Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Nykyinen malli, jossa valta kuuluu eduskunnalle, jonka Suomessa äänestää reilu 5 000 000 ihmistä ei ole minusta järkevää toimintaa ollenkaan edes paperilla ja käytännössä on se enemmän kuin huonoksi havaittu. Paitsi, että äänestys maksaa paljon, ei se edes takaa kovin laadukasta otosta koulutetusta väestöstä. Sillä korkeasti koulutettuja
Eduskunnassa on olematon määrä.

On suorastaan onni, että elämme kohtuu Suomessa eikä esimerkiksi suurissa valtioissa Yhdysvalloissa, Venäjällä tai Ranskassa, joissa elintaso laahaa meitä huomattavasti jäljessä. USA:ssa on esimerkiksi vankilat ylitäysiä, lakimies 1/100 henkilöä kohden ja hampurilaisia myydään kaikkialla. Ei sivistysmaa minusta ollenkaan.

Tavallisesta ostovoimakorjatusta bruttokansantuotteesta
suhteutettuna sijaintiin näkee karun totuuden, että mitä pienempi maa, sitä korkeammalla on se tilastossa. Syynä ei ole se, että pienet maat ovat veroparatiiseja vaan se, että pienissä maissa ei tuhlata rahaa suureen virkamieskoneistoon.
Monaco, Liechtenstein, Alankomaat, Islanti on jokainen todella korkealla elintasotilastossa.

Koska maapallon maita ei voida jakaa pienemmiksi, minusta olisi luontevaa, että kansalaisuutta rajoitettaisiin esimerkiksi Rooman valtakunnan demokratian alkuaikoina kansalaisuus oli vain hyvin harvoilla. Se mahdollisti nopean laajenemisen.

Siksipä ehdotankin, että kansalaisuudesta tehtäisiin myös Suomessa myytävä asia. Eli jokaiselle suomalaiselle annetaan halutessaan oikeus myydä valtion valvonnassa äänioikeus kenelle tahansa kuten osakkeen. Se takaisi huomattavasti paremman otoksen Eduskuntaan.

Kommentit (1)

Miksi eduskuntaan pitäisi saada enempi koulutettua väkeä, jos kerran olet sitä mieltä, että homma on hoidettu hyvin jo nyt.

Jenkeissä on ehkä vikansa, mutta siellä on eritäin hyvin toimiva osavaltiojärjestelmä, jenkeissä ei liittovaltio sekaannu osavaltioiden omiin asioihin.

Esim. sosiaali ja koulutuspolitiikka on puhtaasti osavaltioiden oma asia, joten erot eri osavaltioiden välillä on aina suuret.

Ei esim. Minnesotan elintaso, eläkepolitiikka tai sosiaalipolitiikka ole sen huonompaa kuin pohjoismaissakaan.
Toisaalta, Teksasissa ja syvässä etelässä, asiat on toisin ...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat