Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Siirrytään tästä keskustelusta

viewtopic.php?f=13&t=33790&st=0&sk=t&sd=a

tänne.

Olbe
Ala-arvoinen kritiikkikirjoitus Awebilta. Olisit edes yrittänyt kritisoida sitä, mitä Valtaoja kirjoitti. Sen sijaan asetit lauseita hänen suuhunsa ja kritisoit niitä.

Vai mitä mieltä muut ovat:

Aweb
Hyviä asioita [Valtaojan mielestä] ovat varmaankin Mars-mönkijä, Cernin hiukkaskiihdytin, alati kehittyvä ymmärrys meitä ympäröivästä todellisuudesta, uudet modernit ydinvoimalat jne.Valtaoja
Jotta voisi olla onnellinen, täytyy pystyä tuntemaan itsensä tärkeäksi ja hyväksi ihmiseksi, ja maailma tärkeäksi ja hyväksi paikaksi. Lisäksi on vielä uskottava siihen, että kykenee omalta osaltaan tekemään maailmaa paremmaksi.Aweb
Valtaojan tapa korottaa ihmiskunnan tekniset saavutukset ihmisen luomakunnalle aiheuttaman tuhon yläpuolelle on vastenmielistä. Tämän hän tekee asiaa mitenkään perustelematta, auktoriteetin pöhöttämällä, ylimielisellä, julkkiksen itserakkaalla äänellä.Valtaoja
[Valtaoja ei maininnut kirjoituksessaan mitään tekniikasta, teknologiasta tai tieteestä ylipäätään.]Aweb
Ja kenetpä Valtaoja kaivaa pahuuteen uskomisen syypääksi nro UNO? Linkolan tietenkin.Valtaoja
Koulusurmissa on tietysti kyse ennen kaikkea hulluudesta. Ei kukaan normaali ihminen suunnittele vuosikausia koulutovereittensa murhaamista, vaikka hänen ajatusmaailmansa ja ihanteensa olisivat kuinka äärilaidalta, eikä kukaan muu kuin tappaja itse ole syyllinen tekoon.Aweb
Täytyy uskoa Valtaojan missioon avaruuden valloituksesta sen jälkeen kun oma planeetta on tuhottu. Maapallo on Valtaojan puheissa olemassa pelkästään sitä varten, että sen luonnonvarat voidaan pumpata tyhjiksi avaruuteen siirtymistä odotellessa ja valmistellessa.Valtaoja
Varsinkin erilaisten tragedioiden jälkeen on välttämätöntä muistuttaa, että maailmassa on keskimäärin yhä vähemmän väkivaltaa ja sotaa, yhä vähemmän sairautta, nälkää ja köyhyyttä. Kertoa nuorille, että vaikka ongelmia riittää, emme ole menossa tuomiopäivän profeettojen julistamaa väistämätöntä tuhoa kohti. Opettaa, että maailma on paikka jota kannattaa rakastaa, ja ihminen ainutlaatuinen elämänmuoto, sekin rakastamisen arvoinen. Pelastaa nuoret tylsyyden ja tietämättömyyden aikaansaamalta toivottomuudelta, joka pahimmillaan johtaa tuhoon.Joten koetapa uusiksi, ei tuota henkilökohtaisten patoutumien purkua voi edes ottaa tosissaan.Olbe. Valtaoja kirjoittaa, että ihmisten ei pitäisi aina ajatella maailman pahuutta, vaan etenkin tällaisen tragedian tullen kaikkea sitä hyvää, mitä on tapahtunut. Minä nyt vain mietin, mikä sitä hyvää voisi Valtaojan mielestä olla. Arvelin, että edistynyt tiede ja teknologia, joiden varaan hän minun käsittääkseni ihmisen selviytymisen laskee.

Koulusurmien kohdalla Valtaoja kyllä toteaa, että murhaaja on syyllinen tekoon, mutta selittää syyllisen teon synkeällä maailmankuvalla, ja tässä Valtaoja jostain käsittämättömästä syystä katsoo aiheelliseksi nimeltä mainiten kaivaa esille pohjimmaisen syyllisen; ilmeisestikin Valtaojan maailmankuvan mukaan todellisen pirulaisen, Linkolan. Murhaaja on siis Valtaojan mielestä hulluparka, joka on kuunnellut liikaa Linkolan kaltaisia apokalyptikkoja.

Valtaojan kirjoituksen suora viesti on sama kuin Vanhasen; älkää ajatelko negatiivisesti, ajatelkaa positiivisesti. Älkää huomioiko maailman ongelmia, huomioikaa hyvät asiat ja puhukaa niistä.

Lisäksi Valtaoja kertoo, että maailmassa on nykyään vähemmän väkivaltaa ja sotia kuin ennen jne., mutta ei perustele tätä millään. Jos hän väittää, että tietämättömien ihmisten käsitys maailmasta on tuo, niin miksi hän suurena tietäjänä ei kerro miten se sitten oikeasti on PERUSTEITTEN kera. Ei kai pelkkä väite siitä, että köyhien ja nälkäisten määrä on vähentynyt merkitse mitään sellaisten tietämättömien silmissä, joiden käsitys asiasta on päinvastainen.

Lisäksi syytän Valtaojaa siitä, että hän ei koskaan kirjoituksissaan huomioi (ainakaan minä en sellaisia ole nähnyt) maailman nykyistä tilaa ja nykyisiä ongelmia, jotka enteilevät todellista romahdusta kaiken sen suhteen, mitä hän tässä kirjoituksessaan hehkuttaa. Väestöräjähdys pahenee, luonnonvaroja kulutetaan enemmän kuin koskaan ennen (ja nyt jo 40 prosenttia enemmän kuin luonto voi tuottaa), ilmastonmuutos on riistäytymässä käsistä hetkenä minä hyvänsä ellei ole tehnyt sitä jo, pankkikriisit uhkaavat lamauttaa maailman...

Jos Valtaojan kolumniin haluaa luottaa, kaikelta tuolta pitäisi ummistaa silmänsä ja uskoa johonkin, minkä hän on puolihuolimattomasti suupielestään lipsauttanut, ja vielä siihen, että jos noin olisikin, ko. tilanne olisi pysyvä eikä vain ylikuormituksen mahdollistama hetkellinen houre.

Kritiikissäni minä en käsitellyt Valtaojan kyseistä kirjoitusta yksityiskohtaisesti, ainoastaan sen herättämiä mielikuvia. Haluatko vastata tähän?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sivut

Kommentit (2033)

Mukava huomata, että en ole ainoa jota Valtaojan ylimielisyys ärsyttää.

Epäkohtiin ei kannata kiinnittää huomiota niin kauan kun meillä on avaruusteknologiaa?

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä13943
Liittynyt27.11.2006
Aweb

Valtaojan kirjoitus oli aivan asiallinen, kuten tavallistakin. Se vain edustaa optimismia ja myönteisyyttä. Ja nämä ajattelutavat ovat tämän maailman awebeille kauhistus.

Awebeja alkaa näköjään huolestuttaa kun heidän kannattamansa maailmankuva saa yhä enemmän seuraajia ja tämän maailmankuvan sisäistämisen loogiset seuraukset alkavat näkyä. On aika käydä puolustustaisteluun keinoista piittaamatta.

Mikä ihme siinä on että kun koko länsimaisen kulttuurin tänä päivänä läpäisee ihmisen syyllistäminen omasta olemassaolostaan (hegityskin tuottaa kasvihuonekaasuja ja saunan lämmitys pienhiukkasia jotka tuhoavat luonnon. Kaikki ovat pahoja ja maailmaloppu tulee; sitä ennen ihmiset tappavat toisiaan miljardeittain) niin heikkopäiset tosiaankin sisäistävät tämän sanoman ja alkavat toimia ainoalla loogisella tavalla jolla tähän "planeetan syöpään" tulee suhtautua: poistamalla se.

Toivottomuutta, syyllisyyttä ja vääjäämättömyyttä ovat kaiken maailman linkolat, awebit ja kumppanit lietsoneet jo vuosikymmeniä. Totta kai ihmiset alkavat pikku hiljaa uskoa. Eipä tuon toteamiseksi tarvitse kun lukea tätäkin palstaa muutaman päivän.

ronko7eus
Epäkohtiin ei kannata kiinnittää huomiota niin kauan kun meillä on avaruusteknologiaa?

Mistähän sinä tämänkin keksit? Luitko ollenkaan tuota Valtaojan kirjoitusta vai vain awebin omia tulkintoja siitä?

Ihmiset tekevät tulevaisuuden.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä13943
Liittynyt27.11.2006
Aweb

Kritiikissäni minä en käsitellyt Valtaojan kyseistä kirjoitusta yksityiskohtaisesti, ainoastaan sen herättämiä mielikuvia. Haluatko vastata tähän?

Anteeksi, tätä en huomannutkaan. Et siis käsitellytkään sitä mitä kritisoit. Selvä.

Sinun mielikuvasi ovat niin tympeitä ja ennalta-arvattavia että en jaksa kommentoida niitä lainkaan.

Ihmiset tekevät tulevaisuuden.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
Aweb
Valtaoja kirjoittaa, että ihmisten ei pitäisi aina ajatella maailman pahuutta, vaan etenkin tällaisen tragedian tullen kaikkea sitä hyvää, mitä on tapahtunut. Minä nyt vain mietin, mikä sitä hyvää voisi Valtaojan mielestä olla.Oletkos koskaan miettinyt itse, mikä maailmassa voisi olla hyvää? Ilmeisesti se on sinulle tabu, koska niin suunnattomasti tymistyt siitä, että joku muu moista rohkenee tehdä. Ääripessimismiin ja kyynisiin tuomionpäivänskenaarioihin rakentuva maailmankuvasihan ei moista kestä romahtamatta syväperustuksistaan lähtien.

Kehotan kuitenkin ihan harjoitusmielessä joskus kokeilemaan, miltä tuntuisi etsiä negatiivisten asioiden sijaan positiivisiakin. Se saattaa avartaa.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
Pseudohippi
Aweb

Kritiikissäni minä en käsitellyt Valtaojan kyseistä kirjoitusta yksityiskohtaisesti, ainoastaan sen herättämiä mielikuvia. Haluatko vastata tähän?

Anteeksi, tätä en huomannutkaan. Et siis käsitellytkään sitä mitä kritisoit. Selvä.

Sinun mielikuvasi ovat niin tympeitä ja ennalta-arvattavia että en jaksa kommentoida niitä lainkaan.
Olkinukkeja yleensäkään ei kannata. Toisin sanoen lähestulkoonkaan mitään Awebin kirjoittamaa.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

"Epäkohtiin ei kannata kiinnittää huomiota niin kauan kun meillä on avaruusteknologiaa?"

Ei Valtaoja varmaankaan tätä tarkoittanut. Paitsi tiedemies, hän on myös filosofi. Ihmiskunta on saanut aikaan paljon hyvääkin; paha korostuu tehokkaan ja toimivan median avulla.
Lasi on joko puoliksi täynnä tai puoliksi tyhjillään riippuen arvioitsijan näkemyksestä.

Itse arvostelin ankarasti Linkolan roolia Jokelan tapauksessa, joten en enää jaksa ryhtyä siihen vääntämiseen, mutta toistan vain yhden asian:
Linkolan teesien mukaan itsemurha on oiva keino maapallon ylikansoittumisen välttämiseksi; jostain syystä hän itse ei ole sitä tehnyt, vaan suosittelee sitä pelkästään "opetuslapsilleen".

Aweb

Valtaoja kirjoittaa, että ihmisten ei pitäisi aina ajatella maailman pahuutta, vaan etenkin tällaisen tragedian tullen kaikkea sitä hyvää, mitä on tapahtunut.Miksi nuorille pitäisi antaa negatiivinen kuva maailmasta ja tulevaisuudesta, edistääkö se mielestäsi jotenkin asioita.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Pseudohippi

Valtaojan kirjoitus oli aivan asiallinen, kuten tavallistakin. Se vain edustaa optimismia ja myönteisyyttä. Ja nämä ajattelutavat ovat tämän maailman awebeille kauhistus.Kyllä, perusteeton, perustelematon ja tosiasiat ohittava optimismi ottaa minua päähän. Valtaojassa se välillä tiivistyy kuin riehakas riemu hurmoksessa säväreitä saaviin uskovaisiin...

Ilmeisesti kirjoituksen kärki meni sinulta ohi. Minä ennenkaikkea kritisoin ajattelua, jossa puhujia ja puheita ryhdytään peittelemään, kieltämään ja sensuroimaan, että optimistien ilosanoma pääsisi paremmin esiin.

Mutta mitenkähän se on. Valtaoja kertoo pääkirjoitussivulla, miten **tun hienosti kaikki oikeasti on, sitten seuraa pari sivua ilmastonmuutoksesta ja sitä pakenevien köyhien ihmisten hädästä, muutama sivu afganistania, irakkia ja lamaa, sivullinen monimuotoisuuden katoamista ja luonnonvarojen yltyvää kulutusta, merirosvojen toimintaa rutiköyhän Somalian rannikolla jne...

Vähän se Valtaojan veisuu siinä kalpenee.

Ihanko oikeasti kaikki ne uutiset julkaistaan siksi, ettei kukaan niitä huomaisi? Ihanko oikeasti Linkolan puheet kaiken sen todellisuuden rinnalla ovat niin karmeita, että NE lietsovat päälle sen murhaajahullujen ihmisvihan, eikä kaikki se, mitä bushien ja putinien ja vanhasten johdolla tehdään.

Mielestäni Esko Valtaoja on hyvin lapsellinen mies.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Kosh
Pseudohippi
Aweb

Kritiikissäni minä en käsitellyt Valtaojan kyseistä kirjoitusta yksityiskohtaisesti, ainoastaan sen herättämiä mielikuvia. Haluatko vastata tähän?

Anteeksi, tätä en huomannutkaan. Et siis käsitellytkään sitä mitä kritisoit. Selvä.

Sinun mielikuvasi ovat niin tympeitä ja ennalta-arvattavia että en jaksa kommentoida niitä lainkaan.
Olkinukkeja yleensäkään ei kannata. Toisin sanoen lähestulkoonkaan mitään Awebin kirjoittamaa.Ei yllätä, että kun minä avaan keskustelun Valtaojasta, niin Kosh ryntää tänne puhumaan Awebista.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Kosh

Oletkos koskaan miettinyt itse, mikä maailmassa voisi olla hyvää?
Toki. Hyvää on se, mikä uhkaa jäädä ihmisen ökyilyn jalkoihin. Luonto, kulttuuri, tunteet, välittäminen, rakkaus. Sellaiset asiat.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
fenomenologi

Miksi nuorille pitäisi antaa negatiivinen kuva maailmasta ja tulevaisuudesta, edistääkö se mielestäsi jotenkin asioita.
Miksi nuorten käsitystä maailmasta pitäisi vääristää mihinkään suuntaan?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
fenomenologi

Miksi nuorille pitäisi antaa negatiivinen kuva maailmasta ja tulevaisuudesta, edistääkö se mielestäsi jotenkin asioita.
Miksi nuorten käsitystä maailmasta pitäisi vääristää mihinkään suuntaan?Ei kai kukaan ole niin tehnytkään.

Ei Valtaoja mikään ylimielinen ole, niin kuin joku väitti. Hän katselee kuitenkin asioita hiukan kapeasta näkökulmasta. Kerran väitti (TS), että 1900 luku oli ihmisen historiassa varsinainen menestystarina unohtaen pari maailmansotaa, kemialliset katastrofiuhat ympäristölle ja kylmän sodan ydinkokeineen, joiden radioaktiivisten päästöjen vahinkoja ei edes tunneta.

Paco
Ei Valtaoja mikään ylimielinen ole, niin kuin joku väitti.minusta on ylimielisyyttä käyttää
nimeään hyväkseen kun kirjoittelee
mielipiteitään toisesta alasta...

"minä osaan korjata autoja joten
tiedän myös avaruusrakettien korjaamisesta
niin paljon että voin alkaa asiantuntiaksi nasalle
niissä hommissa..."

jotenkin tuntuu valtaojalla olevan
ehkä tahottamasti tämmöinen asenne...
jutustelin muutaman viestin ukon kanssa
sähköpostin välityksellä ja voin sanoa ettei
tehnyt kovin suurta vaikutusta...
ihan tavallinen ukko mielipiteineen...
ainostaan tuntui kun ei olisi tottunut kritiikkiin
alykkyyttään kohtaan...

Paco
Hän katselee kuitenkin asioita hiukan kapeasta näkökulmasta.tai niin suuresta että pienet asiat unehtuhtuu...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat