Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Venäjä on vasta opettelemassa kapitalismin ja finanssipolitiikan aakkosia. Tällä hetkellä valtaosa itäisen naapurimme uusrikkaista ovat rikastuneet velaksi, ja kaikki tämä on tapahtunut sen kustannuksella, että venäläiset pankit ovat ottaneet raskaasti länsiluottoja, jotka (periaatteessa) pitäisi tietenkin maksaa joskus takaisin.

Neuvostoliiton aikana työttömyyttä ei ollut, koska insinöörit laitettiin siivoamaan vessoja mikäli muuta työtä ei löytynyt.
Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten velkaiset venäläiset ratkaisevat nykyisen rahakriisinsä (jota tietenkään ei tunnusteta), joka laukeaa läntisten rahoittajapankkien niskaan.
Antakaa minulle anteeksi vahingoniloni, mutta tämä maailmantalouden kupla puhkeaa vielä paljon isompana kuin kukaan tänäpäivänä ymmärtääkään!

Sivut

Kommentit (21)

On mielenkiintoista se, että media seuraa lähes pelkästään USA:n talouskriisiä. Venäjästä ei puhuta juuri sanaakaan, vaikka maan talouden TÄYTYY muhia samoissa perusongelmissa. Venäjän talouskriisin keskeinen taustatekijä on öljy. Maan viimeaikojen talouskasvu on rakennettu kalliin öljyn varaan, ja USA:n kriisin aiheuttama öljyn hinnanlasku on ollut ikävä yllätys Venäjälle. Tynnyrihinta on pudonnut heinäkuun huipusta 147 dollarista noin 90 dollariin, jopa alle.
Uusrikastunut venäläinen keskiluokka on vaurastunut velkaa ottamalla, korot ovat tuplasti korkeammalla kuin esim. meillä Suomessa.
Kysyn ihan vakavissani: miksi Venäjän talouskriisistä ei puhuta samoin äänenpainoin kuin Yhdysvaltojen kriisistä? Kansantaloudet ovat toki eri kokoluokkaa, mutta velat ovat velkoja ja ne pitäisi aina maksaa ajallaan, jotta luottamus ei horjuisi. Venäjä on erityisen paljon velkaa läntisille pankeille. Sitä en tiedä, kuinka paljon suomalaiset pankit ovat mukana Venäjän talouden rahoittajana, todennäköisesti paljon kuitenkin.
Rapakon takana kului noin vuosi aikaa kuplan puhkeamiseen siitä, kun ongelmasta alettiin puhua ääneen. Eli puhumaan alettiin 2007 ja kupla puhkesi tänä syksynä. Venäjästä ei vielä edes puhuta, joten kulunee vielä ainakin vuosi siihen, kun itäinen rahoituskriisi puhkeaa läntisten pankkien syliin!

PS: Kannattaa pitää peukkuja sen puolesta, että öljyn maailmanmarkkinahinta pysyisi korkealla – muuten me suomalaisetkin joudumme itäisen naapurimme taloussotkujen maksumiehiksi.

Liian aikaista puhua, kun vielä voisi tehdä asialle jotain. Puhutaan vasta sitten, kun kone yskii, eikä mitään ole tehtävissä.

Yhdysvallat pitää itse enemmän meteliä itsestään. Ja harvempi ymmärtää venäjää, mutta englantia osaa moni. Länsimainen kulttuuri on myös enemmän omiaan meillä. Ja vanhat venäjävitsit ovat vielä muistissa. Ladojen maan pankit tuntuvat niin pieniltä, että kuuluu vaan pihinää kun ne menevät nurin. Yhdysvallat taas kaiken kulutushysterian kotimaana vaikuttaa pankkeineen niin suurelta, että monet tähyävät joko alkaa kuulumaan hirvittävää ryskettä ja pauketta niiden kaatuessa.

Lainaus HS:n taloussivuilta:

"(Jyrki)Katainen nosti esille huolen toiselta suunnalta eli Venäjältä. Hän sanoi, että Venäjän talouskehityksen mahdollinen hiipuminen voi Suomen kannalta olla "taloudellinen kysymysmerkki, ehkä jopa vakava haittatekijä".

Näin varovaisin sanakääntein johtavat poliitikot ottavat kantaa Venäjän talousnäkymiin. Miksi kukaan ei halua tai uskalla kertoa suoraan, millainen katastrofi Suomea uhkaa, mikäli pahimmat (täysin realistiset) skenariot Venäjällä toteutuvat?

Taloussanomat 30.9.2008:

”Kaupankäynti on seis Moskovan RTS- ja Micex-pörsseissä. Niiden käynnistymisen ajankohdasta ole tietoa.”

Näin se vapaa markkinatalous toimii Venäjällä

Ydinasevalloilla taitaa ydinkysymys hyvin pitkälle olla, kuinka pitkään ne voivat ylläpitää ja päivittää ydinaseitaan. Siis kaiken muun, eli teollisuuden, maatalouden , ja ehkä myös kulttuurin ohella. Niin kauan kun tarvittavat päivitykset voidaan tehdä "talousromahdukset" ovat jokseenkin yhdentekeviä. Jos pari pankkia kaatuu, suurvallan maine ja imago kärsii. Ehkä pari politiikkoa joutuu eroamaan ja syntyy "skandaali" Isommassa pelissä tuolla on kärpäsen paskan(sorry ruma sana ) tai pierun verran merkitystä

Jos ei asevarustelukilvassa kyetä pysymään mukana, jää jäljelle vain kaksi vaihtoehtoa;ennalta ehkäisevä nopea isku vihulaisia vastaan tai sitten vararikko. Yleensä vararikkoa ydinaseiden aikakaudella on huomttavasti parempi ja järkevämpi vaihtoehto. Venäläisethän tekivät tällaisen virallisen "konkurssin" noin sukupolvi sitten. Imperiumi meni, mutta federaation ydin ja ennenkaikkea ydinpelote säilyi.

Ydinaseet ovat aivan kirjaimellisesti suurvallan ydin. Suuri osa siviilikäytöön leviävästä teknologiasta on alunperin nimen omaan tarkoitettu "viimeistä vaihtoehtoa" varten, kuten mm oman aikamme tietokoneet ja internet. Siviilitalouteen putoilee ISOSTA PÖYDÄSTÄ pelkkiä muruja! Ratkaiseva kysymys suurvalalle ei ole romahdus, vaan taantuma. Talousromahdus voidaan hyvin sietää, koska se itseasiassa tervehdyttää taloutta ja poistaa siitä epäpuhtaudet vähän niinkuin iilimato. Tämän takia kongressi ei suostunutkaan tähän bailoutiin. Amerikan mahdin kova ydin säilyy vaikka pari pankkia kaatuisikin. Pankit poliittisine kavereineen ovat pelkkiä illimatoja siellä aivan kuten Fed. Paras tapa kuvailla Fediä onkin, että se on Supervaltaan pesiytynyt loinen. Jos loinen kuolee, ei sillä ole väliä kuinka tuskalias tuo kuolema on, tai kuinka paljon se pitää itsestään melua. Kun se kuolee pois, Amerikka on taas tarveempi, vaikka tämä merkitsisikin "romahdusta"

Aivan toinen kysymys on ilmiö, johon Yhdysvallat on jo ainakin viimeisen 10-vuoden aikana ajautunut, eli taantuma. Taantuma vie suurvallalta vähitellen kyvyn päivittää asearsenaaliaan. Tähän verrattuna Fedin pelleily ja Afghanistanin pikku sotaretki on vain loisten aikaansamaa sekaannusta. Yksityisten yritysten ja pankkien lobbitoimintaa yrittää tehdä Supervallasta käsikassaransa ja apurinsa.

MM Amerikkalaiset ohjukset Puolassa ovat Venäläisille pysyvä uhka, ja aivan erityisesti heidän kyvylleen ylläpitää uskottavaa ydinpoelotella. Ei olla enää kovin kaukana ainakaan oikeutuksesta sotaan. Tähän verrattuna "pörssikupla" ja Afghjanistanin tuleva "tappio" on vain naurettavaa siviilien pelehtimistä ja pankkiirien sekä ölljy-yritysten epätoivoista yritystä rahastaa tuhansien sotilaiden ja siviilien kuolemalla, kuten myös eräitten aseyritysten, jotka eivät halua lopettaa sotaa, koska hummereiden myyntilyvyt laskisivat. Viimekädessä koko Supervallan olemassaolo perustuu sen kyvylle ylläpitää ja päivittää asearsenaaliaan, joka ei enää nano ajalla suinkaan koostu vain ydinaseista! Jos tämä kyky on uhattuna, niin se voi aiheuttaa sen verran hermostumista, että edellytykset sotaan ovat jo olemassa! Tähän verrattuna mm "Georgian kriisi" on pelkkä vaisu pieru saharassa.

okivi
Seuraa 
Viestejä1641
Liittynyt24.7.2008
Hans Lankar
Rapakon takana kului noin vuosi aikaa kuplan puhkeamiseen siitä, kun ongelmasta alettiin puhua ääneen. Eli puhumaan alettiin 2007 ja kupla puhkesi tänä syksynä.Tämä ketju tietenkin koskee Venäjää, mutta tuohon haluaisin puuttua. Kyllä USA:n asuntokuplasta oli tietoja jo ainakin kolme vuotta sitten. Talousviisaat eivät siihen tarttuneet, todennäköisesti ideologisista syistä.

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

okivi kirjoitti: "Kyllä USA:n asuntokuplasta oli tietoja jo ainakin kolme vuotta sitten. Talousviisaat eivät siihen tarttuneet, todennäköisesti ideologisista syistä."

Ei se näin toimi USA:ssa, kuten ei Venäjälläkään: kyllä "talousviisaat" ovat koko ajan olleet valppaina, mutta poliitikot eivät aina ymmärrä asioiden vakavuutta; kongressihan se oli nytkin, joka kaatoi jenkkien roskapankkiyrityksen.

Hans Lankar
- - poliitikot eivät aina ymmärrä asioiden vakavuutta; kongressihan se oli nytkin, joka kaatoi jenkkien roskapankkiyrityksen.Mutta roskapankkiyritys pitikin kaataa. Hyvin tajusivat siis.

Dredex kirjoitti: "Mutta roskapankkiyritys pitikin kaataa. Hyvin tajusivat siis."

Jassoo. Miten arvelisit, että Suomi olisi selvinnyt 1990-luvun talouskriisistä ilman roskapankkiratkaisua? Kerro ja perustele.

USA:lla on tasan kaksi vaihtoehtoa hoitaa pois talouskriisinsä:
1. Maksaa tai
2. Itkeä ja maksaa.

Nyt he ovat valinneet jälkimmäisen vaihtoehdon ja siitä kärsii koko maailmantalous, myös me suomalaiset.

Hans Lankar
Jassoo. Miten arvelisit, että Suomi olisi selvinnyt 1990-luvun talouskriisistä ilman roskapankkiratkaisua? Kerro ja perustele.Suomen talous tulisi laittaa uuteen uskoon.

Hans Lankar
USA:lla on tasan kaksi vaihtoehtoa hoitaa pois talouskriisinsä:
1. Maksaa tai
2. Itkeä ja maksaa.Tietenkin USA maksaa. Mutta jos ne menevät painamaan lisää rahaa, dollarin arvo alenee. Tällöin tavalliset ihmiset kärsivät, mutta monet sijoittavat kultaan ja muuhun arvokkaaseen. Tämä johtaa siihen, että dollarin arvo alenee kahta kauheammin. Eli mitä USA ikinä tekeekin, heidän tulee tehdä se niin, että dollarin arvo ei romahda. Tämä taas onnistuu, kun dollari sidotaan esimerkiksi kultaan, byrokratiaa vähennetään verotaakan pienentämiseksi, budjetti tasapainoon, jne...

Hans Lankar
Nyt he ovat valinneet jälkimmäisen vaihtoehdon ja siitä kärsii koko maailmantalous, myös me suomalaiset.Joka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön.

Dredex kirjoitti: "Suomen talous tulisi laittaa uuteen uskoon."

Minkä valtiovarainministerin Suomi on Sinussa menettänytkään!

okivi
Seuraa 
Viestejä1641
Liittynyt24.7.2008
Hans Lankar
okivi kirjoitti: "Kyllä USA:n asuntokuplasta oli tietoja jo ainakin kolme vuotta sitten. Talousviisaat eivät siihen tarttuneet, todennäköisesti ideologisista syistä."

Ei se näin toimi USA:ssa, kuten ei Venäjälläkään: kyllä "talousviisaat" ovat koko ajan olleet valppaina, mutta poliitikot eivät aina ymmärrä asioiden vakavuutta; kongressihan se oli nytkin, joka kaatoi jenkkien roskapankkiyrityksen.
Ai, poliitikot ovat sijoittaneet niihin roskapapereihin vai kuinka? Ja talousviisaat ovat valppaina ja antavat kaiken mennä tulevaa rataansa?

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat