Seuraa 
Viestejä2347
Liittynyt27.4.2008

Aihetta sivuttiin jo miesten ja naisten aivo-osiossa. Kertokaapa kokemuksia esimerkiksi noitten kirkasvalolaitteiden vaikutuksista. Itselläni ei niitä ole, mutta esimerkiksi kellertävät valot tuntuvat suorastaan masentavilta. Pitäisi varmaan hankkia moinen laite, vitamiinipurkin sijasta talveksi. Alkuun löysin tälläistä materiaalia...
http://www.adlux.fi/public/koti/paivanv ... eessa.html

Everything you know, is about to change.

Sivut

Kommentit (35)

Valo paljastaa pimeyden kätköt. En tiedä mitä hyötyä on kuitenkaan ylimääräisistä valoista, jos mitään uutta ei voi valo paljastaa? Mutta eiköhän AINA yksi uusi lamppu ainakin yhden uuden yksityiskohdan paljasta?

Meillä on kuntoutuskodissa tuollainen lähes puolen neliömetrin kokoinen kirkasvalo-lamppu, joka on yleensä YÖLLÄKIN päällä...

Ja siitä voittamisesta: EI VOI AINA VOITTAA! Jos saa jollakin pahallaan puristettua vastustajastaan vain huonoja siirtoja, on molemmat häviäjiä...

Äitimuorille joululahjaksi annettu kirkasvalo-herätyskello, joka herättää hitaasti kirkastuvalla valolla ja lopuksi linnunlaululla, kuulemma helpotti jonkin verran talven loputtomassa pimeydessä heräämistä.

Aika mutuiluahan tuo on, mutta sekin tekee jo paljon, jos itse luulee, että on helpompaa.

Huonona puolena tietysti se, että kesällä herää lintujen lauluun jo ennen auringon nousua, kun luulee kellon soivan.

Teekkari
Voittaminen on filosofian kysymys. Ja voittaa voi monella tavalla.Joo, mutta on VARMASTI valhe, jos luulee, että joku on AINA pelkästään Voittaja! Valheellista voittoa en kovin korkealle koroita...

Ei voittanut Kristus jokaista sielua puolelleen eikä Saatanakaan jokaista puolelleen...

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Suotta avaamaan uutta aihetta joten nostetaanpas ajankohtainen sellainen taas ylös seuraavan uutisen myötä:

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/166731.shtml

Led-valot korvissa voivat ehkäistä masennusta

12.01. - 07:00 (Luotu: 07:00)

STT

Masennusta voidaan tulevaisuudessa ehkäistä korviin työnnettävillä voimakkailla led-valoilla, kirjoittaa sanomalehti Kaleva.

Oululaisen Valkeen toimitusjohtaja Juuso Nissilä ja tuotekehitysjohtaja Antti Aunio ovat kehittäneet laitteen, jolla valoa annostellaan korvakäytävien kautta suoraan aivojen valovasteellisen osiin.

- Neljässä viikossa lähes kaikki vakavista masennus- ja ahdistusoireista kärsineet, kaamosmasentuneet koehenkilöt parantuivat täysin, Nissilä kertoi lehdelle.

Korvakäytävästä pystyy lähettämään kätevästi valoa aivoihin, sillä luut ovat korvakäytävässä ohuimmillaan.

Professori, ODL Terveyden johtava ylilääkäri Timo Takala luonnehtii hoitomenetelmää "vähintään vallankumoukselliseksi".

- Kaikki oireet lievenivät normaalitasolle lyhyessä ajassa, Takala sanoo vahvistaen testiryhmän tulokset.

- Valolla on suora biologinen vaikutus, ja siitä on nyt selkeää näyttöä.

Nissilä ja Aunio patentoivat laitteen jo vuonna 2006. Laitteet saataneen myyntiin nettiin ja apteekkeihin helmikuun alussa.

Toinen aihetta sivuava kysymys koskee valon laatua, tai tarkemminkin sen spektriä. Onko väli katseleeko kaamokseen suurpainenatriumin tai ledin sangen kapeaa spektriä vai pitäisikö olla laajemmalla alueella säteilevää fotonivirtaa?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Nythän päivän HS.fi kertoo pääsivullaan, että LED-valoilla voidaan poistaa hyvin tehokkaasti masennus saattamalla valo aivoihin korvakäytävän kautta.
Tuo valon puute talvella on vaikuttanut myös D-vitamiinin kautta. Nyt myös suora vaikutus tuli selväksi.
Vastannee täysin rahvaan näppituntumaakin.

Onkohan tästä "LED-valo korvassa" -jutusta mitään tuplasokkotutkimusta?

Vai onko kyseessä normaali placebo-efekti?

Ainakin suhteellisen suolaisen hintaisia...

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Mitkä osat aivoissa kykenevät aistimaan valoa? Ja jos kalliilta kuulostaa tuommoinen korvakäytävän valaiseminen, eikös suuritehoisia ledeja voi jokainen omatoimisesti ostaa ja tunkeä korvakäytävät täyteen. Liekköhän mokomien värillä merkitystä? Vihreä ei ainakaan tunkeudu kudoksiin kovin syvälle joten kenties enempi punertava voisi toimia paremmin?

Tästähän voisi tehdä sokkotutkimuksen siten että kohde ei tietäisi onko ledi päällä ja jos on, niin minkä värinen ledi onkaan kyseessä.

Voikohan tässä saada päävärkki liikaa valohoitoa?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Heitettäköön tässä tuleva muotihitti jollekkin näppärälle markkinamiehelle idea tuotteistettavaksi:

Ledieari, semmoinen neonvärisenä hehkuva korvatulppa musiikkijuttujen yleisölle.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Paljonko aivot saavat valoa suoraan kallon läpi vaikkapa aurinkoisena päivänä? Entä paraneeko aivoleikkauspotilas kaamosmasennuksesta kun hän saa suoraa valoa aivoihin leikkaussalissa? Kärsivätkö kaljut vähemmän kaamosmasennuksesta kun ei ole hiuksia valon kulkua estämässä?

Ja lopuksi tärkein kysymys: Miten ja kuka lahjoa STT:llä jotta se jatkaisi tällaisten humpuukkimainosten julkaisuja?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Aloitusviestissä on erään yrittäjän omia valaistuskohteita "oikein käytetystä" päivänvalolampuista. Katsokaapa kuvia tehdyistä omakotitaloista ja kertokaa ovatko ne mielestänne viihtyisiä ja miellyttäviä tiloja?! Minusta ei oikein yksikään tila. Jotta ihminen virittyy myös nukkumaan, hänen ei tulisi olla kirkkaassa päivänvalossa nukkumaanmenoon asti, tämän kai sanoo järkikin? Tietysti, jos aikoo oleskella vain sisätiloissa kuten talvella meidän on joskus pakko, niin päivänvalolamppu on hyvä lisä.

Valon värillä on vaikutus mielentilaan kuten myös nähdyillä väreillä.

Olisiko ihanaa ja itsetuntoa kohottavaa herätä talviaamuna, lampsia kylppäriin ja nähdä oma itsensä sellaisena kuin näytämme rannalla ensimmäisenä aurinkoisena kesäpäivänä? Valkoisena ja väsyneenä? En minä ainakaan haluaisi, haluaisin näyttää hyvältä, olkoon vaikka valhetta! Sen teenkin halogeeneilla, koska niissä on värintoistokykyä paremmin kuin päivänvalolampuissa, ne suorastaan korostavat punaista...

Mistään normaalisti käytettävästä valonlähteestä ei tietääkseni tule UVB-säteitä, joita myös tarvitaan.

Emme toki tiedä vielä kaikkia valon terveysvaikutuksia. Mielenkiintoisia siksi tällaiset korvavalot! Luulisi kuitenkin, että silmien kautta se käy paljon tehokkaammin..?

Canccu
Onkohan tästä "LED-valo korvassa" -jutusta mitään tuplasokkotutkimusta?

Vai onko kyseessä normaali placebo-efekti?
Seuraavaksihan firma tekee kaksoissokkotutkimuksen vehkeen vaikutuksista yhteistyössä Oulun Yliopiston ja ODL Terveyden kanssa. Tähän asti on voitu vasta todentaa laitteen vaikutus magneettikuvauksilla. Ihmisillä testattuna näyttäisi tehoavan, mutta tämä teho voi olla myös placebovaikutusta.

Vaikka kuulostaakin hauskalta, tämä ei ole mikä tahansa höpöhöpöuutinen. Takana on oikeaa tutkimusta, luotettavia tutkimuskumppaneita ja lisää tutkimusta on tulossa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat