Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006

Kotiimme on tullut ko. lehti jo usean vuosikymmenen ajan. Vielä muutama vuosi sitten sen lukaisi mielellään läpi ja lehdestä usein löytyi jotain kiinnostavaakin. Nykyisellään lehti on pelkkää trendi-pelleilyä ja utopistisia juttuja jostain kuvitteellisesta virtuaalimaailmasta, jossa toimistoasukin on jotain tällaista:

Ruokaohjeet kilpailevat keskenään eksoottisuudesta ja tuote-esittelyissä on yleensä jotain tarpeetonta turhaketta.

Luulisi K-ryhmänkin oivaltavan, että suurin ostovoima on "nuorilla" eläkeläisillä ja vakiintuneilla, jo asuntolainansa maksaneilla perheillä, jotka arvostavat seesteistä elämää ja haluaisivat lehdestä poimia vinkkejä päivittäiseen elämäänsä, eivätkä välttämättä tarvitse neuvoja miten pukeudut toimistossa "tyrmäävän tyylikkäästi" tai opastusta siitä tuovatko toimistossa "piikkarit potkua paltsuun".

Jo edellinen päätoimittaja visioi:

"Eränne toivoo, että ainakin Pirkan toimituksen tärkeimmät henkilöt saataisiin valittua mahdollisimman pian. Muutkin valinnat tehdään syksyn aikana. Päätoimittajaksi nimitetty Kari Silvola aloittaa työt jo 1. lokakuuta.

- Pirkalle haetaan aivan uudenlaista linjaa. Siitä tulee selkeästi ilmavampi ja modernimpi lehti. Ja nyt tietenkin päätoimittajakin tulee ilmaisemaan siihen omat ajatuksensa, Eränne kertoo.
Uudistuksista huolimatta toimitusjohtaja Eränne lupaa, että Pirkan lukijakuntaa ei unohdeta.

Koska Pirkka on kaikkien suomalaisten lehti, niin uudistuskin täytyy tehdä pieteetillä ja lukijakuntaa kunnioittaen, hän sanoo."

Mitäköhän lukijakuntaa Eränne tarkoittaa? Sitäkö, joka uskollisesti astuu vuosi vuoden jälkeen K-kyltin alta "omaan kauppaansa" sisään, vai sitä, joka haaveilee trendikkäästä elämästä, vaikka rahamassin eurot voi laskea sormilla.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Kommentit (7)

En ole Pirkkaa sen jälkeen lukenut kun se lehtenä lopetettiin muutama vuosi sitten. Silloin muistaakseni koko toimitus irtisanottiin ja "brändi" ulkoistettiin mainostoimiston kyhäämäksi läpyskäksi.

Erittäin huonoin tuloksin. Mutta hyvänä esimerkkinä suuripalkkaisen todellisuudesta irrallaan olevan yritysjohdon sekoilusta.
Tästä hölmöilystä ainoa hyötyjä vähittäiskaupassa oli varmaan S-ryhmä, joka maakunnissa on jo lähes monopoliasemassa.

Lapsesta asti minäkin olen Pirkkani lukenut. Melkoinen yllätys sitten olikin aikuisen elämäni varrella kun eräänä vuonna lehteä ei yhtäkkiä enää kuulunutkaan kotiin, vaikka olin plussakortinkin hankkinut. Ihmettelin asiaa lehteen, että eikö osoitteenmuutokseni ole tullut perille tms. ja vastaus oli että lehteä et saa koska plussapisteesi eivät oikeuta siihen.

Kun ei sitten ollut tullut siellä K-kaupassa tarpeeksi kai ravattua.

Nyt olen taas jokusen vuoden lehteä saanut, mutta kyllä sen aika nopeasti läpi selaisee. Sisältö tuo enemmän mieleen mainoskatalogin kuin minkään varsinaisen lehden. Ja vieläkö pierevämmäksi (ilmavammaksi) tuon sitten pitäisi mennä? Huh.

Lehden kohderyhmä on liiaksi naikkosten suuntaan. Mutta käykö mies muka K-kaupassa? Kyllä se on Ässä mikä rulettaa.

Pari viikkoa sitten kävin kaverin kanssa K-kaupassa. Järkytyin hinnoista Ässän hintoihin tottuneena niin rajusti, etten voinut ostaa mitään.

Mulla ei ole Plussaa lompsassa. Pärjään ilman K-kauppoja. Niissähän loppuu rahat kesken, vaikka kuinka olisi banaanit ja joku mehu plussatarjouksessa.

Ässän Yhteishyvä tulee pikaselattua läpi. Toki ässäpropaganda- ja mainoslehtihän se on. Mutta suuntaus on parempi kuin Pirkalla. Mainoksista on oikeasti yritetty tehdä artikkelimaisia ja vähemmän Ässä-linssien läpi nähtäviä.

Pirkan ainut hyvä puoli on hauskat "vinkit". Mutta niitäkin lehdessä vain pari tusinaa. Lehden suuntaushan muuttui rajusti lehden tekijöiden vaihtuessa taannoin.

Niksipirkka:

"Etkö saa pankissa nopeaa palvelua? Vetäiseppä päähäsi sukkahousut niin sinua palvellaan heti ja rahaakin annetaan riippumatta siitä onko tilillä edes katetta!"

"Ei kannata heittää käytettyjä sukkahousuja pois! Vanhoista sukkahousuista saat loistavan kaulakiikun piristämään umpipaskaa elämääsi!"

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat