Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Aika vanha uutinen, mutta pistämpä tämän kuitenni.

Muslimioppinut:
Kuolema Mikki Hiirelle!
16.9.2008 16:47

Saudisheikki tahtoisi myös Tomin ja Jerryn pois päiviltä.

Muhammad Munajid perustelee hiirivihaansa islamilaisella sharia-lailla, jonka mukaan hiiri on inhottava ja saastainen eläin. Sheikkiä raivostuttaa, että piirrossarjoissa hiiristä on tehty taianomaisia ja lasten rakastamia hahmoja.

Munajid, joka on aiemmin työskennellyt diplomaattina Saudi-Arabian lähetystössä Washingtonissa, vaatii paitsi kotihiirten myös piirroshahmon päästämistä päiviltä.

- Hiiri on yksi saatanan sotilaista ja toimii sen ohjauksessa. Islamilaisen lain mukaan Mikki Hiiri pitäisi tappaa kaikissa olosuhteissa, Munajid sanoi arabialaisella al-Majd-televisiokanavalla.

Viime kuussa Munajid tuomitsi Pekingin olympialaiset "bikinikisoina" väittäen, ettei mikään tee saatanaa iloisemmaksi kuin naisurheilijoiden niukat kisa-asut.

Tappotuomio myös satelliittikanaville

Munajidin maanmies ja Saudi-Arabian korkein tuomari sheikki Salih Ibn al-Luhaydan meni viime viikolla vielä pidemmälle ja ilmoitti valtiollisella radiokanavalla, että moraalitonta ohjelmaa lähettävien satelliittikanavien omistajat on lupa tappaa.

Lähi-idässä näkyy kymmeniä satelliittikanavia, joita miljoonat arabit katsovat päivittäin.

Al-Luhaydan vastasi lausunnossaan kuuntelijan kysymykseen siitä, mitä mieltä sheikki on vähäpukeisten naisten esittämisestä televisiosta muslimien pyhän ramadan-kuukauden aikana.

- Ei ole epäilystäkään siitä, että nämä kanavat edustavat pahuutta ja että niiden omistajat ovat yhtä syyllisiä kuin ne, jotka niitä katsovat. On oikeutettua tappaa ne, jotka edistävät turmeltuneisuutta, jos heidän pahuuttaan ei saada lakkaamaan muilla rangaistuksilla, al-Luhaydan sanoi brittikanava BBC:n mukaan.

Ongelma kuningashuoneelle

Munajidin ja al-Luhaydanin kaltaiset uskonoppineet ovat Saudi-Arabian kuningashuoneelle suuri ongelma.

Toisaalta maan johtajat tarvitsevat heidän tukeaan väittäessään hallitsevansa islamin nimissä. Toisaalta oppineiden tappolausunnot vaikeuttavat taistelua islamilaismilitantteja vastaan.

Al-Luhaydanin lausunnon tekee vieläkin ongelmallisemmaksi hänen asemansa Saudi-Arabian korkeimpana tuomarina.

Kommentit (4)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat