Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Rauha,

Yksinkertainen kysymys verkkovirrasta. Kuinka monta amperia on 230v verkkovirrassamme?

Kiitos.

Kommentit (9)

Varmaan sinunkin asuntosi sähkökeskuksesta on tehty käyttöönottopöytäkirja, siitä näkee korkeimman oikosulkuvirran. Amppeerit on jotain nollan ja ko. luvun väliltä.

ps. Harmittavaa jos tämä kysymys on samaa sarjaa generaattori threadisi kanssa, arvelin että ole jo hieman perehtynyt sähköön, ja halusit jo testata miten moottorit/generaattorit toimivat yleensä.

ps2. Jos tämänhetkinen kulutus Suomessa (Fingridin ilmoittama 8450MW) muutettaisiin ampeereiksi 230V tasossa, tulisi siitä vajaa 37 miljoonaa ampeeria. Mikä on taas noin 7 ampeeria jokaista suomalaista kohden. Tosin tänäkin päivänä kulutus vaihtelee 8300-10600MW välillä Tosin ampeereja varmasti jostain saadaan sinunkin tarpeisiin, vaikka venäjän tuontina, käytät kuinka paljon vain haluat sulakkeittesi rajoissa

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Tavallisella 25 A tulppasulakkeella saa jotain 30 A jatkuvasti sen palamatta. Jossain 37 A kohdalla se kestää jonkin sekunnin tai minuutin. Keskikokoisen kerrostalon pääkeskuksessa ollaan yhdellä suuruusluokalla isommissa virtalukemissa. Tavallisista jakelumuuntajista saadaan muutamista sadoista ampeereista (pieniä maaseutumuuntajia) muutamiin tuhansiin...kymmeniin tuhansiin ampeereihin (isompia taajamamuuntajia) ns. oikosulkuvirtaa.

Käyttökelpoisin tieto pienkuluttajalle on tuo, että tavallisesta 25 A sulakkeesta voi hetkellisesti ottaa aika paljon isompaa virtaa. Moni mökki on alamittaisen pääsulakkeen varassa eikä asiasta vuosien vieriessä huomata olevan mitään haittaa. Jatkuva ylikuormittaminen huonontaa kuitenkin johtojen eristeitä, koska jhtojen koko on useimmiten mitoitettu sulakkeen mukaan. Vaan ei tuokaan yleensä tule ilmi. Pelivarat ovat sen verran hyvin mitoitetut näissä jutuissa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6876
Liittynyt8.11.2007
Etsintietoa
Rauha,

Yksinkertainen kysymys verkkovirrasta. Kuinka monta amperia on 230v verkkovirrassamme?

Kiitos.


Jos kytket töpseliisi 2300 W:n lämmittimen, niin lämmittimesi läpi menee 10 A:n virta. 10 A:n sulake kestää siis 2300 VA:n kuorman.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat