvattu. Tuo Japanin "edistyksellisyys" listan kärjessä ei siis mielestäni kerro muusta kuin teoreettisesti voimasta. Teoriassa maailman paras verkko, tarkoitettu ensisijaisesti mobiilaitteille, ja verkko joko toimii tai ei toimi, ja maksaa mitä maksaa. Ei se kumminkaan korvaa tätä alkuerpäistä internettiä joka on paljon vakaampi, halvempi, ja tehokkaasti tavoittaa huomattavasti suuremman määrän ihmisiä. Amerikkalaisyhtiö Cisco taisi tässä yhteydessä mitata vain tätä "teoreettista" kapasiteettia ja valmiutta uuden sukupolven sovelluksiin, joita esim Britannian verkot kuulemma "eivät kestä" Kuulostaa markkinointikikalta, jolla saadaan tilauksia eri mailta kun vakuutetaan kylliksi pitkään "puolueettomissa" mittauksissa kuinka paska verkko niillä on, ja nostetaan aina jalustalle eristynyt Japani, jolla verrattuna Eurooppaan on tyystin eri kuviot. Mainitsinko muuten että Japani on nyt talouslamassa?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7611730.stm

Inttävät kiven kovaan että taustalla on kohonneet raaka-aineiden hinnat. Ei sitten mitenkään siihen voisi olla syy, että kotimarkkinat romahtivat jo "kultaisella kasarilla" pääosin tehottomaan työkulttuuriin ja sadistiseen "kotikuriin" ja sitten alettiin dumpata omaa tavaraa ulkomaille? Nyt tosiasiassa Kiina tekee saman huomattavasti halvemmalla, eikä heillä ole tarjota muuta kuin ylihintaista roskaa, joka mobiilaitteiden tapaan toimii ensisijaisesti Japanissa, ja joille on ulkomailla tarjolla huomattavasti halvemmat kotimaiset(tai sitten Kiinalaiset)vastineet. Se että Japani on tuon listan kärjessä kertoo jo suoraan sanoen aika paljon

Kommentit (3)

Jos jätettäis parit verkon päivityskierrokset välistä, säästettäis varat johonkin 10 gigan yhteyteen yli 90 % talouksista.

Onko Japanissa jo niin, että 100 megan verkon ansiosta esim. viranomaiskäynnit virastossa alkavat käymään tarpeettomiksi.

Voisi olla suomalaisellekkin viranomaiselle houkutteleva asia se, että kotoaan taikka työpaikalta voitaisiin hoitaa viranomaisasioista "naamat naamoja kohdaten" kameran ja netin välityksen avulla.

turnabull
Onko Japanissa jo niin, että 100 megan verkon ansiosta esim. viranomaiskäynnit virastossa alkavat käymään tarpeettomiksi.

Voisi olla suomalaisellekkin viranomaiselle houkutteleva asia se, että kotoaan taikka työpaikalta voitaisiin hoitaa viranomaisasioista "naamat naamoja kohdaten" kameran ja netin välityksen avulla.


Ei tietoja, mutta uskoisin helpottavan asiaa. Kun ne 130 miljoonaa japanilaista elää pikkupläntillä, on virastojenkin oltava työmäärältään isompia ku jonkun Mikkelin sossu.

Mutta missä virastossa suomalaisen tulisi asioida? Työttömille työkkäri ja sossuille luukkusa. En mä ainaska missään virastossa asioi. Joo, poliisin palveluista saa niitä henkilökortteja se joka tarttee.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat