Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onnistuin hankkimaan viikonlopun aikana suht ison paiseen vasemman silmäluomeni yläpuolelle. Kävin terveyskeskuksessa päivystyksessä maanantaina. Sain antibiootteja, paise vain kasvoi keskiviikkoon mennessä. Varasin ajan uudestaan täksi päiväksi. Lekuri tökki paisetta ensin pienellä neulalla, sitten isommalla. Pienellä tuli vähän märkää, mutta loppu neste oli liian paksua. Isommalla se ei enää muuta tehnyt kuin isomman reijän, josta virtasi verta . Sen jälkeen lekuri sanoi, että varaa aika yksityiseen silmälääkäriin ja sain lisää samoja antibiootteja . Ei kuitenkaan huvittaisi maksaa tolkuttomasti todennäköisesti tismalleen samasta operaatiosta. Mitäs nyt pitäisi tehdä?

Kommentit (6)

Silmäluomen yläpuolella on usein kulmakarva, onko paise luomessa vai kulmakarvassa?
Suihkuttele lämpimällä vedellä useita kertoja päivässä ja peitä steriilillä sidetaitoksella.
Laita päälle silmälappu.
Acnex-liuoksella voi taputella vesipesun jälkeen varovasti.
Sälät löytyvät apteekista.

Ilmeisesti paise on syntynyt tulehtuneeseen talipattiin ja kyseinen märkä on jonkin sortin cocktail rasvaa ja pöpöjä.

Edit. Niin ja se patti on ollut kulmakarvojen alla vuosia ilman oireita.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Saksilla vaan leikkaat pienen haavan siihen jutskaan niin eköhän ne mömmöt sieltä tule ulos.

Kuulemma ulosteellakin voi parantaa noita paiseita. Siinä on jotain antidoksantteja jotka tuhoaa niitä bakteereita mitä siellä sisällä on. 15-30 minuuttia pitää pitää sitä, niin sen jälkeen voi pestä sen ulosteen pois siitä paiseen päältä. Yleensä jo muutama hoitokerta riittää. Toista tuo hoito tarvittaessa uudestaan.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Märkivät patit ja möykyt yleensä puhkaistaan, mutta pitää ottaa huomioon ero tekniikassa.

Kotona ihmiset yleensä puhkaisevat rakkulat ja paiseet, kun taas lääkärit osaavat tehdä asian turvallisemmin, ilman että syntyneeseen haavaan ei pääse bakteereja tekemään entistä pahempaa tulehdusta.

Jos kyseessä on tulehtunut rasvakasvain(kertymä) sen lääkäri leikkaa/poistaa muutamassa minuutissa ja määrää antibiootit hoitoon. Puolen tunnin käynti terveyskeskuksessa saattaa riittää.
- Nimimerkki kokemusta korvan takana... ja kiitos hyvin toimivalle julkisesti rahoitetulle terveyskeskusjärjestelmälle. Hoitoon pääsi heti ja se toimi.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat