Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pitkään on tiedetty, että aivojenvälittäjäaineisiin vaikuttavat tehokkaina pidetyt antidepressantit aiheuttavat vakavina sivuoireina itsemurha-alttiutta ja väkivaltaisuutta. Nyt ne ovatkin kiellettyjä alle 18 vuotiailta. Oheinen artikkeli
http://medicine.plosjournals.org/perlse ... 30372&ct=1
osoittaa, että mainitut lääkkeet ovat olleet mukana raivokkaissa väkivaltatapahtumissa.
Suomessa on tapahtunut samaan aikaan, kun näiden lääkkeiden käyttö on yleistynyt, mielettömiä vakivallantekoja, joista pahimmissa äiti on surmannut lapsensa. Koulusurmat ovat käsittämättömiä väkivallantekoja, mutta joita varmaan monet muutkin mielessään ajattelevat, mutta tapahtuma jää pelkäksi kuvitelmaksi.
Miksi joidenkin mielessä fiktion ja todellisuuden raja hämärtyy? Aiheuttaako välittäjäaineiden kemiallinen stimulointi todellisuuden ja kuvitelmien rajan katoamisen. Ts. tekijä elää kuvitelmamaailmassaan ja rajan hämärtyessä toteuttaa kuvitelmansa todellisuudessa. Palattuaan todellisuuteen ja havaittuaan tekonsa kauheuden, ainoa ratkaisu on ampua luoti omaan päähän.

Sivut

Kommentit (54)

Onko kaikki väkivallan tekijät syöneet lääkkeitä ?????

Jokelan tapauksessa näin ei ollut.

Muistakaan en tiedä.

Kauhajoesta ei tiedetä. Mutta se tiedetään, jotta ongelmia psyykkeessä on ollut jo teini-iässä.

Eli mielestäni vika on jossain muualla kuin lääkityksessä.

Lapsen hyvinvointi ja kasvatus kuuluu hänen vanhemmilleen.

"MsHorton" kirjoitti:
Onko kaikki väkivallan tekijät syöneet lääkkeitä ?????

Jokelan tapauksessa näin ei ollut.

Muistakaan en tiedä.

Kauhajoesta ei tiedetä. Mutta se tiedetään, jotta ongelmia psyykkeessä on ollut jo teini-iässä.

Eli mielestäni vika on jossain muualla kuin lääkityksessä.

Lapsen hyvinvointi ja kasvatus kuuluu hänen vanhemmilleen.
Jokelan tapauksessa nim.om. syötiin. Tosin oli jät. väl.

Depressiolääkitys aiheuttaa joillakin käyttäjillä aggressiota ja itsemurha-altistusta sekä käytön aikana että välittömästi käytön loputtua. Aggressio ja ahdistus johtuvat lääkkeestä silloinkin, kun ne alkavat vasta lääkkeen käytön loputtua, koska kyse on vieroitusoireista. Vieroitusoireet voivat olla hyvinkin rajuja (huimausta, tajuttomuustiloja ja esimerkiksi juuri aggressiota ja ahdistusta). Jokelan ampuja oli tietääkseni käyttänyt depressiolääkkeitä, mutta oli juuri lopettanut niiden käytön.

Depressiolääkitys aiheuttaa usein ahdistuksen voimakasta lisääntymistä välittömästi kuurin aloittamisen jälkeen, mutta ahdistus vähenee yleensä muutamien viikkojen käytön jälkeen. Ahdistuksen tilalle tosin tulee helposti tunne-elämän lamaantuminen, mikä on näin ohimennen sanoen yksi psykoottisten tappajien tunnusmerkeistä. Normaaliin ihmisyyteen kuuluu kyky tuntea voimakkaitakin tunteita, mutta jos nämä poistetaan kemiallisesti, niin en ihmettele jos tulee ongelmia.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Saari on kertonut kaverilleen käyttäneensä lääkitystä:

[list:2o69y48a]Pari vuotta sitten Saari oli muuttunut ja hänessä oli Raunon mukaan nähtävissä pelottaviakin piirteitä.

- Helpotti hiukan, kun kuulin hänen hakeneen kesällä johonkin hoitoon. Hän kertoi minulle saaneensa rauhoittavan lääkekuurin.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1593147[/list:u:2o69y48a]

Ilmateur
Jokelan ampuja oli tietääkseni käyttänyt depressiolääkkeitä, mutta oli juuri lopettanut niiden käytön . . . Normaaliin ihmisyyteen kuuluu kyky tuntea voimakkaitakin tunteita, mutta jos nämä poistetaan kemiallisesti, niin en ihmettele jos tulee ongelmia.Kysymys kuuluukin, miksi Suomessa ainakin psykologia käsittääkseni uskoo niin voimakkaasti lääkkeisiin ja neurologiaan (ehkä USA:ta seuraten?), eikä esimerkiksi humanistiseen psykologiaan (joka toki on myös Valloista), mikä korostaa jokaisen ainutlaatuisuutta ja optimismia, aitoutta sekä kuuntelemisen merkitystä?

Ymmärtääkseni esim. Helsingin yliopistossa psykologian tutkimus on lähinnä vain lääketieteellistä. Voisiko kyseessä olla "kovan" tieteilyn ihannointi, jossa "pehmeys" jää taustalle, koska tutkijat juoksevat mekanististen selitysmallien (sekä implisiittisesti lääkebisneksen lieveilmiöiden ym. konkreetin "tuloksen") perässä?

Minusta maamme "tietopooliin" pitäisi lisätä vahvemmin humanistisia ja filosofisia ajattelutapoja, koska viime kädessä nämä ovat lähimpänä ihmisyyttä. Nykyilmasto vain suosii päinvastaisia arvoja.

MsHorton
Onko kaikki väkivallan tekijät syöneet lääkkeitä ?????

Jokelan tapauksessa näin ei ollut.

Muistakaan en tiedä.

Kauhajoesta ei tiedetä. Mutta se tiedetään, jotta ongelmia psyykkeessä on ollut jo teini-iässä.

Eli mielestäni vika on jossain muualla kuin lääkityksessä.

Lapsen hyvinvointi ja kasvatus kuuluu hänen vanhemmilleen.


Alkoholi vaikuttaa myös aivojen välittäjäaineiden kautta aiheuttaen humalatilan. Suurin osa Suomen väkivallanteoista tehdään humalassa on tunnettu asia. Pitkäaikaiset alkoholin käyttäjät muuttuvat agressiivisiksi. Antidepressattien käytöstä voi olla samoja sivuvaikutuksia.
Lapsen hyvinvointi tulisi pitää niin hyvälä tasolla, että nuorena pystyy elämään ilman aivoja stimuloivia aineita.

Ilmateur
Depressiolääkitys aiheuttaa joillakin käyttäjillä aggressiota ja itsemurha-altistusta sekä käytön aikana että välittömästi käytön loputtua. Aggressio ja ahdistus johtuvat lääkkeestä silloinkin, kun ne alkavat vasta lääkkeen käytön loputtua, koska kyse on vieroitusoireista. Vieroitusoireet voivat olla hyvinkin rajuja (huimausta, tajuttomuustiloja ja esimerkiksi juuri aggressiota ja ahdistusta). Jokelan ampuja oli tietääkseni käyttänyt depressiolääkkeitä, mutta oli juuri lopettanut niiden käytön.Riippuu varmasti millaisista lääkkeistä on kyse.

http://en.wikipedia.org/wiki/Selective_serotonin_reuptake_inhibitor

Näiden lääkkeiden äkillinen lopettaminen saattaa aiheuttaa mainitsemasi kaltaisia sivuvaikutuksia.

Depressiolääkitys aiheuttaa usein ahdistuksen voimakasta lisääntymistä välittömästi kuurin aloittamisen jälkeen, mutta ahdistus vähenee yleensä muutamien viikkojen käytön jälkeen. Ahdistuksen tilalle tosin tulee helposti tunne-elämän lamaantuminen, mikä on näin ohimennen sanoen yksi psykoottisten tappajien tunnusmerkeistä. Normaaliin ihmisyyteen kuuluu kyky tuntea voimakkaitakin tunteita, mutta jos nämä poistetaan kemiallisesti, niin en ihmettele jos tulee ongelmia.Ahdistus on varmasti yksilöllistä. Se riippuu siitä, mitkä tekijät aiheuttavat potilaan depression. Jos depressioon johtaneet syyt ovat tiedostettuja, ahdistusta lopettamisen johdosta ei välttämättä synny. Jos depressioon johtavat syyt ovat tiedostamattomia - mihin ahdistukselle yleensä viitataan - henkilöllä on varmaan todennäköisempää ahdistua uudelleen pillereiden käytön lopettamisen seurauksena.

Ainakaan serotoniinin takaisinoton estäjillä ei ole tunteita poistava vaikutus, vaan ne herkistävät psyykkeen, jolloin ihminen on vastaanottavaisempi elämänmuutoksia vastaan.

Toisin voi olla rauhoittavien aineiden kuten Bentsodiatsepiinit kohdalla, jotka lamaavat keskushermostoa. Vaikutus on silloin lähempänä alkoholia:

Bentsodiatsepiineja päätyy myös katukauppaan niiden huumaavan vaikutuksen väärinkäyttöpotentiaalin takia, joka tosin ei ole yhtä paha kuin esimerkiksi barbituraateilla. Alkoholi ja bentsodiatsepiini vahvistavat toistensa päihdyttävää vaikutusta, mutta voivat olla hengenvaarallinen yhdistelmä keskushermostoa lamaavan vaikutuksen takia.

Jotkuhan käyttävät alkoholia lääkkeeksi depressioon tai masennukseen, jolloin ns. hukutetaan tunteet alkoholin turruttavan vaikutuksen johdosta. Kohtuudella käytettynä alkoholi voimistaa tuntemuksia, mutta kova humala aiheuttaa turtuneen olon.

GradStudent

Kysymys kuuluukin, miksi Suomessa ainakin psykologia käsittääkseni uskoo niin voimakkaasti lääkkeisiin ja neurologiaan (ehkä USA:ta seuraten?), eikä esimerkiksi humanistiseen psykologiaan (joka toki on myös Valloista), mikä korostaa jokaisen ainutlaatuisuutta ja optimismia, aitoutta sekä kuuntelemisen merkitystä?Ei tuo Hgin Yliopistossa pidä paikkaansa, siellä on varsin edistynyt havainto- ja kognitiivinen osasto ja toki myös persoonallisuuspsykka. Mutta kokonaisuudessaan kenttä on US-tapaan jaettu kahtia niin että sosiaalipsykologia on oma laitoksensa Valtsikassa.

Shriek

Näiden lääkkeiden äkillinen lopettaminen saattaa aiheuttaa mainitsemasi kaltaisia sivuvaikutuksia.

Näin on. Mutta myös käyttö saattaa johtaa ennustamattomuuksiin, ihminen ei ole kone. SSRI-lääkkeissä tavallaan katkaistaan niitä säikeitä jotka säätelevät suhtautumista ympäristön impulsseihin.

Niin, KRP tutkii nyt kaikenlaista nettikirjoittelua Wumpscut Matti Saari ja Kauhajoki teemoilla.

Seuraava teksti on viestiksi koko Suomen kansalle...

Matti Saari oli koulukiusattu, se on nyt FAKTA.

http://eok.fi/eok/index.php?option=com_ ... &Itemid=50

Oikeusturvattomuus uhka yhteiskuntarauhalle
hautakynttilat
EOK on huolestunut lisääntyneestä oikeusturvattomuudesta. Yhteiskunnan, julkisen vallan ja kaikkien päättäjien on kannettava vastuunsa ja kaikin voimin työskenneltävä sen hyväksi, ettei se itse omalla toiminnallaan ruoki kansalaisten oikeusturvattomuutta ja lisää sitä kautta väkivaltaista käyttäytymistä.

Viranomaisten tekemät oikeusturvaloukkaukset ovat erittäin vakava vallan väärinkäytön muoto, jollaisesta Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry:lle tulee yhä enemmän kansalaisraportteja, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen. - Tämä julkisen vallankäytön muoto ulottuu kaikkein köyhimpien sosiaalitukien ja -palveluiden anastamisesta vauraidenkin yritysten omaisuuden kaappaamiseen valtaa käyttävien virkamiehien määrittelemille tahoille. Uhreja on lapsista vanhuksiin, huomauttaa Juntunen.

Yhä useammat suomalaiset raportoivat EOK:lle, että vallan väärinkäytön saastuttamat hallinnot virkamiehineen ”tulkintaan” ja ”käytäntöihin” vedoten syrjäyttävät lain sanamuodon. On äärimmäisen poikkeuksellista, että ylimmille laillisuusvalvojille kannellut katsoisi ylimpien laillisuusvalvojien tehneen muuta kuin omalta osaltaan suojelleen viranomaisvallan väärinkäyttöä, toteaa EOK:n liittohallituksen puheenjohtaja, oikeustieteen tohtori, dosentti Petter Kavonius.

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu toimia väkivallattomilla tavoilla. Myös viranomaisten tekemien oikeusturvaloukkausten uhrit toimivat näin, toteaa Kavonius.

Oikeusturvaloukkaukset aiheuttavat vakavaa syrjäytymistä, tuskaa ja kärsimystä, masennusta, työttömyyttä, köyhyyttä ja pahimmillaan jopa ennenaikaisen kuoleman.

EOK:n ja julkisuudessa olleiden tietojen mukaan useiden Suomessa tapahtuneiden itsemurhien ja joukkomurhien taustalla on ollut kansalaisiin kohdistuneita oikeusturvaloukkauksia, sanoo Juntunen.

Pommi-isku Vantaalla Myyrmannin kauppakeskuksessa 11. lokakuuta 2002 sekä tuoreet koulusurmat kertovat siitä, että kaikista sukupolvista nousee väkivaltaisia toimintatapoja. Useissa viime aikoina tapahtuneissa väkivaltaisissa tragedioissa taustalla on ollut voimakas viha yhteiskuntaa ja sen instituutioita kohtaan.
Viranomaisvallan väärinkäytön jatkuminen kasvattaa riskiä sille, että katkeruuden ja väkivallan yhdistelmä suomalaisessa yhteiskunnassa voi yltyä tuhoisaksi, jopa jatkuvista pommi-iskuista tunnettujen Lähi-idän tapahtumien kaltaiseksi.

EOK on huolestunut lisääntyneestä oikeusturvattomuudesta. -Yhteiskunnan, julkisen vallan ja kaikkien päättäjien on kannettava vastuunsa ja kaikin voimin työskenneltävä sen hyväksi, ettei se itse omalla toiminnallaan ruoki kansalaisten oikeusturvattomuutta ja lisää sitä kautta väkivaltaista käyttäytymistä, sanoo toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

(Sanomat24, EOK-viestintä)

Avauksessa mainitsemassani tutkimuksessa sanotaan:
Finally, in healthy volunteer studies, hostile events occurred in three of 271 (1.1%) volunteers taking paroxetine (eräs SSRI), compared with zero in 138 taking placebo [5]. Although not statistically significant, this finding is striking because hostile events are unusual in healthy volunteer trials.
Tutkimukseen kannattaa muutenkin perehtyä. Se selittää paljon viime vuosina Suomessa tapahtuneista vakivaltaisuudesta, jossa suomalaisten viinan käyttö tai rikollisuus ei ole mukana, mutta jossa lääkityksen harvinaiset mutta vakavat sivuoireet ovat taustalla. Valitettavasti nämä sivuvaikutukst jäävät huomaamatta ja poikkeukselliset teot pannaan suoraviivaisesti jonkin muun henkisen häiriön tiliin.
Se, että on koulukiusattu tai muuten poikkeava tai ihmisvihaaja, ei ole mitenkään motiivi tehtyyn tekoon. Teko oli monen tekijän summa, mutta primäärisesti siinä oli syynä tekijän ajatustoiminnan äkillinen häiriö, jonka aiheutti jokin aivoja stimuloiva toiminta, luultavasti kemiallinen aine.

Shriek: Kyllä serotoniinilääkkeet voivat todella latistaa tunteita, mutta vaikutus on toki yksilöllinen, riippuu kanssa siitä, mihin niitä määrätään. Minäkin olen masennuslääkkeitä aikoinaan kokeillut ja asian myönsi lääkärini.

GradStudent: Niin, vaikuttaa siltä että Suomessa jotenkin aliarvioidaan yhteiskunta- ja humanistisia tieteitä, niitä ei rahoiteta yhtä paljon. Ehkä tilanne johtuu vain siitä, ettei näillä aineilla ole yhtä vaikutusvaltaisia sponsoreita, kuin luonnontieteillä.

acedia
Näin on. Mutta myös käyttö saattaa johtaa ennustamattomuuksiin, ihminen ei ole kone. SSRI-lääkkeissä tavallaan katkaistaan niitä säikeitä jotka säätelevät suhtautumista ympäristön impulsseihin.Ei tietenkään ole kone. Minulla tosin on sellainen käsitys, että serotoniinipitoisuuksien johdosta aivokemia muuttuu, jolloin asiat, jotka koettiin ennen mielihyvää tuottavina tai mieltä tasapainottavina tekijöinä, eivät tunnu enää samalta. Ehkä se sinänsä voi herättää ahdistusta, koska koetaan uhkan tulevan sisältäpäin. Kemiallisella manipuloinnilla pakotetaan hermosto mukautumaan ja etsimään tasapainoa uudesta lähtötilanteesta. Uusia hermosoluja tai yhteyksiä muodostuu uusiinpaikkoihin, kun entinen tilanne ei tuota mielihyvää. Sivuvaikutusoireita vastaan voi tietoisesti taistella rauhoittelemalla itseään, kun tietää noista mahdollisista sivuvaikutuksista etukäteen.

väläys
Shriek: Kyllä serotoniinilääkkeet voivat todella latistaa tunteita, mutta vaikutus on toki yksilöllinen, riippuu kanssa siitä, mihin niitä määrätään. Minäkin olen masennuslääkkeitä aikoinaan kokeillut ja asian myönsi lääkärini.Latistaa tunteita varmaan siinä mielessä, että entinen ei välttämättä tunnu enää hyvältä. Mutta sitä ei mielestäni voi välttämättä sanoa, että se latistaisi tunne-elämää. Toisaalta en muista puhuttiinko tässä tunne-elämästä vai tunteista. Noilla on kuitenkin mielestäni selkeä ero tässä tapauksessa.

Minäkin kävin aika äskettäin neurologin juttusilla ja hänen kanssaan keskusteleminen kyllä avarsi käsitystä noista lääkehoidoista. Oli ihan antoisaa keskustella ja välillä jopa unohti, että olin itse potilaana. Hän kirjoitti minulle SSRI-lääkkeeseen reseptin siltä varalta, jos mieleni tekisi kokeilla niitä joskus. Ostin pari pakettia noita, mutta en toistaiseksi ole ottanut, kun ei ole ollut tarvetta.

Noissa mielialalääkkeissä on kyllä se epäeettinen puoli, että ne muuttavat sinua pysyvästi, riippuen siitä kuinka voimakkaita lääkkeet ovat ja kuinka pitkään jatkat käyttöä. Tässä ei ole mielestäni juuri mitään eroa siihen, että vetää huumeita viihdekäyttöön. Jotkut eivät koe saavansa arkielämästä tarpeeksi nautintoa, jolloin täytyy vetää välillä pää sekaisin. Tehdään elämästä jännittävä luomalla keinotekoisia olotiloja ja joskus jopa keinotekoisia uhkia, kun ollaan pahalla tripillä. Lääkkeillä on tosin päinvastainen pyrkimys, että pyritään tasapainoon, mutta keinotekoisesti henkistä tasapainoa horjuttamalla.

Kannabiksen käyttäjistä tiedän sen, että monet veteraanikäyttäjät rupeavat muodostamaan huumeesta elämäntapaa, kun se jatkuu pitkään. Aineen vaikutukset mielessä rationalisoidaan ja ne näkyvät selvästi omassa käytöksessä. Vaaditaan mm. kannabiksen laillistamista. Monet veteraanipössyttelijät paheksuvat ihmisiä, jotka polttelevat vain viihdekäyttöä ajatellen, eivätkä koe ainetta pyhänä. Tällä tarkoitan sitä, että eivät mene luontoon pössytteleen ja valmistele oikeanlaista miljöötä. Tällainen ympäristön muokkaaminen rituaalin omaisin keinoin, on vielä tärkeämpi vahvempien psykedeelien kuten sienten ja LSD:n kanssa.

Muita elämäntapojen muutoksia - jotka ovat aina lähtöisin jossain määrin aineen vaikutuksista omaan psyykeeseen - on mm. kannabiksen kasvattaminen kotona. Asia yleensä perustellaan sillä, että saa puhdasta ja aitoa tavaraa. Toisaalta henkilöt kokevat, että aine on jo siinä vaiheessa sen verran pyhä, että ei siedetä, jos joku muu rahastaa tällä asialla ja tunkee aineeseen jotain saastaa sekaan voitot mielessä. Kaikki nämä ovat mielestäni ihan sekundaarisia selityksiä ja johdannaisia oman kemian muutoksista suhteessa ennen huumeen ottamista vallinneeseen tilaan. Täytyy myös huomioida, että sosiaalisilla tekijöillä on myös tekemistä sen kanssa, miten suhtatuu aineeseen.

On jotenkin huvittavaa, jos ihminen joka on vetänyt ainetta paljon, rationalisoi asian sillä tavalla, että vaatii kannabiksen laillistamista ja sanoo tarvitsevansa sitä. Perustelee sen olevan se tasapainoa luova tekijä elämässä. Totta kai se luo tasapainoa siinä tapauksessa, kun on imenyt THC:tä elimistöön jo useamman vuoden ajan. Totta kai jokainen kokee tarvitsevansa sitä siinä vaiheessa kun aine on jo osa elimistöä, niin silloin se on osa sitä. Sen poistuminen tai häviäminen elimistöstä tai sosiaalisten kuvioiden muutokset koetaan epämiellyttävänä.

Kannabiksen käyttäjillä on sinänsä hyviä perusteluja sille, miksei sitten joku saa käyttää kannabista, jos joku käyttää alkoholia? Perustelut siitä, että kannabis on jossain mielessä joillekin parempi aine kuin alkoholi, on hölynpölyä. Molempia vedetään lähinnä mielentasapainoa sekoittavana - suuntaan tai toiseen - aineena, eikä kannabista tee millään tavalla paremmaksi se, että miljöö sen ympärillä on ritualistisempaa kuin alkoholin.

Onhan alkoholinkin suhteen yritetty jotain pientä, miten on esimerkiksi absintin kohdalla. Se johtuukin varmasti siitä, että aito absintti on kiellettyä monessa maassa. On myös olemassa tietynlaisia tapoja viininmaistelulle jms. Alkoholi on kuitenkin laillista, joten se hävittää käsityksiä aineen mystisyydestä.

Jos vertailisimme pitkään kannabista käyttänyttä suomalaista ja pitkään käyttänyttä hollantilaista, on varmaan havaittavissa eroa mm. sen suhteen, että hollantilainen pitää kannabista enemmän alkoholin kaltaisena viihde-elämän lisukkeena.

Meni hiukan sivuraiteille. Pointtini tässä kaikessa on se, että ei tästä ole pitkämatka siihen, että voimme noutaa kannabiksemme ja kokaiinimme apteekeista, jos lääkehoitojen suosio jatkaa nousuaan.

Fenrir
MsHorton
Onko kaikki väkivallan tekijät syöneet lääkkeitä ?????

Jokelan tapauksessa näin ei ollut.

Muistakaan en tiedä.

Kauhajoesta ei tiedetä. Mutta se tiedetään, jotta ongelmia psyykkeessä on ollut jo teini-iässä.

Eli mielestäni vika on jossain muualla kuin lääkityksessä.

Lapsen hyvinvointi ja kasvatus kuuluu hänen vanhemmilleen.
Jokelan tapauksessa nim.om. syötiin. Tosin oli jät. väl.Suomessa alle 18 vuotiaille ei määrätä masennuslääkkeitä lain mukaan. Lapsen aivot kehittyvät ja tämän takia heille EI saa syöttää mitään aivojen kemiaa sotkevia lääkkeitä. Näin mediassa lääkäri kertoi.

Sitäpaitsi hänen lääkityshommelinsa luki jossain päivälehdessä ja totuutta EI kerrottu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat