Seuraa 
Viestejä201
Liittynyt28.11.2013

http://www.nasa.gov/home/hqnews/2008/se ... rence.html

WASHINGTON -- NASA will hold a media teleconference Tuesday, Sept. 23, at 12:30 p.m. EDT, to discuss data from the joint NASA and European Space Agency Ulysses mission that reveals the sun's solar wind is at a 50-year low. The sun's current state could result in changing conditions in the solar system.

Eli aurinkotuuli on matalimmillaan 50:een vuoteen. Auringon nykyinen tila saattaa muuttaa olosuhteita aurinkokunnassa.

Ei kuulosta mukavalta....

Vaihdokas kirjoitti: Höh anteeksi. Yläpeukutin vahingossa Max Hunterin kommenttia. Ei olisi ollut aihetta. Sori.

Sivut

Kommentit (3728)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30451
Liittynyt16.3.2005
Tietämätön2
Tarkottaako tää sitä että aurinko ois heikkenemässä tai jopa sammumassaKäsittääkseni matalampi aktiivisuus johtaa myös Auringon tehon alenemiseen. Kyse on minimaalisista promilleista. Se lienee ihan normaalia Auringon toimintaa, jonka aikaskaala on vain Auringon havaintohistoriaan verrattuna pitkä. Aurinko ei todellakaan ole sammumassa, vaan pitkän aikavälin (satoja miljoonia vuosia) trendi on säteilytehon huomattava kasvu.

JayD
Seuraa 
Viestejä827
Liittynyt28.9.2007

Mutta onneksi meillä on tämä ylijumala co2, joka pitää meidät lämpimänä .
Tosin väittäväthän ne, että tuo tähtemme olisi viime vuosikymmenet porottanut tavallista voimakkaammin. Nyt kun se on ollut hiipumaan päin, on lämpökin kuulemma tippunut pallollamme. Herää vain kysymys...

Edit.
Ja onhan tuolla Jupiterissakin tapahtunut muutoksia niissä pyörremyrskytäplissä. Muutama syntynyt lisää ja osa yhdistynyt isommaksi kokonaisuudeksi ihan siihen ison punaisen täplän viereen. Ja siis aivan muutamina viime vuosina. Tähän asti siellä on ollut varsin vakaat olosuhteet, 30-40 vuotta ellei kauemmin?

Neutroni

...
Aurinko ei todellakaan ole sammumassa, vaan pitkän aikavälin (satoja miljoonia vuosia) trendi on säteilytehon huomattava kasvu.Aihetta sivuten, kauanko Maalla oikeastaan on elinaikaa, siis kauanko se kykenee ylläpitämään minkäänlaista nykyisin tavattavaa elämänmuotoa? Ihmiskunta tai asteroidin törmäys tuskin kykenee täydellistä tuhoa aiheuttamaan, eli loppu tullee Auringon säteilytehon kasvamisen seurauksena.

Kun olin aikoinaan tieteistä kiinnostunut koululainen, sain sen käsityksen että Aurinko olisi suunnilleen 10 miljardin vuoden elinkaarensa puolivälissä ja että planeetallamme olisi vielä jopa lähemmäs 5 miljardia vuotta aikaa ennen kuin Aurinko paisuu punaiseksi Maankin nieleväksi jättiläiseksi.

Sittemmin olen oppinut että Auringon paisuminen alkaa jo aiemmin ja säteilytehon kasvu on ilmeisesti jatkunut Auringon "syntymästä" tai fuusioreaktioiden alkamisesta saakka, toki ihmisen, tai yleensä elämän aikaskaalassa hyvin hitaasti.

Hätäisimmät näkemäni ennustukset ovat antaneet maapallomme biosfäärille vain muutamia satoja miljoonia vuosia "elinaikaa".

Auringon tehon lisääntyessä jossain vaiheessa Maassa alkaa ns. kostea kasvihuoneilmiö, kun meristä tuleva vesihöyry alkaa voimakkaasti kiihdyttää kasvihuoneilmiötä.
Liekö Venuksella jo näin tapahtunutkin?

leoric
Ui ui, maailmanloppu tulossa. Vähän mageeta. Mitäs meinaatte näinä viimeisinä päivinä tehdä?Pitää varata pöytä hyvältä paikalta josta on mainiot näkymät..

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30451
Liittynyt16.3.2005
HMV

Aihetta sivuten, kauanko Maalla oikeastaan on elinaikaa, siis kauanko se kykenee ylläpitämään minkäänlaista nykyisin tavattavaa elämänmuotoa? Ihmiskunta tai asteroidin törmäys tuskin kykenee täydellistä tuhoa aiheuttamaan, eli loppu tullee Auringon säteilytehon kasvamisen seurauksena.Käsittääkseni kehittyneellä elämällä on (karkeasti) aikaa puolisen miljardia vuotta, ja maaperässä sinnittelevillä mikrobeilla jonkin verran enemmän. On äärimmäisen epätodenäköistä, että Maan jäljellä oleva elinaikana niin suuri kappale osuu planeettaan, että se steriloisi kaiken elämän. Ja suorastaan mahdotonta, että ihmisen toiminta johtaa siihen.

Kun olin aikoinaan tieteistä kiinnostunut koululainen, sain sen käsityksen että Aurinko olisi suunnilleen 10 miljardin vuoden elinkaarensa puolivälissä ja että planeetallamme olisi vielä jopa lähemmäs 5 miljardia vuotta aikaa ennen kuin Aurinko paisuu punaiseksi Maankin nieleväksi jättiläiseksi.Aurinko tosiaan laajenee ja kirkastuu koko pääsarjavaiheensa ajan pikku hiljaa ennen lopullista nopeaa (verrattuna pääsarjavaiheeseen) laajenemista. Verraten pieni kirkastuminen saa aikaan dramaattisia muutoksia Maan ilmastossa, ja siksi viimeiset vuosimiljardit Maa on kuuma ja autio, vaikka Aurinko onkin edelleen hyvin vakaa. Punainen jättiläisvaihe alkaa vasta luokkaa viiden miljardin vuoden kuluttua ja kestää alle miljardi vuotta.

Leone
Seuraa 
Viestejä4564
Liittynyt16.3.2005

Eipä ole kesäkuun jälkeen paljon auringonpilkkujakaan näkynyt ja uuden jakson todenteolla alkaminen yhä vain siirtyy. Voi olla, että Maunderia tai vähintään Daltonia pukkaa. Kohta varmaan politiikka muuttuu siihen suuntaan, että hiilidioksidia äkkiä lisää ilmakehään, ettei tule vilu...

JayD
Ja onhan tuolla Jupiterissakin tapahtunut muutoksia niissä pyörremyrskytäplissä. Muutama syntynyt lisää ja osa yhdistynyt isommaksi kokonaisuudeksi ihan siihen ison punaisen täplän viereen. Ja siis aivan muutamina viime vuosina. Tähän asti siellä on ollut varsin vakaat olosuhteet, 30-40 vuotta ellei kauemmin?

Jupiterin olosuhteiden vakaudesta tai muuttumisesta ei ole varmaa pitkän aikavälin tietoa. Tässä on muistettava havaintolaitteiden rajoitukset. Nykyään Jupiterista pystytään kuvaamaan piirteitä, jotka eivät vanhemmilla instrumenteilla erottuneet. Uusia tarkempia kuvia ovat tuottaneet muutamat Jupiterin ohittaneet luotaimet, sittemmin Hubble ja huippumodernit maanpäälliset teleskoopit. Nykyisillä havaintolaitteilla pienemmätkin uudet täplät erottuvat: perinteisillä maanpäällisillä teleskoopeilla päästiin parhaimmillaan vain noin 3000 km erottelukykyyn Jupiterin pinnalla (~1 kaarisekunti), nykyisillä adaptiivista optiikkaa käyttävillä teleskoopeilla erottuu jo alle 300 km yksityiskohdat (<0,1").

Jumalauta! Äkkiä CFC-yhdisteet takaisin ja pökköä pesään ettemme palellu! Perkeleen ilmastohipit vaarantivat TAAAAAAS koko ihmiskunnan olemassaolon!!!

sipu250
Seuraa 
Viestejä400
Liittynyt23.3.2005

Tässäpä tätä ...

Sattuipa silmään uutinen jossa kerrottiin USA:n hiilivoimalaitosten yhdistyksen antaneen suurelle PR-toimistolle uuden kontrahdin, hintaan 100 MUSD. Eräs toimiston normaaleista toimintatavoista on seurata erilaisia tutkimuslaitosten raportteja ja lehdistötiedotteita, valikoida niistä toimeksiantajalle sopivat ja varmistaa niille mahdollisimman laaja levikki.

Niinpä siis esim. tämä NASA:n lehdistotiedote näkyy kaikkialla vaikka se ei sisällä mitään ilmaston muutokseen liittyvää informaatiota. Kertoneepahan jotain näkymistä Ulysses avaruusaluksen toiminnan loppumisen jälkeen. Ilmaston muutokseen ja sen tutkimukseen täysin liittymättömän tiedotteen laaja levittäminen ajaa tietenkin sekaannusta niiden keskuudessa jotka eivät asiaan ole perehtyneet - ja hehän tekevät päätökset.

Aurinkotuulien suoria vaikutuksia ilmastoon on tutkittu paljonkin, mutta mitään yksikäsitteistä ei ole käynyt ilmi.

Ja kun joku heti vetää esiin nimen Svensmark, niin todettakoon heti että hänen viimeisin väitteensä on että kyllä riippuvuutta löytyy jos ilmakehän systemaattinen muutos (=lämpeneminen) ensin poistetaan vertailusta ... Mitään mekanismia jolla väitetyt vaikutukset toteutuisivat ei ole edelleenkään todennettu.

Ja sitten pitäisi vielä selittää että miten olisi mahdollista että hiilidioksidi ei vaikuta mitään (vaikka sen absorptiot on helposti labrassa kokeiltavissa).

(Muutaman kuukauden välein näillä palstoilla vierailevana kannattaa ehkä todeta että kovin vähän on edistystä tapahtunut. Samoja perättömiä väitteitä kierrätetään vuodesta toiseen.)

sipu250
Niinpä siis esim. tämä NASA:n lehdistotiedote näkyy kaikkialla vaikka se ei sisällä mitään ilmaston muutokseen liittyvää informaatiota. Kertoneepahan jotain näkymistä Ulysses avaruusaluksen toiminnan loppumisen jälkeen.

Minustakin tämä aihe kuuluisi paremmin tuonne tähtitiede-osastolle.

SamBody
Seuraa 
Viestejä6159
Liittynyt3.5.2008
Barbaari
Kuinka kauan tämä Auringon masennustila on kestänyt?

Mitenkä revontulet, eikö me ollakkaan nähty niitä täydessä loistossaan?
Valitettavasti aika-ikkuna räväköiden revontulien näkemiselle on sulkeutunut, mutta kyllä ne komeita olivat, eritoten v. 1999 - voimme vakuuttaa me ne "täydessä loistossaan" nähneet!

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat