Seuraa 
Viestejä2127
Liittynyt11.5.2006

Olen joskus vähän pohtinut, että olenko vieläkin identiteettikriisipotilas. Kovasti ainakin pystyn mielestäni tarkkaan omaksumaan eli imemään itseeni asioita ihmisistä ja asioista, käyttämään samanlaisia äänenpaineita, kun joku toinen, jopa vahingossa samaistun hemmetisti toiseen "vahvaan" persoonaa ja miksen myöskin taudinkuviin... -p

Tarvisi vahvistaa hieman sellainen järkevä ominaisolo, että ei ole aina keräämässä ja peuhaamassa. Vahvistuu tiettyihin ominaisuuksiin ja sitten on myös ristiriitaisuutta ja sitten taas asiaa ei ole olemassa alkuunkaan. Useampien ihmisten pidempiaikainen seura tekee toisinaan melko hyvää ja nytkähtelen sängyssä "terveeksi" /kirkkaaksi aivoiltani. (nyk, nyk, nyk)

Hyvin polkee.

Kommentit (5)

slam
Seuraa 
Viestejä2127
Liittynyt11.5.2006

- Kaikenlainen roikkuminen ja paskanhuutelu vain ominaista, että hienosti hiotulla sonnalla (täydellä paskalla) vetelisi, "miellytäisi" muka jotakin tahoa... -p

- Pitäisi enemmänkin vaikka olla itse, tehdä niitä asioita, joihin edes puolittain vain uskoo pystyvänsä ja ehdollistua, kun se kerta onnistuukin.. eikä jauhaa paskaa niistä. Eli kun pitäisi jotain tehdä oma-aloitteisesti tai suorittaa joku asia kotio itsenä eikä vain taustapaskantajana. Asia kummasti kuivaa, jos ei saa olla jokin paskantaja samalla.

- Tarvisi vain ottaa vahavsti asiat haltuun, eikä olla joku nurkkapielien takaa huuteleva kakka poika, "kattokaa kuinka hyvä mää olen" , täällä mää olen pohjanpaskan alla. _ setti haltuun tai edes kunnon yrityksiä, eikä valepaskantamisella mitään tule, kun oikeasti tällä tarttuvuudella saa tehtyä ihan järkeäkin ainakin itselle parempia olosuhteita, eikä vain tappaa sitä "200" sadalta pelleltä eikä muulta taholta...

Juoksua prkele...

Hyvin polkee.

Ts. olet perseennuolija. Katsot muita ylöspäin ja seuraat heitä ja toivot saavasi opeteltua heidän sosiaaliset taitonsa, jotka näet hyväksi. Veikkaisin ettet ole kovinkaan tyytyväinen itseesi tai olemukseesi. Saatat aiheuttaa hämmästystä joukossa jos alat kovastikkin matkimaan muita, heidän tapojaan, sanontojaan ja eleitään puhumattakaan äänenpainosta. Paras tapa välttää tätä on hyväksyä oma itsensä. Älä näe karismaattisia henkilöitä uhkaksi omalle sosiaaliselle asemallesi. Sinullakkin on varmasti jotain annettavaa itsenäsi ympäristöllesi vaikka et yhtä näkyvä persoona olisikaan.

Samanlaistumista tapahtuu tietenkin pienemmässä määrin joukossa yleisen hengen mukaan. Iso osa ihmisistä käyttäytyy eri tavalla eri piireissä, mutta karismaattiset johtaja -tyyppiset henkilöt käyttäytyvät omalla tavallaan tilanteesta riippumatta.

Mauno
Seuraa 
Viestejä52
Liittynyt19.3.2005

Se että kykenee luonnostaan samaistumaan muihin ihmisiin ja omaksumaan heiltä tapoja on pelkästään positiivinen ominaisuus. Tietoinen muiden jäljitteleminen on eri asia. On paljon parempi olla mukautuva ja mielenkiinnon kohteitaan seuraava kun muuttumaton ja jäykkä. Normaali esim. seuraansa mukautuva käyttäytyminen on aivan eri asia kun perseennuoleminen. Se on tietoista yrittämistä kun normaali luonnollinen käytös tapahtuu itsestään. Ihmiset usein sekoittavat nämä toisiinsa, ja toiset yrittävät sekoittaa voidakseen kuvitella perseennuolemisensa olevan luonnollista ja normaalia. Normaali toisiin ihmisiin mukautuminen on läheisessä yhteydessä myötätunoon ja toisten ymmärtämiseen, kun muuttumattomana pysyvät ihmiset myös ovat näistä ominaisuuksista kauempana.

Tuo on ihan normaalia massaihmisen käyttäytymistä. Ei se oma identiteetti siitä mene pilalle, jos mukautuu toisiin. Tästä oli juttua Yle Teeman Aivomyrskyssä. Normaalia se on juu. Auttaa selviytymään.

Sitten on näitä, jotka ei juuri mukaudu paljoo. Heidän mielestään se saattaa vaikuttaa paheksuttavalta "perseennuolemiselta." Suomi on otollinen paikka tällaiselle näkökannalle; jossain USAssa tai Italiassa sellaset ei pärjäis, mutta sää pärjäisit, eikä ne kattois sua yhtään silmät ristissä.

Mauno; näkisin lähinnä sen, että toisiin ihmisiin mukautuvasta ihmisestä näkyy paremmin se myötätunto, kiinnostus ja ymmärtäminen. Sellaiset, jotka eivät mukaudu, nähdään kylmempinä, vaikka aina se ei olisikaan niin.

slam
Seuraa 
Viestejä2127
Liittynyt11.5.2006
TraXter
karismaattiset johtaja -tyyppiset henkilöt käyttäytyvät omalla tavallaan tilanteesta riippumatta.Näinhän se pitää menemän. Ei pidä provosoitua kaikesta turhanpäiväisestä sheibasta, vaan käsitellä se pois pintahappoisesti.

Hyvin polkee.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat