Seuraa 
Viestejä506
Liittynyt15.1.2008

[size=150:1cuomyxl]Mitä Katainen lupasi viime vaaleissa?[/size:1cuomyxl]

Lupasit parantaa kaikkien heikommassa olevien asemaa Suomessa, jos Kokoomus menestyy eduskuntavaaleissa. Lupasit sen yhdessä Hesarin jutussa, johon kansa sai lähettää sinulle kysymyksiä. Oletko pitänyt lupauksesi?

Niinistön ja Lipposen ajama kova politiikka mursi monen fyysisen ja psyykkisen terveyden tässä maassa. On kumma, että maasta kyllä löytyy analyytikkoja ja tutkijoita pilvin pimein, mutta näiden kahden pääpirun toimija ei analysoida, vaikka toinen on jo poissa maan politiikasta ja toinen kyttää presidentin virkaa yhteiskunnan elättinä järjestelemällä elokuvanäytöksiä kollegoilleen ja heiluttelemalla nuijaa.

Maassa hoetaan yleisesti, että joku edesmennyt oli liian herkkä tähän elämään. Ei kukaan ole liian herkkä syntymään tähän maahan ja täällä elämään, vaan jokaisella on siihen oikeus, joka vain toisilta riistetään. Tämä maa on isolle osalle edelleenkin yksinkertaisesti aivan liian kova. Ja se kovuus tehdään poliittisin keinoin ja toimin, johon ihmiset lähtevät sitten mukaan eri syistä, mutta aivan liian moni pelosta ja ajattelemattomuuttaan.

Inflaatio on syönyt ajat sitten ne surkeat korotukset, jota tehtiin pienimpiin eläkkeisiin. Syytät inflaatiosta alipalkattua työväkeä, joka yritti saada palkkoihinsa edes jotain kohtuutta. Haukut väärää tahoa. Maahan syntyy sen sijaan koko ajan lisää riisto-työpaikkoja, joissa saa raataa kuin hullu, mutta palkalla ei elä. Niissä menettää taas moni vain terveytensä pitemmän päälle. Sekö niiden funktio onkin?

Vaadin nyt tässä, että alat todella tehdä tekoja sen suhteen, jotta nöyryyttävä kirkolla kerjuu ja ruokajonot häviävät. Se on tehtävissä, jos on tahtoa. Eläkkeitä, joilla ei selviä, on nostettava. Näille eläkkeille ovat joutuneet myös hyvin monet kaukana oikeasta eläkeiästä olevat ihmiset, myös monet nuoret. Aikuisväestön mielenterveyden hoitoon on panostettava ja laitettava kunnolla rahaa. Tässä asiassa ei saa viivytellä yhtään, sillä odottamalla ongelmat vain pahenevat ja kaikki kärsivät sekä kodeissa että yhteiskunnassa. Se, että nyt yritetään hoitaa lapset, ei pelasta mitään, jos aikuisväestö ei saa todellista apua tappelematta kirvein ja puukoin. Ruotsissa tämä jo tehtiin. Siellä uskallettiin myöntää asia, tehdyt mokat ja mielenterveyden hoitoon satsattiin kunnolla. Yksinhuoltajista moni roikkuu löysässä hirressä. Korjaa tämä vääryys.

En usko ainakaan vielä, että olet samasta kuolleesta puusta kuin Niinistö, ja se on hyvä. Aika näyttää tämän. Sinulla on valta ja mahdollisuus toimia toisin kuin vanhat pierut. Sinulla on nyt valta rakentaa tuhoamisen sijaan ja antaa oikeus kohtuulliseen elämään kaikille sen riistämisen sijaan. Maan pienituloisin väestö ei jaksa enää pitkään elämäänsä, josta on viety kohtuullinen pohja. Siinä ei ole mitään kadehdittavaa, jos ihminen nostetaan kuopasta sen reunalle. Sano tämä niille, jotka haluavat painaa nämä ihmiset entistä alemmas.

En ruikuta, vaan huudan ja kovaa - ja syystä. Pidä sinä lupauksesi.

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat