Seuraa 
Viestejä45973

Vain vähän aikaa TV1 äsken auki, vaan sattuivat toimittajat Noora ja Kirsi lukemaan lehtiä. Kerrrottiin Savonmuasta, on keksittyy hoidoksi panna
ämmä tai äijäkin hengitysvaivoistaan huoneeseen, jonka seinät ovat suolan peitossa ja konekin puhaltaa suolapitoista ilmaa. Hoidettava on puoli tuntia siellä, ja heingitysvaivat paranevat, kai joksikin aikaa, kunnes
hoito toistetaan. Miksi siis käytetään kalliita lääkkeitä astmaan ja krooniseen nuhaan, kun olis tämä kätevä ja halpakin keino? Tai kyllä savolainen yirttäjä siitäkin nettoaa.

Kaivokset, niissä työskentely ei yleensä terveellistä niiden pölyn vuoksi, malmikaivoksista ihan kivipölyäkin. Vaan mainittiin. suolakaivoksethan ovat aina olleet poikkeus, ne ovat päinvastoin olleet terveyttä edistäviä paikkoja. Paitsi raskas pitkä ruumiillinen työ sielläkään ei ole terveellistä.

Minullakin on krooninen nuha, ja vanhemmiten lima alkoi sitkistyä. Kun
ykis lääkärii, Oulussapa tietysti, ensin jankkasi mielenterveyden vaivoista ( oli kai saanut kepulistiviestejä), kotikunnasta Tervolasta löytyi jokseenkin järkeväkin, joka oppinsa mukaisesti määräsi nenäsuihketta. Vaiva muuttu siten lieväksi, mutta ei kadonnut. Se ilmaisee itsensä, kun vastaan tuulee varsinkin kylmästi, kun sydän, vaikka aamupalan jälkeen, lyö nopeasti, eikä se pidä huoneenikaan kuivasta ja siivoamattomana pölyisestäkään ilmasta, eikä tupakan tupruttelijoista. Samoin se usein ilmaisee itsensä hampaiden harjaamisesta tai ksylitolipurkasta. Kesän aikana en nyt juuri suihketta ole kaivannut.

Siispä heti kokeilemaan, kun nenä nyt talven kynnyksellä vetistää.
Natriumkoloridia oli vain isorakeisena merisuolana, mutta Pan-suolaa
hienona pahvipakkauksessa, kokoonapano 57 % natriumkloridia, 28 %
kaliumkooridia ja 12 % magensiumasulfaattia. Pölyä sormrenpäähän, nuuhkaisu sieraimeen, sitten toiseen, ja toimenpiteen voi vielä toistaa.
Hetken päästä nenäsäs tuntuu raikkaalta, ja liika kosteuskin hävisi, mutta
ei muuttunut myöskään liikakuivuudeksi. Myös hampaiden harjaus sujui nyt kivasti ilman limaneritystä. Ennen toimea nenä tietysti on hyvin yritettävä niistää, ja sen jälkeen ainakin joitakin minuutteja niistämättä.

Tietenkin, kuten ilmoitetaan noista reseptisuihkeistakin, varsinainen vaikutus nähdään kolmen vuorokauden päästä. - Onko sitten suolan kokoonpanolla tässä mikä merkitys, parempaako puhdas natriumkloridi vai esim. mainittu Pan-suola? - Toimi siis voidaan suorittaa itse käyttäen kaupan suolaa, sitä itse nuuhkiminen, luovuttamatta senttiäkään, vain hiukan kiitosta, savolaiselle terveysalan hoitoyrittäjälle.

On sanottu suolalla olevan ruuan yhteydessä vain makumerkitys, enkä minäkään tuota ole enne uskonut. Kun suolaa on syöty ruuan mukana, sen liiallisuudesta ruumiissa on seurannut terveyshaittoja, ja syntyneen riippuvuuden takia sen käyttöä on hankala vähentääkin. Vaan jos siis suola kuuluisikin ottaa ruuan yhteydessä nuuhkien, nenästähän ne ihmisen makuelämykset enimmäkseen muutenkin tulevat? Siis yksi nuuhkaisu ennen alkuruokaa, toine ennen pääruokaa, ja kolmas, ei ehkä ennen jälkiruokaa, vaan ennen hampaiden harjausta tai ksylitolipurkkaa.
Näin makuvaikutus on jopa tehokkaampi kuin ruuassa syödyn, mutta
elimistöön joutuva määrä vähäinen.

Valtamerten, varsinkin Tyynen meren, saarien asukkaat, ja japanilaisetkin, jotka eivät käytä ruuassa suolaa, mutta sen sijaan päivästä toiseen hengittävät suolaista meri-ilmaa. Ja nuo neanderit, hekin suurella nenällään hengittävät paljon suolaista meri-ilmaa.

No niin, nyt tämä uudelleen tehty vanha keksintö levitykseen. SUOLAISEN PÖLYN JA ILMAN NUUHKIMINEN ON TERVEELLISTÄ. NUUHKIKAA SUOLAA TERVEYDEKSENNE!

  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (35)

SAMAEL
Voimakas suolaliuos tappaa bakteereja.

Tässä siitä ei ole kyse. Nuuhkaistu pitoisuus ei käsittääkseni tapa bakteereja eikä viruksiakaan. Käsittääkseni se vain suunnilleen sopivasti muuttaa limakalvon neste- ja kemiallista kokoonpanoa.

Vahva suolaliuos, ennen kurkkua kurlattiin suolavedellä, hoidoksi kurkkutulehdukseen. Minullakin kouluikäisenä oli niitä. Kurlaus ei vaikuttanut juuri mitenkään. Se tosin tuhoaa mikrobeja, mutta se heikentää ja ärsyttää myös limakalvoja. Suolan vaikutus noin on myös hyvin lyhytaikainen. Bakteerikanta suussa elpyy ihmeen nopeasti. Ilmeisesti niissä on lajeja, jotka eivät ole suolasta moksiskaan.

Mainittu hoito, kuten eivät eri reseptilliset tai vapaasti saatavat nenäsuihkeetkaan, ei ole lääke mikrobiperäisiin nenä- ja kurkkutulehduksiin. Kyse on elimistöperäisten ynnä tiettyjen seikkojen vaiktuksesta ilmenevien astman tai kroonisen nuhan hoitamisesta.
Kyse voi olla myös suolan sopivimmasta käytöstä makuvaikutukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaivoinpa muististani kohdan historiaa. Semmoiset hienoiksi sanotut naiset ennen, 1700-luvun jälkipuolelta 1800-luvun puoliväliin, ne jo nuuhkivat suolaa. Suola oli sitä varten hajustettu hienoin tuoksuin.
Kun semmoinen hienoksi sanottu nainen lähti kyläilemään, hänen tuli aina muistaa ottaa hajusuolansa mukaan. Se oli juhlissa läsnä siinä missä korut. Nainen otti sitä myös, jos alkoi pyörryttää. Hajusuolalla oli tässä
naisten keskuudessa ihan yhtä vahva asema kuin konjakilla.

Tämä ei ole siis lääke mikrobeja eli pieneliöitä vastaan, ja päinvastoin
niitä tappavat pitoisuudet jo ärsyttävät limakalvoa. Nenän ja kurkun kunto tietysti niitäkin ehkäisee jonkin verran, ja ehkä suola voi hiukan lievittää nuhaista tukkoista oloa. - Kostea suola puolestaan on ollut ihonhoitolääke, ja huomattavasti terveellisempää kuin arsenikki. Länsi-Euroopassakin kalastajilla ja merimiehillä on, tai ainakin oli ennen, punakka terve iho.

Kertokaapa kokemuksianne!

Omaa kokemusta nyt parin vuorokauden ajalta. Nenä on kostea, mutta ei
limainen. Nimenomana tuo kankea sitkeä lima varsinkin kurkussa on ollut hankalaa. Se näyttäisi häviävän.

Jos nenään sattuukin pääsemaan liian suuri ripaus, silloin tietysti voi korjata niistäen liikoja pois. Tarkoitus ei ole suinkaan käyttää väkevää suolaliuosta.

Käyttämäni hienosuola on siis PAN-suolaa, jossa on myös kaliumkloridia ja magnesiumsulfaattia. Saattaa olla tervellisempää.

Tässä ja muussa on kyse ULKOISISTA SUOLAHOIDOISTA. Tarkoitus näillä on päinvastoin auttaa välttämään suolan turhaa syömistä elimistöön.

Kesän alkaessa toin suolapakkauksen, avonaisen, pirttiin, kun ilma
keitiön puolella kävi kosteaksi ja suola paakkuuntumaan. Olisiko pakkauksesta suolaa hitunen tullut pirtin ilmaan, ja se kesän ohella vaikuttanut nenän/kurkun tilan lieventymiseen kesän ajaksi?

Nyt teoriaa, ja alamme sen merien kaloista. Valtameren veden suolapitoisuus on suuremopi kuín kalana veren. Väkevämpi liuos pyrkii imemään nestettä, ja siis kalan on juotava merivettä, ynnä kuitenkin poistettava ulostein liikaa suolaa. Makean veden tai Itämeren kaltaisen meren suolapitoisuus on pienempi kuin kalan veren, joka pyrkii imemään
vettä. Kalan on poistettava jakutvasti vettä, vaan toisaalta, kuten, maaleläimet, täydennettävä suolaansa. Kun valtameren kala tulee mikaeaan veteen, erityisesti se joutu torjumaan turpoamista ja
suolan vähenemistä. Niinpä Alaksan lohet kudun jälkeen kuolevat nosuun ja vesitön vaihdoksen rasituksiiin. Sen sijaan täkäläiset Itämeren lohet tietääkseni palaavat laihtuneina mereen. Ankeriaat päinvastoin lähdettyään kutuun valtamerelle kokevat väkevän suolaveden rasituksen.
Myös ne kuolevat kudun jälkeen.

Ja tästä suolan sisäisen ja ulkoisen käytön vaikutuksiin. Sisäisesti suolattu ihmine tarvitsee vettä, ja hänenn on postetava suolaa. Oslla ihmkisestä säätö ei kuitenkan toimi, suolaa kertyy liikasi, ja siitä seuraa mm. verenpaineen nousua. Yhdistymine myös lihomiseen.

Ulkoa puolen mieto lius limaklavolel ja väkeväkin varsinaiselle iholle imee nestetä ja aiheuttaa kostumista. Eli ulkoisen suolan käytön vaikutus suunnilleen on päinvastaien kuin sisäisen.

Lisää omasta kokemuksestani. Tulos ei suinkaan ole staprosenttinen, mutta kyllä jopa parempi kuin reseptisuihkeiden, joita kokemusta jo 19 vuotta. Erityisesti kankea sitkeä lima poistuu suolaripauksista nenään hyvin. Anostelu aamulla ja illalla kuten mainittujen suihkeidenkin. Mutta säästätte suihkeiden hinnan. Itse siis olen kärsinyt kroonisesta elimistöperäisestä nuhasta. Lääkitys siiehn on suihkeiden osalta aika samn suuntaista kuin astmaan, ja käsite " kylmäastma" eli "kylmänuha" jopa käy kumpaankin. Kroonisessa nuhassa kuitenkaan ei ole kysymys allergiuudesta jollekin aineelle, vaan sen ilmeneminen on yhteydessä joihinkin tilanteisiin. Tilanne voi kylläkin olla myös paljon tupakansavua tai paljon pölyä.

Huippu-urheilijoiden nenä- ja hengitysvaivat. Suolaa ripauksena nenään ei voida määrittää doping-aineeksi, mikäli lääkärit eivät ole itse täysin seonneita. Kun väkeviä pitoisuuksia on vältettävä, tämä myös asettaa luonolisen yläräjan suolan nuuhkimiselle. Ette voi käyttää yliannoksia.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Suola jos mikä on hyvä ja halpa keino parannella allergista nuhaa.
Itse kärsin hyvin paljon kaikista hajuvesien ym. tuoksuista, en juuri kärsi haistella normaalia paskanhajua parempia hajuja.

Huuhtelen kerran tai pari päivässä nenäni merisuolaliuoksella, 1 kahvilusikallinen lasilliseen haaleaa vettä. Nenä vesilasiin, suljetaan toinen sierain sormella ja ryystetään vettä nenäonteloon, syljetään ja vaihdetaan puolta.
Muutama huuhtelukerta ja sitten vain niistämään ja sylkemään ylimääräiset nesteet pois nenäonteloista.
Takaan että tämä auttaa varsin hyvin olipa kyseessä allerginen oire tai nuhakuume, kannatta myös tehdä vaikkei olisikaan nuhaoireita.

Olen myös ostanut lääkefirma Tamron myymän "Nenäsarvikuonon" kotikäyttöön jonka avulla huuhtelu käy myös aika näppärästi.
Muistaakseni tämän kapineen mukana tulevan ohjeen mukaan pitää käyttää nimenomaan ja ainoastaan merisuolaa, PAN-suola on kiellettyjen listalla.

Tässä pari linkkiä nenäsarvikuonoon:

http://personal.inet.fi/koti/vitmi/neti.htm

http://mansetori.uta.fi/media/juttu/?id=1876

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Ja suolatyyppejäkin on erilaisia. Merisuola, vuorisuola ja sitten tämä meidän käyttämä vaarallinen ruokasuola. Saattaahan niitä muitakin olla, mutta tämä poika syö merisuolaa ja pysyy terveenä...

Vaatien käyttämään vain omaa tuotettaan yrittäjä pyrkii takaamaan niiden menekin. Miksikähän yrittäjä näkee vaaran juuri Pan-suolassa?

Minulla on siis myös merisuolaa. Rakeet saadaan siis hienoksi, kun
liuotetaan veteen ja huuhdellaan tällä. Kun suurin osa suolasta kuitenkin jää kuppiin, annostus on suunilleen sama kuin ripauttaen alle puoli teelusikallista sieraimiin suoraan.

Tässä vaiheessa minusta tuntuu,
että annostusta pitää hiukan lieventää.

Suola käy vähintään siinä kuin reseptisuihkeet. Silti en näe siinä, omaan toki melko lievään vaivaani, mitään ehdottoman ylivertaisia tuloksia, mitään ihmelääkettä. Reagoin, kun säänmuutoksen edellä ilmanpaine laskee. Nyt säävaiva alkoi jo vuorokautta aiemmin. Tämä selittyisi sähköisellä muutoksella, jota kuvastavat myös revontulet usein samaan aikaan ylhäällä. Täällä päin siis nimenomaan ylhäällä, kun Etelä-Suomessa vain pohjoisessa horisontissa. Ja tämä vaiva katoaa sään päästyä paikalle, - kun sää jatkuu, kuten tiedotuksissa meteorologit kertovat.

Nimenomaan lievä suolaliuos hajotessaan osin ioneiksi vaikuttaisi myös sähkökemiallisesti?

Ne, joilla vaivat ovat vakavammat, heiltä odottaisin kertomusta käytön tuloksista.

parantunut
Ja suolatyyppejäkin on erilaisia. Merisuola, vuorisuola ja sitten tämä meidän käyttämä vaarallinen ruokasuola. Saattaahan niitä muitakin olla, mutta tämä poika syö merisuolaa ja pysyy terveenä...

Tämän aiheen kannalta nimenomaan SUOLAN SYÖMINEN ON KIELLETTYJEN LISTALLA.

Veressä suolaa lie 2.5 prosenttia, se lie ollut meriveden suolapitoisuus silloin kun selkärankaisten elimisttö eriytyivät merestä. Valtamerikalojen, ja Välimeren, on poistettava elijmistöstään siihen tunkeutuvaa suolaa.
Sen sijaan makeiden tai melko makeiden vesien kalojen ynä varsinaisten maaeläinten on täydenmnettävä suolaansa poistuvan tilalle. Nisääkkäissäkin nimenomaan kasvissyöjien, jotka eivät saa suolaa saaliseläimistään. Ja ihmisten kohdallakin, vihreä kasvissyönti ja vihreä
suolan välttäminen ovat toisensa pois sulkevia asioita. Nimenomaan kasvisruokaa on täydennetttävä suolalla. Niin tekevät myös kasvissyöjät itse.

Ihmisellä suola on myös aine, jonka pitoisuudesta voi tulla riippuvaiseksi.
Totuttuaan siihen sen syömisestä on vaikea päästä eroon. Vieroitusoireena ainakin pahoinvoinita, pyrkimystä oksentaa, velttoa oloa
jne.

Kuumassa, kun vielä liikkuu paljon, suolan poistuminen kasvaa. Vaan huomatkaapa, kasvaa nimenomaan ulkoa kuumaan maahan tulleella suolan käyttäjällä. Näille ennen vanhaan suositeltiin suolatabletteja.
Silloin tällöin niitä on tarvittu Suomessakin.

Avasin aiheen 20. lokakuuta. Nyt voidaan jo puhua kokemuksesta.

Suola, vaikkin kyseessä on " vain" Pan-suola, tehoaa tapauksessani, joka siis on krooninen nuha, paremmin kuin kalliinpuoleiset reseptisuihkeet.
Kylläkin ripaukset sieraimiin on otettava tarpeen mukaan jopa kolme kertaa päivässä. Suola, kuten ei ennen suihkeetkaan, ei kyllä estä
kohtauksenomaisia tapahtumia, aiheuttajina vastaan tuleva kylmä viima, vanhan aamukankeus jne. Mutta semmoisen kohdatessa kotona voi ripauttaa.

Flunssan kohdatessa suola lievitti nenän tukkoisuutta huomattavasti, paremmin kuin reseptisuihkeet.

Miksikähän suolan tervellinen nuuhkiminen jäi käytöstä. Luulen, että
syynä oli varsinainen kova aine KOKAIINI. Sen käyttö levisi aikoinaan varsin laajalle, jopa ihan yhteiskunnan huipulle. Mysö mestarietsivä Sherlock Holmes käytti kokaiinia. Hermann Göring maailmansodan jälkeen joutui lähtemään Ruotsiin vieroitushoitoon. Kun kokaiinin nauttiminen, yleensä siis nenään, alettiin mieltää hyvin vaaralliseksi ja pahaksi tavaksi,myös suolan nuuhkijat lopettivat, koska halusivat välttä leimautumisen. Tai pikemminkin niin, että kun nuoria kiellettiin mitään nuuhkimasta, vanhoille ei tullut terveelliseen tapaansa seuraajia. - Kun aikanaan pari vuosikymmentä sitten olin saanut reseptin krooniseen nuhaani, eräs naapuri, jolle tulin mainneeksi suihkeesta, moitti vakavani: " Älähän sellaista tee!" Siis mitä on kokaiini, kuinka sitä otetaan, siitä oli levinnyt käsitys kansaankin, nääs kaikki nenään otettu oli sitä!

parantunut

Ja suolatyyppejäkin on erilaisia. Merisuola, vuorisuola ja sitten tämä meidän käyttämä vaarallinen ruokasuola. Saattaahan niitä muitakin olla, mutta tämä poika syö merisuolaa ja pysyy terveenä...
Itse heittäisin mukaan ainakin intiaanien punaisen ruususuolan.

ArKos itse
SUOLAN SYÖMINEN ON KIELLETTYJEN LISTALLA.
Itseasiassa suolaa kannattaisi syödä enemmän kuin suositukset antavat ymmärtää.

iisakka
Critter
Itseasiassa suolaa kannattaisi syödä enemmän kuin suositukset antavat ymmärtää.

Perustelut?

Tuossa nyt muutama artikkeli asiaa koskien, katsotaan josko huomenna ehtisin etsiä pubmedillä muutamia tutkimuksia.

http://www.junkscience.com/jan01/saltwars.htm

http://www.second-opinions.co.uk/salt-a ... nsion.html

They were rechecked on 30 June 1992. By then there had been 3,923 deaths, of which 1,970 were due to a cardiovascular disease. Comparing salt intakes, this study found that all-cause mortality was inversely related to salt intake. In other words, those who ate the most salt had the fewest deaths – from any cause. And the same was found for cardiovascular deaths. Dr Helen Whalley writing a feature in the Lancet, talks of the continuing debate on the supposed association between salt and hypertension. She points out that an analysis of the NHANES I survey shows that ‘the heart attack fatality rate among those on low-sodium diets was 20% higher that those on normal diets.’[17]

Mielenkiintoista indeed. Mitäs haittavaikutuksia suolalla muka on, etenkään yhdistettynä oikeanlaiseen ravintoon?

Suolallakin väkevöity liuos, pyrkii keräämään nestettä, paine kasvaa. -
Suolan yhteys sairauksista nimenomana korkeaan verenpaineeseen,
sen jatkeena ja yhteydessä muihin seikkoihin, kuten liikaan kolesteroliin, myös sydän- ja aivokuolemiin.

Ei suola tietysti haittaa, jos on elimistö, joka poistaa sitä sujuvasti. Vaan
ei monilla ihmisllä poista riittävästi. Riippuu myös töistä, joita tekee.
Hien mukana suolaa pyrkii poistumaan enemmän, varsinkin eurooppalaisilla suolan käyttäjillä joutuneena kuumaan.

Kun suolaa on vuodet tottunut käyttämään, siitä on kyllä vaikea luopua.
Myös elimistö voi tuntea itsensä pahoinvoivaksi. Suolan pitoisuus laskee totutun alle.

Suola, se oli ennen myös mauste. Vaan maut, ne pääosin tulevat nenän tuntemuksista, hajuaistimuksista. Jos syöt suolaa ruuassa, tarvitse sen maun tuntemiseen runsaasti suolaa. Jos panet suolaa suoraan nenääsi, et
varmaan tarvitse paljoa? Tosin en ole kokeillut itsekään tuota nenän maustamista ennen ateriaa. Tulee, vastoin omiakin ehdotuksia, syötyä suolaa ruuan mukana. Mutta ehkä en kaipaa sitä ruokaan ihan yhtä paljon kuin ennen.

Keittosuolatippoja käytetään pikkuvauvoilla nuhatippoina, ihan lääkärin määräyksestä. Ja tänäänkin kuopus hengitteli sairaalassa hapella höyrystettyä keittosuolaa maskista, välillä semmoisenaan, välillä adrenaliinilla ja ties millä terästettynä, jotta henki kulkisi.
Ja se sarvikuono löytyy minunkin hyllystäni. Suosittelen metodia, tosin mäkdonaldsin muki ja pilli varmaan ajaisivat saman asian, ja sen saa aika paljon huokeammalla kuin sen lastiikkatötterön.

Voisiko kyseessä olla hieman sama idea kuin entisaikojen hajusuolalla. Eli hienot tiukkoihin kureliiveihin nyörytetyt rouvat (ja neiditkin) kantoivat aina mukanaan pienen pullon hajusuolaa, jolla saivat elvytettyä itseään hieman ennen pyörtymistään (tai sitten kavaljeeri hoiti elvytyshommat samaisella hajusuolalla). Hajusuolassa vaikuttavana aineena on käsittääkseni ammoniumkarbonaatti, tai sitä ainakin muodostuu kun korkin aukaisee.

Snaut
Voisiko kyseessä olla hieman sama idea kuin entisaikojen hajusuolalla. Eli hienot tiukkoihin kureliiveihin nyörytetyt rouvat (ja neiditkin) kantoivat aina mukanaan pienen pullon hajusuolaa, jolla saivat elvytettyä itseään hieman ennen pyörtymistään (tai sitten kavaljeeri hoiti elvytyshommat samaisella hajusuolalla). Hajusuolassa vaikuttavana aineena on käsittääkseni ammoniumkarbonaatti, tai sitä ainakin muodostuu kun korkin aukaisee.

Tuon entisajan tavankin mainitsin. Täällä niin vähän luetaan toistensa viestejä. Ammoniumkarbonaatti kuitenkin oli minulle uutta, tämä todistaa myös Snautin käyttäneen omia lähteitään eikä minua. Hajusuolasta on voinut olla moniakin kokoonpanoja, ja tuo olisi eräs niistä. Käsittääkseni
tuo haju olisi varsin pistävä, hetkauttaa jo kummasti kun sitä saa nenäänsä. Saattaa olla samaa ominaisuutta kuin nitroilla, niiden vaikutus perustuu vapautuvaan typpioksidiin NO2 ( syntyy myös ukonilmoilla, vapautuu liikkuessa myös valkuaisravinnosta).

No, jos linja johti jo noin vahvoihin täräyttäjiin, enää mahtavampaa voi ollakaan enää kokaiini. Ja tämän tultua " piireissä " yleiseksi koko suolatapa kulki rappioon ja myös epäiltäväksi.

Lääkärit siis sittenkin tuntevat tavan. Mutta kun kirjoitellaan reseptejä, eipä määrätäkään suolaa tai jotakin terveyssuolaa, vaan kallis nenäsuihke, joka parhaassa tapauksessa on korkeintaan suolan kanssa saman veroinen, yleensä hiukan heikompi.

Typen oksideja on kaikkiaan kuusi, niistä tärkeimmät typpioksidi NO ja
typpidioksidi NO2. Näitä siisa vapautuu nitroista ja myös liikunnassa.

Ammoniakki NH3, sillä on varsiniin vanhanaikasesti yhteys virtsaan ja käymälöihin, jopa pesemättömään hikeen. Ja hikeen voi liittyä myös joitakin aromaattisia tuoksua. Joitakin aikoja sitten havaittiin hvaittiin tuon hien ja virtsamaisenkin tuoksun seksulaaline eli sukupuolinen kiihoittavuus. Eli: hyvin puhtaaksi pesty ja vielä deodorantein ehostettu neito tai uros ei olejkaan kiihoittavimmillaan, vaan ihan pesemättömänä, varsinkin hyvän hikoilun jälkeen. Kisailumenot entisinä aikoina, jopa uroksen ja naatraan kilpajuoksu, nostattivat sopivasti kiihoittavaa hien tuoksua pintaan. Tuoksun kokemista edisti myös liikojen vaatteiden vähentäminen.

On huomattava, että tuo tuoksu yleensäö toimii salaa, piilovaikuttajana.
Siten rakkauden fyysinenkin puoli syttyy kuin arvaamatta, tietämättä.

" Miksi naiset rakastuvat helposti renttuihin?". Kas, rentun tyyppikuva yleensä on pesemätön, hieltä tuoksuva. Ja näin hän levittää kohteen edes sitä tietäen tajuamatta kihoittavaa aromia. Myös parta miehellä saattaa SISÄLTÄÄ PIILOVAIKUTUKSEN AINEKSIA, RENTTU EI OLE AJANUT PARTAANSAKAAN. Myös ihan tavallisten huorien ammatinharjoitukseen
ynnä ihan hienojen ylhäisin kurtisaaneihin saattaa liittyä vastaavaa.
Entisajan hoveissa ei pahemmin peseydytty, niin hienoa kuin niissä muuten olikin. Ja kun naisen hiuksetkin olivat tuuheina houkuttelevasti levällään, ja miltä ne tuoksuivatkaan.

Tuo ammoniumkarbonaattisi, (NH4)2CO3 löytyi Talvitien Epäorgaanisesta kemiasta, s. 366. Ennen uudenaikaista kemian teollisuutta sitä kutsuttiin hirvensarvisuolaksi, koska sitä valmistettiin mm. kuumentaen hirvensarvia. Nykyisin ihan muuten helposti valmistettava yhdiste, johon ei eläinten sarvia tai luita tarvita.

Nyö japanilaisten touhut hankkia eläinten sarvia, joilla nääs nousee miehuus. Niissä ei ole sen kummempaa ihmeellsiyyttä, kuin että
vapaututu sitä samaa ammoniakkia. Sen lisäksi sarvissa voi ola joitakin aromiyhdisteitä. Saattaa hyvinkin olla vaikutusta kalun nousemiseen.
Ja kiihoittaa myös naisia. Vaan siis parempia ja samalla halvempia valmisteita voitaisiin tuottaa ihan kemian keinoin.

ArKos itse

Kuumassa, kun vielä liikkuu paljon, suolan poistuminen kasvaa. Vaan huomatkaapa, kasvaa nimenomaan ulkoa kuumaan maahan tulleella suolan käyttäjällä. Näille ennen vanhaan suositeltiin suolatabletteja.
Silloin tällöin niitä on tarvittu Suomessakin.

Kyllä täällä Australian keskikesässä suolaa/suoloja arvostetaan. Yhtä lailla niitä paikalliset menettävät kuin me ulkosuomalaiset. Täällä näkee joskus jopa valkoisten suolaraitojen kuivavan paidan niskaan, jos on työtä tehty koko päivä.

Elektrolyyttijuomat ovat suosittuja, varsinkin jos tekee rankkaa ulkotyötä. Pientä suolaista pitää myös muistaa syödä. Paikalliset varoittelivat tästä suolantarpeesta kevään kynnyksellä. Suolatabletteja en tosin muista nähneeni. Pääasiassa ihmiset oleskelevat ilmastoiduissa tiloissa tai lepäilevät kuumimman hetken. Tätä suuremmassa suolantarpeessa tyydytään noihin suolaisiin ruokiin ja juomiin.

Itse otan joskus merisuolarakeen, jos oloni tuntuu sellaiselta. nyt tosin on australialaista järvisuolaakin. =) Opin tämän joskus, kun kokeilin hesarin jakamista. Kivennäisvesistä kun en pitänyt hiilihapon ja maun vuoksi.

Liikaa ei tietenkään tule suolaa käyttää. Oma elimistö osaa sen kertoa mikä on oikea taso, kunhan vaan oppii kuuntelemaan. Minä ainakin tiedän erotuksen esim suola-popcrni-ähkyjanon ja totaalisen vedottomuuden välillä. Eineksissä suolaa tulee liikaa, mutta jos kokkaa perusteista lähtien kuten minä, saa päättää itse miten ruoka maustetaan.

Muistan myös tuohon kuumaan ja suolaan liittyen jonkun dokumentin karavaanimatkasta, onkohan sama josta täällä palstalla aikaisemmin kirjoitettiin mutta näin sen aikaisemmin joskus. Että kerran vuodessa nomadi(etc?)heimoa matkasi saharan halki ostoksille rannikolle, ja tuotiin suolaa joka oli elintärkeää ihmisten selviytymiselle aavikolla. Keitailta tuskin suolaa löytyi. Kasvisperäisessä ravinnossa sitä ei ole. Tai en ole varma mitä muita suoloja, banaanissa lieni ainankin magnesiumia jossain muodossa ja se tekee hyvää rääkätyille lihaksille.

Minä uskon suolan tarpeeseen, mutta vain jos sitä tarvitaan oikeasti. Tarve vaihtelee päivien ja elimistön tapahtumien mittaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat