Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jos katsot äkkiseltään kelloa missä ei ole sekunttiviisaria. Onko silloi todennäköisintä että sekunttiviisari on 30: ssä? Ihme mutta uskoisin näin.
Pohtikaa että millä perusteella asia on näin.

Sivut

Kommentit (20)

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Jos sekuntiviisaria ei ole, todennäköisyys sille että se osoittaa kuutoseen on 0:60...

Todennäköisyys sille että universaaliaika näyttää sattumanvaraisella hetkellä 30 sekuntia yli tasaminuutin on 1:60 siinä missä muidenkin sekuntien kohdalla.

Eri asia sitten on, tuleeko kelloa katsottuna sattumanvaraisina aikoina vai tuleeko kellon pakkomielteiseen tarkkailuun jonkinlainen kuvio joka voi aiheuttaa tutkimustulosten vääristymistä.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Mielenkiintoista on myös se että jos vaihdettaisiin vaikka ysiin... se kohta jolloin seuraava minuutti tulee .. niin sillon ois todennäköisintä että sekunttiviisari ois 3:n kohdalla.. ( 15 sec )

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30572
Liittynyt16.3.2005

Aiempien kirjoittajien sanoma paksummalla rautalangalla: Katsottaessa kelloa satunnaisella hetkellä, jokainen sekuntiviisarin osoittama aika on yhtä todennäköinen. Jonkin yksittäisen sekuntimäärän todennäköisyys on siis 1/60. Vaikka asteikko korvattaisiin mielivaltaisen märään sekunteja omaavalla, silti jokainen näyttämä pysyy yhtä todennäköisenä (koska sekuntiviisari pysyy yhtä pitkän ajan kunkin näyttämän kohdalla).

Aivan, jokainen sekuntilukema on yhtä todennäköinen jos kello käy tasaisesti ja katsotaan satunnaisesti. mutta tällöin kuitenkin keskimääräinen sekuntilukema on juuri tuo 30.

korant
keskimääräinen sekuntilukema on juuri tuo 30.Sekoilet pahasti. Keskimääräinen on täysin eri asia kuin todennäköisin.

Jos heität noppaa, silmäluvun odotusarvo ("keskiarvo") on kolme ja puoli. Tämä ei kuitenkaan ole todennäköisin arvo, vaan päinvastoin mahdoton; sen todennäköisyys on nolla. Mahdollisia (ja keskenään yhtä todennäköisiä) arvoja ovat 1, 2, 3, 4, 5 ja 6.

Yleensäkin jos lukuarvot 1, 2, 3, ..., n ovat yhtä todennäköiset (jokaisen todennäköisyys on 1/n), niin odotusarvo on tietenkin jakauman keskellä eli (1+n)/2. En kyllä tiedä mikä tässä on muka niin mystistä tai ihmeellistä.

jmk
korant
keskimääräinen sekuntilukema on juuri tuo 30.Sekoilet pahasti. Keskimääräinen on täysin eri asia kuin todennäköisin.

Sekoilet itse! Lauseessani oli myös mutta josta luulisi tyhmemmänkin tajuavan että tarkoitan keskimääräisellä eri asiaa kuin todennäköisin. Koska kaikki sekuntiarvot ovat yhtä todennäköisiä on niiden keskiarvo 30 eli siis sama kuin keskimääräinen arvo.
Mainitsin tämän siksi, että epäilen ketjun aloittajan sekoittavan keskimääräisen ja todennäköisen.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Jos kellossa ei ole sekuntiviisaria, niin ei se silloin mihinkään näytä. Mikä ihmeen kysymys tuo oikein on? Viisarin todennäköisyys kaikille numeroille on 0, jos ei sitä ole koko kellossa.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Pitäähän tuo paikkaansa, jos katson kelloa jossa ei ole sekuntiviisaria, sekuntiviisari on todennäköisesti irronnut, ja mitä todennäköisemmin se lojuu kellotaulun sisällä 30:n kohdalla.

Elementary, dear Watson.

bosoni
Seuraa 
Viestejä2704
Liittynyt16.3.2005
Marssilainen
Heilurikelloissa ei ole sekuntiviisaria muutenkaan.Paitsi esim. mekaanisissa rannekelloissa, joissa on kiertoheiluri.

Jos sorruin (taas) virheeseen, niin tukka varmaan vain oli silmillä, kuten kuva osoittaa...

David
Seuraa 
Viestejä8877
Liittynyt25.8.2005

Jos kyseessä on viisarikello, jonka kellotaulu on oikeinpäin, niin todennäköisin näyttämä on varttia vaille. Johtuu siitä että maan painovoiman painaessa viisaria alaspäin, se käy hitaiten tuossa kohdin. Eli oleilee siis suhteellisesti suurimman osan ajasta tuolla alueella.

Kaikkein hitain kohta on ilmeisesti luokkaa 8.45.46.

Todennäköisyys sille että se on varttia vaille lienee luokkaa 1/59.99999.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat