Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Elikkä, mitä tapahtuu esim. asuntolainalle, ja mahdollisesti lainan takauksena olevalle asunnolle (no ei tietenkään mitään mutta kenen omistukseen päätyy), mikäli lainan myöntänyt pankki kaatuu?

Sivut

Kommentit (42)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30503
Liittynyt16.3.2005
artsi
Elikkä, mitä tapahtuu esim. asuntolainalle, ja mahdollisesti lainan takauksena olevalle asunnolle (no ei tietenkään mitään mutta kenen omistukseen päätyy), mikäli lainan myöntänyt pankki kaatuu?Ne siirtyvät konkurssipankin velkojille, jotka karhuavat lainat takaisin sikäli kuin pystyvät (käsittääkseni ainakin teoriassa entisillä ehdoilla). Tai sitten ne myydään jollekin toiselle pankille tai roskapankille. Ei tavallinen kuolevainen niin vaan veloistaan vapaudu pankin kaatuessa, talletuksien suoja on paljon rajallisempi.

Pankin vakavaraisuuden ollessa uhattuna pankki vaatii aluksi lainan takaisinmaksua kuukauden sisällä. Mikäli tämä ei onnistu menee asunto konkurssipesälle/voudille .
USA:n tapauksessa asuntosi omistaa tämän jälkeen liittovaltio(FED), mikäli lainasi oli Fannie Mae tai Freddy Mac pankeista. Eläköön sosialismi ?

Entäpä jos kukaan ei ota roskapankkia huollettavakseen?

Mitä tapahtuu konkurssipesälle jos sen velkojille ei löydy kustantajaa?
Jääkö se vaan elämään omaa elämäänsä niin pitkään että jokin pesän osakas voittaa lotossa ja maksaa roskan pois?

Lähinnä mietityttää tuolla jenkeissä mitä tapahtuu niille asunnoille jotka on maksettu roskalainoilla?
Eihän ne katoa sieltä mihinkään vaikka se rahan oletettu arvo katosikin.. saako omistajat jäädä asumaan niihin vai autioituvatko ne ja kenelläkään ei ole oikeutta niihin ikinä jos roskasotkua ei onnistuta siivoomaan..

Lopullinen maksaja löytyy lopulta siitä henkilöstä joka katsoo sinua peilistä. Eli valtio tässä tapauksessa=sinä . Isot pojat pelaavat sitten eri säännöillä..

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
sapetix
Lopullinen maksaja löytyy lopulta siitä henkilöstä joka katsoo sinua peilistä. Eli valtio tässä tapauksessa=sinä . Isot pojat pelaavat sitten eri säännöillä..Köyhän puhetta.

sapetix
mikäli lainasi oli Fannie Mae tai Freddy Mac pankeista. Eläköön sosialismi ?Minun asuntolainani on ihan nordeasta nordean primeen sidottu, en tiedä sitten mistä se raha on peräisin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30503
Liittynyt16.3.2005
artsi
Entäpä jos kukaan ei ota roskapankkia huollettavakseen?Kyllä sellaiset velat, joiden takana on vakuuksia ja maksukykyä, aina konkurssipesän velkojille kelpaavat. Valtion roskapankeille menevät sitten ne, jotka jäävät tappioiksi. Käytännössä se merkitsee että roskapankki (valtio) ottaa velallisten omaisuuden puoli-ilmaiseksi ja jättää heidät varattomiksi ylivelkaantuneiksi sossun eläteiksi.

Mitä tapahtuu konkurssipesälle jos sen velkojille ei löydy kustantajaa?Herrat ottavat omansa, ja loppu jää sitten persnetoksi (luottotappioksi, kuten kravattikaulat fiinisti sanovat) jollekin. Käytännössä lopulta veronmaksajille, eli työtätekevälle keskiluokalle.

Lähinnä mietityttää tuolla jenkeissä mitä tapahtuu niille asunnoille jotka on maksettu roskalainoilla?Varakkaat ihmiset ja yritykset saavat ne kaikenlaisilla kikkailuilla haltuunsa naurettavalla summalla. Talouden elpyessä ne myydään kovalla rahalla keskiluokalle. Lama on niille, joilla on ylimääräistä sijoitettavaa, erinomainen mahdollisuus saada mielettömiä tuottoja ostamalla osakkeita ja omaisuutta alihintaan - toisin sanoen lama on massiivinen tulonsiirto keskiluokalta omistavalle eliitille. Siksi niitä varmaan vallanpitäjien taholta annetaan kehittyäkin, koska he ovat yleensä sitä varakkaampaa väestöä.

saako omistajat jäädä asumaan niihinArvaa. Jenkeissä omistajat lähtevät kadulle kerjäämään, jos ei löydy pätäkkää maksaa velkoja pois.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6879
Liittynyt8.11.2007
Neutroni
Lama on niille, joilla on ylimääräistä sijoitettavaa, erinomainen mahdollisuus saada mielettömiä tuottoja ostamalla osakkeita ja omaisuutta alihintaan - toisin sanoen lama on massiivinen tulonsiirto keskiluokalta omistavalle eliitille. Siksi niitä varmaan vallanpitäjien taholta annetaan kehittyäkin, koska he ovat yleensä sitä varakkaampaa väestöä.

Näin juuri. Lama pitää tehdä aina n. 10-15 vuoden välein, jotta rikkaat saavat haalia omaisuutta halvalla. Lama ei ole luonnonilmiö.

Tuosta USA-riippuvuudesta pitäisi kuitenkin päästä jo eroon suomessa ja EUssa. Kun USAhan tehdään lama, niin miksi se pitää tuoda myös Eurooppaan ?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30503
Liittynyt16.3.2005
Ertsu
Tuosta USA-riippuvuudesta pitäisi kuitenkin päästä jo eroon suomessa ja EUssa. Kun USAhan tehdään lama, niin miksi se pitää tuoda myös Eurooppaan ?Tietysti siksi, että Euroopan omistajat saavat kupattua lisää omaisuutta työläisiltä. Se sopii paikalliselle eliitille paremmin kuin hyvin, että vastuun koko hommasta voi helposti vierittää jenkkien piikkiin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat