Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mistähän tuota ihmemetallia saa sellaisen "järjellisen" määrän eli sanotaanko litran-pari? Nämä pari kauppaa myyvät kyllä mutta alkaen noin 3.5 tuhannen litrahinnalla. Se kun painaa 13.5kg/litra..

Sivut

Kommentit (22)

stume618
Menet johonki kerrostaloon, tekeydyt ikkunanpesijäksi ja nappaat jokaisen ikkunasta lämpömittarin parempaan talteen.Ei onnistu. Ulkomittareissa käytetään värjättyä alkoholia, varmaankin etanolia. Kuumemittaritkin ovat pääsääntöisesti jo digitaalisia.

Voi olla jo myöhäistä mutta Apteekit keräili vanhoja elohopeamittareita pois kun digit tulivat. En tiedä miten sutautuvat keräilijäänkään.

Usko, elektroniikasta kullan keräys elohopella on täysin toivotonta. Rikastut enemmän menemällä kesätöihin. Lisäksi käytännössä varma kuolema rokottaa iloa saaduista tuloista...

En mä sillä mitään kullanerottelua ajatellu tehdä. Ite asiassa en oikeastaan mitään muuta kuin vähän leikkiä. Kaataa kuppiin, vähän läträtä ja katsoa mitä kaikkea sen pinnalla kelluu ja sellaista. Nestemäinen metalli on asia joka jokaisen kaltaiseni hullu-neron täytyy nähdä vähintään kerran elämässään. Ei vaan viittis maksaa parista desistä viittäsataa euroa saatika rikkoa jotakin lämpömittareita. Ei edes niitä missä ihan aikuisen oikeasti on elohopeaa. Niitä myydään kyllä alan liikkeissä. Ei näissä prisman mittareissa ole ollut elohopeaa varmaan sitten vietnamin sodan...

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Apteekin mittareissa on edelleen quicksilveriä, niissä saksalaisissa 3 euron.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neonomide
Apteekin mittareissa on edelleen quicksilveriä, niissä saksalaisissa 3 euron.Ei auta. Jos niissä sitä on millilitra-pari niin litrahinta nousee samoihin ihan puhtaana ostetun kanssa.

Tosin, ei niihin leikkeihin tarvita montaa litraa. Varmasti jo noin kymmenen mittarin elohopealla leikkinee tarpeeksi ja jää jopa henkiin(todennäköisesti).

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Liittynyt13.3.2008
Bushmaster
Mistähän tuota ihmemetallia saa sellaisen "järjellisen" määrän eli sanotaanko litran-pari? Nämä pari kauppaa myyvät kyllä mutta alkaen noin 3.5 tuhannen litrahinnalla. Se kun painaa 13.5kg/litra..Haepa elohopean maailmanmarkkinahintaa. Yksi Flask (elohopea myydään täysinä Flaskeina) painaa 36 kiloa. Sellaisen hinta on reilusti alle tuhat dollaria. Jos jotenkin onnistuisit tuomaan Suomeen yhden 36 kilon Flaskin elohopeaa niin kasvattaisit koko maan metallisen elohopean vuotuista tuontimäärää (luokkaa 200 kg) melkein viidenneksellä.

Reagenssiluokkaan puhdistettua elohopeaa saa toki ostaa kalliilla hinnalla. Tässä esimerkki:

http://secure.sciencecompany.com/Mercur ... 388C0.aspx

250 gramman pullon hinta on 52 dollaria eli hinta on 2800 dollaria per litra ( 2000 euroa per litra) plus postikulut. Meneekö tullista läpi onkin sitten ihan eri asia.

Tämäkin saattaa kiinnostaa:

"Komission yksiköiden valmisteluasiakirja - Oheisasiakirja ehdotukseen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi metallisen elohopean viennin kieltämisestä ja turvallisesta varastoinnista - Tiivistelmä {KOM(2006) 636 final SEK(2006) 1369}"
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 370:FI:NOT

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Varsinaisesti mitään kemikaalia puhtaana kemikaalina labra- ja synteesityöhön ja kemikaalina hyllylle laitettavaksi itsessään ei ole kielletty tai rajoitettu. EU rajoittaa kyllä hanakasti teollisuuden kemikaalikäyttöä joka on toisaalta hyvä, ettei tule ihan niin paljoa näitä formaldehydillä kyllästettyjä kerrossänkyjä.

Elohopeaa saa yleisesti senkun tilaa, eri juttu vaan millä hinnalla. EU on rajoitellut elohopean vientiä, ei tuontia. Yksityisenä sen "saa läpi" yhtä lailla, mutta etenkin Y-tunnuksella pari raksia ruutuun ja alvit pöytään riittää. Elohopeaa myyvät myös suomalaiset ja suomalaisten firmojen kautta toimittavat eurooppalaiset firmat joissa litrahinta on samaa luokkaa esimerkkisi kanssa. Varastointia koskevat säädökset vak-roinasta yleensä.

Pitää vissiin katsastaa itse tuo pörssi läpi kun kukaan muu ei sitä viitsi tehdä ( ) jos sieltä tilais firman perustamisen jälkeen pari 76-pounderia hyllylle pyörimään. Saapahan siitäkin revittyä hyvät rahat jos myy ne pihalle pienissä purkeissa

Bushmaster
Ite asiassa en oikeastaan mitään muuta kuin vähän leikkiä. Kaataa kuppiin, vähän läträtä ja katsoa mitä kaikkea sen pinnalla kelluu ja sellaista.

Vaikkei elohopea olekaan kaikkein myrkyllisimmillään alkuaineena, en silti menisi lilluttelemaan sitä avoineisessa astiassa. Elohopeahöyryt kun tekevät höpöä keuhkoille.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Eikai se elohopea sentään mitään ihan tolkutonta myrkkyä ole, vaikkei kovin terveellistä olekaan. Isä-paappa sanoi että ennen wanhaan elohopeaa määrättiin jopa lääkkeeksi joihinkin vaivoihin (sisäisesti). Luonnollisesti lienee aika epätodennäköistä että lääkkeestä oli mitään apua mihinkään, mutta eipä siihen juuri kuollutkaan.

Varmasti on kuitenkin ihan terveellinen idea käsitellä elohopeaa esim. vetokaapissa ja välttää sen suoraa käpälöintiä, en silti näkisi että on syytä ylenpalttiseen vauhkoiluun.

Höyryiltä voinee suojautua kaasunaamarilla? Niitä löytyy nurkista muistaakseni neljä.

Kyllä kai se elohopea aiheuttaa kaikenlaista horkkaa, kihtiä ja angiinaa + polvikivut kaupan päälle, mutta en usko sen tulevan esim. ihon saati kumihanskojen läpi ja vieläpä sekunneissa laskettavan kontaktin aikana. Ja mitäs sitten vaikka sitä pari triljoonasosaa tulisikin, omapyytämää kalaa vetämällä saa miljoonakertaisen laakin sitä itseään suoraan sisuksiinsa.

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007

Ei se elohopea mihinkään höyrysty huonelämpötilassa.

Etsi vanhoja tasasuuntaajia, niissä voi olla hiukan enemmän kuin kuumemittareissa

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

kuningas
Ei se elohopea mihinkään höyrysty huonelämpötilassa.
Kyllä se höyrystyy, elohopeahöyry imeytyy hyvin keuhkoista ja aiheuttaa mm. aivovaurioita.
Hg imeytyy myös ihon läpi, kannattaa ehkä leikkiä jollain terveellisemmillä aineilla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat