Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

On harmi että Suomessa julkaistavien talouslehtien toimittajat ovat niin ammattitaidottomia, ettei heillä riitä kykyä analysoida nykyistä tilannetta objektiivisesti.
Jos osakekurssit ovat saatu keinotekoiseen nousuun joksikin tunniksi, taloustoimittajat menevät perässä kuin paraskin sopulilauma.
Tätä rekyyliä käyttävät hyväksi nyt ne markkinoilla toimijat, jotka todella tietävät missä mennään, heillä on pitkä rivi myyntitoimeksiantoja, joista osa saadaan nyt realisoitua vielä kohtuullisella hinnalla, kiitos hyvien taloustoimittajien jotka osaavat pumpata oikealla hetkellä markkinoille katteetonta uskoa.
Yleisesti kannattaa pitää mielessä, että tällainen laskusuhdanne kestää keskimäärin 6-7 vuotta johon osakekurssit alkoivat reakoimaan noin kaksi vuotta aiemmin, reaalitalous seuraa nyt perässä, seuraava nousutrendi voi alkaa aikaisintaan 3-4 vuoden kuluttua, siihen saakka kurssit pääsääntöisesti ovat laskevia.
Nyt ei missään tapauksessa tule sijoittaa rahojaan osakkeisiin.
Muistan itse kun elimme -90 luvun pankkikriisiä Suomessa ja seurasin silloin tiiviisti pörssiä, laskeva trendi kesti todella pitkään, aivan hirvittävän pitkään. Kukaan ei oikein enää jaksanut edes uutisoida koko pörssin olemassa olosta, sieltä tuleviin uutisiin oli jo turruttu, silloin kannatti alkamaan ostamaan.
Emme ole vielä edes nähneet mitä 1500 miljardin dollarin alasajot käytänössä tulevat merkitsemään maailman talouteen, nyt 9.0 Richterin järistys on tapahtunut talouden ytimessä, Tsunami tulee sitten myöhemmin.

Kommentit (10)

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

Taloustoimittajat ovat tänään kertoneet että kurssit ovat nousseet. Tämä johtuu siitä, että tänään kurssit ovat nousseet.

Ei ole taloustoimittajien vika, jos lukijoilta puuttuu sisälukutaito ja heidän muistinsa rajoittuu kuluvan päivän aamuun.

Onkohan nyt siten, että ketjun aloittaja purkaa rahoituskriisin aiheuttamia tappioitaan ja syyttää taloustoimittajia, ikään kuin koko sotku olisi heidän vikansa?

Minulla ei ole osakesijoituksia tällä hetkellä.
Kurssit nousevat tässä tapauksessa niin kauan kun riittää ostajia, ja mitä vähemmän kerrotaan kriisin seurannaisvaikutuksista sitä pitempään löytyy höynäytettäviä ostajia pitkälle riville myyntitoimeksiantoja.
Viikon sisällä nämä pikavoiton tavoittelijat ovat sitten hipsineet laskevassa trendissä myyntitiskille ja joutuvat vielä maksamaan ensin välityspalkkion osto sekä myyntitoimeksiannosta.
Tarkkaavainen lukija kyllä huomasi, mitä ajoin takaa keskustelun avauksella.
Tärkein instrumentti pörssikaupassa on Suomessa HEX-indeksi, "iltapäivä" talouslehdet näyttävät aina viikon mittaisen pätkän tuosta indeksistä. Kannattaa käydä vilkaisemassa 10 vuoden aikaväliltä otettua käyrää, ei tarvitse olla kovin suuri ennustaja kun osaa sanoa, että HEX tulee tippumaan 2-3 vuoden sisällä alle 5000 pisteen.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

Minusta taloustoimittajat ovat ansioituneesti spekuloineet kriisin mahdollisia tulevia vaikutuksia jo maanantaista asti. Taloustoimittajilla viittaan Kauppalehden, Talouselämän ja Taloussanomien juttuihin. Joku toinen voisi väittää, että tulevan kriisin laajuutta ja syvyyttä on liioiteltu. Itse en väitä niin - mutten myöskään näe, että tämänpäiväisiä kurssinousuja olisi siivitetty ylilyönneillä (mitä nyt Kauppalehti puhuu pörssijuhlista).

Spekulointisi laskusuhdanteen kestosta ja nousutrendin alusta on pelkkää spekulointia. Kukaan ei oikeasti tiedä, mitä tulee tapahtumaan ja missä. Tällaisessa tilanteessa epävarmin vastaus on katsoa menneisyyteen ja kopioida tapahtumat täältä tulevaisuudenvisioksi.

Oli miten oli, en millään tohdi uskoa että taloustoimittajien "markkinoille pumppaama usko" ylittäisi pankkien vaikeuksien markkioille pumppaaman epävarmuuden. Pörssikurssien nousun lisäksi kun tänään on uutisoitu myös, että pankkien toisille tarjottujen yön-yli lainojen korot ovat nousseet pilviin.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Taloussanomat ja Iltasanomat ovat samaa firmaa. Niin jutun taso yrittää olla sellasta massoja kiinnostavaa.

Lue kauppalehteä jos haluat kuivia ja asianmukaisia talousuutisia.

Tunnetusti ihmisiä vähän kiinnostaa talousuutiset ja muut vastaavanlaiset yhteiskunnalliset asiat. Vaikka ne koskettaa vähän kaikkia ainakin mutkan kautta.

19 syyskuuta pörssit olivat melko pohjalla, sitten tuli pelastava uutinen roskapankista ja kurssit nousivat lähes 10 prosenttia, ollaan menty noin viikko eteenpäin ja pörssit ovat hiljalleen alle 19 päivän tason, tästä laskusta kukaan toimittaja ei ole pitänyt kovin suurta numeroa..
Yöllä tuli vihdoin oikea uutinen roskapankin perustamisesta, kurssit Suomessa laskivat lähes 3 prosenttia?!
Viikko sitten ne nousivat saman uutisen vaikutuksesta lähes 10 prosenttia.

E.N.K
Muistan itse kun elimme -90 luvun pankkikriisiä Suomessa ja seurasin silloin tiiviisti pörssiä, laskeva trendi kesti todella pitkään, aivan hirvittävän pitkään. Kukaan ei oikein enää jaksanut edes uutisoida koko pörssin olemassa olosta, sieltä tuleviin uutisiin oli jo turruttu, silloin kannatti alkamaan ostamaan.
Pankkikriisiä edeltänyt laskukausi alkoi pörssissä huhtikuussa 1989. Lasku loppui syyskuussa 1992. Lokakuussa 1992 Nokian kurssi oli euroiksi muutettuna 10 senttiä (splittikorjaus tehty). Nokian kurssi 650-kertaistui vajaassa kahdeksassa vuodessa (ylin kurssi 20.6.2000 oli 65 euroa).

E.N.K Satun tietämään tuon -90 alun jutut erittäin henkilökohtaisesti. Milli mummonmarkkaa tässä rasitteena. Ei haittaa ollenkaan, kunhan eivät mun jälkeen sysää sitä rasitetta lapsileni.

Mitä tulee osakekurssien manipulointiin, niin helppoahan se on. Osta tuoltta http://www.kauppalehti.fi leikkiosakesalkuus vaikkapa Nokian osakkeita vaikkapa miljoonalla eurolla, niin huomaat sen kurssinousun melko nopsaa. Minä aikoinaan leikin tuollain. Naureskeltiin sitten kavereitten kanssa, miten helppoon nuo ns. analyytikot menevätkään.

No mitä tulee taloustoimittajien ammattitaitoon, niin olen lähes samaa mieltä kanssasi. Samaa sopulilaumaa ovat, kuin muutkin lehtien toimittajat. No eihän heitä voi tästä tietenkään mitenkään syyllistää. Vai voiko?

Ei koske pelkkiä talouslehtiä tuo tason alhaisuus.

Muistan kun tuli telkkuun talousuutiset. Olin riemuissani että nyt saa helpolla infoa. Kyllä naama venähti kun kävi ilmi että uutisoinnin taso oli luokkaa : HEX nousi 15, Nokia 30 , mistä tämä johtuu herra Nordean ekonomisti? No markkinat luotavat ja pari hyvä uutta puhelinta.

Siis jotakin tapahtui eilen ja se saattaa johtua jostakin. Mainitaan vielä vipurahastot, korkopaperit ja jokunen sahapalo.

Ei mitään pitkän aikavälin trendejä kuten esim. nyt kuuluisi todeta : Substrime oli vain nalli joka laukaisi USA vaihtotaseenvajeesta johtuvan USA talouden väistämättömän romahduksen aiheuttaman epäluottamuksen pintaan.

On kuitenkin luultavaa että Kiina pelastaa USA romahtavan pankkijärjestelmän tunkemalla markkinoille 1000 miljardia lisälainaa. Apu on kuitenkin melko lyhytaikainen koska jenkit syövät rahat kahdessa vuodessa ja sen jälkeen romahdus on vielä syvempi. Silloin kiina ei palasta vaan ostaa konkurssipesän.

Siis uutisen pitäisi sisältää reaalitalouteen pohjautuvia tietoja ja asiantuntevia ennusteita siitä mitä tapahtuu tulevaisuudessa, ei tuuliviirien lukemia viime viikolta.

Jos säätiedotus toimisi kuten talousuutiset, olisi aika hankala välttää myrskyjä. Kerrottaisiin vain yksittäisten ilmapuntareiden lukemia eiliseltä päivältä.

.

E.N.K
On harmi että Suomessa julkaistavien talouslehtien toimittajat ovat niin ammattitaidottomia, ettei heillä riitä kykyä analysoida nykyistä tilannetta objektiivisesti.
Jos osakekurssit ovat saatu keinotekoiseen nousuun joksikin tunniksi, taloustoimittajat menevät perässä kuin paraskin sopulilauma.
Kurssien vaihtelu on nyt hyvin suurta. Esim. Outokummun kurssi on noussut tunnissa noin 10%. Outokumpu on edelleen P/B-luvulla mitaten halvempi kuin vuonna 1993, jolloin oli syvä lama.
Lähde:
http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/ke ... ID=2778825

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat