Seuraa 
Viestejä45973

On aikoihin eletty ! "Joka kuritta kasvaa, se kunniatta kuolee",
sanoo jo vanha kansanviisaus. Ja kakarat kyllä oppivat nopeasti, että tehdä saa mitä tahansa, kun on alaikäinen,
mopoilijat kaahatessaan yhdeksääkymppiä jalankulkijain yli
jalkakäytävillä nauravat pirullisesti: "Ei poliisi meille mitään
voi, me ollaan alaikäisiä !". 190 senttiset ja 90 kiloiset 15-kesäiset mamin kullikat. Sirpan kouluaikoina opettajat
läimivät viivottimella päähän ja luokan koviksen isä kutsuttiin antamaan pojulle piiskaa luokan edessä, housut
kinttuihin vain ! Ja kaikista kasvoi kunnon kansalaisia, jotka
eivät katkeruutta kanna vanhemmilleen. Leijonaemokin läimäyttää pentuja, kun leikki menee liian villiksi, tämä "summerhillilainen" kaiken salliva "kasvatus" on mennyt pelottavaksi, kasvatamme hirviösukupolvea !

Lasten kurittamisesta sakkoa vanhemmille
Julkaistu 17.09.2008 10:38 (päivitetty 17:09)
Äiti tukistaa poikaa. Kuva: Lehtikuva

Keski-ikäinen joensuulaisaviopari on tuomittu käräjäoikeudessa sakkoihin kolmen lapsensa ruumiillisesta kurittamisesta. Kummallekin tuli maksettavaksi 15 päiväsakkoa eli 90 euroa.

Samalla vanhemmat velvoitettiin korvaamaan kullekin lapselle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 120 euroa.

Vanhemmat kurittivat lapsiaan viime vuonna puolen vuoden ajan tukistamalla, antamalla luunappeja ja läimäyttelemällä. Vanhin lapsista oli tuolloin 12-vuotias ja nuorin 4-vuotias.

Syyttäjä vaati kahdelle vanhimmalle lapselle 2500 euron ja nuorimmaiselle 2900 euron korvausta, mutta oikeus hylkäsi vaatimukset.

Tapaus tuli julki, kun perheen nuorimman lapsen puheisiin ja käytökseen oli kiinnitetty huomiota päiväkodissa. Tämä oli todistajan mukaan ollut pelokas ja ahdistunut.

Kahden vanhemman lapsen kertomuksista oli pääteltävissä, että vanhemmat olivat lapsiaan ojentaakseen pääasiassa tukistaneet sormilla ja antaneet luunappeja. Menettely ei lasten kuvauksista päätellen ollut erityisen voimakasta eikä rajua, eivätkä he vaikuttaneet sen perusteella ahdistuneilta. Kertomuksista oli kuitenkin pääteltävissä, että vanhemmat olivat käyttäneet ruumiillista kuritusta lastensa kasvattamisessa varsin säännönmukaisesti.

Käräjäoikeuden mukaan vanhempien teot täyttivät pahoinpitelyn tunnusmerkistön. Niitä ei voinut kokonaisarvostelun perusteella pitää lievinä pahoinpitelyinä, koska niiden kohteena olivat olleet vanhempien määräysvallassa olevat lapset omassa kodissaan ja pahoinpitelyt olivat olleet toistuvia.

Lieventävinä asianhaaroina oikeus piti juuri muuttaneen perheen sopeutumisvaikeuksia sekä sitä, että vanhemmat olivat ottaneet vastaan ammattiapua ja muuttaneet menettelyään.

(MTV3- STT)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jo on aikoihin eletty ! Toisaalta, veikkaan kyseessä olevan jonkinasteinen ääritapaus.

Vaikka kyllä lasta voi rangaista monin eri tavoin muutenkin: jäähyt, arestit, nuhteet, muut sanktiot ja "holding" ääritapauksessa. Jotkut penikat vain tarvitsevat kovempia otteita, silloin kun järkipuheet ja lepertelyt eivät enää tehoa. Veikkaankin, että lakien säätämisen asianomaiset ovat saaneet tuta vain tuota helppohoitoisempaa puoliskoa.

http://www.youtube.com/watch?v=nojWJ6-XmeQ <- onneksi ratkaisu löytyy

Sakarias
Jo on aikoihin eletty ! Toisaalta, veikkaan kyseessä olevan jonkinasteinen ääritapaus.

Vaikka kyllä lasta voi rangaista monin eri tavoin muutenkin: jäähyt, arestit, nuhteet, muut sanktiot ja "holding" ääritapauksessa. Jotkut penikat vain tarvitsevat kovempia otteita, silloin kun järkipuheet ja lepertelyt eivät enää tehoa. Veikkaankin, että lakien säätämisen asianomaiset ovat saaneet tuta vain tuota helppohoitoisempaa puoliskoa.

http://www.youtube.com/watch?v=nojWJ6-XmeQ <- onneksi ratkaisu löytyy
Väkivalta tuottaa väkivaltaa. Kumma kyllä ne piestyimmät kakarat ovat niitä kovimpia myöskin kaduilla ja jotkut myöhemmin nuorisovankiloissa.

Kyllä pienikin lapsi tajuaa mikä on väärin kun sen ilmaisee ja ei tarvitse lyödä. Mutta jos ei anneta palautetta pahoista teoista niin kyllä se senkin oppii. Varmasti voi olla ankara ja tiukka kuri ilman ruumiillista kuritusta.

Erään jätkän muistan nuoruudesta. Äiti opettaja ja poika nuorisorikollinen. Eronneet vanhemmat. Poika sai hädintuskin peruskoulun läpi. Tässä tapauksessa äiti ei todellakaan tuominnut mitään poikansa tekosia, kuten autovarkauksia, kunnes oli jo liian myöhäistä.

Olettaisin äitien yleisesti olevan lepsumpia kasvattajia kuin isien.

Itselläni ei lapsia todellakaan ole, joten aika pitkälti spekuloinniksi menee. Olisiko niin, että vanhemmuudessa ei sopisi levähtää eikä pitää taukoja vaan pienestä asti opettaa pelisäännöt. Ei turhan ankara muttei saa hemmotella piloille. En vain jotenkin osaa kuvitella lasta vankina. Eiköhän ne hyvät arvot kotonta aika pitkälle opita Vertaus fundamentalistit jossain lähi-idässä.

brainless kirjoitti:

Kumma kyllä ne piestyimmät kakarat ovat niitä kovimpia myöskin kaduilla ja jotkut myöhemmin nuorisovankiloissa.

Näistä tapauksista on hankala tehdä päätelmiä syistä, koska yleisesti ottaen muutkin asiat perheessä, jopa perintötekijöistä lähtien, ovat viturallaan.


Olisiko niin, että vanhemmuudessa ei sopisi levähtää eikä pitää taukoja vaan pienestä asti opettaa pelisäännöt.

Itse olen lastehoitaja ja edellämainitsemillani keinoilla on hallinta onnistunut. Tietynlaista jämäkkyyttä tarvitaan, mutta myöskin kykyä kuunnella lasta - ohjenuorana tietysti, että "aikuinen" sanoo viimeisen sanan.

Niin ja lisäisin vielä "työkaluihin" sellaisen eleviestinnän ja poikien tapauksessa "urosuhittelun". Hyväksi olen havainnut poikien kohdalla myös erilaiset painileikit, joiden avulla voidaan turvallisesti "ottaa miehestä mittaa". Poikalapsi on turvallisen leikin varjolla suoritetun selätyksen jälkeen vastaisuudessa hieman entistä yhteistyöhaluisempi .

Näemmä jo poistetun trollin tekosia tämäkin topikki, mutta vastataan nyt.

Ihan oikein ko. vanhemmille, väkivalta ei ole ratkaisu kasvatuksessa.

Lapsenkasvatuksessa tärkeintä on myös kertoa lapselle rajojen syistäm eli miksi jotakin ei saa tai saa tehdä, koska muuten kielto kyseenalaistetaan ja tehdään kuten on kielletty, kun ei tiedetä seurauksista.

Viimeaikojen keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat