Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Koululainen oppii päivän aikana muutakin kuin opetushallituksen hyväksymiä asioita.

Miten pukeudutaan, mikä kännypeli on hyvä, kellä on uusi soittoääni, miten matkan varrella oleva rakennustyömaa etenee, miten opettajan parisuhde voi jne.

Jos luokassa olisi takka, joka vastaisi yksistään luokan lämmityksestä, niin mitä siitä oppisivat ?

Aika paljon. Jos ei kerää kesällä puita, niin talvella tulee vilu. Jos ei tule ajoissa lämmittämään, niin aamulla on kylmä. Miten vuorot jaetaan (huutokauppa, vapaa-ehtoisuus, kierto) ? Mitä on vastuu ? Mitä on yhteistyö ?

Eiköhän panna koko paska täysremonttiin. Mistä koekohde ?

Kommentit (9)

250585
Seuraa 
Viestejä621
Liittynyt5.12.2006

Mielenkiintoinen ja yllättävä ehdotus. Ensin tuli mieleen, että aika kylähullumainen ehdotus oikeastaan.

Yhteisöllisyyden ja yhteistyön oppiminen olisi Suomessa suotavaa. Ja Japanissa yksilöllisyyden kehitys olisi aivan yhtä suotavaa [size=85:7p8tn07j](vai mitä Echi?!)[/size:7p8tn07j].

Ongelmalliseksi voisivat muodostua vapaamatkustajat. He kokisivat, että joku muu kuitenkin lopulta lämmittää takkaa, kun aikansa vilussa värjöttelevät. Näinpä nuo vapaamatkustelijat oppisivat jo varhain elelemään muiden siivellä ja mahdollisesti narsistiset egot vain pahentuisivat. Sen sijaan jo ikään kuin luontaisesti yhteistyökykyisemmät entistä enemmän tietäisivät tekevänsä muidenkin töitä, kuin vain omiansa.

Jonkinmoinen rangaistusjärjestelmä toki voisi tulla kyseeseen jos hommista luistaa. Mutta ainahan voi luistaa rangaistuksestakin.

Jotain nokkelaa.

Eikö nykysysteemi kasvata vapaamatkustajia ? Ainakin heitä on työelämässä ja erityisesti sen ulkopuolella kortistossa, kursseilla ja opiskelijoina.

Muistan kun aikoinaan armeijassa kipinävartiossa ollessani oivalsin että "heidän hyvinvointi riippuu nyt vain minusta".

Taisi olla ensimmäinen vastuullinen homma, vaikka olin jo 21-vuotias. Aika säälittävää, mutta ei mitenkään harvinaista. Olisin halunnut vastuuta, mutta ei sitä nuorille anneta. Sitten valitetaan että kun eivät osaa olla töissä tai avioliitossa.

250585
Seuraa 
Viestejä621
Liittynyt5.12.2006
Lektu-Elli
Eikö nykysysteemi kasvata vapaamatkustajia ?

Kasvattaahan se, mutta tuo takkasysteemi kasvattaisi myös. Vai miten ihmeessä saisit yhdeksäsluokkalaisen kaikkeen vittuuntuneen teiniangstisen v***upään yhteisölliseksi. Siinä saisi olla paljon muitakin keinoja kuin takkatulen vahtiminen.

21-vuotiaana se on jo sitten eri asia, etenkin kun siinä vaiheessa kouluista tai maanpuolustusvelvoitteesta voi irtaantua milloin tahansa, mikään ei ole enää pakko.

Mutta jotenkin yhteisöllisemmäksi tämän yhteiskunnan olisi hyvä muuntua. Yksinäiset sudet ovat toisinaan vaarallisia.

Jotain nokkelaa.

Lektu-Elli

Jos luokassa olisi takka, joka vastaisi yksistään luokan lämmityksestä, niin mitä siitä oppisivat ?Mitäs näitä nyt on... Hätäteiden käytön, palokunnan hälyttämisen, tulen leviämisnopeuden ja palaneen ihmislihan tuoksun.

Lektu-Elli
Eikö nykysysteemi kasvata vapaamatkustajia ? Ainakin heitä on työelämässä ja erityisesti sen ulkopuolella kortistossa, kursseilla ja opiskelijoina.Sun jutuista puuttuu systemaattisesti tieto ja ymmärrys siitä että kaikki ei ole mikään stabiili ihmismassa, joka toimisi kuin kone.

Sivistyneissä länsimaissa on pitkälle edennyt sairaiden ja vammaisten hoito. On päivänselvää, ettei kaikki ole kykyprofiililtaan samanlaisia, on todellakin jopa sairastuneita, on onnettomuuksissa loukkaantuneita ja jotkut syntyvät valmiiksi vajaakykyisinä.

Mä en tiedä penäätkö sinä murhaamista? Teitä on enemmänkin, jotka vatvoo jatkuvasti kuin puppugeneraattorista jotain skeidaa vapaamatkustajista, eikä niin minkäänlaisia dokumentteja mukana. Ei tilastoja, ei mitään faktoja. Tuota pelkkää musta tuntuu juttua. Ikäänkuin olis hemmetinmoinen kateus kytemässä niitä kohtaan, jotka ei sijoitu työelämään ja pääse tienaamaan.

Muistan kun aikoinaan armeijassa kipinävartiossa ollessani oivalsin että "heidän hyvinvointi riippuu nyt vain minusta".

Taisi olla ensimmäinen vastuullinen homma, vaikka olin jo 21-vuotias. Aika säälittävää, mutta ei mitenkään harvinaista. Olisin halunnut vastuuta, mutta ei sitä nuorille anneta. Sitten valitetaan että kun eivät osaa olla töissä tai avioliitossa.
Kelle annetaan ja kelle ei?
Olletikin valtaosa hyvinvoinnin suojissa kasvaneista varttuu aidossa hyvinvoinnissa. Yksittäistapauksista vois etsiä tietoa ja miettiä missä vika? Miksi esmes opetushallinnossa ei ryhdytä lisäämään erityisoeptusta vaikka aivan selkeästi pitäisi nähdä sen räikeä ja huutava tarve.

Kenties paras ratkaisu ei ole erityisluokat? Toki niitäkin kun on vakavammin vammaisia kotka kuuluu omiin ryhmiinsä ja on vakavammin oppimisvaikeuksisia, jotka tarvitsevat ehkä rauhallisen oppimisymäristön, tai lisävirikkeitä - mutta se mikä vois auttaa kaikkia, olis apuopettajien virkojen huomattava lisääminen.

On aivan käsittämättämän typerää ja naivia luulotella että sitä jotenkin vaain palattais johonkin maakuoppaa tai luolakauteen. Kakaramaista ja perätöntä unelmointia, romantisointia, jolle ei ole niin mitään katetta.

Taitaa olla peräisin jostakin (taaskerran) Yenkkilän - tuhoa heikoin lenkki selviytymistaistelusta kun urbaaneja roudataan johonkin saareen ja kamera käy taukoamatta.

Telkkarissa ja takapihalla voi leikkiä Robinson Grusoeta, ei koulussa. Tai.. ehkä se olis ihan hyväksi lisätä sellainen aine kouluun kuin leikki. Ihan liikaa otta kurtussa päntätään jotakin lukuja lukujen perään.. aika köyhää.

Tietenkin kaikki ihmiset tarttee kosketusta luontoon. Tai melki kaikki. Yks äijä kirjoitti kerran netissä että sen luonto on sitä jos vahingossa astuu jalkakäytävältä puistonurtsille ja se on *hui!* Joten.. ketään tokko kannattaa pakottaa, siitä voi saada syytteen.

Muttapa mutta..
[size=150:33zqugyu]Terveydenhuolto![/size:33zqugyu]

Sen osuutta ei kylliksi korosteta. Osalla väestöstä on omakustanteisia sairasvakuutuksia, "rahalla saa ja hevosella pääsee".. kuitenkin lienee valtaosa pelkän julkisen puolen hoidon varassa? Ja siellä on lääkäripulaa ja muka rahapulaa.

Mä en usko mihinkään rahapulaan kun on ollut niin hyviä vuosia. Eikä hyvät kansantaloudelliset voitot pelkästään siitä ole tulleet että on jätetty ihmisiä hoitamatta?

Mikäli terveydenhuoltoon ei ruveta satsaamaan rutkasti niin "vapaamatkustajia" alkaa ilmaantua lisää ja lisää ja mites sitten suu pannaan. Olletikin tuollainen vain lisää aseellisten attentaattien uhkaa ja kaikenlaisen väkivallan uhkaa.

Yks tehokas konsti kansanterveydellisesti olis se että otettais taas käyttöön joukkoseulontaa!
Aikoinaan oli keuhkokuvauksia. Siellä oli kaikki täysikäiset. Mentiin aakkosjärjestyksessä ja tutkimusasema oli jossakin koululla, tms.

Nykylääketiede on paljastanut uusia elintasosairauksia, tai kenties vanhoja vaivoja, joihin ennen vaan kuoltiin.. oli se rintatuti tai keuhkotauti.. eikä sitä täsmennetty.

Nyt tiedetään niin paljon.

Vois olla ajoittain, vaikka vuosittain seulontoja, joissa myös ne "vapaamatkustaja" uhan alaisuudessa, syrjäytymisuhan alaiset tulis huolellisesti seulotuiksi.

Ei ole mitään velvoitetta ajatella aina ja joka mutkassa pelkästään sitä että korkeakoulutetut sais sen kaiken voiton ja edut ja että pitäis ajatella sitä että lääketieteen pitää mennä pikavauhtia eteenpäin yksityissekstorin ja vakuutusten avulla.
Välillä pitää keskittyä myös julkiseen terveydenhuoltoon ja laittaa porukkaa remonttiin.

Siis jos ei ideana ole ruveta rakentamaan muureja, kaivamaan vallihautoja, jne.

Seulontoja voitais aloittaa vaikka näistä:
- Helikobakteeri
- Refluxintauti
- Adrofinen kastriitti

Tai ainakin niin että jos on jotakin neuro-oireita, hermot päreinä, niin edes ne seulottais. Syynä voi olla B12 vitamiinin imeytymishäiriö ja puutos, joka voi aiheuttaa vaurioita, joita ei voi korjata jos puutos on edennyt liian pitkälle.

En tiä, mutta mulla on tuntuma että vois olla aika yleinenkin vaiva? Suomessa kun masennuksesta on alkanut muodostua kansantauti, ehkä se on ollut sitä jo pitkään.. Itsemurhatilastot kertoo karua kieltään siitä miten liian monelta loppuu jaksaminen..

Ratkaisu ei voi olla ihmisten heitteillejättäminen ja ongelmoivat/ sairaat ne vimmetteks jaksaa itte apua hakea.

Ongelmia lisää tämä tällainen nälviminen vapaamatkustajista. Se lisää taakkaa ja jotakin tällaiselle loputtomalle simputukselle pitäis tehdä. Tapa ja käytöskulttuuriopetusta enemmän ja matikkaa niille joita se oikeasti kiinnostaa..

Peruskoulu on mennyt pitkälti harhapoluille siinä että tuputetaan lukuaineita kaikille.. Toki pitää antaa tasapuoliset mahdollisuudet, mutta ei se tarkoita että pitää pakottaa sellaiseen missä ei ole ehkä kykyjä..

Kotoakin se voi toki johtua että vanhemmat yllyttää, jopa pakottaa lasta johonkin vastentahtoiseen.
Kun korkeakouluoppineet rohmuaa parhaat edut, ovat ahneita ja itsekkäitä niin kaikki koittaa rääpöttää perässä.
Kun korkeakolutukseen on alkanut ikäänkuin automaattisesti liittyä sellainen kummallinen ilmiö, että kuta mielenkiintoisempi duuni, kuta virikerikkaampi työ, jne. niin sitä enemmän palkkaa.

Ihan hullua. Mä en tommosta ymmärrä. Kun orjuudesta on ainakin nimellisesti luovuttu, pitäis pyrkiä siihen että paskahommista sais jotakin extraa. Eikä niin että kaikkein eniten terveyttä rassaavat hommat on niitä kaikkein huonoimmin palkattuja.
Toki se loogisesti kylmän laskelmoivasti niin on että heikoiten oppivat ja muuten ongelmoivat eivät ole muka niin arvokkaista kuin ne, jotka etenee urillaan..
Mutta ihmisarvoa ei lasketa minkään Hyeenamittarin mukaan.
Hyeenoilla ei ole muita aseita kuin terävät hampaat ja niillä toimii se laumahierarkia missä häijyin pomottaa. Ihmisten kesken niin ei pitäis olla. Eikä korkeakoulutuksenkaan mun ymmärtääkseni tarvitse automaattisesti muokata ihmistä itsekkääksi ja ahneeksi, joka ei ole valmis pitämään huolta myös niistä, jotka ei itse osaa puolustaa itteensä, tai jaksa tai edes voi.

Harmi etten osaa pureskella valmiiksi lellivelliksi näitä juutujani. Ei ole ollut tapanani yliholhota, jos holhota ketä'än erityisesti ollenkaan. Vauvani imetin, vaihtelin kuivat, jne. mutta hän oli jo siinä 12v. kieppeillä aika topakka likka.

Olis joskus kiva lukea jonkun poikalapsen äidin kertomusta siitä miten vastuuta pikkuhiljaa lisäämällä hankalastakin erityislapsesta saa ihan kelpo aikuisen.

Tympii välillä se ettei täällä juurikaan puhu elämänkokemukselliset aikuiset, etupäässä kaikkien ongelmallisemmat, jotka ihannoi ja miettii väkivaltaa päivät pitkät..

Pitäiskö kouluihin lisätä roimasti valinnaisaineeksi liikuntaa?
Kaikenlaista liikuntaa judosta balettiin ja pojat reippaasti mukaan niinkuin muuallakin maailmassa.

Tämä suomalaisuuden luotsaaminen pelkän pillun perässä juoksentelun tiimoilla on kyllä niin köyhää että eihän sellaisessa idä kuin tyhmyys. "Miten sais pesää", "Tekeekö mieli naida/runkata.." Taitasi olla monelle ongelmanuorelle terveellistä sulkea välillä pornosaitti ja siirtyä vaikka ruuanlaittoon, tjms. Vois sitten tuupata sen panettaa ajatuksen taka-allalle ja liehakoida neitoja maittavan aterian muodossa..

Siinähän sitä luolakautta modernimmin.

Martat

Sanon mä vaan että vois toimia aika hyvin: Likka -"Mitäs harrastat?" Kundi: -"Tomin Martoissa"..
Wau!
Vois mennä neidolta polvet veteliks ja silmiin syttyä lämmin pilke?

On tuo Marttatoimintakin kehittynyt nykypäiviin sitten perustamisensa, eikä lie aikoinaankaan ollut niin pelottavaa kuin mitä puhutaan.

Ennakkoluuloista luopumisestakin voi tehdä harrastuksen. Ne harrasti sitäkin kait jo luolakaudella?

On harhakäsitys väittää, etteikö elävä tuli jo itsessään lisäisi yhteisöllisyyttä. Lämpö, ääni, tuoksu ja yhteiset ponnistelut.

Eikä ole pahitteeksi havaita että nokipalo todellakin voi tuhota piipun. Ja että kostea polttoaine alentaa palamisen lämpötilaa, jolloin puussa oleva rikki reagoi veden kanssa rikkihapoksi, ja happokastepiste on ylittynyt, ja takka hajoaa käsiin.

Ja pysyvät perillä klapien maailmanmarkkinahinnasta. Kyllä, itse saisivat hankkia myös polttoaineensa, omalla vastuuvuorollaan. Minä en ala maksamaan siitä, että räkänokka ei edes viihdy siellä koulussa, eikä opi mitään.

Pönnille tiedoksi että olen itsekin lähes liikuntakyvytön, ollut jo kaksi viikkoa. Onnettomuus / omaa tyhmyyttä / näyttämistä. En käsitä miten se liittyy mihinkään.

250585
mikään ei ole enää pakko.On yhtäläillä kuin ennekin.. Rahalla voi tietenkin levittää reviiriä, mutta toisaalta sillä ostettuja palveluja pitää muiden tuottaa, jne. Ja porukka muuttaa yhä enemmän taajamiin.

Sekin btw. on tiedetty jo kauan että kun ihminen muuttaa, niin siinä voi alkaa kaikenmoiset oireilut.
Aikoinaan -60-70-luvuilla kun yhteiskuntamme koki sodanjälkeisen ekan isomman murroksen, kun ihmisten oli pakko muuttaa maalta ja syrjäseuduilta kaupunkeihin, kun porukkaa lähti paljon Ruotsiinkin töihin kun täällä ei kertatakaikkiaan ollut tarjolla riittä västi ja toki paremmat liksatkin houkutti..
Ja tuolloin rakennettiin kaupunkien liepeille lähiöitä keskelle ei mitään.

Joillekuille se oli kestämätöntä. Osa alkoholisoitui, osa tais tappaa ittensä, monet selviytyi. Esmes Hervanta Tampereella oli aluksi aikamoinen ghetto. Sosiaaliset ongelmat paisui kun agraarikulttuuriin syntyneet, siinä kasvaneet ja siitä pakolla irti riuhdotut ihmiset, etenkin ja jopa pääosin miehet menetti otteen elämästä. Ne herkimmät ja ehkä heikoimmat.. tai joilla ei ollut kykyä sopeutua uuteen. Tehtaisiinhan monet päätyi, eikä se ole helppoa sopeutua maatalon töistä moiseen.
Tutut ja turvalliset sukulais-suhteet, ystävät, naapurit, kaikki olikin kenties yhtäkkiä jossakin kaukana..

Kannattais mamujenkin kohdalla välillä katsella asioita inhimillisen ja omakohtaisen kautta eikä aina vaan peloissaan että ne on geneettisesti väärän rotuisia. Olosuhteet vaikuttaa ihmisiin. Sodan jälkeenkin oli valtavia ongelmia. Sosiaalista sopeutumattomuutta. Siitä kun sitten vierähti parikymmentä vuotta niin taas tuli liikkeellelähtö. Monet oli saaneet sen rintamamiestalonsa tai evakkoon tultuaan ties minkä asuinsijansa reilaan ja monilla lie ollut ajatuksia että lapsille sitten..
Eikä mitä. Nuoria sinkkuja ja nuoria perheitä lähti paljon ja vanhemmat äijät ne kait eniten oireili, keiden oli pakko naulata laudat ikkunoihin ja oviin. Se oli tavattoman surullista aikaa se köyhemmille. Radiossa soi: "Juna hiljaista miestä kuljettaa, mikä on se mies, mikä on se maa.. Hän parakin luona patjaa kantaa, ei paljoa puhu.."

Ja sitten vielä sellainenkin ilmiö.. että yhä seitkytluvullakin oli yhä myös sitä sota-ajan tuottamaa "vapaamatkustajasakkia", miehiä, joilla oli sirpaleita selässä, päässä.. Setkytluvulla oli paljon sotainvalideja vielä. Työkyvyttömiä, monilla menttaaliongelmiakin. Baareissa kokoontuivat. Istuivat polttelemassa tupakkia, hörppimässä "pilsneriä".. Vatvoivat ja kelasivat niitä sotajuttujaan. Kun hevonen jäi tuleen..

"Koskaan ei mene kohdalleen"..
Muka..
Joillakuilla elämä on nykyään liian turvallisen turruttavaa.. vaikkakaan.. en kyllä oikein tuollaiseen usko.. Taitaa olla poikkeuksenpoikkeus.
Ihmiset elää, ongelmat vain muuttaa muotoaan.

Miesten on kait aina vaikeampi sopeutua?
Tai joutuvat sopeutumaan enemmän?
Nykyisin naisetkin käy kodin ulkopuolella uraa mutta niinkin on että aika moni nainen pitää ikäänkuin itsestäänselvyytenä että se olis jotenkin naisen oikeus valloittaa keittiö, huseerata siellä.

Vallan merkillistä moinen kun ei missään niin lue.

Hei heput! Vallatkaa Marttaliitto! Hittolainen!

Mutta jotenkin yhteisöllisemmäksi tämän yhteiskunnan olisi hyvä muuntua. Yksinäiset sudet ovat toisinaan vaarallisia.Älä siinä mustamaalaa, yhtäläillä joukko on vaarallinen yksilölle kuin yksilö joukolle.. se on aikas fiftyfifty.
Kyllä se täällä netissäkin näkyy hyvin voimakkaana miten herkästi porukan (vaikka vaan kuvitteellisen) suojista välillä hyökätään yhden kimppuun. Mä saan välillä rumempia hätistellä kimpustani. Onneks mulla on älyköt puolellani. Voin vain kuvitella millaista olis olla ihan yksin.
Mä koen olevani usein enemmän yksin kuin olen. Mieleni harhaisuutta. Sen särkee aina joku. Läheiset tai muut. Lapsi, ystävät, suku..

Mutta on ihmisiä joilla ei ole jotain autismia. Autismissahan tavallaan toisaalta on se sisäinen maailma, se voi olla hyvinkin värikäs ja mukaansatempaava. Muu maailma unohtuu.

Tarvitaan jotakin muuta, tai on pelkkää muuta. Hiukka tyhmänpuoleinen, ehkä väkivallan uhri.. vaikka pedofilian tai insesmin uhri.. tai ihan mitä vaan. Henkisestikin ihminen voidaan pahoinpidellä vammaiseksi jopa pysyvästi.

Tota...
Mites täällä nyt olis yhtäkkiä ruvettu potemaan valtavasti epäsosiaalisuutta, jos koulukiusaaminen prukalla laumassa alkaa tuottaa niin räikeitä uhreja että ihan tykkänään jotkut voi syrjäytyä ja ruveta vihaamaan kaikkea.

N. 50v. sitten ihmiset asui paljon harvemmin kuin nyt. Oli enemmän sukuyhteisöjä ja niissä ei mitään demokraattisuutta aina edes tavoiteltu, sellaisesta ei edes aina tiedetty. Hyvinkin alkukantaista ja kyllä ruumita tuli silloinkin. Oli helapääpukkot ja puntarit. Naapurikylän nuoriosoa käytiin rökittämässä koivuhaloilla.
Neitoja hyppi koskiin, ja vaikka mitä mutta kuudesti laukeevia ei ihmisillä ollut. Jos oli luodikko taikka pistooli niin ne piti ladata joka laukauksen jälkeen.

Ihan turha maalata pirua seinälle etteikö ennekin. Ongelmat vain muuttavat luonnettaan ja konetuliaseet ei kuulu kouluihin.

Psykiatrin lausunto aseenkatoluvan saamiseksi olis ihan hyvä juttu. Psykiatreille olis muutenkin enemmän kysyntää kuin on tarjontaa ja psykiatrian taikka neuropsykiatrian lisääminen yleislääketieteen opetukseen takuulla tuottais hyvää tulosta.

Vielä tänä päivänä on paljon terveydenhuoltohenkilöitä jotka.. osa jopa puhuu yhä että sairaudet vois johtua vaikka ateismista, jumalattomuudesta..

Ei muuta kuin lisää tiedettä opetukseen ja niinkin että kouluhin vois lisätä uuden oppiaineen = tunne itsesi.
Kuunetklin tänään jotain YLEn vanhoillista kaihoilua entisajan yhteisöllisyydestä. Että muka nyt ihmisistä muokattais itsekkäämpiä kuin mitä oltiin ennen.
Pyh! Valetta.
Ennen oli niitä autoritäärisiä isäntiä, joita piti pelätä ja totella.
Kaukana yhteisöllisyydestä pelon avulla narsistinen hallinto. Diktatuuria se on.
Äitin passaamia, isistään mallia ottaneita öyhöttäjiä oli ennen paljon enemmän kuin nyt.
Nyt lapset sosiaalistuu tarhasta alkain..

Ettei vaan oliskin niin että se mukahyvä pullantuoksuinen äitimyytti oliskin melkoinen haitta.
Narskujen oma luomus.
Akat nyrkin ja hellan väliin niinkuin muka pitäis. Passaamaan erityisesti sitä äijänkuvatusta ja sen poikaa ja sisaret, niinkuin enne oli tapana, joutui passaamaan veljensä. Hyi helvetti!
Sieltä ne sikiää maskuliinihegemoniasta autoritääriset mallit.
Ja ei.. en sano että valta kuulus naisille. Tasa-arvo ei ole sitä.

Cubemon
Lektu-Elli

Jos luokassa olisi takka, joka vastaisi yksistään luokan lämmityksestä, niin mitä siitä oppisivat ?Mitäs näitä nyt on... Hätäteiden käytön, palokunnan hälyttämisen, tulen leviämisnopeuden ja palaneen ihmislihan tuoksun.

Laastarikäytön lisääminen, kun kiehisiä veistellessään telovat sormensa. Koulukiusaajien välinearsenaali monipuolistuisi. Puukot, vesurit, kirveet, moottorisahat ja sirkkelit. Myös kiusatun mahdollisuus jäädä metsäkoneen alle puristuksiin kasvaisi.

Lektu-Elli
On harhakäsitys väittää, etteikö elävä tuli jo itsessään lisäisi yhteisöllisyyttä. Lämpö, ääni, tuoksu ja yhteiset ponnistelut.

Eikä ole pahitteeksi havaita että nokipalo todellakin voi tuhota piipun. Ja että kostea polttoaine alentaa palamisen lämpötilaa, jolloin puussa oleva rikki reagoi veden kanssa rikkihapoksi, ja happokastepiste on ylittynyt, ja takka hajoaa käsiin.

Ja pysyvät perillä klapien maailmanmarkkinahinnasta. Kyllä, itse saisivat hankkia myös polttoaineensa, omalla vastuuvuorollaan.
Siitä vaan tekemään lakialoitetta.. veikkaan ettei me läpi. Mitäs se olikaan se kouluaterian hinta, se että emännillä on käytössä joku "30c.", tjs. per/oppilas.

Ne takat on siellä kotona tai yhteisöillä, jotka on sitten sitä muuta kuin koulu. Koulussa ei asuta. Se on ikäänkuin työpaikka. Sinne mennään aamulla, siellä tehdään töitä ja sieltä lähdetään kotiin kun oppimistyö on tehty.

Nyky-yrittäjät ei palkkaa enää juurikaan oppimattomia sähläämään. Oppisopimuksilla kyl opiskellaan yms. Ei se kolu aina ole ainoa. Suomessa on oppivelvollisus, ei koulupakkoa.

Minä en ala maksamaan siitä, että räkänokka ei edes viihdy siellä koulussa, eikä opi mitään.Näyttää ihan sosiaalisesti rajoittuneen lähimmäisanalyysiltä..
Mutta voithan sä tuostakin tehdä lakialoitteen että just the Sinun! veroeurot investoidaan niin ettei heru sosiaalisesti latiakaan.

Pönnille tiedoksi että olen itsekin lähes liikuntakyvytön, ollut jo kaksi viikkoa. Onnettomuus / omaa tyhmyyttä / näyttämistä. En käsitä miten se liittyy mihinkään.Mä puhun itselleni tutuista terveysjutuista, neurologisista terveysongelmista.. mutta .. tota.. tässä tuli nyt olo että katselen miten vesi valuu noroina rasvaisen hanhen selästä ja the hanhi on kuiva. Mutta ehkä jollakulla muulla avartui nuori mieli..?

Näyttämisen halu voi kyllä liittyä teemaan oleellisesti. Mä oon niitä Pohojanmaan Duudsoneita kauhistellut.. ettei vaan olis joku geneettinen verenperimäjuttu.. Siellähän niitä on akattomia kyliä ja aikamiespoikia, peräkamariväkeä. Pullantuoksuisten äitien passaamia. Hm..?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat