Seuraa 
Viestejä9265

Mikä aiheuttaa mielipahan? Tuon ikävän tuntemuksen, alakuloisuuden, surun? Jokin aivojen kemikaaliko? Niin että rinnassa sattuu ihan fyysisesti, päässä heittää ja oksettaa, se perus mielipahan tunne.

Koska mielipahaa kykenen tuntemaan vaikka koko elämäni putkeen. Voisin tuntea ahdistusta, surua, pahaa mieltä, inhoa, vihaa, koko elämäni ajan, ilman sen suurempia ponnisteluja, ajattelemalla vain yhtä asiaa.

Sen sijaan mielihyvää ei voi tuntea samalla tavalla ikuisesti, sitä saa tuhlailla vain säästeliäästi. Kovan ponnistelun takana aina kokea vähän mielihyvää, ja sekin menee ohitse, ei se voi jatkua kovin pitkään. Mikä tahansa mielihyvää aiheuttava asia menettää merkityksensä ajan kanssa ja lakkaa tuottamasta mielihyvää.

Voin olla surullinen läpi elämäni. Iloinen voin olla vain silloin tällöin. Eikä se riipu elämäni tapahtumista. Vaikka eläisin paratiisissa ekstaasissa, siihen kyllästyisi, ja mielihyvää saisi taas vain ponnistelemalla. Surua on niin helppo tuntea, se ei vaadi juuri mitään.

くそっ!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Kyllä kaiken takana on ajattelu prosessi, mikä tahansa asia voi olla paha tai hyvä... asiat kun ovat ajatuksia...

Dualismista eroon pääsemiseksi, suosittelen meditointia...

Eli syyllinen sekä mielipahaan, että hyvään olet sinä. Pohjimmiltaan sinäkin olet ajatus...

Asioiden ratkaisemisessa auttaa, jos opit tuntemaan itsesi...tie jota ei ole... on helppo kulkea, kunhan vain uskallat ensin astua tyhjän päälle...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat