Seuraa 
Viestejä45973

Olisi mielenkiintoista kuulla alan asiantuntijoilta, miten on mahdollista esim AIG kohdalla, miksi pääoman tarve on nyt noin 75 miljardia dollaria, ja miten on mahdollista, että tällaisia luurankoja paljastuu jopa yhden yön aikana?
Itselläni on työni puolesta mahdollisuus seurata nykyistä kirjanpito käytäntöä pienessä mittakaavassa Suomessa, melkein voin yleistää jos sanon, että asiat näytetään paljon positiivisemmin mitä ne todellisuudessa on.
Kun katson talousuutisia, en varmaan ole kovin paljon eksyksissä.
On käsittämätöntä ajatella nykyistä koulutusjärjestelmää, taloustiedettä, koko sitä valtavaa kirjallista tuotantoa joka on uhrattu talousasioiden käsittelyyn, ja silti meillä on hyvin hatarat tiedot yritysten todellisesta tilanteesta, kunnes se sitten selviääkin yhden yön aikana, kun koko paska romahtaa.
Mielestäni koko finanssikriisistä voidaan syyttä vain yhtä tahoa, puutteellista ajantasaista kirjan pitoa.
Nyt voimme odottaa ensivuoden alkuun niin näemme miten nämä ongelmat vaikuttavat euroopan pankkien taseeseen,
todellisuudessa näillä pankeilla on siitä tieto paljon aiemmin, mutta eihän heitä ole sitä velvoitettu kertomaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

moro loro
näköjään öljyn vastaheilautus tekee tuhoaan
ensin ostetaan ihan huumassa ja sitten myydään hätäkädessä
ja tappioo tulee
hassua muistelin tossa it-kupla aikoina yksi kaveri kehui kuinka paljon paljon oli tullut lisää rahnaa mutta kuplan jälkeen hän oli aika hiljainen ei paljon puhunnut kyseisestä asiasta

no tämä glopaali rahatalous on aika harvinaisen typerä asia
on monta häviää ja pari voittajaa

ja se saatanan öljy kuka käski ostaa niitä futuureja

Systeemiin kuuluu jonkianlainen heilahtelu puoleen tai toiseen ...

Yritysten taseisiin kertyy vuosien aikana paljon tuottamatonta varallisuutta, ns kuollutta pääomaa, joka ei tuota mutta joka näyttää varallisuudelta, mutta sitä ei kyetä realisoimaan sillä arvolla, jolla se on kirjanpidossa, kun tarve realisointiin tulee.

Yleensä ne on esim. vanhoja kiinteistöjä, nimellisesti aikoinaan olleet arvokkaissa kortteleissa, mutta nykyään käytännössä alueet on slummeja ja kiinteistöt pitäisi purkaa pois, eli niistä on vain purkukuluja.

Konkurssien tehtävä järjestelmässä on, siivota tätä kuollutta pääomaa pois, näin ei ollut sosialismissa ja siksi lopulta kaikki pääoma oli kuollutta pääomaa joka ei enää tuottanut ja järjestelmä romahti, kun ei ollut tuottoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuo termi "kuollut pääoma" on mielenkiintoinen, tiedän kokemuksesta että yritys saa käyttää täysin omaa harkinta valtaa sen julkaisemiseen. Otetaan esimerkiksi kaupanala ja sieltä varastonarvo, on kaksi mahdollisuutta viedä tuotteet kirjanpitoon, joko ostoarvo tai sitten käytetään arvonalennusta sen mukaan kuinka kauan tavara on seissyt varastossa.
Ei ole vaikeata arvata kumpaa tapaa tällä hetkellä käytetään enemmän ihan talousuutisten valossa, kun tiedämme että tämä arvonalennus vaikuttaa samansuuruisena suoraan yrityksen tulokseen.

SamBody
Seuraa 
Viestejä8744

Tosiasiat tosiasioina: jos kuvittelee että yrityksen kirjanpidollinen tilanne esim. omaisuuserien suhteen olisi sama kuin sen reaalinen tilanne, on vika kuvittelijassa. Toisaalta omaisuuden (kuten vaikkapa arvopaperisaamisten) arvo voi vaihdella hyvinkin nopeasti ja toisaalta taas aukottoman valvontajärjestelmän luominen tarkoituksellisen harhaanjohtamisen estämiseksi ei ole realistinen vaihtoehto.
Suomessa on kyllä ongelmana ettei tuollaisesta em. väärän tiedon jakamisesta seuraa jälkikäteen tuntuvia rangaistuksia päinvastoin kuin esim. USAssa jossa häkki heilahtaa helposti useiksi vuosiksi.
Jostain syystä se "yleisestävyys" on tärkeää nakkivarkaitten pelottelussa, muttei suuren luokan talousrikollisten kohdalla...

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Kyllähän näitä mahdollisuuksia on moniakin, millä yrityksen tulosta tai tasetta voidaan käsitellä ja joskus täytyykin käsitellä, yritys voi muuten olla vaikeuksissa ...

Tämän vuoden keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat