Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Koulusurmaaja Matti Saari kuului IRC-gallerian ihmisvihaaja- eli Misantropia-yhteisöön.

Yhteisö on laajalti tuominnut Kauhajoen joukkomurhan. Mutta millaiset ovat tämän yhteisön jäsenten perustelut asialle?

"25-vuotias mies kertoo vihaavansa ihmisiä siksi, että nämä aiheuttavat niin paljon pahaa toisillee, eläimille ja luonnolle.

-Ihmiset tuhoavat luontoa ja tuottavat toisilleen surua. Siksi ihmisiä voi mielihyvin vihata.

Saman perusteen kertoo 23-vuotias raahelainen Heidi.

-En ole ylpeä, että olen ihminen. Maapallo voisi paremmin, jos meitä ei olisi.

Molemmat kuitenkin huomaavat ristiriidan lisää pahaa aiheuttaneen Saaren toiminnassa.

-Ei tappaminen ole mikään ihmisvihan toteutuskeino?"

----------------------------

Yhteisöön kuuluvien näkemykset ovat itsessään ristiriitaisia. Ensiksi sanotaan, että maapallo voisi paremmin mikäli täällä ei olisi ihmisiä. Sitten ihmisten vähentäminen tuomitaan.

Mitä ilmeisemmin Misantropia on sukua sille äärivasemmistolaiselle "intelligenssille" joka toisaalta ihannoi väkivaltaisia vallankumouksia, mutta toisaalta "paheksuu" uhreja. Tätä samaa ristiriitaisuuksia täynnä olevaa saivartelua synnyttävät myös vihreät ympäristöliikkeet ja anarkistit.

Sivut

Kommentit (30)

Ihmisviha ja samanaikainen väkivallattomuuden periaate on itse asiassa erittäin johdonmukainen kanta. Ihminen on näet lajina järjettömän tuhoava, joten väkivallan omaksuminen ihmisvihan strategiaksi olisi ristiriitaista. Filosofinen ihmisvihaaja sanoo: vihaan ihmistä, joten en halua samaistua häneen käyttäytymällä väkivaltaisen tuhoavasti.

"Mitä ilmeisemmin Misantropia on sukua sille äärivasemmistolaiselle "intelligenssille" joka toisaalta ihannoi väkivaltaisia vallankumouksia, mutta toisaalta "paheksuu" uhreja. Tätä samaa ristiriitaisuuksia täynnä olevaa saivartelua synnyttävät myös vihreät ympäristöliikkeet ja anarkistit."

Kyllä totuus on se, että äärioikeistolaiset ovat tässä ajassa niitä, jotka ovat näitä ammuskeluja, kidutuksia, tappoja ja murhia tehneet. Äärivasemmistolaiset ovat pitäytyneet ainoastaan mielenilmauksissa ilman tappamista. Mutta tottakaihan vasemmiston vastustaja käyttää tätäkin asiaa oman mielipiteensä perustelemiseen, vaikka sitten valheellisesti ja kaivamalla asioita historiasta. Jokaisen aatteen historiasta löytyy väkivaltaa. (Äärioikeistosta ehkä eniten, kun ajatellaan historian orjatyövoimaa ym.) Siitä ei pääse mihinkään. Mutta miten olisi, jos pitäytyisit ihan nykyajassa, kun historiassa emme elä. Eiköhän tässäkin asiassa syyllinen ole joku ihan muu kuin politiikka, kuten koulukiusaaminen, joka alkaa monesti hyvin nuorena. Silloin kun lapsi ei edes tajua/välitä vasemmiston ja oikeiston eroista.

Äärioikeistolaiset ei edes tiedä mitä on oikeistolaisuus. Vasemmisto on keksinyt koko nimen. Montako yrittäjää on uusnatseissa ? Vähemmän kuin vihreissä, jos mahdollista.
Uusnatsit on vaarallisia kadulla, lähinnä yksilö- ja pienryhmätasolla.

Vasemmistolaiset on vaarallisia vasta valtaan päästyään, jolloin ne tuhoaa kokonaisia ryhmiä ja kansoja. Heillä on edelleen listat Suomen tapettavista henkilöistä. Siellä on poliittisia vastustajia, pankkimiehet ja kaikki rikkaat.

Emilia
Kyllä totuus on se, että äärioikeistolaiset ovat tässä ajassa niitä, jotka ovat näitä ammuskeluja, kidutuksia, tappoja ja murhia tehneet.
Ihan molemmin puolin sitä porukkaa on lahdattu ja vainottu.Yhtä pahoja ja kapeakatseisia kaikki ääriliikkeet ovat.
Emilia
Eiköhän tässäkin asiassa syyllinen ole joku ihan muu kuin politiikka, kuten koulukiusaaminen, joka alkaa monesti hyvin nuorena. Silloin kun lapsi ei edes tajua/välitä vasemmiston ja oikeiston eroista.
Samaa mieltä, että politiikkaa turha vetää tähän. Ongelman syy on paljon aikaisemmin alkanut.

Ei välttämättä kuitenkaan koulukiusaamisesta. Nykyinen ammattiopisto ja ammattikorkeakoulusysteemi on aika hajanainen ja siellä pitää pärjätä aika pitkälti omillaan. Jos on heikko persoona, eikä osaa pitää asioistaan huolta, on helppo syrjäytyä.

Oikeastaan luiosta lähtien pitää itse suunnitella elämänsä, kun ei ole enää lukujärjestyksiä ja luokanvalvojia ohjaamassa.

Ajankohtaisessa kakkosessa vieraillut stakesin proffa ilmaisi asian mielestäni todella hyvin. En tiedä minkälainen nykyajan yläaste on, mutta proffa sanoi hyvin, että murrosiässä olevat laitetaan koulun puolesta liian suuren myllerryksen kouriin, kun siihen mennessä tuttu koulusysteemi muuttuukin täysin vapaavalintaiseksi, eikä omaa luokkaa enää välttämättä ole.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

Muistutettakoon tähänkin väliin, että äärioikeistolainen konservatismi on täysi vastakohta oikeistoliberaalille ideologialle, joka korostaa ihmisten vapautta, ja valtion tärkein tehtävä on turvata tämä.

Oikeistoa ja vasemmistoa heitetään nykyään liian usein joka väliin kertomatta tarkkaan, mitä tällä tarkoittaa. Käsitteet eivät ole yksiselitteisiä, politiikassa kun on monta ulottuvuutta.

Kyllä. Koko yhteisö on jo ristiriidassa misantropian - ainakin millä tavoin minä sen käsitän - kanssa, kun ovat ylipäätään irc-galleriassa.

ralf64
"Ihmiset tuhoavat luontoa ja tuottavat toisilleen surua. Siksi ihmisiä voi mielihyvin vihata"Miten olisi liittyminen luonnonsuojelijat yhteisöön? Olisi osuvampaa.

"En ole ylpeä, että olen ihminen. Maapallo voisi paremmin, jos meitä ei olisi."Miten olisi liittyminen skeptikot yhteisöön? Olisi osuvampaa.

"-Ei tappaminen ole mikään ihmisvihan toteutuskeino?"Minusta tappaminen voisi olla misantroopin tapa, mutta se nyt jää useimmalla 'sivistyneellä' misantroopilla toteuttamatta. Toisaalta, jos tappaisi kaikki ihmiset, ei olisi enää ihmisiä joita vihata.

Mitä ilmeisemmin Misantropia on sukua sille äärivasemmistolaiselle "intelligenssille" joka toisaalta ihannoi väkivaltaisia vallankumouksia, mutta toisaalta "paheksuu" uhreja. Tätä samaa ristiriitaisuuksia täynnä olevaa saivartelua synnyttävät myös vihreät ympäristöliikkeet ja anarkistit.Kannattaa lähtä ymmärtämään misantropiaa jostain muusta lähtökohdista kuin iltalehden vääntämän pökäleen perusteella. Samoin irc-gallerian teinimisantroopit eivät ole oikein omiaan sanomaan, mitä misantropia on.

http://www.iltalehti.fi/kauhajoentragedia/200809258330645_kj.shtml

En kuulu tuohon yhteisöön, mutta katson olevani aika pitkälti misantrooppi. Tuomitsen jyrkästi Jokelan ja Kauhajoen tapahtumat ja halveksin niiden tekijöitä syvästi. Tuollaiset tapahtumat saavat minut yhä enemmän ihmettelemään ihmisen loputonta pahuutta ja typeryyttä.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Shriek

Miten olisi liittyminen luonnonsuojelijat yhteisöön? Olisi osuvampaa.
Uskoisin, että aika harva luonnonsuojelija varsinaisesti vihaa ihmisiä.

Eihän esim. Linkola ole mikään ihmisvihaaja: "Olen humanisti - pitkällä tähtäimellä."

Ihmiskunnan toimien ja tekojen ja joidenkin yksilöiden vihaaminen ei tarkoita sitä, että vihaisi ihmistä lajina.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

SamBody
Seuraa 
Viestejä6174
Liittynyt3.5.2008
Lektu-Elli
Äärioikeistolaiset ei edes tiedä mitä on oikeistolaisuus. Vasemmisto on keksinyt koko nimen. Montako yrittäjää on uusnatseissa ? Vähemmän kuin vihreissä, jos mahdollista.
Uusnatsit on vaarallisia kadulla, lähinnä yksilö- ja pienryhmätasolla.

Vasemmistolaiset on vaarallisia vasta valtaan päästyään, jolloin ne tuhoaa kokonaisia ryhmiä ja kansoja. Heillä on edelleen listat Suomen tapettavista henkilöistä. Siellä on poliittisia vastustajia, pankkimiehet ja kaikki rikkaat.
Mikset paljastaisi tuota salaliittoa tällä palstalla listoineen kaikkineen? Saisit paljon mainetta ja kunniaa!

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Riippuu miten toteutat ajatuksiasi, avaudut täällä foorumeilla/misantropia yhteisössä vihastasi(niinkö suurinosa ihmisistä) ? tapat ittes? tai sit tapat 10 muuta ja ittes?

Se miten ihminen sitte päättää tehdä, fiksusti tai tyhmästi niin riippuu vaikutteista. Netissä joutuu johonki kouluammuskelijoiden porukkaan ja alat omaksuun heidän tapoja hoitaan ihmisvihaansa, tietäähän mite siinä käy (%

Verotusta tarkastelemalla selviää, mikä on mikä.

Oikeistolaiset haluavat mahdollisimman pienen verotuksen, toki monisäikeisiä vivahde-eroja löytyy.

Kommunismissa ja sosialismissa verotus 100%:a. Valtio siis omisti kaiken. Samoin oli kansallissosialismin kanssa, verotus muutti omistussuhteet ns . valtion eduksi, yksilöiden tappoksi. Yritysverotuskin nousi pilviin.

fatbastard
En kuulu tuohon yhteisöön,.....
Vaivaa tuo sanan "yhteisö". Eikö yhteisössä olla yhdessä?

Nyt on epämääräinen ihmismäärä eri puolilla maailmaa, kirjoittamassa toisilleen mitä villeimpiä viestejä. Mies voi esiintyä naisena, nainen miehenä, lapsi aikuisena jne.
Jossain voi olla kotibailut, jossa kaljatölkki kourassa tirskuen kirjoitellaan toinen toistaan raflaavampia tekstejä.
Yksi istuu mömmöpäissään kotona ja naputtelee konetta. .....

Kukaan ei vastaa mistään mitenkään, saa valehdella suut ja silmät täynnä, voi esiintyä eri nimimerkillä. Voi kinata itsensä kanssa kahdella nimimerkillä ..... ja ties mitä...

Mutta luuletteko että tiedotusvälinnet tällaisesta välittävät? Uutisilta menisi pohja. Ilmiöille on keksittävä vakuuttava nimi.
Jotkut uskoo tosissaan, herkimmät menee sekaisin ... ja kaikkea muuta. Eräät saattavat käsittää että karkeata hevosenleikkiähän tämä on...

Ei oikea sana ole "yhteisö". Mikähän se olisi? En minä ainakaan tiedä.

Lektu-Elli

Vasemmistolaiset on vaarallisia vasta valtaan päästyään, jolloin ne tuhoaa kokonaisia ryhmiä ja kansoja. Heillä on edelleen listat Suomen tapettavista henkilöistä. Siellä on poliittisia vastustajia, pankkimiehet ja kaikki rikkaat.

Hohhoh, äärioikeistolaisethan vasta rauhoittuvat valtaan päästyään. Löytyyköhän tämä lista demareilta vai Vasemmistoliitolta?

Ja mitä tulee vihreisiin - sehän ei edusta oikeisto/vasemmistopuoluetta sen perinteisessä merkityksessä vaan tärkeimmät ajettavat asiat ovat pitkälti mahdottomia määrittää tuolla akselilla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat