Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Sairastavuusindeksi osoitti suhteellisen suuria HUS:n kuntien välisiä eroja. Espoossa ja Kirkkonummella vakioimaton indeksi oli vähän alle 60, ja näiden kuntien väestö oli yhdessä Oulunsalon asukkaiden kanssa maan terveintä.
Kajaanissa se oli pienin, 111

Eduskuntavaalit 1983-2007, puolueiden kannatus**
Osuus äänistä %
Kaikki ehdokkaat 2007 ylärivi Espoo alarivi Kajaani
KESK KOK SDP VAS VIHR SKL RKP PS SKP
8,4 40,3 15,2 4,6 13,4 3,7 7,6 5,6 0,3
36,6 13,1 16,1 21,9 3,6 2,6 0,0 5,2 0,4

*http://www.fpa.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/080904082237PN?openDocument

**http://pxweb2.stat.fi/Database/StatFin/vaa/evaa/Eduskuntavaalit%20-%20ai...

-

Sivut

Kommentit (18)

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

Oikeistoon kuuluu keskimäärin enemmän korkeasti koulutettuja, ja korkeasti koulutetut elävät keskimäärin pidempään, joten kyllä uskon.

Älykkäämmät, koulutetummat, terveemmät, rikkaammat, sosiaalisemmat, alkoholin kohtuukäyttäjät, oikeakätiset jne. elävät pidempään. Luokitteluja voisi tehdä vaikka kuinka monta.

Korrelaatiota voi asiassa löytää, mutta ei paljoa muuta johtopäätästä tehdä.

Siinähän sitten vaalilausetta
Äänestä oikeistoa, niin elät pidempään.

Hieman harhaanjohtava otsikko.
Kenestäkään kun ei tule sillä terveempää että on oikeistolainen. Ennemminkin niin että jos olet hyväosainen, ni äänestät todennäköisemmin oikeistoa (jos on ahne ja itsekäs kapitalisti ), kuin vasemmistoa. (varallisuus käsittääkseni sitte kyllä korreloi tiettyihin rajoihin asti terveyden kanssa)

Syfilis
Hieman harhaanjohtava otsikko.
Kenestäkään kun ei tule sillä terveempää että on oikeistolainen. Ennemminkin niin että jos olet hyväosainen, ni äänestät todennäköisemmin oikeistoa (jos on ahne ja itsekäs kapitalisti ), kuin vasemmistoa. (varallisuus käsittääkseni sitte kyllä korreloi tiettyihin rajoihin asti terveyden kanssa)Niinno, kyllä sellaisen tutkimuksen voisi tehdä jossa hyvinvointi vakioitaisiin ja testattaisiin onko poliittinen kanta merkitsevä muuttuja. Siis tutkittaisiin vain saman koulutus- ja tulotason ja (ongelmattoman) perhetaustan omaavia vasemmistolaisia ja oikeistolaisia keskenään. Epäilenpä ettei eroa olisi löydettävissä. Miksi olisi?

Oikeistolaiset ovat ruumiillisesti ja henkisesti terveempiä kuin vasemmistolaiset. Tilastollinen fakta. Oikeistolaiset mm. suhtautuvat huomattavasti tyynemmin poliittisiin tappiohin kuin vasemmisto. Milloin tahansa kun vasemmisto kärsii vaalitappion alkaa jonkinasteinen rettelöinti. Se nähtiin mm. vuoden 1991 vaalien jälkeen. Surullisin esimerkki on tietysti lokakuun 1917 vaalien tuloksesta seurannut primitiivireaktio.

Vasemmiston psyyke ei ole erityisen vahva.

Syfilis
Hieman harhaanjohtava otsikko.
Kenestäkään kun ei tule sillä terveempää että on oikeistolainen. Ennemminkin niin että jos olet hyväosainen, ni äänestät todennäköisemmin oikeistoa (jos on ahne ja itsekäs kapitalisti ), kuin vasemmistoa. (varallisuus käsittääkseni sitte kyllä korreloi tiettyihin rajoihin asti terveyden kanssa)Niimpä..

Mutta mitä kertonee se että jotkut nuoret tekeytyy oikeistolaisksi vaikka ei olis kuin tuulen huuhtoma pua ja pari aivosolua päässä harhailemassa? Sitten käyttävät kaikki mahdollisuutensa, paljon aikaa ja energiaa siihen että pääsevät mollaamaan muka tyhmempiään..

Aito oikeistolainen, mikäli mittarina todellakin olis ylivertainen paremmuus inhimillisesti mitattuna, sellainen ei todellakaan itseään heikompia nolais kun siinä nolaa enemmän itseään kuin muita.

Eipä niitä taida paljoa olla.
Eikä etenkään nettisaioteilla aukomassa naamaansa..

Täällä kyllä näkee paljon pöhköjä jotka on lukeneet joitakin populaareja tutkimuslööppejä ja heillä on sellainen uskonto että valkoinen rotu on älyllisesti ylivoimasta ja oikeistolaisuus ja konservatiivisuus olis jotenkin automaattinen tae pärjäämiselle.

Mutta eihän sille ihminen mitään voi että on pöhkö.. tai ennemminkin kait nuori ja taitamaton.

Mä tunnen henk. koht. erittäin älykkäitä ja asiallisia oikeistolaisia. itteeni älykkäämpää en ole vielä kohdannut.. mutta toki parempi kuntoisia oon treffannut, vahvoja ja paljon kärsivällisempiä kuin minä.. siis itteeni parempia mutta heissä on sellaisia hyväsydämisiä, aivan ihaniakin joukossa.. Mä en siis mitenkään koe negatiivisena oikeistolaisuutta. Sen feikkimuodot kyllä kyrsii.

Parempi ei ikinä käy huonomman kimppuun kun kyse on lajitoveruudesta. Ei ikinä!

Siinähän sitä paremmuutta sitten punnitaan..

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Liittynyt2.3.2008
acedia

Niinno, kyllä sellaisen tutkimuksen voisi tehdä jossa hyvinvointi vakioitaisiin ja testattaisiin onko poliittinen kanta merkitsevä muuttuja. Siis tutkittaisiin vain saman koulutus- ja tulotason ja (ongelmattoman) perhetaustan omaavia vasemmistolaisia ja oikeistolaisia keskenään. Epäilenpä ettei eroa olisi löydettävissä. Miksi olisi?
Niin mutta eihän tuo enää vastaisi otsikossa asetettuun kysymykseen. Eihän toi kysymys oleta mitään syy- seuraus suhteista, ainoastaan korrelaatiosta. Eihän kymyksessä oleteta että oikeistolaisuus tuottaa terveyttä vaan ainaostaan että se korreloi positiivisesti terveyden kanssa.

Jos oikeistolaiset ovat terveempiä, he ovat terveempiä. Mahdolliset latentit muuttujat, jotka ilmiön todella aiheuttavat kun ovat kysymyksen asettelun kannalta latentteja siksi ne pitää integroida huitsun helvettiin. Tuloksen osottaminen vääräksi harhaisella näytteellä jossa latenttien suhteen marginaalit eivät noudata tutkittavan populaation marginaaleja on väärä tulos. Musta joistainhan sen yliopistotasoisen tilastotieteen koulutuksen pitää näkyä.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Britanniassa on jo vuosikymmenien ajan tutkittu Konservatiivien ja Työväenpuolueen kannattajien kuolleisuutta.

[list:408z5n6b]Association between voting patterns and mortality remains

We reported on the association between voting patterns and mortality in England and Wales during the 1983, 1987, and 1992 British general elections. There was a strong negative association between voting Conservative and mortality and a strong positive association between voting Labour and mortality.

http://www.bmj.com/cgi/content/full/315/7105/430

Mortality relates to voting patterns within areas: mortality is higher the greater the proportion of the electorate who vote Labour or abstain and the converse is the case with regard to the percentage of the electorate who vote Conservative.

http://www.bmj.com/cgi/content/full/322/7298/1336[/list:u:408z5n6b]

Konservatiivien kuolleisuus siis on selkeästi pienempi kuin Työväenpuolueen äänestäjien.

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006

Täysin persiistä vedetty tutkimustulos. Viitteenä käytetään KELA:n tilastoja.
Korkeastikoulutettu, hyvinansaitseva oikeistoon päin kallellaan oleva yksilö ei juuri KELA:n ovia kolkuttele. Jos tulee pipi, niin tuttu tai tutun tuttu lekuri hoitaa pipin pois. Ei siinä KELA-korvauksien perään paljon huudella.
KELA:n saranoita kuluttavat lähinnä työttömät ja muut vähempiosaiset, jotka harvemmin lukeutuvat oikeistoon.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Syfilis
Ennemminkin niin että jos olet hyväosainen, ni äänestät todennäköisemmin oikeistoa (jos on ahne ja itsekäs kapitalisti ), kuin vasemmistoa. (varallisuus käsittääkseni sitte kyllä korreloi tiettyihin rajoihin asti terveyden kanssa)

Olen alemmasta keskiluokasta kotoisin. Itse olen nähnyt sen aina toisin päin, vasemmistopoliitikot lupailee mitä sattuu ja köyhä kansa uskoo, että äänestämällä vasemmistoa heidän elinolonsa paranevat. Tekemättä työtä niiden parantumisen eteen. Sehän se vasta ahnetta onkin . Minua ei niinkään ahdista se mitä rikkaat (sanotaan yli 8k€/kk) joutuvat maksamaan veroina, vaan se että jos vuosittaiset tulot nousevat 20k-->30k niin maksamasi verot kolminkertaistuvat.

Tottakai uskon tuohon väitteeseen, mutta uskotteko te väitteeseen, että pidemmät ihmiset ovat keskimäärin älykkäämpiä?

baal1984
Mitä luultavimmin työväestöllä on enemmän kaunaa porvaristoa kohtaan kuin toisinpäin.

Jos tämä pitää paikkansa on työväestö useammin kusipäitä.
Ottaen huomioon vähän laajemmin asiaa niin tuntuu, että porvaristolla on kaunaa työväkeä kohtaan. Vievät nääs heitin rahoja palkan muodossa. Osalla on siviilielämää, joka voi heijastua parin päivän poissaolona vuodessa tai kenties perhe! Entä jos eräänä päivänä sattuukin niin, että viettää viisi minuuttia pidemmän kahvitauon? Valitus siitä helposti tulee pari sellaista voi tulla jopa potkut.

Entä sitten tulot? Osakkaat saa 95% ja työläiset 5% palkkana (hatusta heitetty suuntaa antava malli globaalissa yrityksessä).

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat