Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vesi on syy miksi maanmuokkaus sujuu sateenkastelemaan maahan helpommin kuin kuivaan, koska vesi rikkoo maan kiinteyttä.
Monikin kyntäjä on havainnut varmaan saman ja painuu kyntämään sateen jälkeen. Tämän kesän sateet varsinkin liottivat jokapaikan hyvin. Tietkin jos ne on perustettu huonosti sadetta kestävästä aineksesta.

Jos aikataulut sallivat, kannattaa kaivuut ja sun muut muokkaukset ajoittaa sateen jälkeen. Energian ja ajansäästö voi olla kymmeniä prosentteja.

Kommentit (5)

Jaa. Kun tunnut tietävän pelloista ym. maanmuokkauksesta, niin kertoisitko miksi suomalaisilla pelloilla on (sala)ojat?

Tunsin erään salaojittajan ja sosialisoin erään toisen samanmoisen lapion kun se sen pellolle unohti ja häipyi tuntemattomaan suuntaan.
Saattaahan ne pellot olla liiankin märkiä paikoin.

Tuo, mitä Newton ja Göthe ovat kenties sanoneet on hienoa. Mutta vastausta (miksi suomalaisilla pelloilla on ojat), jos sopii.

koo.koo
Tuo, mitä Newton ja Göthe ovat kenties sanoneet on hienoa. Mutta vastausta (miksi suomalaisilla pelloilla on ojat), jos sopii.
Ojat ovat sen vuoksi, että niissä kasvatetaan sammakoita, joita sitten käytetään heinätalkoolaisten piimätonkissa pitämässä piimä tasaisen letkeänä.

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007

No pelloissa on salaojat jotta ne kuivuu aikaisin keväällä ja toisekseen jotta pelto olisi riittävän kuiva sadonkorjuun aikaan. Lisäksi saadaan lisää viljelypinta-alaa avo-ojiin nähden.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat