Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Mitä on ihmiskauppa?

Ihmiskauppa on aihe, joka esiintyy säännönmukaisesti uutisotsikoissa. Silti harva tietää:

Mitä ihmiskauppa todellisuudessa tarkoittaa?
Missä ja keiden toimesta ihmiskauppaa tapahtuu?
Mikä ihmiskauppaa synnyttää ja ketkä ovat sen uhreja?
Ihmiskauppa (trafficking in human beings) pitää sisällään naisten, lasten ja miesten kuljettamista ja myymistä hyväksikäyttötarkoituksessa esimerkiksi prostituutioon, pakkotyöhön tai elinten siirtämiseksi. Keskeistä ihmiskaupassa on se, että uhri on alistussuhteessa tekijään.

Ihmiskauppaa ei tule rinnastaa ihmissalakuljetukseen tai laittomaan maahantuloon. Vaikka ihmiskaupassa usein on viitteitä edellämainituista, se kuitenkin eroaa ihmissalakuljetuksesta esimerkiksi siten, että ihmiskaupassa alistussuhde jatkuu myös maahantulon jälkeen. Laiton maahantulo on jo määritelmän mukaisesti rajat ylittävää toimintaa, ihmiskauppaa voidaan käydä myös maan rajojen sisäpuolella - ihmiskaupan tunnusmerkistön täyttyminen ei edellytä uhrin siirtymistä rajan yli.

Rajat ylittävän ihmiskaupan uhriksi joutuu Yhdistyneiden Kansakuntien arvion mukaan vuosittain 800 000-900 000 ihmistä. Naisia, lapsia ja miehiä painostetaan, ryöstetään ja houkutellaan perusteettomin lupauksin työhön yleensä varakkaisiin länsimaihin. Valtaosa, noin 80 prosenttia, ihmiskaupasta tähtää naisten ja tyttöjen seksuaaliseen hyväksikäyttöön prostituutiossa. Noin puolet uhreista on lapsia.

Järjestäytynyttä rikollisuutta
Ihmiskauppa on maan alla tapahtuvaa, järjestäytynyttä rikollista toimintaa, josta tiedetään hyvin vähän. Ihmisten liikkuvuuden lisääntyessä ja rajojen auetessa kansainvälistä rikollisuutta on entistä vaikeampi tutkia ja valvoa. Näkymättömyytensä vuoksi ongelman laajuutta ei aina tiedosteta. Ihmiskaupasta on viime vuosikymmeninä kehittynyt huume- ja asekaupan jälkeen kannattavin kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden muoto, joka YK:n arvion mukaan tuottaa rikollisjärjestöille vuosittain miljardeja dollareita. Huume- ja asekauppaan verrattuna ihmiskaupan riskit ovat kuitenkin pienet ja voitot suuret.

Seksuaaliseen hyväksikäyttöön tähtäävä nais- ja tyttökauppa on maailmanlaajuisen ihmiskaupan yleisin muoto. Naiskauppa on organisoijilleen tuottavaa liiketoimintaa: ihmiskauppiaiden on tiedetään kertoneen, että nainen voidaan ostaa 1250-1500 dollarilla ja myydä 250-350 dollarilla/tunti. Globaalin ihmiskaupan näkökulmasta prostituution ja naiskaupan yhteyttä ei voida kiistää: prostituutio on erityisesti viimeisen runsaan kymmenen vuoden aikana kansainvälistynyt. Asiakkaat, prostituoidut, ihmiskaupan uhrit sekä parittajat ja muut organisoijat liikkuvat suhteellisen vaivattomasti maasta toiseen.Tässä mielessä ”ihmiskauppa” -käsitteen voidaan nähdä kätkevän ilmiön sukupuolittuneen luonteen.

Alkuper:inen sivu: http://www.ihmisoikeudet.net/ihmiskauppa

Miksi ihmiskauppaa?

Taustavoimana köyhyys
Globaali eriarvoisuus, työttömyys ja köyhyyden naisistuminen edistävät ihmiskauppaa. Nämä paitsi asettavat entistä useammat ihmiset alttiiksi ihmiskaupan välittäjille, myös toimivat pohjana ihmissalakuljettajien toimille. Ihmisten lisääntynyt ja helpottunut liikkuminen sekä informaatio- ja kommunikaatioteknologioiden kehittyminen ovat niin ikään vaikuttaneet siihen, että ihmiskaupasta on kehittynyt yksi nykyajan vakavimmista ihmisoikeusongelmista.

Köyhyyden lisäksi ihmiskauppaa ruokkii myös erityisesti länsimaissa halpaan työvoimaan ja prostituutioon kohdistuva kysyntä. Kasvottomuudestaan huolimatta asiakkaat ovat globaalin seksiteollisuuden keskeisiä toimijoita ja pääasiallisia rahoittajia. Muodostaessaan kysyntää uusille ja eksoottisille ”tuotteille” he pitävät osaltaan yllä kansainvälistä ihmiskauppaa. Esimerkiksi Kauko-itään matkaavat miljoonat länsimaiset seksituristit luovat kysyntää alueen kasvavalle lapsikaupalle.

Kaupalle luovat elintilaa myös poikkeusolot: esimerkiksi aseelliset konfliktit ja niiden jälkeinen yhteiskunnallinen epävakaus tarjoavat ihmiskaupan välittäjille erinomaisen mahdollisuuden hyötyä esimerkiksi pakolaisten turvattomasti asemasta. Kansainvälisen siviili- ja rauhanturvajoukkojen tiedetään esimerkiksi Balkanilla lisänneen alueelle suuntautuvaa nais- ja tyttökauppaa. Myös luonnonmullistusten aiheuttamat poikkeustilat edistävät kauppaa: Thaimaassa erityisesti lapsikauppa lisääntyi joulukuun 2004 hyökyaallon jätettyä suuren määrän lapsia orvoiksi.

Torjuva maahanmuuttopolitiikka ruokkii ihmiskauppaa. Tulkitessaan ihmiskaupan uhrit laittomiksi maahanmuuttajiksi, maahanmuuttosäädökset eväävät uhreilta heidän tarvitsemansa tuen. Rasismi on erottamaton osa prostituutiota ja naiskauppaa. Prostituution kenttä on monissa maissa rakentunut siten, että laittomat maahanmuuttajat tai vähemmistöryhmät tarjoavat seksipalveluja valtaväestölle.

Alkuperäinen sivu: http://www.ihmisoikeudet.net/ihmiskaupp ... miskauppaa

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Sivut

Kommentit (406)

Loose Women or Lost Women? The re-emergence of the myth of 'white slavery' in contemporary discourses of 'trafficking in women'
http://www.walnet.org/csis/papers/doezema-loose.html

The mythical nature of this paradigm of the 'white slave' has been demonstrated by historians. Similarly, recent research indicates that today's stereotypical 'trafficking victim' bears as little resemblance to women migrating for work in the sex industry as did her historical counterpart, the 'white slave'. The majority of 'trafficking victims' are aware that the jobs offered them are in the sex industry, but are lied to about the conditions they will work under. Yet policies to eradicate trafficking continue to be based on the notion of the 'innocent', unwilling victim, and often combine efforts designed to protect 'innocent' women with those designed to punish 'bad' women: i.e. prostitutes.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Oletteko koskaan olleet huolissanne filippiiniläisistä, thaimaalaisista tai venäläisistä ihmiskaupan uhreista? Näissä maissahan sitä eniten esiintyy ja mielenkiintoisesti näissä maissa esiintyvät myös ns. morsiamenvälitystoimistot. Myöskin lapsiprostituutio ja prostituutio itsessään ovat ehkä kaikkein yleisimpiä juuri Filippiineillä ja Thaimaassa ja monet näistä kiinnostuneet länsimaiset miehet myös vierailevat näissä maissa ko. palveluja käyttämässä. Ei taida olla sitten merkitystä näitten rotujen lapsien ja naisten suhteen verrattuna esim. johonkin muuhun rotuun, jota voi käyttää enempi ilman omantunnon tuskia esim. jonkun aatteen levittelyyn.

Se siitä palstan miesten huolissaan olosta sitten, että annetaan ala-asteikäisten thaikkupoikien,-ja tyttöjen itkeä jonkun valkoihoisen sedän pippelin tunkuaukkona ja vähät niistä filippiinoistakaan, toki niitä voi käydä köyräisemässä välissä sitten, kun alkaa esim. paasaaminen islamin pahuudesta väsyttää paasaajaa itseäänkin. Paskaaks sitä noista vähävaraisempien maiden lapsista ja naisista, kun isänmaata ja sen arvoja puolustavalla sankarillamme on oltava ne huvitteluhetkensäkin jonkun muun maan vähempiosaisten kustannuksella.

Ymmärsin kyllä jo etukäteen, että ei sitä tosissaan olla huolissaan muusta kuin siitä, että saadaanko vaahdota sen ideologian suhteen ja "huolissaan olon" kohteena eivät ole nämä kirjoituksessani esiintyvät sopivia, koska heitä käytetään hyväksi näissä maissa vierailevien suomalaismiestenkin toimesta. Ja suomalaisten ihmiskauppaa ja prostituutiota tukevista toimistahan ei sitten saa puhua...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Empiirisen "tutkimukseni" mukaan ns. huorissa käyvät samat juntit jotka valittavat vetelehtevistä somaleista (usein toki syystä) ja pitävät homoja kuvottavina. Thaihieronnassa käyntiä puolustellaan sillä, että "se on aivan kunnioitettu ammatti siellä päin maailmaa."

Kuten tiedämme, niin jälkimmäisessä tapauksessa asiakaspalvelijana on hyvin usein ostettu puoliso joka nyt liiton päätyttyä entisenä valkoisen miehen kotiorjana ja täysin kielitaidottomana on vaikeassa asemassa.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006
Vahtera
Empiirisen "tutkimukseni" mukaan ns. huorissa käyvät samat juntit jotka valittavat vetelehtevistä somaleista (usein toki syystä) ja pitävät homoja kuvottavina. Thaihieronnassa käyntiä puolustellaan sillä, että "se on aivan kunnioitettu ammatti siellä päin maailmaa."

Kuten tiedämme, niin jälkimmäisessä tapauksessa asiakaspalvelijana on hyvin usein ostettu puoliso joka nyt liiton päätyttyä entisenä valkoisen miehen kotiorjana ja täysin kielitaidottomana on vaikeassa asemassa.
Myöskin toisinaan yritetään pukea hyväntekeväisyyden asuun näitten käyttö tyyliin "Autan vähävaraista ja samalla saan jotain itsekin"-periaatteella. Todellisessa pyyteettömässä auttamisessa ei odoteta mitään vastapalveluksia toiselta eikä todella hyvä ihminen käytä toisen hädänalaista asemaa hyväkseen. Kyllähän niitä varmaan löytyy tekosyitä hyväksikäyttää heikommassa asemassa olevaa ihmistä vaikka miten paljon. Näitten oikeudentaju on melko usein sovitettu heidän tarkoituksiinsa sopivaksi tavalla, joka sallii itseltä miten törkeän ja itsekkään sekä epäinhimillisen käyttäytymisen tahansa, mutta ollaan erittäin jyrkästi sitten toisaalta arvostelemassa vähänkin omaan arvomaailmaansa sopimattomia tai sitä järkyttäviä tapauksia noin yleensä ottaen.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007

Ei se tarkoita sitä että kun foorumilla puhutaan joskus aasialaisista naisista niin puhuttaisi thaimaalaisista huorista. Ei todellakaan.

Perverssejä löytyy joka lähtöön. Ei tietenkään ole oikein käyttää hyväksi kehitysmaita ja siellä asuvien naisten huonoa asemaa...

Jos syyllistä etsittäisiin naiskaupoissa ja parittajatapauksissa niin tietenkin syyllinen on tämän järjestäjät ja ne jotka hyväksyvät sen. Harvoin seksin ostaja on tietoinen naisen taustoista eikä seksinpuutteessaan välttämättä haluakkaan tietää.

Suomessa on sillä tavalla hyvä tilanne että naisen asema on niin hyvä että ei tarvitse eikä saa myydä itseään. Kehitysmaissa naisten oikeuksia pitäisi parantaa etteivät tule hyväksikäytetyiksi tai riistetyiksi.

Saksalaiset ja länkkärit jolla on hyvä elintaso matkustelevat eniten ja siten täällä olevat seksiaddiktitkin tekevät reissujaan.

Kaikista parasta olisi että naisilla olisi paremmat oltavat siellä ja naisia arvostettaisiin eikä hyväksyttäisi sitä että ovat prostituoituina tai toisen omaisuutta. Aina löytyy sellaisia joille kelpaa mitenkä vain. Onhan tämä ihan sydäntäsärkevää.

Kun naiset käy välimeren maissa ja afrikassa niin mitä mieltä naiset ovat miesprostituoidusta seksin uhrina kun pitää kiihottua kaikenmaailman läskimammoista joiden kanssa tekisi mieli lähinnä oksentaa?

Barbaari
Kun naiset käy välimeren maissa ja afrikassa niin mitä mieltä naiset ovat miesprostituoidusta seksin uhrina kun pitää kiihottua kaikenmaailman läskimammoista joiden kanssa tekisi mieli lähinnä oksentaa?Sehän on ihan eri asia! Ei se ole mitään prostituutiota!

Se on lomaromanssi!

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007
Canccu
Barbaari
Kun naiset käy välimeren maissa ja afrikassa niin mitä mieltä naiset ovat miesprostituoidusta seksin uhrina kun pitää kiihottua kaikenmaailman läskimammoista joiden kanssa tekisi mieli lähinnä oksentaa?Sehän on ihan eri asia! Ei se ole mitään prostituutiota!

Se on lomaromanssi!
Ja se ei ole millään tavalla likaista vaan vapauttavaa.

Ja mies on siinä unelmiensa ammatissaan.

(mihin tuo kyseinen viestini äsken katosi?)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Mutta eipä venäjällä naisten enää niin tarvitse työskennellä prostituoituna kun alkaa siellä elintasonoustakkin ja on noussuntkin kymmenen vuoden ajan roimasti. Onhan siellä vielä sitä valitettavasti, kun mummoni kävi siellä n.vuos sitten ja kävi jossakin baarissa, niin kyllähän siellä naikkosia oli mitkä selvästi oli valmiita myymään seksipalveluita. Mutta ei se taida samanlainen ongelma enää olla kuin mitä se oli vielä tuossa ennen 2000 lukua. Elintaso puuttininaikana noussut niin järjettömästi, toisaalta täytyy muistaa myös se että siellä prostituutioon ei suhtauduta niin kielteisesti mitä suomessa tai muualla euroopassa.

Paras tapa vähentää prostituutiota ja ihmiskauppaa maailmassa olisikin juuri laillistaa bordellit. Eipä siihen muuta keinoa taida olla.

No itse en ainakaan myisi itteeni naisille afrikassa. Saakeli saisi ties mitä hivejä sun muuta.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Ihmiskauppaa Itä-Aasian ja Tyynenmeren seutuvilla käsittelevä sivusto, jossa esimerkiksi käsitellään maittain joittenkin maiden tilaa ko. asian suhteen.

http://www.humantrafficking.org/

Esimerkiksi Australian kohtaa katsoessa sitten ihmiskauppaan liittyen oli, että toimii ihmiskaupan päätekohteena eli sinne tuodaan niitä ihmisiä, mutta ei esim. käytetä maata ohikulkumielessä näitten kuljetuksiin tai ei toimi myytävän "tuotteen" lähdemaana. Syitä ihmiskauppaan lisäsivät Australiassa seuraavat seikat.

1)Australiaisnaisten puute prostituioituina sekä haluttomuus toimia ko. ammatissa.
2)Asiakkaiden tarve sopi yhteen ihmiskauppaa harjoittavien "tuotteen" tarjonnan kanssa.
3)Asiakkaiden tarve sellaisten naisten suhteen, joita kohtaan he voivat olla väkivaltaisia.
4)Rotuun liittyvät ajatukset siitä, että aasialaisilla naisilla on tiettyjä ominaisuuksia kuten, esim. että ovat yhteen sopivampia ja hyväksyvät enemmän väkivaltaa (mieheltä).

Lähde: http://www.humantrafficking.org/countries/australia

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Stinger
Ei taida olla sitten merkitystä näitten rotujen lapsien ja naisten suhteen verrattuna esim. johonkin muuhun rotuun, jota voi käyttää enempi ilman omantunnon tuskia esim. jonkun aatteen levittelyyn.Tiedä sitten onko se mikään rotukysymys vaiko ihan vain tilaisuus tekee varkaan-kysymys, tai vähän molempia miten sattuu välinpitämättömän ihmisen mielissä.

Se siitä palstan miesten huolissaan olosta sitten, että annetaan ala-asteikäisten thaikkupoikien,-ja tyttöjen itkeä jonkun valkoihoisen sedän pippelin tunkuaukkona ja vähät niistä filippiinoistakaan, toki niitä voi käydä köyräisemässä välissä sitten, kun alkaa esim. paasaaminen islamin pahuudesta väsyttää paasaajaa itseäänkin.

Islamista puhuttaessa pitää ottaa huomioon esimerkiksi kuinka monta naimisiin pakotettua tyttöä ja naista perinteisesti raiskataan vuosittain islamistisen yhteiskunnan tuella. Näin asian tiimoilta siis..

Se että pedofiilit ja peräkammarin pojat käyvät halvalla pillulla köyhissä maissa hyväksikäyttämässä ei ole tietenkään yhtään sen hyväksyttävämpää minun kirjoissani.

Paskaaks sitä noista vähävaraisempien maiden lapsista ja naisista, kun isänmaata ja sen arvoja puolustavalla sankarillamme on oltava ne huvitteluhetkensäkin jonkun muun maan vähempiosaisten kustannuksella.

Ymmärsin kyllä jo etukäteen, että ei sitä tosissaan olla huolissaan muusta kuin siitä, että saadaanko vaahdota sen ideologian suhteen ja "huolissaan olon" kohteena eivät ole nämä kirjoituksessani esiintyvät sopivia, koska heitä käytetään hyväksi näissä maissa vierailevien suomalaismiestenkin toimesta. Ja suomalaisten ihmiskauppaa ja prostituutiota tukevista toimistahan ei sitten saa puhuaÄlä paasaa yleistyksiä.

Barbaari

Kun naiset käy välimeren maissa ja afrikassa niin mitä mieltä naiset ovat miesprostituoidusta seksin uhrina kun pitää kiihottua kaikenmaailman läskimammoista joiden kanssa tekisi mieli lähinnä oksentaa?Näin miehenä vastaan, että yleensä ottaenhan miehellä ei seiso ellei ole kiihottunut, toisinsanoen ei hommista tule mitään jonkun pystyyyn nostetun sian kanssa...
Ja vaikka jollain tahdonvoimalla tulisikin hommista jotakin, kuten esim. joillain kovan luokan ammattigigoloilla, niin miehen ja naisen seksuaalisuus on rakenteellisesti kuitenkin aika erilaista, naisen laittaessa itseään enemmän likoon ja ollessa paljon haavoittuvammassa asemassa aktissa.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Kiitos Dominatus nimimerkille vastauksesta. Aion tässä vielä myöhemmin ketjussani tuoda esiin tietoja juuri Itä-Euroopan maiden tilaanteesta ihmiskaupan suhteen, jotka eivät ole aikaisemmasta parantuneet, vaikka niin eräs aiempi kirjoittaja olettikin. Tuossa alussa oleva rähinätyyppinen kirjoitukseni johtui osittain siitä, että nyttemmin poistetussa vastauksessa ensimmäiseen viestiini vaahdottiin taas niistä tietynmaalaisista ja sen lisäksi henkilökohtaiseti myös hyökättiin itseäni kohtaan. En kyllä siitä kirjoituksesta itse ilmoitusta tehnyt, mutta nähtävästi joku lukijakin sitten "pimahti" ja teki ilmoituksen. Näistä ihmiskauppaan liittyvistä asioista haluisin pohdintaa ihan yleisemmässä mielessä ja ilman niitä aatteen levittely-yrityksiä, mitä joillain kirjoittajilla saattaa olla mielessä tämänkin suhteen. Tähän mennessä naisten ja lasten aseman suhteen huolissaan olevia ja tiettyyn aatteeseen sitoutuneita henkilöitä ei ole näkynyt ja sekin aiemmin kirjoittanut sitten ei asialliseen tekstiin pystynyt ja poistettiin.

Ihmiskauppaan ei liity pelkästään prostituutio tai lapsiprostituutio, vaan siinä myös sitten myydään myös joitakin yksilöitä pakkotyöorjiksi ja näistä pääosa taitaa olla miehiä. Eli sitten joutuu tällaisen uhriksi joutunut mies työskentelemään esim. kalastusaluksella, pelloilla yms. ja erittäin huonoissa olosuhteissa ja usein väkivaltaa kohdaten. Miehet ovat myös kuten naiset ja lapsetkin sellaisen ihmiskaupan uhreja, joissa tarkoituksena on käyttää ko. henkilön sisäelimiä elimensiirtoa odottavien varakkaampien varaosina eli käytetään elimenluovuttajina vastoin tahtoaan.

Lasten suhteen myöskin sitten pakkotyön ja prostituution lisäksi on sellainenkin tilanne, että toisinaan käytetään kerjäämisellä elinkeinonsa hankkimiseen, jonka vuoksi sitten saatetaan esim. raajoja taittaa tai murskata siihen kuntoon, että on pakko amputoida. Tämän jälkeenkin pidetään huoli, ettei nassikka pääse pahemmin puhelemaan huumaamalla tämä niin, että on sen verran toisissa maailmoissa, ettei juttu pahemmin luista. Todelliseen lapsuuteen näillä pilteillä ei liene koskaan pahemmin mahdollisuutta olekkaan.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Stinger, onko tämä luentoketju vai keskusteluketju? Kaikki me varmasti tuomitsemme ihmiskaupan, joten millaista keskustelua tässä sitten pitäisi käydä jos se on tarkoitus?

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006
Ding Ding
Stinger, onko tämä luentoketju vai keskusteluketju? Kaikki me varmasti tuomitsemme ihmiskaupan, joten millaista keskustelua tässä sitten pitäisi käydä jos se on tarkoitus?Se on molempia. Jotenkin tuntuu, että ei tiedetä ja toisaalta ei ehkä halutakkaan tietää joittenkin ihmiskaupan "tuotteiden" suhteen ja ottaa kantaa sitten asiaan. Kiinnostaa mielipiteet ja tuntemukset esim. näitten prostituution harjoittamiseen tuotetuista ihmisistä, jotka elävät käytännössä nälkäpalkalla ja rahdataan aina vain sitten alemman tasoiseen paikkaan iän lisääntyessä (eikä sitten se velkataakka niille näille heitä ko. hommaan pakottaneille vähene kuitenkaan).

Samaten esimerkiksi lapsien suhteen ei näytä palstalaisilla olevan kiinnostusta, elleivät näitä orjuuttavat henkilöt ole islamin uskoisia, vaikka Aasiassa toisinaan viedään jopa oman maan sisälläkin sitten lapsi äidiltään silloin kun silmä välttää ja käytetään kuten halutaan. Toisinaan jopa omat vanhemmat saattavat olla antamassa muitten käsiin hetkellisen rahan turvin ja hyvin lupauksin lapsen tulevaisuudesta höystettynä. Köyhyys ei ole kivaa yleensä ottaen ja sitä käytetään epäröimättä hyväkseen sitten näitten ihmiskauppiaiden puolelta. Myös lapsiprostituutiosta hyötyvät asiakkaat oikein uskottelevat itselleen tekevänsä hyvää ja toisaalta on olemassa asiakkaita, joitten toiveisiin kuuluu mahdollisuus sitten lopussa tappaa se heidän ilonsa "väline".

Samaten näistä tapauksista ei olla paljoa puhuttu, joissa henkilö tainnutetaan ja herättyään joltain kujalta sitten lääkäriin mentyään huomaakin toisen munuaisen puuttuvan. Tällaiset ovat vielä onnekkaampia verrattuna niihin, jotka siepataan ja hyödynnetään sitten niin, ettei olekkaan ketään enää kertomassa tarinoita mahdollisesta ihmiskaupasta yms.

Ihmetyttää noin yleensä ottaen, ettei ihmiskaupasta ole tällä palstalla pahemmin puhuttu, vaikka sen uhriksi joutuu mieletön määrä ihmisiä vuosittain (600,000 - 900,000 ihmisen välillä) ja se on yksi rikollisliigojen tuottavimmista haaroista. Toki syynä saattaa sitten olla sekin, että ihmiskauppa ei toimi ilman siitä tulevaa hyötyä ja toisaalta ihan tavalliset ihmiset toimivat sitä ylläpitäen esim. käyttämällä hyväkseen ihmiskaupalla tuotettuja palveluita kuten prostituutiota, ostamalla lapsityövoimalla aikaan saatuja käsityöalan luomuksia jne.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat