Seuraa 
Viestejä45973

Sain tuollaisen virheilmoituksen yrittäessäni korjausasentaa vanhaan koneeseen W2k -käyttistä.

Vika on ilmeisesti asennusrompussa vai onko jollain jotain muuta ehdotusta.

Ei kai auta muuta kuin lähteä uuden rompun hankintaan. Ideoita muita?

Linux, niin tietenkin...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Phony

Linux, niin tietenkin...Ainahan voit tuupata vanhan tunkiolle ja hankkia mäkin..

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Vika on asennusrompussa, kiintolevyssä tai tiedostojärjestelmässä.

Toinen asennusromppu tai kiintolevyn täydellinen alustus voi auttaa. Toisaalta jos kiintolevyä ei voi alustaa koska siellä on tärkeitä tiedostoja, olisi hyvä saada esimerkiksi kiintolevy kiinni toiseen koneeseen ja kopioida sinne nämä tärkeät tiedot. Tämän jälkeen luonnollisesti pääsee formatoimaan levyn...

EDIT: Jos kiintolevyyn on tullut fyysinen vika, kannattanee hankkia uusi ennemmin kuin alkaa sinne windowssia asentamaan. NTFS ei toisaalta tiedostojärjestelmänä käsittääkseni helposti sekoa, joten todennäköisesti vika on kiintolevyssä tai rompussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tai sitten vika voi olla siinä että korjaus ei lisää tuota tiedostoa / korjaa ongelmaa sen takana. Se on itse asiassa hyvinkin suuri mahdollisuus... eli ei auttaisi muu kuin asentaa se win2k uusiksi. En muista oliko pakko alustaa levyä uusiksi? Ei välttämättä?

Phony
Sain tuollaisen virheilmoituksen yrittäessäni korjausasentaa vanhaan koneeseen W2k -käyttistä.
Vika on ilmeisesti asennusrompussa vai onko jollain jotain muuta ehdotusta.
Ei kai auta muuta kuin lähteä uuden rompun hankintaan. Ideoita muita?
Linux, niin tietenkin...
Tuo on tunnettu ongelma. Tsekkaa täältä http://support.microsoft.com/kb/891861/fi
Ongelma 4

Ongelman kuvaus: Microsoft Office -ohjelmien tiedostoja ei voi tallentaa suoraan levykkeelle Microsoft on havainnut ongelman Fastfat.sys-tiedostossa.

Tämä ongelma ei vaikuta kaikkiin järjestelmiin. Järjestelmissä, joihin ongelma vaikuttaa, Microsoft Office -ohjelmien tiedostoja ei voi tallentaa suoraan levykkeelle. (Microsoft Office -ohjelmia ovat esimerkiksi Microsoft Word ja Microsoft Excel.) Microsoft aikoo toimittaa tämän ongelman korjaavan päivityksen Microsoft.com-Web-sivuston Downloads-osassa.

Kiitoksia.

Ongelma, jonka takia lähdin korjausasennusta tekemään oli se, että SERVICES.EXE "hirttää kiinni".

Jos tuo ratkeaa ilman korjausta, niin sekin riittää.

Ihan sattumanvaraisesti tuossa koneessa services.exe ottaa vallan ja käyttää kaiken koneen prossutehon. Mitään muuta ei kuulema voi tehdä. Huomasin saman kun sitä olen tässä testaillut. En vaan pääse kiinni siihen ohjelmaan, joka noita palveluja käyttää noin ylenmäärin.

Kone on muuten puhdas, ei pöpöjä eikä mainosbotteja. Ne on skannattu ja poistettu. Kone ei itse asiassa ole edes verkossa tällä hetkellä. Oliskos kellään tähän toimivaa ideaa.

Mikään ohjelma ei vihjaa palvelujen käytöstä ja kun niitä käytetään, niin mihinkään ei pääse katsomaan, kun kaikki teho menee palvelujen pyörittämiseen.

Niin kertokaas muuten samalla jokin näppärä skannausohjelma, joka selvittää koneen sisukset näppärästi. Mikä romppuasema koneessa on, mikä muistimäärä ja mitkä palikat... ja muuta tommosta tietoa.

Varaktori
Seuraa 
Viestejä777

Eihän sulla ole siinä koneessa "Spybot S&D" ohjelmaa? Sillä nimittäin on tapana kasvattaa C:\WINNT\system32\drivers\etc hakemiston alta löytyvää hosts tiedostoa. Tuo SERVICES.EXE ottaa liian isosta hosts tiedostosta nokkiinsa. Sen voi väliaikaisesti vaikkapa uudelleennimetä ja katsoa muuttuuko tilanne.

Tuossa siitä fastfat.sys tiedostosta ainakin yksi artikkeli.

http://support.microsoft.com/default.as ... -us;810091

Kulmikkat silmälasinlinssit. Ymmärtäisin, jos lastensadun kuutiopäinen robotti haluaisi sellaiset, mutta ihmiselle ne eivät sovi.
http://www.youtube.com/watch?v=PLNR4xfh1Qc

Kiitos tuosta hosts-vihjeestä. Koneessa oli Spybotin luoma hosts. 8000 riviä pitkä, hyi hitto. Korvasin sen minimaallisimmalla mahdollisella hostsilla. Nyt testataan.

Varaktori
Seuraa 
Viestejä777

"Niin kertokaas muuten samalla jokin näppärä skannausohjelma, joka selvittää koneen sisukset näppärästi. Mikä romppuasema koneessa on, mikä muistimäärä ja mitkä palikat... ja muuta tommosta tietoa."

Siitä käyttiksestä itsestään löytyy msinfo32.exe niminen ohjelma. Kun ajat sen, niin se kertoo kohtuullisen hyvin tietoa koneesta.

Kulmikkat silmälasinlinssit. Ymmärtäisin, jos lastensadun kuutiopäinen robotti haluaisi sellaiset, mutta ihmiselle ne eivät sovi.
http://www.youtube.com/watch?v=PLNR4xfh1Qc

Sellaista ilmaisohjelmaa olen käyttänyt kuin Everest home edition. Kertoo huomattavasti enemmän kuin windowsin omat ja on hyvin selkeä ja kevyt.

Ahaa, services.exe:n hirttäminen. Tuokin oli tuttu ongelma joskus, taisipa minullakin olla Spybot syyllinen (joskin en sitä silloin tiennyt).

Kone on nyt pyörinyt tuossa 13 tuntia ja services.exe ei ole hirttänyt kiinni kertaakaan. Vika siis hyvin todennäköisesti oli tuossa SpyBotin hosts -fileessä.

Koneessa oleva eMule ei toimi. Kone ei ole normaalissa ympäristössään, kunhan kokeilin. eMule ei muutenkaan ole tuttu ohjelma. Mistähän tuo johtuu.

eMule saa yhteyden ja testatessani portteja eMule testinettisivu ilmoittaa kaiken toimivan ok, yhteys servereihin on, haku toimii normaalisti. Yhtään filettä ei vaan lähde tulemaan koneelle.

Tietääkö joku, mistä moinen voisi johtua. Vai onko muuli vain loukkaantunut kun se on tuotu pois omasta aitauksestaa ihan toiseen verkkoon. (Lupasin kaverin konetta hieman vilkaista, eihän minulla toki tuollaisia ohjelmia ole itselläni.)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat