Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Newtonin absoluuttinen avaruus poistettiin aikanaan aiheellisesti fysiikan teoriasta. Nyt absoluuttinen avaruus on kuitenkin tekemässä paluuta, ei kuitenkaan entisessä muodossaan.

Monet fysiikan ongelmat, kuten esim. kvanttimekaniikan mittausongelma, voidaan ratkaista absoluuttisen avaruuden mallin avulla. Malli rakennetaan geometriaan perustuen. Olennainen osa mallia on selvittää, miten havaintoavaruutemme syntyy absoluuttisesta avaruudesta.

Absoluutisen avaruuden malli:
http://www.netikka.net/mpeltonen/siirre ... teoria.htm

Pekka Virtanen

Kommentit (1)

Edelleen Newtonin teorioita on päivitetty nykyaikaisen havaintomaterian pohjalta. Tähänkin on valitettavasti pitänyt vetää mukaan ilmaisu moderni, eli Newtonin modernisoidut lait.

Omassa perseessäni on kuitenkin sellainen kutina, että vain ja ainoastaan alkuperäinen Newton oli tasan oikeassa. Pullonkaulana on enemmänkin laskutaidon uusavuttomuus. Ei osata pyöritellä n-määrää inputteja (reaalisia tai imaginäärisiä tai kompleksisia) samassa mytyssä.

On esimerkiksi melko helppo pläjäyttää 179-ulotteinen funktiopinta, ja sitten derivoida, integroida ja laskea paikallisia ääriarvoja kuin joku vähäjärkinen. Mene ja tiedä. Piru tietää, muttei kerro.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat