Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Muistelen lukeneeni sellaisen tutkimuksen, että naisilla taisi olla keskimäärin paksumpi kallo kuin miehillä. En kuitenkaan muista tarkasti, oliko kyseessä suhteellinen paksuus (vrt. ympärysmittaan tms.) vai ihan absoluuttinen..

No, kysymys nyt ei sinänsä tuohon kallonpaksuuteen liity, mutta mietin vain tuossa eräs päivä, että onko naisilla keskimäärin jotenkin isommat leuat ja poskipäät vrt. muuhun pääkoppaan? Kun miehiä sitten katselee, niin ei heillä tosiaan näytä niin usein olevan vahvoja piirteitä tai suhteellisesti niin paksun näköisiä tai isonoloisia poskipäitä/leukaosastoa. Myös silmien kohdat näyttävät naisilla olevan monesti jotenkin paksut ja isot...

Liekö tuo sitten visuaalista harhaa vai onko naisilla oikeasti keskimäärin isommat tai voimakaspiirteisemmät "päät" kuin miehillä? Yksi syy voi tosin olla laihuus ja nesteenpuute, joka saa kyllä miehenkin piirteet näyttämään "voimakkaammilta". Miehellä myös kaula yleensä huomattavasti paksumpi, joka lisää ehkä taipumusta ns. kaksoisleukaan. Onko siis kyse vain harhasta vai onko naisilla oikeasti jotakin suhteellista eroa tuolla osastolla? Ja aiheuttaako kenties estrogeeni sen?

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat