Seuraa 
Viestejä8007
Liittynyt9.9.2005

[size=150:3uav2p84]Kansallistunteen kylvö istuttaa kohtalokkaita siemeniään otolliseen maaperään[/size:3uav2p84]
[size=85:3uav2p84](USA käy presidenttikisaan nostattamalla kansallistunnetta, Kiina on vaurastumassa maailman johtoon USA:n rinnalle ja Venäjä tuntee kyvykkyyttä - ollen maapallon energia- ja raaka-aineaitta)[/size:3uav2p84]

[ ... USA:ssa republikaanien varapresidenttiehdokas Sarah Palin lietsoo Georgiaa ja Ukrainaa Natoon ymmärtämättä alueellista valtapolitiikkaa, samaan aikaan Kiina löysi itsensä myös Paralympialaisten kultahuipulta, ylivoimaisena. Putin ohjaa maalleen vahvempaa sotakoneistoa luoden henkeä maamiehiinsä ... ]

Kansallistunne on väkevä voima. Tunne omasta hyvyydestä, vahvuudesta ja erinomaisuudesta on hyvä renki, mutta huono isäntä. Kansallistunteen lietsonnalla on aloitettu monia suuria sotia, joissa on haettu hyvikettä alemmuuden nostamiseksi ylemmyydeksi.

Kansa seuraa vahvaa johtajaa. Kansa myös elää voimakkaista johtajistaan. USA nostattelee vangitun sotasankarinsa habituksella tähtilippua salkoon, peittäen samalla loppuun kuluneen markkinamekanisminsa vajetta kansalaisten silmiltä. Sodilla on aina harhautettu, sillä sota on merkki oletetusta voimasta ja sen esiasteena on uho, rumpujen päristys ja tunteelliset puheet "vapaudesta, tasa-arvosta ja turvallisuudesta".

Kiina on USA:n suurimpia rahoittajia. Amerikassa jyllää kaksi jättiläismäistä vajetta - liittovaltion budjetti- ja kauppataseen alijäämä. Nuo vajeet tulee rahoittaa jostain. Kiina omaa tänään yhden maailman suurimmista kassavarannoista ja on USA:n merkittävä ostovoiman ylläpitäjä. Samaan aikaan Kiinassa muhii maailman suurin pankkikriisi, tosin Kiinan keskushallinto tietää sen - ja on varautunut siihen. Kiinassa työ on valtion erityisessä suojeluksessa ja niinpä maassa on monia länsimaalaisittain "tuottamattomia" työpaikkoja.

Kiina sai ylivoimaisesti eniten kultamitaleja päättyneissä Olympialaisissa. Tavoite, joka asetettiin kahdeksan vuotta sitten - täytettiin viimeistä piirua myöten. Kiinalaiset tietävät tämän ja ovat maastansa ja sen saavutuksista ylpeitä. Ylpeys nostaa kansallista tunnetta. Kiinassa kansa luottaa ylimpään johtoonsa ja sitä ei arvostella. Kiinan ylin johto on Kiinan uuden kansallistunteen takuumies.

Venäjä kuittasi Kosovon potut pottuina ja selätti EU:n ja USA:n mennen tullen, luottaen kaasu- ja öljyvaroihinsa. Venäjä uskoo, että eurooppalaiset kasvukuluttajat eivät energiaansa riittävästi säästä, vaan kauppa käy hyvin vastaisuudessakin. Venäjällä on myös takaportti. Kun Venäjä saa kaikki siirtoputkilinjansa Kauko-itään ja nimenomaan Kiinaan valmiiksi - ei se ole eurooppalaisista riippuvainen. Kiina kykynee ostamaan kaiken Venäjän kaasun ja öljyn, ja tekee sen mielellään. Venäläiset tietävät tämän ja se antaa vapautta vapaassa markkinataloudessa.

USA luottaa ja tuottaa kansallista tunnetta ylivoimaisesta armeijastaan, se käyttää asevarusteluun enemmän rahaa kuin kuusi seuraavaksi suurinta maata yhteensä. USA on aseiden jättiläinen, joka kansallisen tunteen kasvaessa, on yksi suurimmista uhista. USA on "kaupallisen vapauden ja demokratian" sanansaattajana. Yhdysvallat on myös rankaisija niitä kohtaan, jotka eivät "läntistä oppia vapaudesta" suvaitse. Amerikkalaiset tietävät ja tuntevat tämän kuolonuhreina aina Koreoista Irakiin saakka.

Kansallistunne on laji, joka kohtaa sallitusti Olympiakentillä, mutta on pahimmillaan ylivoimaisilla tuhoaseilla sodissa, joissa puheellisen järjen ja toisensa ymmärtävän ajatuksen katketessa raaka tappaminen ja murhaaminen alkavat. Venäläiset, kiinalaiset ja amerikkalaiset tietävät tämän.

Venäläisillä on Putin, joka haluaisi nähdä Euroopan yhteisenä eurooppa-alueena, joka puolustaa omaansa liittona - myös Venäjän ollessa siinä mukana - venäläiset tietävät tämänkin ja se nostaa arvostusta ja hyväksyntää "venäläismallisen demokratian kehityksenä".

Amerikkalaisilla on joko kennedymäinen rauhankyyhky mustavalkoisen toiveen herättäjänä tai sotasankari Pohjois-Vietnamin vankiloista alaskalaisen tunnenostattelijan kanssa amerikkalaisena ratsuväkenä, ollen laajentamassa lännen "vapauden, demokratian ja kaupan hegemoniakaipuuta"

Kiinalaisilla on suosittu presidentti Hu Jintao, jolle kauppa, toisten asioihin puuttumattomuus ja valmius käydä yhteisten maapallollisten suurongelmien kimppuun on elämäntyö, johon joka vuosi osa Kiinan 340.000 valmistuvista insinööristä käy tarmolla kiinni.

Meillä suomalaisillakin on oma kansallinen tunteemme. Tunteemme ja kykymme näkyy kansan suurena tahtona olla liittoutumaton idän ja lännen välimaastossa elävä kansa, joka ei kumartele, eikä pyllistele. Suomi on kyennyt olemaan itsenäinen kovissakin koitoksissa turvautumatta merkittävästi muihin kuin Saksan apuun, aina itsenäisyytemme sisällissodasta alkaen. Suomalaiset tietävät tämän.

Maassamme on vähäpuheinen kansa, jota ei ole syytä ärsyttää Nato-kiihkoilijoiden tunnepuheilla. Suomalainen tavallinen peruskansalainen luottaa itseensä osaajana, kykyynsä puolustaa itseään ja taitoonsa olla puuttumatta muiden sisäisiin asioihin. Tämän vastapainoksi meidän on syytä huolehtia olla huomioiva, taitava ja lupaamansa asian pitävä kauppakansa. Suomi on aina myytävä osaamistansa, koska suuri tuontilaskumme on maksettava viennillä. Kuinka vahva vakuuteltu taloutemme viime kädessä on - riippuu vientikyvystämme.

Kaupantekijäkansoilla ei ole aikaa ryhtyä sotimaan.

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
...

Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot ~
[size=85:3uav2p84]kuvia kansioista saa käyttää vapaasti, lähde mainiten, ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 1990-2008.

Kuvakansio 1 (Venäjä)
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28crd+i ... skova.html ---

Kuvakansio 2 (USA)
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2aapu+i ... --wtc.html ---

Kuvakansio 3 (Kiina)
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28m6d+i ... urney.html ---[/size:3uav2p84]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (9)

USA ei voi hallita maailmaa, koska jenkit ovat niin h***** tyhmiä! Kyllähän sen nyt pässikin huomaa ! Kiinalaisilla on ainakin 100 pistettä korkeampi AÖ keskiarvo !

slam
Seuraa 
Viestejä2127
Liittynyt11.5.2006

Huuto kiiri yli maan piirin. Kokoaa kansat taisteluun. Kumpa he olisivat yksi kansa, yksi mieli. Yksi sosialismi. Toki yhteyden mahdollisuuden olemassa olo tulee väkisin esiin, koska ei erilaisuutta muuten kotrabassoa. Basistina tiede.fi:iille. comppia rypäleessä ja tertussa teutaroivat keskenään.

Hyvin polkee.

Venäjä on se, joka pelisäännöt sanelee. Tosin on yhdysvallatkin vahvoilla, mutta alkaa kuppi vahvasti kääntymään jo naapurimaahamme.

Rikastaja
USA ei voi hallita maailmaa, koska jenkit ovat niin h***** tyhmiä! Kyllähän sen nyt pässikin huomaa ! Kiinalaisilla on ainakin 100 pistettä korkeampi AÖ keskiarvo !Joo, no sikakin(<=) tietää ettei tuo kuvaa KAIKKIA jenkkejä... Väittäisin, että nämäkin ohjelmistot on joku jenkki suunnitellut, ainakin sen Pentti-prosessorin!

Älkää menkö jenkkien ansaan, niiden tarkoituksena onkin elokuvissaan leikkiä hiukka yksinkertaista, jota saisivat herätettyä VIHAA! Lännessä asustaa SUURI viha, idässä puolestaan sen vastakohta...

Mutta väittäisin, että jos keksisin OMAN kielen, se olisi tällöin maailman viisain kieli, sillä sen voisi perustaa vaikkapa kirjainten muotoihin ja äänistä tuleviin mielleyhtymiin... Tai sellainen se Suomen kieli alussaan oli...

En käsitä mitä hyötyä oli isobritannialle murtua pois tarkasta sanojen ääntämisestä, kun se vielä ainakin italiassa on voimissaan...

Edelleenkin voisimme kirjoittaa kaikki englannin sanat niinkuin ne Suomessa kirjoitetaan... Thö kaar is veri ekspensiv'. Th-äänne lienee niitä harvoja ng-äänteen lisäksi jolle ei olisi tällöin omaa merkkiä, pitäisikö ne lisätä kieleemme! Kuka taiteilisi ne bittikarttamme! KILPAILU!

Suomen kieli rikastuisi jo ottaisimme vaikkapa pari suhuässää kieleemme, ja vaikkapa venäläisiltä varastaisimme sen kirjaimen!

Rikastaja
USA ei voi hallita maailmaa, koska jenkit ovat niin h***** tyhmiä! Kyllähän sen nyt pässikin huomaa ! Kiinalaisilla on ainakin 100 pistettä korkeampi AÖ keskiarvo !Vahva kollektiivinen kulttuuri tajuttomasti ihmisiä ja resurssuja kasvamassa määrin.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8007
Liittynyt9.9.2005

Mikäli Kiinassa oikeasti "laukeaa" heidän oma pankkikriisi, joutuu Kiina lopettamaan USA:n rahoituksen... loput jääkööt jokaisen mielikuvituksen varaan...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tällä hetkellä USA on selkeä ykkönen, mutta sen suhteellinen asema heikentyy kokoajan, Kiinan merkitys on kasvussa.

Toisaalta, monet muut kansakunnat, kuten Intia ja Brasilia on kovassa kasvussa, joten USA:n heikentyminen pitkällä aikavälillä, ei suoraan hyödytä mitään toista toimijaa vaan hyödyn korjaa useampi kansakunta ja talousvyöhyke.

Kiinasta ja Intiasta on tulossa myös kilpailjat toisilleen, joten niistä ei välttämättä tulee globaalivastustajaa USA:lle, vaan ne alkavat kyräillä enempi toisiaan.

EU:n, Japanin ja Venäjän asema on heikentymässä suhteellisesti ottaen, niiden väkiluku on taantumassa ja talous kehityy näistä alueista hitaimmin, se voi jopa taantua.

Länsimaista USA:n asema korostuu entisestään, koska sen talous ja väkiluku on voimakkaasti kasvussa, tulemme yhä riippuvaisemmaksi USA:n antamasta turvasta ja markkinoista.

Jotta vielä nykyhallinnot pystyisivät edes jonkun matkaa hallitsemaan kansoja/massoja, otetaan käyttöön äärimmäisiä tapoja ja tekoja. Irtipäästäminen kun on niin vaikeaa.

rcislandlake
Seuraa 
Viestejä2683
Liittynyt3.10.2006

Suomi on ykkönen ! Ehdottomasti paras tuntemani maa, jossa olen syntynyt ja asunut...

Kansallistunne on minun mielestäni vain positiivinen asia.

"Perhe" on tiivis muoto ja suojelee parhaiten asukkaitaan..

Avoimet ovet -muoto jokasuuntaan on kuin huora, joka ottaa ja antaa.. aina vain pakosta...

Kummassakaan muodossa ei välty sodalta, sillä sota jos on syttyäkseen syttyy aina muista syistä kuin kansallisuustunteesta.. Se syttyy ahneudesta tai nälänhädästä jne. Silloin on sama, onko sota sisällissota tai hyökkäys/puolustussota.. Sota voi olla vaikka pelkkä kapina.. pieni tai suuri..
rc

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat