Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen enemmän tällainen historia ja politiikkanörtti, joten näen kaiken takana poliittisen motiivin.

Itse uskon, että sota pistää rumaa päätään tämänkin kriisin takaa. USA ja Eurooppa siinä samalla ovat syytäneet aika sikamaisesti rahaa "Puolustusteollisuuteen" viimeisen 10-vuoden ajan, olkoot tavoitteensa sitten Lähi-idän ristiretki, Euroopan "puolustaminen" Puolalaisilla torjuntaohjuksilla, tai Kiinan ja Intian nousuun "varautuminen" ylipäätänsäkkin aivan holtittomalla asevarustelulla.

"Ei, ei me tehä Neukkuja!" vakuttaa viisaat valkohapsiset äijät telkussa. Mutta ihan oikeasti! Siltä tämä todella vaikuttaa!

Tietoinen välinpitämättömyys siviilitaloudesta ja sen tarpeista. Holtiton asevarustelu "välttämätön" puolustuksen nimissä. Ja sitten tämä sosialistointi sekoilu kun isot pankit ja vakuutusyhtiöt alkaa huutaa apua.

On ymmärrettävää että Neukkulan romahduksesta ei opittu mitään, koska sehän tapahtui hajoavalle kommarijärjestelmälle. Se ei olisi mahdollista länsimaiselle teknisesti ja poliittisesti edistyneemmälle järjestelmälle, vai kuinka? Itse uskon, että se syy miksi kehittyvät valtiot kehittyvät on, että siellä tuo romahdus pantiin huomioon ja sen syyt ja seuraukset kirjattiin muistiin. Eurooppa+USA(Nato)on elänyt kuin viimeistä päivää täysin totaalisella, holtittomalla törsäilyllään ja sodillaan, jotka se muuten nyt on häviämässä. Yleinen ilmapirii on;"Voiaanhan me törsätä, ja tarvittaessa ottaa vaikka lisää lainaa+painaa paperia! Ja jos tilanne menee tukalaksi, niin onhan meillä aina ydärit!"

Eli tämä "kylmän sodan voitto" mentaliteetti on aika pahasti jäänyt päälle, vaikkei sodasta ikinä allekirjoitettu mitään virallista rauhansopimusta, jossa esim Venäjän federaation rajat, sen joukkojen ja kansalaisten asema federaation "rajojen" ulkopuolella maan todella VALTAVASTA ydinasenaalista puhumattakaan olisi virallisesti määritelty. Eli mitään rauhansopimusta ei koko kyseisestä "sodasta" ikinä ole olemassakaan, mutta eihän se estänyt voitton julistamista ja uusiin sotiin lähtemistä, vai kuinka?

Tuntuu, kuin joku jenkkilässä ihan tahallaan ja tietoisesti pyrkisi murtamaan sekä Nato:n että USA:sn sisältäpäin. Neukkulan suhteen uskon että romahdus oli spontaani, joskin senkin taustalla oli korruption ja talouden epäonnistuminen. Olen nyt seurannut maailman menoa enemmän tai vähemmän aktiviisesti viimeisen 10-vuoden ajan ja uskon, että varsinkin jenkeissä on porukkaa joka toimii "piruna olkapäällä" useammalle politiikolle. Nämä kaverit ohjailevat politiikkoja kummallakin laidalla haitaria toimimaan juuri tietyllä tavalla, ja tällä tarkoitan tapaa, jolla pidetään huolta että sekä USA että NATO ajetaan vararikkoon.
Heidän ulkopolitiikkansa perustuu stragediaan "kaikki kerralla" samalla kun talous on(Fedin takia)äärimmäisen korruptoitunut. He eivät tule voittamaan tätä sotaa elleivät käytä ydinaseita ja aloita Armgeddonia, mikä hyvinkin saattaa olla tämän porukan tavoite.

Jotenkin tuntuu että Neukkulan romahdus oli ns "iso vahinko" ja on porukkaa, joka on pitkään ja hartaasti tehnyt työtä "tasapainon palauttamiseksi" ja tämä "tasapaino" käytännössä tarkoittaa sitä että USA ja NATO seuraa vanhan Neukkulan jälkiä. Tähän "tasapainoon" on pyritty suoraan sanoen aika raaoin metodein, eli veikkaan että kun Neukkula Glasnostin ja Perestroikan hengessä teki vararikon ja romahti eräät piirit(jotka kirjaimellisesti elävät asevarustelusta ja kauhun tasapainosta)hätääntyivät ja alkoivat sitten kiireesti koota yhteen "varasuunnitelmaa" jossa USA ja Nato ottaisivat agressiivisen Neukkuimpiuermin paikan. Jatkuva sota ja varustelukierre estäisi myös aika tehokkaasti siviilitalouden ja yhteiskunnan kehitystä. Kyseessä on ns "raaka tasoitus" jossa on onnistuttu yli kaikkien odotusten!

En tiedä, milloin maailma tulee toipumaan näiden kusipäiden aikaansaannoksista, mutta tavallaan minun kai pitäisi kiittää heitä, koska he todella kusipäisistä metodeistaan huolimatta ovat palauttaneet sekä maailman talouden että politiikan sen neitseellisen tilaan, eli kaaokseen ja epävarmuuteen. Tulevaisuus kuuluu "kehittyville talouksille" joilla on ollut etuoikeutettu asema katsoa kuinka Eurot ovat panneet käytännössä kaikki rahansa "puolustusteollisuuteen" ja antaneet yhteiskunnassa kaiken vallan suuryrityksille. Nolo mutta odotettu päätös "valkoiselle vuosidalle" Tuleepa "isoa pamausta" tai ei niin veikkaan, että tähän se "edistyneen ja ylemmän rodun" taival sitten loppuu päättyy. Hämmästyttävää että viimeisen 100-vuoden ajan "suuret ja mahtavat" eivät ole oppineet virheistään yhtään mitään! Toivon mukaan heidän seuraajansa eivät ole yhtä tyhmiä!

Kommentit (3)

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Neukkulan romahdus ei ollut vahinko, vaan pitkän kehityksen tulos. NL:n teollisuus- ja hyvinvointi-innovaatiot loppuivat jo 1950-luvulla. Todisteeksi tästä riittää NL:n tuottamien tavaroiden katseleminen. Olisi hyvä, jos jälkipolville perusteittaisiin sosialismin museo muistuttamaan asiasta, koska aika kultaa muistot. Unohdat kuinka surkeassa jamassa siellä kaikki kehitys oli sotateollisuuden ulkopuolella. Mielestäni voidaan perustellusti sanoa, että WWII:n jälkeiset 10 vuotta Neukkula kehittyi valtaamiensa maiden innovaatioista ja senjälkeen kaikki pysähtyi muutamaa strategista teollisuushaaraa lukuunottamatta. Niistä vain ei llut kansalle juuri mitään hyötyä.

Länsimaissa, tässä kaikesta mahdollisesta itseironiasta huolimatta vapaaksi sanotussa maailmassa, kilpailu kaikilla aloilla ylläpitää kehitystä. Vielä ei voida puhua lamasta, koska lamaan kuuluu suurtyöttömyys ja tuotannon romahtaminen. Vaikka mellä on viime aikoina ollut useita massairtisanomisia, niin kysymys on ollut globaalin talouden uudelleenjärjestäytymisestä ja suomalaisen tuotannon erityispiirteistä.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Nää roskalainat, on jenkkien vedätys veronmaksajilta, jälleen kerran ja ehkä ulkomaisilta sijoittajilta alunperin ...

Eli nimellisesti luotiin valtava velkapääoma, jonka vakuutena oli valtava asuntovarallisuus, ilman muuta vakuutta ja lainanottajia oli kaikki luuserit mitä maasta löytyi ...

No, ei tämä sinänsä vielä mikään lopullinen talouskriisi ole, dollari laskee ja ulkimaiset sijoittajat häviävät, eli menettävät sijoituksiaan, mikäli kotiuttavat ne, jenkeiltä nerokas puhallus, muuta maailmaa kohtaan.

Toisaalta, kun velat sulavat, väestö kasvaa ja talous jälleen pyörii, niin velat jotka on jäljellä, ei enää ole ongelma kellekkään ...
Dollarin uusi ja matala arvo, on pitänyt siitä huolen, osa veloista sulaa dollarin laskiessa, osa velkojien jäädessä nuolemaan näppejään maksukyvyttömiltä velallisilta.

Jokaisella plvellä on hopeareunus, niin nsitä sanotaan ...

Sillä ei ole merkitystä, mitä "tuolla" maailmantaloudessa tapahtuu. Meillä ei kuitenkaan ole mitään hallintaa siihen. Vain sillä on merkitystä, mitä "täällä" tapahtuu - sydämessämme ja mielessämme. Meillä on täysi hallinta siihen.
Ja se vaikuttaa siihen kuinka meillä menee henkisesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat