Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Useat varmaan on nähnyt näitä kolmen voltin paristolla toimivia koristeita joita saa parhaimmillaan alle euron paristoineen. Alkoi kiinnostamaan tuo miten välkehdintä on toteutettu. Sisältä paljastui pieni mikropiiri joka soittaa tuttua sävelmää. Kaijuttimen tilalle vaan oli pantu ledi vilkkumaan. Elektroniikkaa harrastava voi testata tämän helpoiten panemalla pariston kanssa sarjaan pieni ohmisen kajarin n. 4- 30 ohmia.

Kommentit (3)

Varaktori
Seuraa 
Viestejä777
Liittynyt22.8.2008

Aina sitä oppii uutta.

En toisaalta ihmettele, tuollaiset "melodiapiirit" eivät maksa juuri mitään joten kaipa se on ollut halvin tapa toteuttaa tuo "lepatus". Katselin tuossa juuri SP-Elektroniikan tuoteluetteloa ja silmiin osui COB 1 joka soittaa 16 erilaista melodiaa ja sen hinta oli 2,50e. Jokin yksinkertaisempi suurissa sarjoissa ostettuna tuskin montaa senttiä maksaisi.

Kulmikkat silmälasinlinssit. Ymmärtäisin, jos lastensadun kuutiopäinen robotti haluaisi sellaiset, mutta ihmiselle ne eivät sovi.
http://www.youtube.com/watch?v=PLNR4xfh1Qc

simppa
Oliskohan kenelläkään kykentäkaaviota jolla saisi 12V 1,5W ledipolttimon lepattamaan samalla tavalla ?Ohjaa transistorin kantavirtaa kaiuttimen virralla ja transistorilla ledipolttimoa, lisukkeeksi ehkä pari vastusta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat