Seuraa 
Viestejä45973

Tervehdys,

Osaako kukaan viisaampi täällä kertoa syystä siihen, miksi minulla ei koskaan nouse flunssan aikana kuumetta. Seurauksena on tietysti se, että tauti jyllää pidempään, kun kehon luonnollinen puolustusmekanismi ei toimi.

Olo saattaa kuitenkin olla yhtä huono, kuin 39-40 asteen kuumeessa. Jäseniä kolottaa, päätä särkee, väsyttää ja viluttaa. Tiedän olon vastaavan kovaa kuumetta, koska olen nuorempana kyllä kuumeillut. Eri mittareitakin olen kokeillut, joten syy ei löydy sieltä.

-Apu-

ps. Pahoittelen, mikäli kysymykseni liippaa liian läheltä lääkäripalstan suuntaan. Etsin kuitenkin lääketieteellistä selitystä vaivaani.

  • ylös 29
  • alas 5

Kommentit (13)

Käypäs lääkärissä tsekkaamassa kilpirauhashormonit. Kilpirauhasen vajaatoiminta saattaa monilla pitää lämpötilan alhaisena. Onko sinulla muita oireita?

Selailin tästä osoitteesta: http://www.mtv3.fi/poliklinikka/Hormoniriippuvaiset_sairaudet.shtml/3205... mahdollisia muita tuohon liittyviä oireita. En kuitenkaan tuosta listasta löydä oikein mitään, mikä sattuisi ja osuisi.
Ruumiinlämpöni on pienestä pitäen ollut normaalipäivinä 36.3°-36.7° välillä. Ongelma onkin tosiaan se, että flunssan iskiessä ruumiinlämpö pysyy samoissa asteissa oireista huolimatta.
Toki voidaan ajatella, etten vain ole tarpeeksi sairas. Sairastan taudin lievemmin kuin muut. Tämähän ei olisi mikään ongelma, mikäli olo olisi sen mukainen.
Jok' tapauksessa, kiitoksia kommenteistasi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla ei ainakaan viimeiseen neljään vuoteen ole ollut kuumetta, vaikka jonkin asteisia kröhiä olen jokusen kerran läpikäynyt. Olenko älyttömän terve vai sairas?

Hmm.. Äkkiseltään tulee mieleen, että ehkä immunoglobuliininäytteestä saattaisi olla apua ratkaisun löytämiseen.

Lapsillahan kuume saattaa nousta hyvinkin korkeaksi, tosin eivät silti välttämättä hyydy laisinkaan.

Aikuisella pienikin lämmönnousu heittää ihan veteläksi. Tuttu tunne.

SAMAEL
Minulla ei ainakaan viimeiseen neljään vuoteen ole ollut kuumetta, vaikka jonkin asteisia kröhiä olen jokusen kerran läpikäynyt. Olenko älyttömän terve vai sairas?

Älyttömän terve.

Minulla on sama homma tuon kuumeennousun kanssa. Sitä ei tapahdu. Tauti tosiaankin kestää vähän pidempää, kun kuumetta ei nouse. Kysyin tätä lääkäriltä ja lääkäri vastasi ammattimaisesti, että joillekin kuumetta vaan ei nouse.

  • ylös 17
  • alas 2
Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Minä taas kiskaisen kuumetta hyvinkin helposti, ja sitten palelee jatkuvasti ja katossa tirpittää pieniä vaaleanpunaisia elefantteja... Tiedä sitten auttaako vai haittaako flunssia, saman viikon ne kestävät. Paitsi se pahalainen erissä toimitettava flunssa, joka alkaa nuhalla, jatkuu yskällä, siitä kurkkukivulla ja muulla säryllä ja viimeksi tulee kuume, jos ollenkaan. Melkein neljä viikkoa eri kohdista pipinä eikä sairaslomaa oikein kehtaa pitää kuin viimeisinä kuumepäivinä.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Torchi
Kysyin tätä lääkäriltä ja lääkäri vastasi ammattimaisesti, että joillekin kuumetta vaan ei nouse.

Voin elävästi kuvitella tuon tilanteen

Minua kiinnostaisikin tietää tarkemmin, mikä elimistössämme laukaisee kuumeen? Olen aina kuullut lauseen "kuume on elimistön luonnollinen reaktio..", mutta mikä elimistössämme oikein lämmön nousun laukaisee ja kontrolloi sen tarvetta?

  • ylös 4
  • alas 10
Käyttäjä3895
Seuraa 
Viestejä8

Minulle ei myöskään nykyään tule kuumetta flunssasta tai influenssasta. Ollessani noin 40 v minuun kerran iskøi jokin kuumetauti. Korkeimmillaan kuume oli 42,5 astette ja seuraavana päivänäkin vielä noin 40. Kun tämä kuume meni ohi niin en ole saanut mistään sairaudesta enää kuumetta. Olen nyt 70 vuotias. Olen kysynyt monelta lääkäriltä mitä tapahtui ja miksi ei kuume enää nouse. Joko ovat hiljaa tai sanovat että en tiedä. Minulla on kuitenkin kuumeen tuntu kun saan flunssan mutta mittarilukemaei nouse.

Eusa
Seuraa 
Viestejä22683

Tuollainen kuumeeton flunssa se on minunkin riesani. Tälläkin hetkellä otsaontelot tulehduksissa, särkee vietävästi, koitan punkteerailla, kävin huolellisesti saunomassa,... Sen olen huomannut, että pakotettu lämmön nostaminen, esim. kuuma kylpy, auttaa kyllä taudin selättämisessä.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Karres
Seuraa 
Viestejä575

Usein kuumeessa olevien ihmisten puolustusjärjestelmä perustuu tavallista aktiivisempiin tulehdussoluihin ja välittäjäaineisiin. Toisilla elimistö puolustautuu enemmän vasta-aineiden avulla, ja he ovat kuumeessa yleensä vain voimakkaissa sairauksissa kuten malariassa tai influenssassa.

Molemmat puolustusjärjestelmätyypit ovat suunnilleen yhtä yleisiä. Useimpien ihmisten puolustusjärjestelmä on kuitenkin jotakin näiden kahden tyypin väliltä.

http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000002881066.html .

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat