Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Uuden Suomen vaaliblogissaan tämä Jeesuksen populistimorsio tuomitsee Jumalattomat.

http://paivirasanen.blogit.uusisuomi.fi ... n-talkoot/

Taliban-taliban-talilibanana ...

Sivut

Kommentit (297)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Ja TS:ssä Valtaoja tuomitsee Linkolan:

http://www.turunsanomat.fi/mielipiteet/ ... :0:0:0:0:0:

Aweb
Olen tässä odotellut, milloin ja kuka ilmoittaa julkisesti, että Kauhajoen koulusurma oli Pentti Linkolan vika. Näin kauan kesti. Ja Esko Valtaojahan se tietenkin oli.

Päivän TS:n kolumnissaan Esko Valtaoja kertoo, että syy kouluammuskeluihin on tietämättömyydessä. Ihmiset seuraavat maailmantapahtumia ja tietämättömyyttään ovat huolissaan maailman tilasta. Nähdään vain ympäristöntilan heikkeneminen, ilmastonmuutokset ja kaikki ihmisen aikaansaama paha, eikä lainkaan hyviä asioita. Hyviä asioita ovat varmaankin Mars-mönkijä, Cernin hiukkaskiihdytin, alati kehittyvä ymmärrys meitä ympäröivästä todellisuudesta, uudet modernit ydinvoimalat jne.

Ja kenetpä Valtaoja kaivaa pahuuteen uskomisen syypääksi nro UNO? Linkolan tietenkin. Pentti Linkolan puheet pitäisi kieltää (Valtaoja retostelee sillä, kuinka hän ennakkoluulottomasti oli Linkola-sensuuria ehdottamassa jo vuonna se ja se), koska Linkola kerää auditoriot täyteen ja yleisön joukossa saattaa olla hulluja. Linkola saarnaa tuomiopäivää ja joku voi vielä uskoa ja alkaa sen vuoksi vihata ihmiskuntaa. Valtaoja muistuttaa, että Auvinen ihaili Linkolaa. Valtaoja Linkola-viittauksillaan muistuttaa, että ilmassa oli tuolloin ajatuksia, joiden mukaan Linkola Auvisen henkisenä guruna oli suoraan vastuussa tapahtumista; toimittajatkin menivät Linkolan mökille kysymään Linkolan kantaa tapahtuneeseen (sitä Valtaoja ei muista, että Linkola tuomitsi murhat).

Valtaoja siis näkee tapahtuneen syyksi sen, että ihmiset ovat perin juurin huolestuneita ja toivottomia maailman negatiivisesta kehityksestä. Valtaojan mielestä kun kehitys on positiivista, koska tiede ja teknologia ovat edenneet niin suuresti (hinnasta viis!).

Valtaoja ei tajua nuoren ihmisen psyykeä, johon Linkolan tuomiopäiväjulistuksiakin negatiivisemmin vaikuttavat Valtaojan kaltaiset todellisuuden kieltäjät; älkää huomatko pahaa, huomatkaa hyvä. Linkolan kaltaisten puhujien poissulkeminen keskusteluista ei vaikuta nuoren ihmisen ajatuksiin positiivisesti. Se herättää kysymyksiä ja epäluuloa samalla tavalla kuin yhteiskunnan suhtautuminen huumeisiin: "Ne sanoi, että kannabis tappaa, mutta eihän se tappanut; ne taitaakin puhua paskaa."

Valtaojan tapa korottaa ihmiskunnan tekniset saavutukset ihmisen luomakunnalle aiheuttaman tuhon yläpuolelle on vastenmielistä. Tämän hän tekee asiaa mitenkään perustelematta, auktoriteetin pöhöttämällä, ylimielisellä, julkkiksen itserakkaalla äänellä. Täytyy vain uskoa. Täytyy uskoa Valtaojan missioon avaruuden valloituksesta sen jälkeen kun oma planeetta on tuhottu. Maapallo on Valtaojan puheissa olemassa pelkästään sitä varten, että sen luonnonvarat voidaan pumpata tyhjiksi avaruuteen siirtymistä odotellessa ja valmistellessa. "Käytetään viidesosa (vaiko enemmänkin, en muista) maailman bruttokansantuotteesta avaruuteen työntyvän siirtokunnan varustamiseen" jne. tunteetonta soopaa Tiede-lehden julkaisemasta tulevaisuusfantasiasta, joka Valtaojan mielestä kaiketi on sitä suunnatonta hyvää, mitä ihminen on saanut aikaan.

Ei siis kielletä käsiaseita. Kielletään Linkola.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Päivi Räsänen on lammasturkkiin naamioitunut susi.

Poliittinen peluri, jolla ei ole muuta ideaa kuin päästä kalifiksi kalifin paikalle.
Hiukka yksinkertainen hän voipi olla kun heittelee noita löysiä argumenttejaan. Käyttäytyy ikäänkuin lapsi tai pahimmoillaan ongelmoiva teini (vai onko jo vaihdevuosioireinen ja ehkä sitäkautta *piintynyt kaikkeen ja projisoi pahaa oloaan litsomalla ateismivihaansa. Taannoin hän on julkisesti vihannut homoja!)

No.. akka säästää ateisteilta vaivaa. Samoin homoilta.

Tuollaista vastaan ei tarvitse puolustautua.
Trollia ei kannata ruokkia.

- - -

Se mikä noissa autoritäärisen uskonnon alaisuudessa kasvaneissa konservatiiveissa mietityttää.. Miten he palkäävätkään erilaisuutta ja kaikkiea uutta ja outoa.
Tavallaan siihen on helppoa samaistua kun muistelee omaa lapsuuttaan. Sitä miten oli niin paljosta tietämätön, ei voinut ymmärtää riittävästi, jne.

Omakohtaisesti osaan myös samaistua sellaiseen lapsen kohteluun, jossa jumala ja perkele toimivat pelotteina. Niiden nimissä on myös aikuiset voineet käyttää joko ruumiillista väkivaltaa, tai sitten henkistä.
Muistan elävästi yhä miten ne mulkoilut toimi. Se että käskettiin olla hiljaa. Oli paljon asioita, joista ei sopinut puhua. Oli paljon asioita, joiden ajatteleminenkin muka oli syntiä. Oli paljon noloutta ja häpeää aiheuttavia syyttelyitä ja tuomioita..

Tekis mieli tällaisena tuollaisesta eheytyneenä sanoa että Päivi kulta, rakas ihminen. Ei herra syntiseksi syytä homoa eikä ateistia. Herra varjelee ja kaitsee, rakastaa kaikkia luomiaan olentoja. Rakastaa Päiviäkin, jonka ei tarvitse peljätä homoja tai ateisteja, eikä vasemmistolaisia ollenkaan. Että ihan samassa veneessä täällä ollaan tyttö kulta. Relax vaan Päkä, älä pelkää..

Ainoa mitä Päivin pitää pelätä, on se ettei hän ikinä pääse esmes pressaksi..
Sori vaan Päkä, ehkä myöhemmin joku muu äärioikeistolainen hörhö saa sen paikan, sinulle se ei ole vielä tarjolla. Asiat ei suomessa ole vielä ihan niin huonossa jamassa että täällä pääjohtajan paikka jollekin homofoobikolle olis auki taivasta myöten..

Aweb: Valtaoja kyllä unohtaa koulukiusaamisen kostamisen ja muut ampujien mahdolliset henkilökohtaiset motiivit. Yhtenä motiivina saattoi olla myös sankariksi pääseminen samanhenkisten keskuudessa ja huomionhaku. Minusta nämä teot olivat enemmän vihan, ehkä koston ilmauksia, kuin toivottomuutta. Ei todella vakavasti masentunut ja toivoton ihminen edes kykene suorittamaan tuollaista tekoa. Sitäpaitsi Myyrmannin pommittajan motiiveja ei kukaan tiedä. Ihailiko muka Saarikin Linkolaa?

Valtaojan täysin estoton tieteellis-teknologisella kehityksellä hekumointi on sitä nykyajan avarakatseisuutta ja edistysmielisyyttä. Umpimielisiä ovat ne, jotka näkevät uhkakuvia ja jo toteutuneita kauhuja tässä elämän teknistymisen ja välineellistymisen riemumarssissa.

----------------
Now playing: Wilbert Hazelzet - Sarabande
via FoxyTunes

Mä olen itse valinnut äitinä lapselleni elämänkatsomustiedon uskonnonopetuksen tilalle. Olen siis kannustanut kersaani ateismiin.. paremminsanottuna realismiin ja kenties agnostismiin.

Myöhemmin tapahtui vielä niin, että hän hoksasi olevansa homoseksuaalinen. Minua moinen ei haittaa. Olen tavallaan siitä jollakintavalla kiitollinenkin. Meillä on sukurasitteena neuro-ongelmia, jotka altistavat neuroottisuudelle tai psykoottisuudelle, tai sekäettä.

Uskonnollinen fanaattisuus on tyypillistä oireilua neurootikoille.
Ettei vain olis niin että Päivinkin suvussa olis jotakin alttiutta ja kannattais katsoa välillä siihen peiliin eikä hillua kuin päätön kana.. täysin epätieteellisen argumentoinnin kautta!

Joukkomurhiin.. niihin voi johtaa aate kuin aate, uskonto jos toinenkin.. Se on täysin siitä kiinni miten fanaattisesti ja dogmaattisesti sitä omaa asiaa ajetaan. Siitäkin, tai nimenomaan erityisesti siitä kiinni miten asian ajaja osaa pysähtyä välillä tutkistelemaan itseään ja omaa sisintään. Uskaltaako kyseenalaistaa oman persoonansa vajavuuksia, uskaltaako tutkailla oppinsa sisintä ja voiko luottaa mihinkään joka ei ole omaa..

Sitten on kait huonosti ns. pullat uunissa jos on puhjennut narsismi? Sitä kait on huono hoitaa kun potilas ei itse ole kykenevä hahmottamaan itsessään mitään vajeita. Syyllisyyttä etsitään aina muualta ja muista.

Maltilisiakin kristittyjä on. Mä tiedän ja jopa tunnen pappeja jotka on itse homoja, jotka eivät julkisesti menis syyttelemään ateisteja murhaajiksi, yms.

En tietenkään osaa hahmottaa mikä Räsästä vaivaa kun en sen tarkemmin tunne mutta jotakin taiotaapi olla sellaista mitä kannattais hiukan tutkailla tarkemmin.
Ei ihan terveeltä vaikuta.

Ymmärrän osittain mitä Päivi Räsänen tarkoitti, kun luin jonkun blogiin kirjoittaneen viestin. Jos ei ole esimerkiksi uskontoa, jossa uskotaan Jumalaan, joka antaa absoluuttisen ihmisarvon kaikille, eikä ole "omien mahdollisuuksien rajojen ylittävää elämän merkitystä", kirjoittajaa lainatakseni, niin silloin koetaan merkityksettömyyttä. Tai toiset kokevat, en itse ainakaan tarvitse elämälleni mitään tarkoitusta mistään uskosta, aatteesta enkä tieteestä.

Tästähän oli kerran keskustelu, jossa toisille elämän riitti sellaisenaan ja toisten mielestä asioilla ei ole merkitystä itsessään, ellei jokin anna niille arvoa tai merkitystä.

viewtopic.php?f=12&t=32725&st=0&sk=t&sd=a&start&=30

Ai niin.. ettei jää epäselväksi, niin sanottakoon nyt siis että ateisti voi olla murhaaja.

Mutta että johtaako ateismi jotenkin itse itsestään ilmiönä joukkomurhiin, se onkin jo oma lukunsa ja mä en hahmota että johtaisis sen enempää kuin esmes kristillisyys.

Jeesuksen oppeihin pohjautuva kristillisyys opettaa että jeesus on antanut uhrilahjansa niin että ihmisten synnit on sitä kautta lunastettu.

Räsäseltä on jäänyt vielä avaamatta tuon symboliikan sisin. Ehkä vallanhimo sokaisee? Raha, jonka voi saada palkaksi politiikassa. Ehkä peräti uneksii presidentiksi pääsystä, tai vaikka maaherrattareksi? Politikoillahan on tunnetusti inhimillisiä tarpeita ja tottumuksia. Kun alkaa rahaa tulla ja elintaso on mallillaan niin ruokahalu kasvaa syödessä. Siinä voi iskeä vauhtisokeus. Tai, se voi tietenkin olla jo siellä pohjalla. Pieni maanisuus pontimena ja siihen fanaattisuutta kyytipojaksi ja niin me alamaiset saammekin kuulla kunniamme..

Hemmetin rankkaa syyttämistä tuo.
Onneks ei tarvitse ateistina loukkaantua kun tietää että auktoriteetti on vain nimellinen, ehkä vähän pipi päästään ja ihminen siinä kuin kuka tahansa muukin ja kenties ilman varallisuuttaan ja valta-asemaansa olis päässyt helpommin hoitoonkin?

Lykkyä vaan Päiville ja muille vastaavassa tilanteessa oleville. Jaksuja ja halit.

Voisin melkein pitää Linkolaa koulusurmaajien motivaattorina, jos Linkola olisi itse toiminut sillä tavalla. Mutta eipä ole ei.

Hah joo politiikoilla vaihtuu helposti ääni kellossa.

Ei siinä, MINUSTA nuorten suurin ongelma on yhteilöllisyyden puute. Uskonto on aina kiva lisä tälläiseen. (%

Tietysti on helpompiakin ratkaisuja ktn. harrastukset ja niiden _rahallinen_ (eikä vain puheilla) tukeminen.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Ihminen voi olla murhaaja tai kätilö, aatteesta ja maailmankuvasta riippumatta. Päiviä hämmentäisi varmaan ajatus, että ateisti ei vihaa häntä, niinkuin hän ateisteja. En kyllä Päveä äänestä, mutta en vihaakkaan.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Miten mahtaisi vaikuttaa äänestysaktiivisuuteen, jos voisi oman positiivisen äänensä muuttaa negatiiviseksi? Joskus tuntuu, ettei oikeaa ehdokasta löydy sitten millään, mutta mahdollisimman typeriä ehdokkaita tosi paljon. Ainakin minusta tuntuu joskus siltä, että tuo nyt ei ainakaan saisi päästä asioita sotkemaan

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Kun elävän kristillisyyden vaikutus yhteiskunnassa on ohentunut, jotain astuu tilalle. Sen jäljet ovat synkät ja pelottavat. Tarvitsemme yhteisöllisyyden vahvistamista, mutta tarvitsemme myös kansallista heräämistä siihen ihmisrakkauden sanomaan, jota kristillinen usko on synnyttänyt kautta vuosisatojen.

Räsänen puhuu elävästä kristillisyydestä. Eli siitä mitä kristinusko pohjimmiltaan tarkoittaa: lähimmäisenrakkautta, pyyteetöntä heikomman suojelua ym...

On turha vedota siihen tosiasiaan, että uskontojen nimissä on sodittu ja tapettu. Se ei suinkaan ole uskonnon syy, vaan ymmärtämättömien ihmisten, jotka toteuttavat uskonnon sanomaa väärin.

Teot ratkaisevat eivät puheet. Tällöin myös ateisti voi olla hyvä kristitty, jos toimii jokapäiväisessä elämässään kuten Jeesus opetti, vaikka ei mieltäisikään tomivansa kristinuskon mukaisesti. Ja nimellisesti kristitty voi toimia vastoin kristinuskoa käyttäytyessään itsekkäästi ja ahneutensa vietävänä. Ei se oikeastaan sen kummempaa ole.

Joukkomurhaajat eivät yksinkertaisesti voi olla kristittyjä eivätkä ateisteja - he ovat hulluja. Totta kuitenkin on, että ateistien maailmankatsomuksen ainutkertainen elämä voi kääntyä jonkun päässä siten, ettei mitään väliä mitä täällä tehdään; jos sattu tuntumaan mukavalle, minäpä tapan niin paljon kuin ehdin, koska elämältä ei ole paljoa odotettavissa. Tapakristitylläkin on kuitenkin pieni pelko siitä, että jos sittenkin joutuu tästä kaikesta tuomiolle, vaikka mieli tekisikin.

asdf
Seuraa 
Viestejä11749
Liittynyt16.3.2005
Päivi Räsänen
Jokelan ja Kauhajoen surmaajat ilmoittautuivat myös ateistikseiksi. Tämä ilmiö on käänteinen kristinuskon lähimmäisenrakkaudelle.

Hohhoijaa. Koskahan noin yleisesti ymmärretään, että ateismi itsessään ei sisällä minkäänlaisia arvolatauksia, ei ns. negatiivisa tai positiivisia? Jotenkin arvelen, että Räsänen sivistyneenä ihmisenä tietää tämän, mikä tekee hänen kirjoituksestaan vielä astetta vastenmielisempää populismia.

Kiva tapa muuten Päivillä sanoa, että ateismiin kuuluu 'lähimmäisviha', vai mitäköhän muuta hän tarkoittaa lähimmäisenrakkauden käänteisellä ilmiöllä?

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

Ala-arvoinen kritiikkikirjoitus Awebilta. Olisit edes yrittänyt kritisoida sitä, mitä Valtaoja kirjoitti. Sen sijaan asetit lauseita hänen suuhunsa ja kritisoit niitä.

Vai mitä mieltä muut ovat:

Aweb
Hyviä asioita [Linkolan mielestä] ovat varmaankin Mars-mönkijä, Cernin hiukkaskiihdytin, alati kehittyvä ymmärrys meitä ympäröivästä todellisuudesta, uudet modernit ydinvoimalat jne.Valtaoja
Jotta voisi olla onnellinen, täytyy pystyä tuntemaan itsensä tärkeäksi ja hyväksi ihmiseksi, ja maailma tärkeäksi ja hyväksi paikaksi. Lisäksi on vielä uskottava siihen, että kykenee omalta osaltaan tekemään maailmaa paremmaksi.Aweb
Valtaojan tapa korottaa ihmiskunnan tekniset saavutukset ihmisen luomakunnalle aiheuttaman tuhon yläpuolelle on vastenmielistä. Tämän hän tekee asiaa mitenkään perustelematta, auktoriteetin pöhöttämällä, ylimielisellä, julkkiksen itserakkaalla äänellä.Valtaoja
[Valtaoja ei maininnut kirjoituksessaan mitään tekniikasta, teknologiasta tai tieteestä ylipäätään.]Aweb
Ja kenetpä Valtaoja kaivaa pahuuteen uskomisen syypääksi nro UNO? Linkolan tietenkin.Valtaoja
Koulusurmissa on tietysti kyse ennen kaikkea hulluudesta. Ei kukaan normaali ihminen suunnittele vuosikausia koulutovereittensa murhaamista, vaikka hänen ajatusmaailmansa ja ihanteensa olisivat kuinka äärilaidalta, eikä kukaan muu kuin tappaja itse ole syyllinen tekoon.Aweb
Täytyy uskoa Valtaojan missioon avaruuden valloituksesta sen jälkeen kun oma planeetta on tuhottu. Maapallo on Valtaojan puheissa olemassa pelkästään sitä varten, että sen luonnonvarat voidaan pumpata tyhjiksi avaruuteen siirtymistä odotellessa ja valmistellessa.Valtaoja
Varsinkin erilaisten tragedioiden jälkeen on välttämätöntä muistuttaa, että maailmassa on keskimäärin yhä vähemmän väkivaltaa ja sotaa, yhä vähemmän sairautta, nälkää ja köyhyyttä. Kertoa nuorille, että vaikka ongelmia riittää, emme ole menossa tuomiopäivän profeettojen julistamaa väistämätöntä tuhoa kohti. Opettaa, että maailma on paikka jota kannattaa rakastaa, ja ihminen ainutlaatuinen elämänmuoto, sekin rakastamisen arvoinen. Pelastaa nuoret tylsyyden ja tietämättömyyden aikaansaamalta toivottomuudelta, joka pahimmillaan johtaa tuhoon.Joten koetapa uusiksi, ei tuota henkilökohtaisten patoutumien purkua voi edes ottaa tosissaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat