Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onko palstalaisilla tietoa siitä, mitä Viestikoelaitos nykyjään tekee.
Onko vallan sellainen laitos, että "vakoilee" kansalaisten viestejä suuntaan taikka sitten toiseen.

Aikoinaan kun olin varusmihenenä Oulun 1. Erillisessä Viestikomppaniassa,
niin tuolloin oli komppanian Yli-Luutnanttina Hannu Hansen-Haug, joka sittemmin
on ollut viestikoelaitoksen päällikkö Everstin ominaisuudessa.

Hansen-Haugia tuollloin kutsuttiin "Hanskiksi". Oli muuten mukava mies ja ei käpistellyt mitenkään silloisia varusmihiään.

Mitä Viestikoelaitokselle tänään mahtaa kuulua. Onko palstalaisilla
tietoa asiasta?

Kommentit (9)

Ehkäpä Viestikoelaitoksen asioista ei kannata juuri julkisuuteen huudella.

Viestikoelaitos (VKoeL) on Suomen Puolustusvoimien tärkein elektronista tiedustelua harjoittava organisaatio. Se on yksi ilmavoimien joukko-osastoista ja sen esikunta sijaitsee Luonetjärven varuskunnassa Tikkakoskella, jossa on myös Ilmavoimien esikunta. Viestikoelaitoksen viestiasemia ja muita toimintoja on sijoitettu eri puolille Suomea, muun muassa Kymenlaaksoon (mahdollisesti Ruotsinpyhtäälle)[1] ja Rovaniemelle[2].

Viestikoelaitoksen budjetti vuonna 1998 oli 51 miljoonaa markkaa (8,6 miljoonaa euroa) ja henkilöstömäärä 189.[3] Vuoden 2004 budjetti oli 12,2 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 125. Viestikoelaitoksen toiminta on muutoin täysin salaista. Puolustusvoimat vakuuttaa, ettei Suomen maaperällä sijaitsevia kohteita tiedustella, mutta se kuitenkin antaa lain mukaista virka-apua muille viranomaisille.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Viestikoelaitos

turnabull
Eipä näy Vietikoelaitos-asia kiinnostavan palstalaisia.

Johtuisiko enemmän siitä, että ko. instanssista ei tiedetä nimeä enempää?

Pertinax
Seuraa 
Viestejä1783
Liittynyt13.9.2006

Vierailija kirjoitti:
Eipä näy Vietikoelaitos-asia kiinnostavan palstalaisia.

Sähkötystaitoisille lukijoille tiedoksi :
R VA

Viime päivinä ollut uutisissa.

NytRiitti
Seuraa 
Viestejä2944
Liittynyt12.9.2012

Sekä läntinen että itäinen naapurimme lienee selvillä ko. laitoksesta paremmin kuin poliittiset päättäjämme, joita varten koko jupakka on kehitetty jonkun eduskuntaan tulevan lain käsittelyä "valmistelemaan".

ekavekara
Seuraa 
Viestejä5902
Liittynyt7.8.2016

Just luin jostain, että viimeksi kun Venäjä teki Open Skies -valvontalennon Suomessa, niin reitti noudatteli melko tarkoin viestikoekeskuksen (salaisia) toimipaikkoja.

Eli kyllä tässä jupakassa on enemmän tunnetta kuin todellista vahinkoa. Valtiovallan edustajia ehkä vituttaa, että kaikkein pyhinpään on päästy käsiksi ja nyt se pitää kostaa Hesarille. Selvittäisivät sen vuotolähteen eivätkä kävisi vapaan ja vastuullisen median kimppuun!

Käyttäjä6011
Seuraa 
Viestejä2
Liittynyt12.1.2018

Melkein viestikoeaseman nurkalla vuosikymmenet asuneena tiedän ettei siellä mitään ihmeelistä tapahdu. Jotain signaaleja kuuntelevat ja ehkä koodeja aukovat. Kylmän sodan aikaan ne kulkivat sinne töihin usein niin että lippalakin lippa osoitti taaksepäin. Se oli hämäystä tiedustelusateenliiteille. Eivät kuvista tienneet oliko ko. henkilö menossa vai

tulossa töihin / töistä viestikoeasemalle!

Kaikkeahan ei kansalaisten tarvitsekaan tietää. Moni ei olisi tiennyt koko paikasta mitään, ellei sitä lehtijuttua olisi ollut. 

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat