Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Poliittisen toiminnan eräs tärkein ominaisuus on kyky luoda liittoutumia todellisia tai kuviteltuja vihollisia vastaan. Eräs aikamme ilmiö lienee poliittisen sateenkaariallianssin luominen poliittisen kentän vasemmalla laidalla. Kun perinteisen vasemmiston voimat ovat hiipuneet on lisäpotkua haettu uusista poliittisista liikkeistä, aikamme aktivisteista ja ylipäätänsä mistä muualta tahansa kuin valkoihoisista oikeistolaisista heteromiesjoukosta.

Tähän allianssiin kuuluvat nykyisin mm.

-perinteinen vasemmisto
-vihreät
-ympäristöaktivistit
-islamistit
-ei-valkoihoiset, mm. pakolaiset, siirtolaiset
-homot ja lesbot
-muut seksuaalivähemmistöt

Toiminta on tietenkin luvallista ja laillista. Mutta toisaalta ihmetetyttää miksi vasemmisto, joka johtaa tai ainakin haluaa uskotella johtavansa tätä "edistyksellistä" yhteenliittymää, ei ole tajunnut eräitä ongelmakohtia. Niitä ovat mm. seuraavat

1. suomalainen duunari ei välttämättä sulata vihreitä, äärimuslimeja, värillisiä, homoja ja lesboja.

2. Monet afrikkalaiset kristityt ja erityisesi muslimit kauhistuvat homoista ja lesboista

3. Monet homot ja lesbot voivat olla rasisteja.

4. Rasvanahkataistolaiskommari ei halua välttämättä suojella luontoa vaan haluaa kaivoksia, tehtaita, tupruavaa teollisuussavua ja töitä.

5. Allianssin poliittinen ohjelma hajoaa kuin haulikon ammukset taulussa.

Seurauksena tästä surkuhupaisesti yrityksestä voi olla myös:

1. Perinteiset duunarit, eteenkin työläisnuoret siirtyvät äänestämään oikeistopuolueita. Eteenkin oikeistopopulistisia puolueita.

2. Konservatiiviset afrikkalaiskristityt siirtyvätkin oikeistopuolueiden kannattajaksi. Samoin muslimit.

3. Allianssi marginalisoituu vaihtoehtohörhöilijöiden sirpaletoiminnaksi.

Lähde: USA:n poliittisen kentän muutokset 1970-luvulta lähtien. Mm. demokraattipuolueen romahdus valkoisten duunarien keskuudessa mm. etelävaltioissa.

Sivut

Kommentit (26)

Kun olen seurannut 15 vuotta esim Vihreiden toimintaa, niin olen pannut merkille sen ainutlaatuisuuden täydellisen katoamisen, eli olemassaolon oikeutuksen. Nimen muutos on väistämätön.

Puolue, joka tekee vasta 4. eniten ympäristöön liittyviä aloitteita, ei voi kantaa nimeä "Vihreät".

Mitä he sitten tekevät ? Viimeksi Hautala vaati ympärileikkauksen kieltämistä lailla, ja puoluekokouksissa päällimmäinen asia on vuodesta toiseen feministilesbojen oikeus adoptoida lapsi, tarvittaessa vaikka toisesta perheestä ilman vanhempien lupaa, koska vapaa-ehtoisia luovuttajia ei ole vielä tullut yhtään kappaletta.

Uusi nimi voisi olla "Suomen jalkovälipuolue rp.".

Ylipäätänsä politiikkojen kyky luoda uusia uskottavia ohjelmia ei ole hääppöinen. Maailma on tullut monimutkaisemmaksi ja teknologiset ja taloudelliset riippuvuudet niin merkittäviksi, että uudet ohjelmat saattavat olla todennäköisemmin vain haitallisia.

Ymmärrän ongelmat punavihreällä puolella. Ja juuri siksi heidän poliittinen agendansa on muuttunut yhä pinnallisemmaksi. Politiikka on liian pragamaattista. Ja kaiken lisäksi tämä pragmaattisuus on vielä ihmisten etujen mukaista.

Se vain ällistyttää millainen mahdoton halu holhota muslimeja ja ei-valkoihoisia tällä punavihreällä allianssilla on. Ikäänkuin kuin he todellakin uskoisivat että mustaihoinen ihminen olisi paitsi syntymälahjanaan saanut ihonvärinsä lisäksi saanut vasemmistolaisen ideologian. Ne afrikkalaiset joihin olen tutustunut vuosien varrella ovat kuitenkin perusideologialtaan olleet pikemminkin konservatiivisiä, jopa suomalaisia oikeistolaisia konservatiivisempia. Sama koskee muslimeja. Heidän suurin ällistyksensä kohde Suomessakin ei suinkaan ole ollut yhteiskunnan "konservatiivisuus" vaan sen sekulaarisuus ja pöyristyttävä moraalittomuus. Tässä suhteessa homojen ja äärimuslimien koplaaminen saman agendan kannattajaksi on aivan käsittämätöntä.

Mitä afrikkalaisiin kristittyihin tulee, niin hehän mitä todennäköisemmin tulevan siirtämään eurooppalaisia väsähtäneitä perinteisiä kirkkokuntia pikemminkin konservatiivisille kuin radikaaleille linjoille. Näin onkin monissa Euroopan maissa käynyt. Punaiset eurooppalaiset pastorit ovat saaneet katsella sivusta kun mustat saarnaajat ovat tuominneet moraalittomana niin juoppouden, huoruuden kuin homoseksualisminkin.

[size=85:2dz536vl]Jäänne punapastorien kultakaudelta[/size:2dz536vl]

Punavihreän ideologian mukaan hän muodostaa ongelman maapallolle. Toisaalta ideologia haluaa koplata hänet sateenkaariallianssiin jäseneksi.

Tosiasiassa hän ei ole maapallolle ongelma. Hänessä on maapallon tulevaisuus. Mikäli toimimme niin, että hänellä on mahdollisuus saada edullista energiaa humpuukkituulimyllyjen sijasta, ei ole epäilystäkään etteikö hänen tulevaisuutensa voisi olla valoisampi kuin hänen vanhemmillaan. Mutta mikäli hänestä tehdään punavihreän ideologian mukaisesti afrikkalaisen luomuyhteiskunnan koekaniini, on hänellä edessään, John Christien sanoin: "julma ja lyhyt elämä". Humaanien porvarien tehtävä on estää tällainen mieletön yhteiskunnallinen kokeilu.

Itä-Euroopan ja Venäjän paras puoli oli se, että tavallinen kansa mursi kommunismin itse ilman ulkomaiden apua. Ei tarvittu sotia, eikä sodalla vastaavaa tulosta olisi saatukaan ikinä.

Luultavasti sateenkaariyhteisö kaataa omat johtajansa myös itse. He huomaavat että dedikoidut baarit, kultturitilat, uimavuorot ja puolueet eivät ole heidän oman etunsa mukaisia. Ne disintegroivat.

Sama pätee myös seurakuntiin. Toisaalta yllätyin kun näin että kuinka paljon yhteistyötä ne tekevät keskenään, koska valtaosa heidän asiakkaista on sekakäyttäjiä. Eli siellä on jo vapauduttu surkeista johtajista.

Ketä ovat nämä sateenkaariyhteisön surkeat johtajat? Tietyt mielipidevaikuttajat, esim poliitikoita, päätoimittajia, tv-väkeä, julkkiksia jne.

Mielestäni vammaisyhteisö on myös nousemassa oikeaan suuntaan. Paraolympialaiset loppuu. Pyörätuoli-kelaus yms kuuluu perinteisiin olympialaisiin. Tuskin aloite paraolympialaisista lähti invalidipiireistä, vaan ehkä jostain stakes-demari -linjalta, johon myös moni kokoomusakka kuuluu pohjimmiltaan.

Jorma Ollila sanoi ettei tarvita yhtiömuotoa "sosiaalinen yritys", ja on siinä oikeassa. Minä sanon ettei tarvita sateenkaari-kattojärjestöjä ollenkaan.

Täysin käsittämätön oli aikoinaan kirkon ulkomaanavun selitykset Afrikan nälänhädälle ja kieltäytyminen antamasta geeniruokaa nälkää näkeville:

"Nälän tärkein syy maapallolla tällä hetkellä on köyhyys, tärkein syy on se, että ruuasta on tullut kauppatavaraa, johon köyhillä ei ole varaa, ja tää on hyvin selkeesti kyllä tässä meidän aineistossa ilmaistukin".Omituinen kannanotto kun muistaa, miten Joosef, Egyptin faaraon valtiovarainministeri, pani viljaa myyntiin Raamatussa mainitun nälänhädän painaessa päälle. Mutta ilmeisesti kirkon ulkomaanapu saa nykyisin oppinsa lähinnä Kepalta ja Maanystäviltä. Sitäpaitsi ruokaa kuten muutakin kauppatavaraa myydään Afrikassakin velaksi.

"Kyllä se jossakin määrin sitä on, aika pitkälti me myönnymme tähän, me olemme mukana tässä globalisaatiokritiikissä ja siihen ovat myöskin kirkot kansainvälisesti".Höh höh.

Toope
Seuraa 
Viestejä24762
Liittynyt23.7.2006

Voisi ralfin listaan lisätä myös sen, että vihervasemmisto ei lainkaan suvaitse monikulttuurisuusvastaisia mielipiteitä.

Punaviherallianssin yhdistävä tekijä lienee yhteinen vihollinen. Kapitalismi ja liberaali demokratia koetaan jollain tavalla vääriksi arvoiltaan, vaikka ne ovat hyvinvointia tuottaneetkin ihmiskunnalle erittäin tehokkaasti. Nämä vaihtoehtoliikkeet ovat lähinnä utopistisia suuntauksia, reaalimaailman haasteista ne eivät juuri perusta. Radikaalivihreissä ja -vasemmistossa on runsaasti ryhmiä, jotka keskittyvät vain vastustamiseen, eivät suinkaan vaihtoehtojen antamiseen, esim. anarkistiryhmät.

Perinteinen vasemmisto on viimeksi Itävallassa kärsinyt suuren tappion lähinnä "laitaoikeistolle", kuten HS:n lanseeraama tuore termi kuuluu. Demareista on tullut "koko kansan puolue" sen hakiessa kannatusta perinteisen työväenluokan ulkopuolelta, työväestö ei sitä ehkä enää tunne omaksi puolueekseen. Oikeistopopulistiset puolueet perustavat kannatuksensa pitkälti työväestöön ja sen asian ajamiseen, vaikka muissa asioissa poikkeavat perinteisistä työväenpuolueista jyrkästi, maahanmuuttopolitiikka hyvänä esimerkkinä.

Vasemmisto toki on edelleenkin tuuliajolla NL:n ja kommunistisen aatteen romahdusten seurauksena. Tässä mielessä tuen hakeminen jopa islamisteista on ymmärrettävää, kannattaahan sitä nyt ainakin kokeilla.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
Toope
Vasemmisto toki on edelleenkin tuuliajolla NL:n ja kommunistisen aatteen romahdusten seurauksena. Tässä mielessä tuen hakeminen jopa islamisteista on ymmärrettävää, kannattaahan sitä nyt ainakin kokeilla.

Oletkos seurannut kuntavaalien ehdokasasettelua sillä silmällä, että eroavatko eri puolueiden muslimiehdokkaat toisistaan? Olisivatko esim. vasemmiston muslimiehdokkaat vanhoillisempia kuin muiden puolueiden?

Tarvitaan uusi suuntaus. Se olkoon aikapuolue. Aika on neljäs ulottuvuus. Kun vasemmisto, oikeisto, keskusta ja vihreät ovat sekaisin, aikapuolue korjaa tilanteen esittämällä maailmanpelastussuunnitelman. Maailman pelastaminen tähyää tulevaisuuteen joka ei näytä kovin valoisalta nykymeiningillä. Aikapuolueen periaate on, että välttämättömät ratkaisut tehdään ja loput ratkaisut ovat oikeudenmukaisia.

Ding Ding

Oletkos seurannut kuntavaalien ehdokasasettelua sillä silmällä, että eroavatko eri puolueiden muslimiehdokkaat toisistaan? Olisivatko esim. vasemmiston muslimiehdokkaat vanhoillisempia kuin muiden puolueiden?Tunnen asiaa jonkin verran. He ovat yksimielisiä siitä, että Eurooppa tulee aikanaan olemaan heidän, mutta on erilaisia näkemyksiä siitä, että millainen Eurooppa siitä tulee.

Jotkut haluaa nopeita muutoksia, toiset taas hitaita.

Suurimmat erot ovat ikä- eikä puoluekohtaisia. Myös sukupuoli näyttelee suurta eroavaisuutta ehdokkaan agendassa.

Yksi ero on tietenkin että tuleeko Euroopasta sunni vai shiia, mutta koska en tiedä mitä eroa niillä on, niin en kommentoi sen enempää.

Sama timantti eri paketissa vai miten se nyt meni.

Ei nuo Islamistit kyllä oikein kuulu tonne joukkoon. Ehkäpä allianssi-vaikutelman saa juuri se aikaiseksi, että vasemmisto nyt on vain suvaitsevampi ja pyrkii ihmisten tasa-arvoisuuteen. Oikeistoa ei kiinnosta kuin oma rikastuminen, köyhien ja vähemmistojen alistaminen ja yleinen riisto.

Oikeiston valttina on se, että rikkaat päättää kaikesta. Tai ainakin siihen saakka, kunnes valtaan nousee viisaita mutta rautaisia hallitsijoita. Vasemmiston jekkuna on käyttää säälipisteitä hyväkseen. Tällöin hyysäyksellä ei ole mitään rajaa, mutta kansa maksaa kulut ja rikkaat rikastuvat kuten ennenkin.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639
Liittynyt12.8.2007
ralf64

[size=85:3c6va31h]Jäänne punapastorien kultakaudelta[/size:3c6va31h]


Joooooooo. Vaikka en ole fani niin eiköhän Pursiaisia tarvita kuitenkin enemmän kuin Ralffilaisia. Tuskin tiedät hänenkään ajatuksistaan mitään.

Toope
Seuraa 
Viestejä24762
Liittynyt23.7.2006
Ding Ding
Oletkos seurannut kuntavaalien ehdokasasettelua sillä silmällä, että eroavatko eri puolueiden muslimiehdokkaat toisistaan? Olisivatko esim. vasemmiston muslimiehdokkaat vanhoillisempia kuin muiden puolueiden?

Täytyy myöntää, ettei silmiini ole sattunut oikeistopuolueiden muslimiehdokkaita. Olen törmännyt vain demarien ja vihreiden ehdokkaisiin.Toivottavasti muitakin on...

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Toope
Seuraa 
Viestejä24762
Liittynyt23.7.2006
Dredex
Oikeiston valttina on se, että rikkaat päättää kaikesta. Tai ainakin siihen saakka, kunnes valtaan nousee viisaita mutta rautaisia hallitsijoita. Vasemmiston jekkuna on käyttää säälipisteitä hyväkseen. Tällöin hyysäyksellä ei ole mitään rajaa, mutta kansa maksaa kulut ja rikkaat rikastuvat kuten ennenkin.

Onpas tuo kyyninen näkemys.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat