Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005

Millä tavalla saa hallitusti räjäyttämällä purettua puurakennuksen? Miten se sortuu?

Sivut

Kommentit (17)

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Jos suojaetäisyydet ovat pienet, on syytä käyttää peitteitä ja jos taasen suojaetäisyydet ovat reilut, voi räjäytys olla näyttäväkin. Minkälainen teillä on mnielessä?

Jos kyse on pelkästä purkamisesta, soitto palokuntaan ja voivat tulla polttamaan mokoman puolestasi pitäen samalla harjoitukset.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1479
Liittynyt15.11.2006

Ihan pikaisesti ajateltuna puurakennuksen purkaminen räjäyttämällä kuulostaa hiukan hölmöltä. Polttaminen tai koneilla purkaminen lienee tavallisempi tapa, ainakaan jos kyseessä ei ole kovin suuri rakennus. Räjäyttämistä käytetään lähinnä suurten betonirakennusten yhteydessä, koska niillä oma paino aiheuttaa sortumisen, kun tukirakenteet katkaistaan.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5300
Liittynyt6.5.2007

Juu, kaivinkonenja palokunt on noissa hommissa mlko yleinen, mut tietty jos sattuu olemaan hiukka ylimäärästä dynamiittia.. Ja luultavammin se palokunta tarvitaan sitteki..

Per se

CE-hyväksytty
Millä tavalla saa hallitusti räjäyttämällä purettua puurakennuksen? Miten se sortuu?Puutaloa ei juurikaan saa hallitusti purettua räjäyttämällä. Sopivalla panostuksella sen saanee jäämään omalle tontille kun asialla on osaava panostaja ja tarpeeksi iso tontti.

Normaalisti nuo puretaan kaivinkoneella. Ja tilanteesta riippuen loppukäsittely paikan päällä bensalla paikkakunnan palokunnan ystävällisesti avustaessa, tai sitten vaan kasaan lyönnin jälkeen jääneet päreet kaivinkoneella autonlavalle ja kaatopaikalle.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9307
Liittynyt18.8.2008

Huomautan, että jos tarkoitus on purkaa hallitusti naapurin talo, tarvitaan naapurin suostumus.

Noin äkkiä ajatellen paukut on paras sijoittaa sisälle ja nurkkiin sekä peitellä. Teoriassa on mahdollista, että rakennus romahtaa suht. hallitusti. Ilman kaivinkonetta tai vastaavaa ei silti selviä. jos roinat on tarkoitus viedä pois tai peitellä. Kattorakenteet tuppaavat jäämään ehjiksi

Jos tarkoitus on vain tyhjentää tontti rakennuksista, niin hyvä ystävä, täytä roinilla ja maalla myös kaivo. Tyhjälle tontille jätetty kaivo on hirveä salaloukku.

Mikäli alkukysymys oli tosimielessä asetettu, eli ei huijaus, tarvitaan useita eri lähtökohtatietoja oikean vastauksen saamiseksi:

1. Mikä rakennus?
2. Kuinka Iso?
3. Mistä materiaalista tehty?
4. Muita rakennuksia lähellä?
5. Jne, jne, jne?

Esitä kysymyksesi perusteellisesti, niin vastaukset löytyvät.

Jos kyseessä on pieni rakennus niin räjähtävää tulilankaa pari-kolme kierrosta nippuun sidottuna koko hoidon ympäri ja tukipalkkien ympäri vielä ekstrakierros, ei muuta kun nalli kylkeen ja piuhojen kanssa nurkan taakse. Koko roska putoaa paikoilleen siistinä nippuna jonka voi pilkkoa edelleen pienemmiksi sahalla tai jos tuohta riittää niin lisää paukkulankaa vaan

Jos koko hoidon tahtoo levittää sanan varsinaisessa merkityksessä, rakennuksen koosta ja huoneista riippuen 1-4 thermobarista räjähdettä oikein aseteltuna. Onnistuu itsekin tekemällä laittamalla 1-2kg paukkukamaa 10l bensakanisterin sisälle ja tulilähde 5-10 metrin säteelle. Paineaalto leväyttää koko hoidon parinsadan metrin säteelle josta klapit on kiva kävellen poimia kärryihin ja kärrätä loppusijoitus/sahauspaikalle.

CE-hyväksytty
Millä tavalla saa hallitusti räjäyttämällä purettua puurakennuksen? Miten se sortuu?Ei kannata räjäyttää. Ekologisempaa on polttaa se tai sitten kastella säännöllisesti jolloin se ensin homehtuu ja sitten maatuu pois.

Ovet, ikkunat, uunit ja kattotiilet voivat olla myyntikelpoisia.
Puun voi hakettaa, mutta voi vaatia naulojen poistoa, joka voi niiden ruosteisuuden vuoksi olla mahdotonta.

On jonkinlainen aavistus että on purkulautaa murskaavia koneita ja niitä joilla silppuaa useitakin materiaaleja.

Olet oikeassa. Esimerkiksi kivisiä kantoja murskataan hakkeeksi ja saman voi tehdä naulaisille ja betonisille laudoille.

Murskaimissa on vastakammalla varustettu hidas, repivä murskain sekä nopea vasaramurskain. Lisäksi kone on varustettu kahdella tehokkaalla magneetilla, jotka poistavat tehokkaasti metallin rakennuspuujätteestä. Ensimmäinen magneetti poistaa isot metallikappaleet ja toinen pienet metallinpalat kuten naulat. http://www.mobiilimurskaus.com/3.html

CE-hyväksytty
Millä tavalla saa hallitusti räjäyttämällä purettua puurakennuksen? Miten se sortuu?Aika hankalaa se on, mutta ymmärtääkseni työ ei periaatteessa eroaisi oleellisesti betoni tai teräsrunkoisenkaan rakennuksen purkutyöstä.

Hallitussa räjäytytksessä ensimmäinen askel on poistaa kaikki sellaiset rakenteet joita ei välttämättä tarvita rakenteen pystyssä pitämiseen, mutta jotka saattaisivat häiritä rakennuksen romahdusta.

Eli kantamattomat väliseinät puretaan kokonaan, ja kantavista jätetään jäljelle vain tolpat. Tapauksesta riippuen jopa kantavia rakenteita voidaan heikentää, puutalosta puhuttaessa tämä tapahtuisi tolppia katkaisemalla ja poistamalla. Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistaa, että tälläiset purkutyöt pitää suunnitella tarkkaa, satunnaisella tolppien katkomisella saa helposti katon niskaansa.

Jäljelle jäävien tolppien ympäri viritellään räjähteitä joilla tolppa katkeaa siten että se ei romahduksen myöhemmässäkään vaiheessa muutu kantavaksi. Puutolpan voisi ehkä räjäyttää vaikkapa siten että koko tolppa muuttuu kerralla säleiksi, tai sitten katkaista ylä- ja alapäästään, siten että tolppa kaatuu. Pelkkä katkaisu saattaisi johtaa siihen että se putoaa jonkin matkaa, mutta löytäessään tarpeeksi tukevan esteen romahdus pysähtyykin kesken.

Näin maalaisjärjellä ajatellen ulkoseinät saattavat osoittautua kaikkein hankalimmaksi osaksi... Ehkäpä ne voisi katkaista alakerran katon tasalta, ja panokset siten että seinät leviävät ulospäin. Jos samanaikaisesti, tai ehkä joitain millisekunteja ennen räjäyttäisi kantavat rakenteet sisältä, ja sitten ulkoseinät ylhäältä ulospäin, niin yläkerrasta ei varmaan jäisi hirveästi jäljelle...

Tosin kaiken kaikkiaan koko homma olisi aika turhaa, koska tuloksena olisi silti romukasa, jonka käsittely sujuisi ehkä helpoiten kaivinkoneella, tai vastaavalla... Ja kaikkine esivalmisteluineen touhu olisi työlästä ja kallista, etenkin jos ottaa huomioon että se sama kaivuri jolla romukasaa lähtee setvimään olisi yhtä hyvin voinut työntää koko roskan kumoon hetkessä.

Eli summa summarum, jos on valmis uhraamaan läjittäin euroja, viikkoja suunnitteluun ja vielä monta viikkoa esivalmisteluihin, ja silti saada lopputulokseksi saman minkä kaivinkone olisi tehnyt muutamassa tunnissa, niin kaipa sekin onnistuu.

Sitä en osaa sanoa miltä se räjäyttäminen käytännössä näyttäisi, todennäköisesti se näyttäisi lähinnä räjähdykseltä, sillä pienen rakennuksen romahdusta ei ehtisi edes nähdä, pilvenpiirtäjältä kestää huomattavasti kauemmin että ylimmät kerrokset ehtivät putoamaan maan tasalle. Ja pilvenpiirtäjilläkin romahdus on varmasti livenä vähän toisenlainen kuin televisiossa, telkkarissa ne romautukset kun näytetään hidastuksena ja useimmiten monesta eri kuvakulmasta.

Toki jos oman tuvan räjäyttäisi, ja pistäisi siihen valtavat summat euroja, niin tuskin siinä laskussa enää pari suurnopeuskameraa heilauttaisi budjettia suuntaan taikka toiseen, siinä olisi jo aika mielenkiintoinen "kotivideo".

Toki varmaan kaikkein nopein purkutapa olisi hankkia paikalle taisteluvaunu, eiköhän täysosuma riitä tavallisen talon "purkuun", tosin kovin hallitusta ei siinä tapauksessa kannata puhua.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat