Seuraa 
Viestejä45973

( HS tänään )

Georgia on esittänyt todisteena nauhoitukset rajavartioidensa
puhelinkeskusteluista, jotka todistavat Venäjän panssareiden tulleen useita kilometrejä rajan läpi ennen Georgian vastahyökkäystä. Mainila toistona !

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Muuten hyvät todisteet, mutta niistä ei käy nauhoitusajankohta selville, ts. onko ne nauhoitettu ennen vai jälkeen Georgian iskujen..

Todellako ? Tuon voit varmaan todistaakin ? Jos ei Georgian
puhelinliikenne ole 20-luvun tasolla, puhelulogeista selviää
aina aika !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sirpa
Todellako ? Tuon voit varmaan todistaakin ? Jos ei Georgian
puhelinliikenne ole 20-luvun tasolla, puhelulogeista selviää
aina aika !Hehheh! Lukisit uutisia, edes näitä kotimaisia! Nämä "todisteethan" siis perustuvat nauhoitettuihin radioviesteihin..

Vaikkapa tuolta: http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id101678.html

Otsikolla: Georgia esitti uusia tietoja sodan synnystä (jos vaikka yle taas vaihtaa linkkiä, niin voit hakea)

yle
Venäjä ei sinänsä ole kiistänyt Yhdysvaltain ja Euroopan tiedustelupalveluille toimitettujen nauhoitteiden aitoutta. Puheluista ei käy ilmi, kuinka suuria voimia tuolloin oli liikkeellä tai olivatko joukot nauhoitusajankohtana vielä sitoutuneet taisteluun.Ja sama vastaava tarina ulkomaisillakin..

Tuota sinun puhelintekniikka ja logitietologiikkaa ihmettelen hieman: Minkäköhän takia Venäläiset soittelisivat sotajoukoilleen Georgian puhelinverkona kautta?

Ei ole epäselvyyttä siitä, etteikö Venäjä hyökännyt ensin. Ei edes taitavaa propagandaa.

Satelliitit paljastavat paljon, puheluistakin. Samoin linkit ja Internet-yhteydet, jotka NASA:n hallussa

"

Halosen posttraumaattinen YYA-krapula ei sitten ole vielä alkanutkaan. Mahtaa olla jysäri, jahka tajuaa mitä tuli sanoneeksi viikko pari sitten ja tosi painokkaalla rintamusäänellä. Muistutti ja mainosti, että Georgiahan se sentään tämänkin sodan aloitti, ja vielä korosti, että ei taaskaan Venäjä.

Useista tuhansista sudeettivenäälisten kansanmurhan kuolonuhreista tuli ensin 1400, sitten 140 ja sitten Human Rights Watchin ja Venäläisen Memorial-järjestön mukaan 44. Jos lasketaan muut kuin laittomasti E-Ossetiassa olleet aseistetut venäläissotilaat, jää "laillisten" "rauhanturvaajien" ja mahdollisten siviiliuhrien määräksi ehkä yhteensä 14.

Monisatakertainen valhe tekosyynä ja verukkeena sodanaloittamiselle ja naapurimaahan tunkeutumiselle. Ja Venäjähän provosoi koko sodan alkukuviot ja tämän konfliktin aloituksenkin, ainakin mikäli Heikki Talvitien ja majuri Juha Mäkelän todistukseen on uskomista.
Näytä koko kirjoitus (2181 merkkiä)

halonen on saanut tietonsa varmaan suoraan Moskovasta. Presidentti Medvedevin mukaan hänen maansa ei ole koskaan aloittanut sotaa, vaan on aina ollut rauhanturvaaja. Hän on Putinin suosituksesta unohtanut mm. että Neuvostoliitto aloitti toisen maailmansodan natsi-Saksan liittolaisena (elokuusta 1939 kesäkuuhun 1941) hyökkäämällä Puolaan yhdessä Saksan kanssa syyskuussa 1939 ja jakamalla sen Molotov-Ribbentrop-sopimuksen http://www.youtube.com/watch?v=I996tT7gBjk&feature... nojalla. Yhteisen voitonparaatin jälkeen
http://www.youtube.com/watch?v=iZEfHEa_jas&NR=1 Stalin opetti Hitlerille siviili- ja sotavankien kohtelua Katynissa 1940 http://www.youtube.com/watch?v=WBgU8CI63d8&feature...

Liiton kestäessä Neuvostoliitto miehitti Baltian maat 1940 ja aloitti talvisodan liittoutumatonta Suomea vastaan 30.11.1939 sekä liiton kariuduttua hyökkäsi ilman Hitlerin lupaa vielä uudelleen Suomeen aloittaen jatkosodan pommituksillaan 22.6.1941. Neuvostoliitto hyökkäsi Unkariin 1956, Tsekkoslovakiaan 1968 ja Afganistaniin 1979 sekä oli aloittavan osapuolen tukena ja yllyttäjänä Korean ja Vietnamin sodissa. Venäjän federaatio on aloittanut hyökkäyssotia mm. Tsetseniaan ja Georgiaan.

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html"

YLE:n uutiset ovat niin punaväritettyjä, etten niille paljoa
laskisi .. joka toinen päivä TV-1 ja TV-2 esittää USA:aa mol-
laavan "dokumentin".

Vierailija

Venäjä on itsekin myöntänyt Etelä-Ossetiassakuolleen vain korkeintaan 140 ihmistä. Syyksi virheelliseen 2000 ihmisen lukuun ilmoitetiinn muistaakseni heikossa kunnossa tai sekavassa mielentilassa olleen venäläisen upseerin arvio. Siis kännissä. Itse sanoisin, että kysymys oli tuoho akuuttiin sotatilanteeseen liittynyt tahallinen propaganda. Mitä Feniks sanoo tähän? Uskotko edelleen venäläisen median suurempaan objektiivisuuteen?

Sirpa
YLE:n uutiset ovat niin punaväritettyjä, etten niille paljoa
laskisi .. joka toinen päivä TV-1 ja TV-2 esittää USA:aa mol-
laavan "dokumentin".Bushman, olet vain niin oikealla että neutraalisuuden tavoittelukin vaikuttaa sinusta sosialismilta. Kriittisyys on valistusta, ei kommunismia.

Mitä tulee tuohon Georgian argumenttiin, niin kovin on outoa. Kuka tuollaista uskoo? Luulenpa että lausunto oli tarkoitettu kotimarkkinoille tukemaan horjuvaa jakkaraa. Jos hullu offensiivi menisi Georgiassakin Saakasvilin piikkiin, niin en usko että poliittista jatkoa olisi.

Asia on toki juuri niin kuin Venäjä sanoo, joukkojensiirto olisi helposti verifioitavissa satelliiteista.

"I would be grateful if they provide such satellite data to us and the entire global community, provide specific data" –Andrei Nesterenko, Venäjän um:n edustaja.

Sitä paitsi, jos oletetaan että Georgia puhuu totta, rajan läpi tuli miehistönkuljetusvaunuja tunteja ennen kuin Georgia alkoi ampua rauhanturvaajien yhteisiä asemia raketeilla satojen kilometrien päässä. Niin... mikä syy se on ampua rauhaturvaajien yhteisiä asemia raketeilla satojen kilometrien päässä? En minä ainakaan keksi syytä.

Lisäksi, lienee melko naiivia ajatella että georgialaisten sotilaiden poistuminen yhteisistä valvontapisteistä ennen hyökkäyksiä ja tykistön/raketinheittimien positiointi olisi ollut jotenkin suunnittelematonta.

Yllättävästi Subb lausui eilen että Nato-fantasiat Suomessa siirtyivät tämän johdosta kauemmaksi. Näin minäkin ajattelisin. Jos NATO ei pysty pitämään uusia jäsenmaitaan kurissa, niin sellainen liitto on vaarallinen.

supollatotuus
Seuraa 
Viestejä204
acedia

Niin... mikä syy se on ampua rauhaturvaajien yhteisiä asemia raketeilla satojen kilometrien päässä? En minä ainakaan keksi syytä.Vaikka en jaksa uskoa salaliittoihin, niin yleiseen kieroon peliin kyllä uskon ja näin väitänkin, että Yhdysvaltain presidenttikilpa liittyy oleellisesti Georgian hyökkäykseen. Bushin puolueen sotahaukka McCain halutaan valtaan ja siksi maailma piti saada "varpailleen".

supollatotuus
acedia

Niin... mikä syy se on ampua rauhaturvaajien yhteisiä asemia raketeilla satojen kilometrien päässä? En minä ainakaan keksi syytä.

Vaikka en jaksa uskoa salaliittoihin, niin yleiseen kieroon peliin kyllä uskon ja näin väitänkin, että Yhdysvaltain presidenttikilpa liittyy oleellisesti Georgian hyökkäykseen. Bushin puolueen sotahaukka McCain halutaan valtaan ja siksi maailma piti saada "varpailleen".Se sopisi kuvaan, mutta on vaarallista alkaa nähdä sopivuuden perusteella yhteyksiä.

Päätellen vain vaivoin peitellyn kylmästä USA:n ulkoministeriön suhtautumisesta Saakasviliin, Saakasvili toimi yksin. Toki on niin että mies on Bushin lempiprojekti ja varmasti neoconit ovat ymmärtäneet että reviirin laajentaminen Venäjän rajoilla ei edistä liennytystä, mutta heidän ideologiansa onkin imperialismi. Nyt kun venäläinenkin imperialismi on taas heräämässä niin siitähän tulee konfrontaatio.

Laitan toivoni vallan vaihtumiselle. "Sirpat" pois vallankahvasta, Venäjällä ja USA:ssa.

Venäjä on tehnyt kaikkensa jo enemmän kuin vuoden ajan kiristääkseen jännitteitä Georgiaa vastaan. Venäjä vei sotilastiedustelun GRU:n erikoisjoukot ns. Etelä-Ossetiaan syyskuussa 2007, tarkoituksena tehdä provokaatioita.[Kaarel Kaas, Välismääraja]

Lähde:
Harry Lahtein, Välismääraja: http://www.icds.ee/index.php?id=73&tx_ttnews[tt_news]=260&tx_ttnews[backPid]=71&cHash=d85d142222

Venäjä nimenomaan teki kaikkensa saadakseen Georgian provosoitumaan, että saisi tekosyyn hyökätä Georgiaan - joukoilla, jotka oli jo valmiiksi keskitetty ja ryhmitetty hyökkäystä varten Georgian rajalle.

Kaksi viikkoa ennen Venäjän joukkojen hyökkäystä Georgiaan Venäjä oli keskittänyt ja asettanut hyökkäysvalmiuteen Georgian rajalle palkallisten eliittijoukkojensa joukko-osastot, yhteensä yli 8000 miestä ja yli 700 hyökkäysvaunua ja panssariajoneuvoa.

Samaan aikaan oli tiedossa, että Venäjän valtiolliset ”turvallisuusviranomaiset” aloittivat ”vapaaehtoisten” kasakkojen ja muiden ”vapaaehtoisten” mobilisointia Georgian vastaista sotaa varten.

Venäjä jakoi laittomasti omia passejaan Georgian alueella asuville henkilöille saadakseen tekosyyn ”puolustaa venäläisiä”, joiden kimppuun muka Georgia hyökkää.

Georgialaisjoukot saivat haltuunsa suuren määrän vielä allekirjoitusta vailla olevia Venäjän passeja korkean venäläisupseerin autosta, ennen kuin Venäjän armeija ennätti jakaa ne. Passit oli varustettu samalla turvakoodilla - joka myös on laitonta. Spesialistien mukaan ne on valmistettu hiljattain.http://gruusia.postimees.ee/?id=27236

Juuri ennen sotaa Venäjä järjesti aivan Georgian rajan lähellä sotaharjoituksen, jonka skenaariona oli virallisesti myös hyökkäys Georgian alueelle. Vastaavat hyökkäysjoukot oli asetettu marssiryhmitykseen jo viikkoja ennen hyökkäyksen alkua suoraan Pohjois-Kaukasian vuoriston ylitse vieviin laaksoihin ja Rokin tunnelin luo meneville vähäisille vuoristoteille. Jo silloin asetettiin etenemisreiteillä oleviin risteyksiin erikseen tienviitat, joissa luki ”Tshinvali n. km”. Joukkojen henkilöstön moraalia nostettiin suoraan tulevaa hyökkäystä varten.

5-7 päivää ennen hyökkäystä Venäjä ryhtyi evakuoimaan naisia ja lapsia hyökkäysalueelta. 3-5 päivää ennen hyökkäyksen alkua katkesi yhteys siihen saakka tapahtumien kehitystä paikan päällä suhteellisen objektiivisesti kuvanneisiin internetin kotisivuihin. Niille sivuille ei enää päässyt ja jäljelle jääneistä informaatiokanavista sensuroitiin kaikki tosiasioita sisältäneet nettikommentaarit. Puhelinyhteys ns. Etelä-Ossetian alueelle oli käytännössä katkennut jo pari päivää ennen hyökkäyksen alkua.

8.8. klo 16.40 Postimees: Mart Laar kertoo Venäjän tulituksesta, tulitauosta ja Venäjän uudesta tulituksesta:

”»Voin vahvistaa, että Georgialla ei ollut suunniteltu mitään sotilaallista toimenpidettä,»
sanoi tänään Georgiasta Viroon saapunut kansanedustaja Mart Laar toimittajille.

Hänen mukaansa hän kohtasi noin viikko sitten käytännössä koko Georgian johdon kanssa ja heillä oli konfliktin ratkaisemiseksi erilaisia suunnitelmia, mutta sitä suunnitelmaa puheissa ei ollut.

"Kyseessä ei ole Georgian sotilaallinen hyökkäys, vaan provokaatio, johon oli mahdotonta olla reagoimatta, sillä kylät oli tuhottu, ihmiset kuolleet ja haavoittuneet"
korosti Laar.

6.8.2008 klo 20 Postimees kertoo Venäjän tulittaneen Georgian kyliä:

Venäjän joukot avasivat ”rumputulen georgialaisiin kyliin Nuli, Avnevi ja Dvani, sekä niiden lähettyvillä olevan Georgian rauhanturvaajien tukikohtaan. Georgian rauhanturvapataljoonan esikunnasta kerrottiin Interfaksille, että ammutaan kaiken tyyppisillä aseilla. Tähän mennessä rauhanturvaajien käytössä ei ole tietoja henkilötappioista, mutta tulituksen kohteena olevissa kylissä on vaurioitunut kymmeniä taloja.

"Georgian puoli pakotettu avaamaan adekvaattisen vastatulituksen" sanottiin esikunnasta."
http://www.postimees.ee/?id=25169

6.8. klo 21.34 Postimees tulituksen jatkumisesta:

Mitään rynnäkköä ei ollut,

”oli vain tulitus. Georgia kääntyi tulittajien puoleen monta kertaa pyynnöin lopettaa tulitus, mutta kukaan ei kuunnellut mitään ja oli avattava vastatulitus, sen jälkeen kaikki rauhoittui"
kertoi Temur Jakobashvili. http://www.postimees.ee/?id=25176

7.8. klo 15.39 Postimees haavoittuneita puolin ja toisin:

"Vastakkainasettelu ei ole Georgian intressissä ja minä luotan, että vastakkainasettelun jatkuminen ei ole myöskään Venäjän intressissä,
sanoi Saakashvili tänään Gorissa, jossa hän vieraili kahden haavoittuneen georgialaissotilaan luona.” (http://gruusia.postimees.ee/?id=25385&redir)

ralf64
Venäjä on tehnyt kaikkensa jo enemmän kuin vuoden ajan kiristääkseen jännitteitä Georgiaa vastaan.

Sinä ja Nagarjuna olette asiassanne niin fanaattisia että tietty uskottavuus uupuu, en usko että olisi mitään pahaa mitä ette uskoisi Venäjästä. Vai onko? Todella helppo positio, yksinkertainen maailma sopii erityisen hyvin yksinkertaisille.

Tarkkaan ottaen tilanne alkoi kiristyä Saakasvilin valinnasta alkeaen. Saakasvilin vaalilupaushan oli palauttaa separatistialueet Georgian osaksi ja näin loukata Venäjän kanssa 1992 tehtyä sopimusta alueen statuksesta, johon kuului mm. alueen yhteinen valvonta. Ossetiahan soti silloin itseään irti Georgiasta. Siksi en pidä kovin mahdottomana sitä että Saakasvili yrittänyt lunastaa vaalilupauksensa.

Se, että Viron entinen pääministeri Mart Laar on toiminut Saakasvilin neuvonantajana tässä, on ikävä yksityiskohta.

Tämän vuoden keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat