Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tässäpä Awebille sekä Kosille lisää pohdittävaa
http://www.tekniikkatalous.fi/metsa/art ... t-29092008

M-real myy Kirkniemen ja Kankaan tehtaat Etelä-Afrikkaan

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 57&ext=ltr

M-realin tarinan opetus: Älä usko analyytikkoaIlkeäähän se olis jos kirjoittaisin, että "mitäs minä sanoin" Kyllä Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahosella piti olla tämän kaltaiset asiat tiedossaan toimiessaan lakkokenraalina paperiliiton työnseisauksissa. Jos ei ollut, niin väärä mies on sitä puheenjohtajan nuijaa heiluttelemassa.

Kunhan nyt sentään nämä UPM:n tehtaat täällä sais jatkaa toimintaansa. Kaipola ja Jämsänkoski (vuodenvaihteessa Jämsä)

Kommentit (7)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Joo niin se nyt vain on, mutta ei se mikhän yllätys ollu ainakhan minulle.
Johan tuota on tässä muutama vuosi tullu saarnattua, että ku mettä loppuu jätkät :"lyönyt rukkaset tiskiin, ja juo sitä nykyajan huonoa wiskii, että töppöset ylös aina keikahtaa
ko viimesen kerran veisataan :" ( Hiski Salomaa )

Oikeasthan son suomen mettille semmonen muutaman kymmenen vuojen paussi ihan hyvä.
Ihmisistä mie en tiijjä, mutta mitä ovat alkanhet markkinatalouven aljuiksi ?
Olis elänhet niinko luonnonkansat elävät monin paikoin .

Siinä senku sanotta mitä tahansa , niin ne ellää paljon onnellisimpina ko nykyihminen.
Ka niille son pieniki asija ilon aihe, mutta meitä turtunheita
aljuja ei hätkähytä muuko , itten kohalle sattunu lottovoitto, tai kouluampuminen.
Elikkä nyky-yhteiskunnan äärilaitojen ilmentymät.
Mutta eise siinä mithän, ihmiskunnan evoluutiojon kannalta kattoen , son tämäki aika läpikäytävä yhtenä mahollisuutena, tuhansien mahollisuuksien joukosta.

Niin Aslak Asiat vain pahenee nyt. Minultakin saattaa mennä leipä, jos noi UPM:n tehtaat tuosta heittävät joutokäynnille.

Ei siinä muuten, mutta kun tämä nyt kaksi kaupunkia, Jämsä ja Jämsänkoski (ens vuoden alusta Jämsä) ovat 100% paperitehtaitten kaukolämmön varassa. Jämsän Aluelämpö Oy on nyt toiminut noin. Miten meidän sitten käy No onhan meillä tuota omaakin polttopuuta takapihalla

http://www.talouselama.fi/doc.do?f_id=1 ... e-29092008

Metsäliitto etsii M-realille lopullista ratkaisua
[size=85:yyuli9z4][Esko Rantanen 29.9.2008][/size:yyuli9z4]

Euroopan metsäpalapelin osaset loksahtivat jälleen uuteen asentoon maanantaina, kun metsäyhtiö M-real kertoi myyvänsä parhaat tehtaansa eteläafrikkalaiselle Sappille.


Tässä on nyt nimitäin sellainen tilanne, että mossahdus jää toiseksi nyt. Ei sitä vaan voi todeta, että "kerranhan se vain kirpaisee" prkl.

artsi
Voisiko olla mahdollista että tuo Sapp jatkaa toimintaa suomessa ja ehkäpä jopa sijoittaa rahaa lisätoimintaan?
Kaippa niin tapahtuu. Suomessa ei kylläkään taida enää kannattaa tuo paperijalosteen teko, ennen kuin venäläiset ostavat noi loputkin tehtaat. Tulevat puutullit on sellainen mörkö, että ajaa Suomekin taloutta alas. No ei sen puoleen. Eihän Nokiakaan ole enää suomalaisvetoinen yhtiö, joten menkööt loputkin sitten. Neste kaiketikin on seuraavaksi valtionyhtiön myyntilistoilla. Kelpais varmaankin myös venäläisille sekin.

Eihän Suomesta ainakaan tilastollisesti metsä lopu, mutta näköjään on käynyt niin, että valtiovallankaan toimenpiteet metsän myynnin veronkevennyksistä eivät päteneet. Mikä sitten syynä tuohonkin.

Eteläafrikkalainen ostaja on varmasti erittäin huolissaan suomalaisista duunareista. Sappi rules. Kannattaa jo hakea kelasta kaavakkeita täytettäväksi. Shit happens.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9307
Liittynyt18.8.2008

Sen siitä saa. Metsäliitto vaihtoi alle 5 vuotta sitten seurantajärjestelmänsä kokonaan. Taisi olla joku ulkomainen hieno systeemi, jota vissiin käyttävät muutkin virmat.

Mitähän tapahtuu kun se hieno järjestelmä alkaa kertoa huonoja. Joku sen omistajavirman yhteistyökumppaneista tekee tarjouksen?

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Lassi

Eihän Suomesta ainakaan tilastollisesti metsä lopu, mutta näköjään on käynyt niin, että valtiovallankaan toimenpiteet metsän myynnin veronkevennyksistä eivät päteneet. Mikä sitten syynä tuohonkin.
Mistä helevetistä myyt ko ei ole mettää mitä myyvvä ?

Pitäs vishin höökiä kohen karjalaa mettänvaltaukshen, tai
liittyä sovinnolla suureen Äiti-Venäjään, tai hurrilandiin.

Se vain tullee monelle synkkänä esille se totuus, että mettää onki hakattu enemmänku se kerkejää kasuta, vaikka puuta ei hakatakko viitenä päivänä viikossa , mutta mettä kasvaa seittemän päivää viikossa.
Nuinhan sitä mettän loppumisesta varotelheita oikasthin , vielä jopa 80 luvullaki, mutta mettähallituksen komopäät ei hoksanhet , että mettä ei talvella kasva ollenkhan.

Siis mettän loppuminen oli monelle yllätys , ja veti hiljaseksi.

( e,,En mie Lassi Sinua tällä meinaa, mutta on niitä hiljasija
jokka toivottavasti nyt paneutuvat miettimhän asijoita)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat