Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Mielestäni vastuu ei ole yksittäisen virkamiehen, eli aseluvan antaneen poliisin vaan yhteiskunnan koska poliisille annettiin vastuu muttei valtuuksia kysellä lääkäriltä mielenterveyden tilasta saati armeijataustoista tietosuoja-asetuksen takia.

Tapahtumaa seurannella viikolla sisäasiainministeriö antoi poliisille uudet ohjeet ampuma-aseiden hallussapitolupien myöntämisestä. Vastedes käsiaseisiin ei myönnetä lupaa ensimmäisenä ampuma-aseena, paitsi jos hakija on harrastanut lajia aktiivisesti urheiluseuran valvonnassa vuoden ajan. Hallussapitolupa käsiaseeseen tulee antaa aina määräaikaisena. Luvan hakijan on esitettävä hänen omasta mielenterveydestään todistava lääkärilausunto. Ensimmäistä lupaa hakevat on haastateltava erikseen ja käsiaselupaa haettaessa paikalla on oltava kaksi haastattelijaa. Harrastuksen perusteella lupaa hakevan on osoitettava harrastavansa kyseistä lajia.*

*http://fi.wikipedia.org/wiki/Kauhajoen_koulusurmat

-

Kommentit (9)

Hah Saarihan oli ulkopäin niin normaali lapsi kuin vain voi mahdollisesti olla.. Oon nähny hullumpiaki ihmisiä jotka eivät kuiteskaan oo alkaneet ampuneet ketään.

Kyllähän tämä topic kusee täysin, eiköhä vika ampumisessa ollu ihan muussa ko aseiden helpossa saamisessa

Lehdistö ja politiikkojen mielipiteet on saanu kuulostamaan että nykyajan nuorisoa masentaa käsiaseiden liian helppo saatavuus... Niih, onhan se masentavaa.
EI NÄIN.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008
Tuppu L
Eihän hänellä ollut mitään mielisairautta! Vai onko sinulla jotain salaista tietoa hänestä?wikipedian mukaan:
Saari kertoi olevansa 172-senttinen ja normaalivartaloinen. Elämänkatsomuksekseen hän nimesi ateismin ja "ihmisvihan". Harrastuksikseen hän kertoi tietokoneen, rummut sekä ampumisen. Saari käytti aktiivisesti useita internetpalveluita, kuten Irc-galleriaa, MySpacea ja YouTubea. Hän osallistui verkkokeskusteluihin, joissa ihailtiin koulusurmia.

Saari oli osua edessä olevaan ampumaradalla olleeseen sotilaasen ampuessaaan hänen ohitsensa sääntöjen vastaisesti.

Vastoin sääntöjä Saari oli "vahingossa" yrittänyt sääntöjen vastaisesti ampua palvelustoverinsa takaa ampumaradalla.

Tähän Saari oli palvelustoverin mukaan todennut: "Harmi kun en muistanut tähdätä"

Palveluksen alkuvaiheessa Saari siirrettiin niin sanottuun E-luokkaan. E-luokkaan siirrettäessä asepalvelus keskeytetään määräajaksi, jonka jälkeen henkilön palvelukelpoisuus arvioidaan uudelleen. Puolustusvoimat ei kerro syytä Saaren E-luokkaan siirtämiselle.

[url]
http://www.mil.fi/laitokset/laaketiede/terveysohje.pdf

Pidän loogisimpana selityksenä että armeijan lääkäri on määrännyt hänet E-luokkaan mielentervedellisin syin, toisaalta on totta että Potilas on syytön kunnes toisin todistetaan, ehkäpä armeijan lääkärin lausunto antaa näkemyksillen vahvistuksen jahka media saa sen selville.

Puolustusvoimen terveystarkastusohjeen mukaisesti
E-luokkaan voidaan määrätä
I Tartunta- ja loistauteja
II Kasvaimet (C00-D48)
III Veren ja verta muodostavien elinten
sairaudet sekä eräät immuunimekanismin
häiriöt (D50-D89)
IV Umpierityssairaudet, ravitsemussairaudet
ja aineenvaihduntasairaudet

---------------------------------------------------------
V Mielenterveyden ja käyttäytymisen
häiriöt (F00-F99)

------------------------------------------------------------------

VI Hermoston sairaudet (G00-G99)
VII Silmän ja sen apuelinten
VIII Korvan ja kartiolisäkkeen
sairaudet (H60-H95)
IX Verenkiertoelinten sairaudet
(I00-I99)
X Hengityselinten sairaudet (J00-J99)
XI Ruuansulatuselinten sairaudet
(K00-K93)
XII Ihon ja ihonalaiskudoksen
sairaudet (L00-L99)
XIII Tuki- ja liikuntaelinten sekä
sidekudoksen sairaudet (M00-M99)
XIV Virtsa- ja sukupuolielinten
sairaudet (N00-N99)
XV Raskaus, synnytys ja lapsivuoteus
(O00-O99)
XVII Synnynnäiset epämuodostumat,
epämuotoisuudet ja kromosomipoikkeavuudet
(Q00-Q99)
XVIII Muualla luokittamattomat
oireet, sairaudenmerkit sekä
poikkeavat kliiniset ja laboratoriolöydökset
(R00-R99)
XIX Vammat, myrkytykset ja eräät
muut ulkoisten syiden seuraukset
(S00-T98)
XXI Tekijöitä jotka vaikuttavat terveydentilaan
ja yhteydenottoihin terveyspalvelujen
tuottajiin (Z00-Z99)
sairaudet (H00-H59)

-

Mielestäni aika hatara diagnoosi ihmisen mieleterveyteen.

Itse ainakin usein vihaan ihmiskunnan toimia luontoa kohtaan, enkä siitä huolimatta koe olevani mielisairas. Tuo sinun lainauksesi hänen sanomisestaan on niin ympäripyöreä, että sen voi sanoa ihan kuka vain esim. huumorilla, jos ei osu vaikka maalitauluun. Armeijassa E-paperit voi saada muutamasta käynnistä homeinfektion takia terveydenhoitajalla alokasaikana. En myöskään pidä objektiivista keskustelua koulumurhista mielisairauden määritelmänä. Mielestäni vain psykiatri voi määritellä ihmisen mielenterveyden, tähän tutkimukseen ei poliisi, koulu, armeija tai kukaan muukaan ole katsonut olleen aihetta.

edit: homeinfektio

Turha se on nyt syyllistää yksittäistä poliisia nettituomioistuimessa kun ei tiedetä kaikkea ja yhteiskunnankin syyllistäminen on hiukan niin ja näin.

Ongelmallista tapauksessa on se että Saari oli Auviseen verrattuna erittäinkin keskivertoinen ja tavallinen tapaus.

Pelottavaa!
Apauttia 80% tavallisista kakaroista, tai poikasista ikähaarukassa murkkuikä ja jotain kaksviis on potentiaalisia murhaajia. Ja sit on mukahullut päälle, ne jokka syö välkällä ruohoo ja kiipee puissa eikä ehkä puhu, yms.

Tekniikka edistyy ja aseet on tulleet jäädäkseen. Ehkä jonkain päivänä kaikilla 18v. täyttäneillä on koulussa ase ja voivat puolustautua..

Mä oon itte syntynyt Joulukuussa ja joutunut kouluun 6v. sinttinä ja keväällä syntyneet oli paljon isompia ja vahvempia. Tasapuolisuuden nimissä olis aselakia siis kevennettävä niin että aseen sais jo 17v. jos joutuu kouluun 6v.

Paljonkos liikenteessä vuosittain kuolikaan viattomia pikkulapsia?
Tänä vuonnakin on jo muutamia pikku raatoja joiden yli on vahingossa kiireellä ajanut oma isi tai naapurin setä.

Mulla ei ole mitään tilastoa entisajoilta että paljonko agraariolosuhteissa on kuollut lapsia ja nuoria epämääräisesti.
Ketään ei sais murhata.
Onneks nykyisin voi ottaa avioeron ettei tarvii puolisoaan tappaa jos haluu siitä eroon. Abortinkin saa tehdä eikä tarvitse eliminoida eitoivottuja lapsia.

Ja.. ehkä aselakia vois parantaa niin että edellytetään psykiatrin lausunto, eikä kahden polliisin, niiden, joista toinen osaa kirjoittaa ja toinen lukea. Eheh..

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Wikipedian mukaisesti puolustusvoimat vaikenee syistä jotka johtivat E-luokkaan siirtämiselle, eli siihen asti on auki oliko syynä mielenterveys vai muu sairaus, periaatteessa sinun oikeassa olemiselle on suurempi geometrinen todennäköisyys koska sulla on enemmän vaihtareita valittuna.

Puolustusvoimat ei kerro syytä Saaren E-luokkaan siirtämiselle
.

-

Kiusaamisen vuoksi, jos ihmettelit. Henkisesti murtui.

Kyllä (% en tiedä oliko sinulla joku enkelikäsitys muista ihmisistä tässä tapauksessa mutta eivät hekään aivan syyttömiä olleet.
Tarvitaan vaan tarpeeksi heikkomielinen ihminen kiusattavaksi nii johan napsahtaa.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008
Mandix
Kiusaamisen vuoksi, jos ihmettelit. Henkisesti murtui.

Kyllä (% en tiedä oliko sinulla joku enkelikäsitys muista ihmisistä tässä tapauksessa mutta eivät hekään aivan syyttömiä olleet.
Tarvitaan vaan tarpeeksi heikkomielinen ihminen kiusattavaksi nii johan napsahtaa.
Tuppu L
Eihän hänellä ollut mitään mielisairautta! Vai onko sinulla jotain salaista tietoa hänestä?Ihminen voi oireilla pitkään ilman että häntä on diagnosoitu kunnolla.

Syitä siihen ettei uskalla hakeutua hoitoon ajoissa voivat olla se leimautumisen pelossa halua häpäistä itseään.

Itselläni oli hankalaa koulussa mutten uskaltanut hakeutua kuraattorin puheille koska sinne menivät kaikki pahikset, olin tunnollinen oppilas koulussa.

Vasta sitten kun läpäisin lukion, kävin kääntymässä armeijassa, avauduin Lapinjärvellä lääkärille oireistani hän määräsi lähetteen Jorvin Psyk. osastolle ja täytyy todeta että nykyään elämä näyttää valoisalta verrattuna aikaisempiin vuosiin.

Olen sosiaalisempi, minulla on yhdellä kädellä laskettava elämässä viihtyvyyttä tukeva joukko kavereita ja ystäviä, joita ei ennen ollut yhden yhtäkään.

Olen saavuttanut elämässäni asioita joista en olisi uskaltanut haaveilla silloin kun olin henkisesti rauniona, pääsin AMK:hon opiskelemaan insinööriksi, en uskonut olevani tarpeeksi fiksu läpäistäkseni koetta.

-

Voi tietysti olle että armeijan stressaavat olot ovat aiheuttaneet huonoa pärjäämistä ja kiusaamista. Sitten kun on saanut E-paperit, niin on päättänyt vähän harjoitella aseen käsittelyä palvelukseen palaamista varten. Minäkin tunnen useita E-paperin saaneita kavereita, joka usein sotkee tulevaisuudensuunnitelmat ja aihetuttaa pelkoa armeijaa kohtaan. Vaikka armeijan suorittaa kunniallisestikin läpi, niin siitä jää helposti ainakin herkemmille ihmisille traumoja. Tietysti jos ei enää jaksa elää, niin on kohteliainta ottaa vain itseltään henki pois, mutta ei sitä enään kukaan tule torumaan vaikka isommankin porukan vie samalla. Olisi hyvä nähdä kuulustelupöytäkirja, koska poliisien kuulustelu taisi olla viimeinen niitti. Kuulustelussa oleminen syytettynä saa varmaan aika helposti kovemmankin ihmisen suutuksiin.

Olet oikeassa ettei poliisi toiminut saamillaan tiedoilla väärin ja Wikipediasta kerrotuilla tiedoilla hänen psyykkeen tilansa näyttää heikentyneen parina viimeisenä vuotena merkittävästi.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat