Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ihmetyttääkö ketään muuta, miten 2000-luvulla voi olla merirosvoja? Tiedän toki, ettei näillä nykyisillä ole miekkoja ja hassuja hattuja vaan kalashnikovit. Miten näinä Google Earthin aikoina voi olla mahdollista, että Somalian rannikolla väijyviä aluksia ei huomata ajoissa? Miksei maailmanpoliisi USA lähetä jotain sukellusvenettä alueelle ja... räimi merirosvot palasiksi? Mitä ihmettä?

Sivut

Kommentit (1396)

Ensin luotsaat merirosvolaivaa Somalian rannikolla, seuraavana vuonna luotsaat HKL:n bussia Espoon rannikolla.

No vitsi vitsi. Todellisuudessa kyse on siitä, että kun maalla ei ole enää mitään ryöstettävää, niin pitää siirtyä merille tai Itämeren taakse.

Hyvä että kaappasivat senkin aselastin. V****ako aseita salakuljetetaan tai myydään joka ainoaan maailman kolkkaan.
Eiks' tää paukuttelu ala jo ihan oikeesti kyllästyttää kansalaisia...Ei näytä kiinnostavan maailman johtajia oikeasti tehdä yhtään mitään maailman rauhan saattamisesta toimintaan. Vitun aseteollisuutta täytyy pönkittää kaiken aikaa kailla mahdollisilla tempauksilla ja provokaatioilla. Täytyy pitää suuri business hengissä.
Sitten nää presidentit ja muut kelopäät näyttävät huolestuneita naamareitaan joka viides minuutti uutislähetyksissä ja muissa medioissa.
Voi voi kun siellä ja siellä on niin levotonta.
Toivottavasti tulee sellanen maailmanromahdus, että ei jää mitään tuosta mädännäisyydestä ja korruptiosta jäljelle.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008
dinoflagellat
Ihmetyttääkö ketään muuta, miten 2000-luvulla voi olla merirosvoja? Tiedän toki, ettei näillä nykyisillä ole miekkoja ja hassuja hattuja vaan kalashnikovit. Miten näinä Google Earthin aikoina voi olla mahdollista, että Somalian rannikolla väijyviä aluksia ei huomata ajoissa? Miksei maailmanpoliisi USA lähetä jotain sukellusvenettä alueelle ja... räimi merirosvot palasiksi? Mitä ihmettä?

Mites meinasit nährä soutuveneenkokoisen kohteen 5000 km2 alueella?
Ei kuule taida google earthin tarkkuus edes riittää niin pieniä kohteita havaitsemaan. Vaikka riittäisisikin, se ei riitä. Pitää analysoidakkin ja etsiä niistä kuvista purkkeja. Se on täysin mahdotonta niin kauean isolla alueella.

Sitä kyllä ihmettelen, että miksi niiden pitää kulkea juuri sitä reittiä..kulkisi hieman kauempaa mereltä niin olisi paljon turvallisempaa..ei siinä kuitenkaan niin hirveesti enemmän bensaa vie.

Itse oon miettinyt että jos rakentaisi itse vaikka vanhasta kalastusaluksesta ehjän ja modernin purkin mihinkä asentaisisi jonkun tykin ja alkais lähtemään jahtaamaan merirosvoja somaliaan. Oisko ideaa? Sitten voisi kerätä niiden aseet saaliiksi ja myydä ne. Sitten voisi vaikkapa myydä suojelusta joillekkin ohikulkeville kauppalaivoille.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Wanhaan hyvään merirosvoaikaan oli saalis joskus ehkä homeisia laivakorppuja ja ruttotauti, koska mitään infoa eivät rosvot saaneet. Nyt tieto kulkee ja voi valikoida aselastin tai jotain muuta. Kun homma ei huvita, voi vaihtaa pallonpuoliskoakin.

Google Earthilla ei ole virkaa merirosvojahdissa. Monella virheellinen käsitys tuntuu olevan se että sieltä tulee jotenkin "livekuvaa". Kyllä totuus on se että GE:n kuvat ovat jopa parin vuoden ikäisiä satelliittikuvia. Lisäksi merialueita ei ole kuvattu samalla tarkkuudella kuin esim. suuria taajamia. Suomestakin korpialueet on kuvattu vain heikolla resoluutiolla.

En tarkoittanut, että Google Earthia käytettäisiin merirosvojen jahtaamiseen. GE oli vain esimerkki siitä, että luulisi nykyisin olevan teknologiaa merirosvojen jahtaamiseen.

Luin jostain että USAlla olisi yksi hävittäjä (sotalaiva) alueella turvaamassa ohi kulkevia laivoja. Tekniikkaa on takuulla sen verran käytössä että jokainen paatti sijainteineen on varmasti tiedossa.

dinoflagellat
En tarkoittanut, että Google Earthia käytettäisiin merirosvojen jahtaamiseen. GE oli vain esimerkki siitä, että luulisi nykyisin olevan teknologiaa merirosvojen jahtaamiseen.

Niinhän sitä luulisi, mutta kun ei se tutka- tai satelliittikuva osaa kertoa eroa tavallisen kalastusaluksen ja merirosvolaivan välillä.

Rosvojen nappaamiseksi voisi tosiaan järjestää herkullisen näköisiksi naamioituja valekuljetuksia - muka arvokasta lastia kuljettava laiva, joka onkin täynnä sotilaita ja järeää tykistöä.

Karibian merirosvot eivät kadonneet hyvää hyvyyttään, vaan koska Englannin (ja toki muidenkin) laivasto järjestelmällisesti jahtasi heitä ampuen rosvojen purkit päreiksi ja hirttäen henkiinjääneet. Lopulta rosvoilu kävi yksinkertaisesti liian vaaralliseksi. Mitkään pehmeät otteet tuskin auttavat näiden nykyistenkään suhteen. Välimerellä rosvoilu saatiin kuriin vasta ranskalaisten valloitettua Algerian ja muita Pohjois-Afrikan alueita, joista käsin muslimimerirosvot toimivat.

Eurooppaan saakka ehtii Afrikasta täyslasti maahanpyrkijöitä aluksilla, jotka on viety sinne romutettavaksi ja hinaten tuotu, ruosteinen purkki ei kestä ajomatkaa uusien isäntien ohjatessa niitä. Ajelehtiva romu saatetaan löytää vahingossa, ennenkuin kaikki ovat kuolleet, tai siis ne jotka eivät saattopaatilla ole paenneet. Valvonnan taso on tuo.

Mielestäni on vain hyvä jos kaappaavat varsinkin Eurooppalaisia kalastusaluksia, joilla ei ole Afrikan vesillä MITÄÄN laillista asiaa! Egypti voisi täydentää hommaa jo vihdoin viimein sulkemalla Suezin kanavan LOPULLISESTI niin siihen loppuisi imperialistien taival alueella! Voisivat ryövätä tulevaisuuden energiatarpeensa vaikka peräsuolensa päästöistä !

Milloinkahan aletaan rahtilaivoja ja tankkereita varustamaan merirosvoja vastaan, olihan entisaikaankin kauppalaivojen kyljet täynnä tykkejä eikä niitä epäröity käyttää. Luulisi että muutama M61 vulcan tai GAU-8 Avenger viritettynä laivaan tekisi jonkinlaisen vaikutuksen kalashnikoviin luottaviin rullahuuliin.

Antaa afrikkalaisten kalastaa omat alueensa. Mutta mitä Venäjän sotalaivat tekee Somalian rannikolla ? Lehdessä oli juttua siitä viime viikolla. Aikaisemmin sinne meni ranskalainen sotalaiva, minkä ymmärtää, koska ranskalaispaatteja on kaapattu useita.

Indonesian lähistöllä on myös valtavasti merirosvoja. Miksi ? Tuskin Koraani kehottaa merirosvouteen, tai pitää olla aika flexiibeli tulkinta, vähän kuin Osamalla.

Kulteista ja fundamentalisteista tulikin mieleen pari hyvää kommenttia tietokone-lehden palstalla:

[code:2lhzuef1]Tapio kirjoittaa:

22. syyskuuta 2008 kello 6.39
Apple on lahko. Lue esim. Mac-maailma lehteä, se on kuin mainoslehti tai jonkun sisäänpäin kääntyneen kultin lehti, mitään kritiikkiä ei löydy Applen tuotteita kohtaan. Applen tuotteet ovat aina ihania ja niin, niin ylivoimaisia muita tuotteita kohtaan. Apple-ihmisten maailmankatsomus on me vastaan muut. Me ollaan oikeassa ja ”ne muut” ovat väärässä. Oikein ärsyttää Apple-ihmisten mustavalkoinen näkökanta. Maailman ”tyytyväisemmät” ihmiset löytyvät Pohjois-Koreasta ja Applen käyttäjistä, kultti mikä kultti.[/code:2lhzuef1]

[code:2lhzuef1]MaccWinn kirjoittaa:
22. syyskuuta 2008 kello 8.19
MacNörtti kirjoittaa:

17. syyskuuta 2008 kello 16.40

Ne on hei vain tietokoneita (tai tässä tapauksessa puhelimia), turha niistä sen kummemmin on kiihottua

OLEN SAMAA MIELTÄ MacNörtin KANSSA. SAMANLAISIA ”FUNDAMENTALISTEJA” LÖYTYY MYÖS LINUX-KÄYTTÄJISTÄ, JOTKA ”TAISTELEVAT” ISOA PAHAA MS VASTAAN.

HEI HALOO IHMISET: EIKÖ NÄISTÄ ASIOISTA VOI KIRJOITTA SIVISTYNEESTI? ASIAN MOLEMMILTA PUOLILTA LÖYTYY TODELLA HÄRSKIÄ ALATYYLIÄ.

OMA PUHELIMENI ON N95, JOHON OLEN TYYTYVÄINEN. ENKÄ AIO EDES HARKITA iPHONEN OSTOA NIIN KAUAN KUIN SE ON SONERAN YKSINMYYNNISSÄ, SITTEN VASTA KUN SE TULEE YLEISEEN MYYNTIIN.
SEURAAVA PUHELIMENI TULEE TODENNÄKÖISESTI OLEMAAN NOKIA, SIIS KUN NE JULKAISEEN KOSKETUSNÄYTTÖPUHELIMEN. SITÄ PAITSI N95ssä LUKEE made in finland: HYVÄ SUOMI!

PS. NIMIMERKKINI EI LIITY MITENKÄÄN MÄCCEIHIN, VAAN ENGLANTILAISEEN JALKAPALLOSEURAAN NIMELTÄ: MACCLESFIELD TOWN FC.
ps. 2 kohdelkaa toisin niin kuin haluaisítte heidän kohtelevan teitä.[/code:2lhzuef1]

Onko sattuma, että ukrainalainen sotilaskamaa kuljettava laiva kaapattiin pari päivää sen jälkeen kun Putin lähetti alueelle ryssien sotalaivan ?

Ne tiesi lastin ja laivan sijainnin. Kansainväliseen oikeuteen koko maa, jos vehkeilee merirosvojen kanssa.

fatbastard
Milloinkahan aletaan rahtilaivoja ja tankkereita varustamaan merirosvoja vastaan, olihan entisaikaankin kauppalaivojen kyljet täynnä tykkejä eikä niitä epäröity käyttää. Luulisi että muutama M61 vulcan tai GAU-8 Avenger viritettynä laivaan tekisi jonkinlaisen vaikutuksen kalashnikoviin luottaviin rullahuuliin.M61 vulcan tai GAU-8 Avenger ovat aika tyyriitä ja vaativat meri-ilmastossa paljon huoltoa.

Eiköhän AK47 + pikavene kombinaatioon pure parhaiten tavallinen halpa kiinteästi asennettu kevyt kk. Viimeistään 500 m etäisyydellä rosmot kääntyvät. Siltä etäisyydellä AK47:lla tuskin edes osuu tankkeriin jos ampuja istuu pikaveneessä.

Emoalukseen alle 2 km etäisyyksillä on varsin pätevä kiinteästi asennettu raskas kk. Harvemmin nämä emoalukset ovat kovinkaa raskaasti panssaroituja. Viestiä voi tehostaa edullisesti kevyellä krh:lla. Osumatarkkuus sille on tietysti mitätön mutta varmasti rosmot ymmärtävät viestin suht'koht nopeasti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat