Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sellafieldin jälleenkäsittelylaitos on jatkuvasti otsikoissa. Saas nähdä kuinka kauan britit tuota katsovat, kun kaikki uutiset tuntuvat olevan negatiivisia. Mahdollisesti tämä MOX-polttoainetta valmistava yritys tulee olemaan myös Suomen yhteistyökumppani, jos ja kun Olkiluoto 3 alkaa polttamaan plutoniumia miiluissaan.

Sellafieldin paikkakunnan nimi aikoinaan muutettiin, koska sen alkuperäsitä nimeä, Windscale, ei haluttu enää käyttää. Windscalessa sattui nimittäin vakava reaktorionnettomuus 50-luvun lopulla ja ympäristöön levisi merkittävä määrä radioaktiivisia aineita.

Nyt Sellafield on otsikoissa lähinnä radioaktiivisten aineiden vuodoista ja salaa tutkituista, kuolleista laitostyöntekijöistään. Eli noin 70 Sellafieldin entiseltä, kuolleelta työntekijältä on otettu ilman omaisten lupaa kudos- ja luunäytteitä.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/engl ... 623439.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/engl ... 055892.stm

Ps. Sellafiedin ansiosta Irlannin meri on maailman radioaktiivisin meri. Huoli ei ulotu ainoastaan Irlannin mereen, vaan myös Norjaan asti, jonka rannikolle merivirrat kuljettavat radioaktiivisia aineita. IAEA on yhdessa Norjan kanssa asentanut mittauslaitteistot merelle.

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat