Seuraa 
Viestejä2278
Liittynyt16.3.2005

Vilauta suurta hämppäriä ja Lordi-maskia väkijoukossa, niin tunnistat PS:n, KD:n, rasistit ja Kok:n kannattajat kauhun huudoista

Säikyimmät ihmiset ovat poliittisesti konservatiivisia
: Tiedeuutiset

18.09.2008, klo 22.00
Ihmisen tapa reagoida äkillisiin ääniin tai pelottaviin kuviin voi selittää millaisia poliittisia mielipiteitä hänellä on, havaittiin Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa. Helposti säikkyvät ihmiset kannattivat varustautumista kaikenlaisia uhkia vastaan ja olivat siksi mm. Irakin sodan, vapaan aseenkanto-oikeuden, kuolemantuomion ja kirjaimellisen raamatun tulkinnan kannattajia.

Ne jotka eivät hätkähtäneet ääniä tai kuvia, edustivat vastakkaista laitaa ja kannattivat esimerkiksi kehitysapua, maahanmuuttoa, oikeutta aborttiin ja pasifismia. Tutkijat arvelevat, että äärimmäisten poliittisten mielipiteiden yhdistyminen fysiologisiin reaktioihin voi selittää miksi niitä on vaikea muuttaa.
...

http://www.yleradio1.fi/tiede/tiedeuuti ... 7373.shtml

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

Kommentit (7)

Näkeehän sen jo tällä palstalla, kuinka osa ihmisistä pelkää oven takana vaanivaa muslimia, somaliraiskaajaa, kommunistia tai venäläistä.

Ihmisen ennakko-odotukset ratkaisevat, mitä hän teke äkillisessä tilanteessa. Pelkoja vahvisetaan usein luomalla uhkakuvia tai esittämällä uhkatilanteita. Ne ehdollistetaan tiettyihin symboleihin, joiden esittäminen laukaisee saman reaktion, ilman että sille on syytä. Tämän jälkeen luodaan mielikuva asian estämisestä tietyn tahon toimesta. Sillekkään ei tarvitse olla todellisuuspohjaa, vaan odotusarvoa.

Pelko on pelkästään vasemmassa aivopuoliskossa olevien energioiden kertomaa, koska oikea aivopuolisko ei tunne pelkoa.

Voimakkaasti reagoivat olivat turvallisuushakuisempia kuin lievemmin reagoivat, mikä ilmeni mm. uskona aseisiin sekä henkilökohtaisen turvallisuuden että kansallisen turvallisuuden puolustajana. Helpommin säikkyvät olivat myös normisidonnaisempia ja valmiita rankaisemaan tavanomaisesta poikkeavasti toimivia ja käyttäytyviä.

Naurettavan pieni otanta (<50), mutta mielenkiintoinen aihe. Tarkoittaisiko tämä sitä että jostakin syystä lisääntynyt epävarmuus tai pelko yhteiskunnassa kääntäisi poliittista suuntaa oikeammalle?

tietää
Ihmisen ennakko-odotukset ratkaisevat, mitä hän teke äkillisessä tilanteessa. Pelkoja vahvisetaan usein luomalla uhkakuvia tai esittämällä uhkatilanteita. Ne ehdollistetaan tiettyihin symboleihin, joiden esittäminen laukaisee saman reaktion, ilman että sille on syytä. Tämän jälkeen luodaan mielikuva asian estämisestä tietyn tahon toimesta. Sillekkään ei tarvitse olla todellisuuspohjaa, vaan odotusarvoa.Todella hyvin tiivistetty. Harmi ettei tätä voi ymmärtää ne, joille se olisi ehdottoman tärkeää.

Moses Leone
Näkeehän sen jo tällä palstalla, kuinka osa ihmisistä pelkää oven takana vaanivaa muslimia, somaliraiskaajaa, kommunistia tai venäläistä.Kannatan pasifismia, oikeutta aborttiin ja kehitysapua.
En kannata USAn ulko- tai sisäistäkään politiikkaa, en kannata aseita enkä kreationismia.

Maahanmuuttoa kannatin ennen, todellisuus vaan ei ole omiaan tekemään minusta mitään kulttuurirelativistia.

Olisipa mukava nähdä myös jokin tutkimus näiden pelottomien kulttuurirelativistien psyykenkuvasta.
Ihan oikeasti.

Tuo tutkimus on sinänsä varsin mielenkiintoinen, mutta on olemassa pieni ongelma: se koski vain amerikkalaisia. (Mikäli oikein ymmärsin)
Ämerikkalaisten kulttuuri on kovin erilainen kuin meidän, ihminen joka omistaa kaksi haulikkoa jokaista somalineekeriä vastaan ei välttämättä ole säikky, vaan ennakkoluuloinen.
Vaikka Yhdysvaltain asevarustelubudjetti on varsin suuri, onko se merkki pelosta muita maita kohtaan, vai pitäisikö puhua isottelusta ja oman valtansa säilyttämisestä muoden kustannuksella.
Oli aika mielenkiintoista rinnastaa pasifismi ja abortti samaanlauseeseen, eikö abortti ole aika väkivaltainen teko pientä 'lähes ajattelevaa' lapsisikiö rukkaa vastaan?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat