Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

"Kaikesta vaivannäöstä on jotakin hyötyä, tyhjästä puheesta vain vahinkoa."

Tuo on yx Salomon sananlaskuista...

Tiedätkö SINÄ yhtään Viisasta sananlaskua?

Kommentit (7)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Minulla olisi yksi mutta en muista miten se meni. Joku varmaan muistaa ja osaa muodostaa sen sananlaskuna jos selitän sen. Elikkä se liittyi siihen että kun ihmiset monesti yrittävät kieltää erehdyksensä, yrittävät viimeiseen asti puolustella itseään, etteivät muka olisi olleet väärässä, ja tämä on siis tyhmyyttä. Sen sijaan viisas myöntää erehtyneensä, ja oppii tästä, ollakseen seuraavana päivänä parempi ihminen. Mitenhän tuo sananlaskuna meni..

くそっ!

Ronron
Minulla olisi yksi mutta en muista miten se meni. Joku varmaan muistaa ja osaa muodostaa sen sananlaskuna jos selitän sen. Elikkä se liittyi siihen että kun ihmiset monesti yrittävät kieltää erehdyksensä, yrittävät viimeiseen asti puolustella itseään, etteivät muka olisi olleet väärässä, ja tämä on siis tyhmyyttä. Sen sijaan viisas myöntää erehtyneensä, ja oppii tästä, ollakseen seuraavana päivänä parempi ihminen. Mitenhän tuo sananlaskuna meni.."Viisas myöntää joskus erehtyneensä, tyhmä laittaa esille tyhmyytensä?"

Melkein tuossa muodossa Raamatussakin?

Ei, älkää suotta skitsoilko tyhmä=>viisas välillä... Ne on yleensä MELKEIN sama asia...

Viisas ei tiedä mitään tai hyvin vähän, tyhmä tietää kaiken...

Tyhmä tekee järjellisen korjausliikkeen ja vaihtaa tietonsa parempaan, viisas heittäytyy tyhjän tietonsa päälle.

T:1 pesän heittäytyjä...

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Ei ollut mikään noista, se oli eri sanoin sanottu ja mielestäni todella fiksusti ilmaistuna, olisikohan ollut tuossa isoäidin pikkukirjassa, pitäs ettii se..

くそっ!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat