Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tuossa linkki leffaan

http://video.google.com/videoplay?docid ... 7695921912

Omasta mielestä oli tosi asiallinen pätkä...Suosittelen kaikille
Antoi toivoa paremmasta tulevaisuudesta, eikä vaan jahkaillu salaliittoja.

Leffan viesti oli:
Koko systeemi on tosiaan korruptoitunut ja kestämätön.
Muutos alkaa nyt tai sitten kaikki loppuu lähitulevaisuudessa.

Linkki venus projectin nettisivuille. Projekti josta en ollut kuullutkaan:

http://www.thevenusproject.com/

Tänne tulee jossain vaiheessa jonkinlainen "zeitgeist-kansanliike"

http://www.thezeitgeistmovement.com/

Pätkän aiheesta olis hienoa keskustella enemmänkin...

Sivut

Kommentit (229)

Eikös tässä nyt olla tiedetty useamman vuoden verran, että Tanskanmaassa on jotain mätää?

Enemmän kiinnostaisi se, mitä asialle voi tehdä...

Cubemon
Eikös tässä nyt olla tiedetty useamman vuoden verran, että TANSKANMAASSA on jotain mätää?tämä ei nyt oikein avautunut?

Olihan siinä elokuvassa neuvoja mitä voi tehdä...

Ihmiset ovat ihmisiä. Vaikkapa kaupan kassalla asiakkaana oleva rouvashenkilö saattaa kikattaa ja voivotella jos tapahtui jotain hassua. Kikattaa ja voivotella vaikka hän oli joku tuntematon henkilö ja parhaat ystäväsikin nauravat hassuille asioille? Likipitäen kaikki ihmiset käyttäytyvät suurin piirtein samalla tavalla, vaikka heille ei ole opetettu sitä käytöstä. Missään ei ole opetettu, että hassulle asialle tulee nauraa. Vastaavasti ei ole opetettu sitä, että ikävälle asialle tulee suuttua, mutta silti ihmiset suuttuvat. Kaikki satunnaiset (random) ihmiset ovat olemassa, toki tasavertaisina, mutta myös samankaltaisina. (Itseasiassa jopa tasa-arvoa on pitänyt opetella, sekään ei ole aina ihmisen luonnon mukaista.)

Ihmiskunnan sukupolvien vaihtuminen on kuin katselisi fraktaalin avautumista silmien edessä. Sivistystä yhtäällä, seesteisyyttä toisaalla, mutta myös paljon ahneutta, väkivaltaa, sotia, kauheuksia, hyväksikäyttöä, epärehellisyyttä, hekumointia, vääriä valintoja ja väärään turvallisuuden tunteeseen tarrautumista.

Historiasta ei ole opittu kaikkea mitä olisi pitänyt ennenkään, ja tulevaisuuskaan ei näytä hirveän valoisalta luonnon saastumisen ja väkimäärän kasvun takia. Valtataisteluja käydään edelleen. Kun lähestytään ihmiskuntafraktaalia historian kuluessa muinaisuudesta nykyisyyteen, näemme kaiken tämän ja nyt on vuosi 2008. Ihmiset ovat lisääntyneet 10 000 alkuihmisestä 6 500 000 000 nykyihmiseen ja siitä kohti 9 000 000 000 tulevaisuuden ihmistä. Perusperiaatteet pysyvät samoina kuten fraktaaleissa yleensäkin.

Fraktaalien on todettu mallintavan luontoa. Esimerkiksi puu kasvaa siten, että pienillä säännöillä ja pienillä sääntömuutoksilla saadaan aikaan kokonainen hieno puu. Oksa haarautuu näennäisen loputtomiin kunnes saavuttaa lehdet, mutta lehdetkin koostuvat fraktaalirakenteista. Kun avaruudesta lähestyy maaplaneettaa, näkee kuinka maa lähestyy. Yhä lähemmäs päästyään näkee kuinka lisää yksityiskohtia tulee esille ja lopulta näet kivet ja rantaviivan kaikessa kauneudessaan. Vastaavasti kun lähestyt ihmiskunnan tulevaisuutta historian alkuihmisistä kohti nykyihmisiä, huomaat, että alussa oli puunuijia ja kivikirveitä, nyt maailmassa on tuhansia ydinkärkiä napin painallusta odottamassa.

Fraktaalit: The colors of Infinity
Tulevaisuus?: Zeitgeist 2

Mielenkiintoista oli ajatus rahattomasta yhteiskunnasta.
Olisiko esim. rikoksia enää, jos rahaa ei olisi?
Lähes kaikki rikokset ovat kytkeytyneet tavalla tai toisella rahaan?
Poliitikkoja ei enää tarvittaisi. Mikä helpotus.

Mitä ihmiset tekisivät, jos ei enää tarvitsisi tehdä töitä saadakseen jotain?

utopiaa?

Ihmiset katsoisivat, että tekniikka toimii ja että oikeudenmukaisuus pysyy yllä. Ja täytyyhän jonkun kehittää tekniikkaa edelleen. Mutta työpäivien pituus voisi lyhentyä ja silti kaikilla olisi asiat hyvin ilman jatkuvaa stressaamista ja voittojen perässä juoksemista.

Siinä mielessä vähän huono että uskotaan teknologian olevan ratkaisu kaikkeen. Ihan niinkuin nykyteknologia ei olisi aiheuttanut jo tarpeeksi saasteita. Mutta siinä mielessä erinomaista, että ikuisesta velkakierteestä vapautuminen ja sotien loppuminen olisivat hyviä asioita. Rihkaman ostamisesta tulisi myös luopua, säästyisi energiaa tärkeimpiin asioihin, eli elämänlaatu paranisi. Lisäksi tässä uskottiin puhtaaseen teknologiaan. Esimerkiksi maalämmön, auringon, tuulen, veden yms. avulla voidaan tuottaa tarpeeksi energiaa.

Suuret öljy-yhtiöt omistavat paljon esimerkiksi akkupatentteja. Pohjimmainen ongelma on että kaikki rakenteet pyrkivät säilyttämään itsensä. Uudet ajatukset eivät pääse vallalle, kun vanhat järjestelmät yrittävät pysyä hengissä. Öljy-yhtiöt eivät halua luopua öljytaloudesta. Mutta jos ihmiset ostavat vähäkulutteisia autoja, suosivat pyöräilyä ja vaativat sähköautoja, niin sähköautoja alkaa kuulua.

Poliitikot eivät voi ratkaista ongelmia, koska he eivät ole insinöörejä ja toisaalta maailma rakentuu tekniikan varaan.

Insinöörit voivat ratkaista monia ongelmia. Mutta rahajärjestelmä pakottaa ihmiset velkaantumaan ja maksamaan yhä kiristyviä korkoja ja voittoja suuryhtiöille omistuksen tippuessa yhä harvempien käsiin. Zeitgeistissa sen sijaan uskotaan, että muutoksen on lähdettävä ihmisen sisältä. Ihminen ei pelastu uskomalla velkaan, uskontoon, sotaan, voittoihin, tms., koska pohjimmiltaan kaikki on samaa -> ihmisen mieli ihmisessä. Vain sisäinen muutos paremmaksi ihmiseksi auttaa.

Paremmaksi ihmiseksi muuttuminen tapahtuu esimerkiksi siten, että annetaan ilmaiseksi. Ohjelmistoteollisuudessa tämä alkaa olemaan jo tuttua. On olemassa paljon ilmaisohjelmistoja, joita voi vapaasti kopioida omaan käyttöön, eikä suuryhtiöt pääse vetämään välistä. Yhtä hyvin joku voi rakentaa ilmaisen talon, jossa joku voi asua. Reaalimaailman muuttaminen ilmaiseksi on paljon työläämpää, mutta tässä tulee vastaan koneet.

Jo nykypäivänä esimerkiksi autot rakennetaan pitkälti robottien avulla. Robotteja pitää toki huoltaa, mutta ennen pitkää robottien huoltaminenkin jää robottien tehtäväksi. Tällöin ihmiset jäävät työttömäksi. Kukaan ei voi ostaa mitään muutenkaan. Entä jos joku ryhmittymä rakentaa ilmaisen tehtaan, joka tuottaa tavaraa ilmaiseksi?

Yhdysvalloissa on ongelmana se, että rahaa luodaan tyhjästä ja lisäksi maksetaan korko. Tämän takia velkaa ei ole edes mahdollista maksaa takaisin, koska velka + korko on suurempi kuin velka. Yhdysvalloissa kaikki raha on velkaa keskuspankille, joka vaatii korkoa. Mutta miten maksat velan pois, jos sinulla on vain velka ja pitäisi maksaa myös korkoa? Lisäksi kaikki valtion velkaraha monistetaan pankeissa lainaamalla ihmisille, jotka tallentavat rahan takaisin pankkiin, joka lainaa saman rahan uudestaan. Markkinoille tupsahtaa siis rahaa koko ajan lisää, mikä syö rahan arvoa. Korkojakaan ei kyetä maksamaan, joten senkin takia pitää ottaa lisää velkaa. Tämä on mahdoton yhtälö ja sen takia Yhdysvaltojen talous on vaikeuksissa. Ihmisillä ei ole lopulta varaa ostaa mitään tai joutuvat tekemään pitkää päivää oravanpyörässä.

Zeitgeistin tarkoitus on vapauttaa ihmiset oravanpyörästä. Zeitgeistissa osoitetaan esimerkeillä, että vapautus on mahdollinen, kunhan ihmiset muuttavat käyttäytymistään. Voittojen perässä juokseminen tulee korvata yhteisöllisyydeksi, toisistaan välittämiseksi ja ns. orjuuttavista asioista riippumattomaksi.

Sen sijaan että Yhdysvalloissa käytetään rahaa ihmisten kehittämiseen, rahaa menee sotiin ja vankien ylläpitämiseen. Köyhän on pakko varastaa, mutta jos hän saisi koulutuksen ja ruuan, varkauden todennäköisyys olisi pienempi.

Egokeskeinen yhteiskunta on yksi iso ongelma.

Niin kauan, kun ihmiset haluavat arvostusta ja kunnioitusta (miehillä tämä tarkoittaa siis rahaa, seksiä ja lajitoveriensa kunnioitusta), maailmassa on pätemisen tarvetta, kilpailunhalua ja huijaamisen tai pettämisen tarvetta.

Todellista kehitystä tulisi vasta, kun kaikki tieto olisi vapaata ja kaikki puhaltaisivat yhteen hiileen yhteisen hyvän puolesta.

Patentit, raha sun muut ovat vain keinoja pitää ihmiset seinää vasten, jotta he pyristelisivät entistä kovemmin saavuttaakseen uusia tasoja. Sama kuvastuu myös teollistuneiden maiden taloudessa, jossa tavoitteena on ikuinen kasvu.

Kapitalismissa on paljon huonoja puolia, mutta mitä ihmiset tosiaan tekisivät, jos rahaa ei enää tarvitsisi, vaan kaikilla olisi kaikkea? Käytännössähän se on varmaan mahdotonta, vaikka ihmisillä onkin yksilölliset haaveet ja tavoitteet elämässä.

Mitä motivaatiota nuorilla on nykyään tehdä mitään?

Edellinen sukupolvi on jo todistanut, että raha, eli töiden paiskominen henkilökohtaisen elämän kustannuksella, ei ainakaan tuota onnea.

Jos ihmisten ei tarvitsisi käydä töissä, he tekisivät sitä, mitä nykyään tekevät vapaa-ajallaan.

Arvostukset voisivat kuitenkin muuttua, eli yhteisö pitäisi omiensa puolta, auttaisi toisiaan tarvittaessa ilmaiseksi jopa kuten ystävät konsanaan yms. Jos olisi joku mielenkiintoinen tiedeprojekti, niin sitä kehitettäisiin yhdessä. Olisi yhteisiä illanviettoja, keskusteluita, taidetta ja vaikka lemmikkien kanssa retkeilyä puhtaassa luonnossa. Suojeltaisiin luontoa.

Dredex
Jos ihmisten ei tarvitsisi käydä töissä, he tekisivät sitä, mitä nykyään tekevät vapaa-ajallaan.

Arvostukset voisivat kuitenkin muuttua, eli yhteisö pitäisi omiensa puolta, auttaisi toisiaan tarvittaessa ilmaiseksi jopa kuten ystävät konsanaan yms. Jos olisi joku mielenkiintoinen tiedeprojekti, niin sitä kehitettäisiin yhdessä. Olisi yhteisiä illanviettoja, keskusteluita, taidetta ja vaikka lemmikkien kanssa retkeilyä puhtaassa luonnossa. Suojeltaisiin luontoa.
Nykyinen systeemihän ei suinkaan estä tätä.

Ongelma tulee vasta siinä vaiheessa, kun joku on sitä mieltä, että jokin tietty asia vaatii erityistä pohtimista, mutta ei löydäkään kontakteistaan muita, jotka olisivat edes ajatelleet kyseistä asiaa, puhumattakaan siitä, että he haluaisivat tehdä asialle jotain.

Heillä on usein työpaikka ja parisuhde, joka imee kaikki paukut, eikä mitään ylimääräistä turhaa ehdi ajatella.

Taiteet ja luovuus pääsisi oikeaan arvoonsa.

Kapitalismi on kyllä aivan paska juttu taiteen suhteen. Miten voi hinnoitella oman ilmaisun, tunteet ja luovuuden?

Esim. graafikko on nykyään varsinainen taidehuora. Raha ratkaisee loppupelissä mitä teet.

Itsekin olisin mielelläni töissä mainostoimistossa jossa tehtäisiin taidetta omilla ehdoilla.

Nykyäänhän taiteilija ei tule toimeen rahallisesti, ellet sitten maalaa jotain aku ankkoja...

Lisäys:

...Tai suttaa (tussaa) perkelettä hokevia siilejä.

Dredex
Ihmiset ovat ihmisiä. - -"Syy pomojen huonolle käytökselle selvisi - - keräilijäyhteisöissä käyttäydytään samalla tavalla kuin moderneissa sairaaloissa - - sekä keräilijäyhteisöissä että sairaaloissa epäkohtia avoimesti kritisoivia ryhmän jäseniä hyljeksitään. - - " Ennen muinoin vahva yhteishenki on ollut kritiikinkuuntelemista tärkeämpää. Mutta sama meno jatkuu tänä päivänä.

" - - Tutkijat pitivät alkukantaisena käytösmalleina myös sitä, että kokoukset pidetään johtajan huoneessa ja että johtaja jakaa puheenvuorot. Alkukantaista on sekin, että johtaja pönkittää asemaansa sillä, ettei esimerkiksi syö tai kahvittele yhdessä alaistensa kanssa. - - " Eli myös valtarakennelmien tavoittelu on ihmisille alkukantaisesti luonnollista.
Uutinen

Ihminen on geeniensä vanki. Muutos voi lähteä vain sisältä päin. Jos kritisoit, sinua hyljeksitään. Jos muutut itse ja muutat asioita, sinulle avautuu paremmat lähtökohdat.

Tämä tukee myös Zeitgeistin käsitystä siitä, että vanhat organisaatiot pyrkivät säilyttämään itsensä muuttumattomina. Uudet ideat pääsevät esille uusissa organisaatioissa.

Jos ihmisen täytyy tehdä kahdeksan tuntia päivässä töitä selviytyäkseen ja ollakseen hyväksytty osa yhteiskuntaa, jossain on vikaa.

Tässä utopiassa, maailmassa joka ei perustu rahan valtaan täytyisi kuitenkin tehdä töitä, mutta elintaso laskisi varmasti. Päivittänen työaika olisi pienempi, mutta työaika olisi motivoitunutta yhteisen hyvän vuoksi, ihmiskunnan hyvän vuoksi, ei yritysjohtajien.

"Turhaa" työtähän tehdään valtavasti, esim. elokuvassakin mainittu mainosala, sotateollisuus..

Olisitko sinä valmis tekemään "ilmaiseksi" töitä yhteiskunnan eteen? Rauhan ja rakkauden eteen. Uskon, että tällainen yhteiskunta olisi mahdollinen ihmiskunnan kollektiivisen tietoisuuden noustessa. Tietoisuus nousee aina yksi ihminen kerrallaan.. ainoa vaihtoehto on olla itse esimerkki muutoksesta.

would

Olisitko sinä valmis tekemään "ilmaiseksi" töitä yhteiskunnan eteen? Rauhan ja rakkauden eteen. Uskon, että tällainen yhteiskunta olisi mahdollinen ihmiskunnan kollektiivisen tietoisuuden noustessa. Tietoisuus nousee aina yksi ihminen kerrallaan.. ainoa vaihtoehto on olla itse esimerkki muutoksesta.Siinäpä se... Vaikka itse olisitkin valmis muutokseen, jää se tyhjäksi sanojen helinäksi todellisen yhteisyllisyyden puutteen vuoksi. Jos tämäkin keskustelu käytäisiin ulkona nuotion ääressä, tuntuisi se heti konkreettisemmalta. Läheisemmältä.

Mun mielstä nuo zeitgeist filmit ovat tehneet tehtävänsä, paremmin kuin hyvin. Takuulla moni on herännyt tuon ansiosta. Ainut ongelma vaan että miten saada tuollainen asenne ja elämänkatsomus tuonne ulos, kaduille...pois täältä bittiavaruudesta?

Ehkä tuo "kansanliike" antaa avaimen siihen joskus tulevaisuudessa...

would
Olisitko sinä valmis tekemään "ilmaiseksi" töitä yhteiskunnan eteen?

En tekisi ilmaiseksi töitä, koska minun täytyy elääkseni syödä ja asua lämmitetyssä asunnossa. Mielelläni ostan välillä itselleni myös jotain ekstraa.

ronko7eus
Siinäpä se... Vaikka itse olisitkin valmis muutokseen, jää se tyhjäksi sanojen helinäksi todellisen yhteisyllisyyden puutteen vuoksi. Jos tämäkin keskustelu käytäisiin ulkona nuotion ääressä, tuntuisi se heti konkreettisemmalta. Läheisemmältä. - -Niinpä, yhteen kokoontuminen on tärkeää ja myöskin että saa jotain ilmaiseksi eikä vaan ole pelkästään antavana osapuolena. Vaikkapa ystävien kesken voidaan sopia, että yksi käy kalastamassa, toinen siivoaa kämpän sekä laittaa ruuan ja kolmas vaikka pilkkoo puut ja lämmittää saunan. Kaikki antavat jotain, mutta jokainen myös saa palvelua. Rahaa, rahanpyörittäjiä, kauppiaita eikä verottajaa ei tarvita mutta homma vaan toimii. Miten tämä olisi mahdollista yhteiskunnan tasolla?

Muutos on mahdollista vain, jos joku alkaa muuntumaan. Esimerkiksi avoimia ilmaisia ohjelmia on netissä ja ne ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Minun ei tarvitse mennä töihin sen takia, että voisin ostaa ohjelman, jolla kuuntelen musiikkia. WinAmp on ilmainen musiikkiohjelma. (Tosin myös Applen iTunes on ilmainen.) Sitten kun ilmaisilla asioilla alkaa pärjäämään, voi itsekin antaa jonkin pienen panoksen yhteiseen hyvään.

Hyvä alku on yhteisö, joka ajaa näitä asioita. Ihmisiä kiinnostaa tuo yhteisö sitä enemmän, mitä enemmän he siis saavat ilmaisia asioita. Esimerkiksi Zeitgeist 2 on tuote. Se on dokumenttielokuva. Mutta täysin ilmaiseksi katsottavissa. Olemme siis jo saaneet jotakin. Mitä muuta voisimme saada?

Olen
En tekisi ilmaiseksi töitä, koska minun täytyy elääkseni syödä ja asua lämmitetyssä asunnossa. Mielelläni ostan välillä itselleni myös jotain ekstraa.Voimme liittyä tuohon yhteisöön. Kyseinen yhteisö tietenkin elää vielä paljolti rahamaailmassa, joten se ei ole täysin riippumaton. Mutta jos tuo yhteisö pystyisi esimerkiksi antamaan minulle kodin ja ruuan, niin se olisi jo suuren suuri harppaus kohti ilmaista maailmaa. Tällöin olisin valmis ja ennen kaikkea kykenevä edistämään kyseisen yhteisön asioita, koska se vahvistaisi samalla myös omaa asemaani ja hyvinvointiani. Mutta ennen kuin tuohon päästään, tulee ajatusta edistää vaatimattomammalla tasolla. Seurata tilannetta, tukea hankkeita, saada jotain itsellekin, jne...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat