Seuraa 
Viestejä506
Liittynyt15.1.2008

[size=150:3ppumurz]Poliittinen järjestelmä uusiksi[/size:3ppumurz]

Koko Suomen poliittinen järjestelmä kuuluu hajottaa ja uusia täysin.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana eduskunnassa olleet ja kansaa muka edustavat ’vastuunkantajat’ ovat tekemällään politiikalla särkeneet, hajottaneet ja tuhonneet tätä maata ja määrättyjen kansanosien elämää systemaattisesti. Mikään ei ole kääntänyt tämän politiikan suuntaa, jossa on mukana eduskunnan lisäksi koko maan umpimätä valtaeliitti.

Ihmisten polkeminen, nöyryyttäminen ja tuhoaminen poliittisin menetelmin on ollut kuin järjestäytynyttä rikollisuutta viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Ihmisiltä on poliittisin keinoin viety mahdollisuudet nähdä elämä ja yhteiskunta laajemmin. Työ ja opiskelu on tehty niin voimia- ja aikaavieväksi, että niiden hoitamisen jälkeen ihmiset enää hädin tuskin selviävät omasta elämästään, puhumattakaan elämän muista tärkeistä osa-alueista. Ei ole enää mitään mahdollisuutta olla kiinnostunut siitä, mitä maan politiikassa tapahtuu ja tehdään, kun ei ole aikaa ja voimia enää edes omalle perheelle ja ystäville. Monien on ollut pakko pudottaa elämästään pois niin ihmissuhteet, harrastukset kuin yhteiskunnalliset asiatkin, jotta he pysyisivät itse edes jotenkuten hengissä ja kasassa. Osa ihmisistä on taas syrjäytetty niin täysin kaikesta poliittisin keinoin, että on lähes ihme, että he ylipäätään vielä jaksavat elää, pitää kiinni elämästään.

Demareiden kansanedustajista vähintään puolet voi siirtyä Kokoomukseen, sillä he ovat hylänneet demokratian arvot ja ihanteet aikoja sitten.

Jos ei eduskunta itse saa aikaiseksi nimitettyä työryhmää, joka tekee perusteellisen kartoituksen siitä, miten poliittinen järjestelmä Suomessa pitää uusia, jottei tämä vääryys vain jatku vuodesta toiseen, niin mikä on se taho, joka ottaa asian hoitaakseen ja jolle asia sitten kuuluu? Poliittisen järjestelmän uusiminen on mahdollista!

Suomi ei ole entisensä, joten myös poliittinen järjestelmä on laitettava uusiksi ja sellaiseksi, että se palvelee koko kansaa, eikä vain eliittiä. Äänestämättömyydellään ihmiset ovat sen ilmaisseet, että on toisenlaisen järjestelmän aika. Siihen on reagoitava! On alettava toimimaan asian muuttamiseksi! Vai pitääkö prosenttien tippua alle viidenkymmenen ennen kuin umpipaatuneessa valtaeliitissä alkaa tapahtua mitään muutoksen haluun viittaavaa?

Kommentit (2)

Kyllläpä tilanne taitaa olla se ettei suomalaisella työläisellä ole koskaan ennen ollut yhtä paljon vapaa-aikaa käytettävänänsä. Lisäksi vastahan nuo täysistunnot on laitettu reaaliaikaisesti nettiin josta jokainen niitä voi seurata. Eli jos tuo politiikka ei kiinnosta niin ei sen seuraaminen järjestelmästä taida olla vaan siitä sisällöstä ja sen kiinnostavuudesta kiinni.

Jos joku syrjäytyy huonon koulutuspolitiikan takia tai ei pysty ylläpitämään ihmissuhteitaan niin ei siinä taida tuo poliittinen järjestelmä olla vikana vaan järjestelmän ylläpitämä politiikka tai henkilökohtaiset intressit. Eli diktatuuriako tässä nyt sitten vaaditaan? Kyllä se äänestäminen taitaa edelleen olla kuitenkin melko hyvä systeemi vaihtoehtoihin verrattaessa...

Sitä en kiistä etteikö tämän kokoinen valtio pärjäisi vallan mainiosti vaikkapa 100:lla kansanedustajalla, joilla sitten apunaan enemmän "asiantuntijoita", mutta tuskinpa tuokaan sitä mielenkiintoa politiikkaan lisäisi millään tapaa.

Nykyeduskunta on iso laiva, joka koostuu hahdesta laidasta, SDP ja Kokoomus, sekä Keskustasta.

Tätä laivaa ohjaa markkinapoliittinen eliitti.

Pienpuolueet istuvat pelastusveneessä.

Meillä käytössä oleva Belgian systeemi toimii siten, että jos pienet puoleet saavat enemmän absoluuttisia ääniä, niin valtapuolueiden asema vahvistuu.

Viime vaaleissa kävi juuri näin. Osa ihmisistä halusi muutosta ja siirtyi äänestämään pieniä puolueita, eli auttoivat isoja saamaan lisää ääniä, mukaanlukien allekirjoittanut, joka kannusti äänestämään pieniä puolueita.

Turha varmaan todeta että ei auta äänestää isoakaan puoluetta.

Koko järjestelmä romahtaa ainoastaan silloin, jos kukaan ei äänestä isoja puolueita. Ja se on statistinen mahdottomuus saada kaavoihin kangistetut kansalaiset tekemään äkkikäännös.

Kuinkakohan moni suomalainen ymmärtää tämän kierouden?

Siksi, olen samaa mieltä, ainoa keino on muuttaa koko järjestelmä. Olen jo saanut 90%:sti valmiiksi uuden uljaan systeemini, joka takaa kaiken pienvallan kuoleman ja suoran demokratian varmistamisen, mikäli kansa sellaista tahtoo.

Jossain vaiheessa annan tämän tekstin mielelläni pohjaksi kaikkien kommentoitavaksi ja kritisoitavaksi, ts. parannettavaksi.

Järjestelmässä on se upea homma, että sen voi laittaa toimimaan ilman että vanha järjestelmä lakkaa, siis voi perustaa varjojärjestelmän, jonka kautta voi verrata suoran demokratian äänestystuloksia kansanedustuslaitoksen tuloksiin.

Ja uskallan jo nyt väittää, että ihmetys on suuri kun huomataan melkein joka asiassa päinvastainen tulos.

Suurin ongelma on kansalaisten aktivoiminen ja tiedon levittäminen. Koko kulttuurin täytyy muuttua hivenen. Siten että 10% telkkarintuijotusajasta käytetäänkin yhteiskuntaa koskevien asioiden tutkimiseen, sekä omalta kohdalta tärkeiden asioiden puolesta äänestämiseen.

Ja sen takaaminen, että jokaisella on mahdollisuus osallistua. Sekin maksaa varmaan yhden sotahelikopterin verran valtiolle.

Pieni hinta oikeasta demokratiasta näennäisdemokratian tilalle.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat