Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Luin tosta aamulehdestä, että kanat on viisaita, koska ovat hitaita eivätkä osaa lentää.

Mitenkä on oikeasti osaako kanat arvioida tilannetta.

Esim.
Näkeekö kana kissasta että kissa on lihava eikä jaksa syödä kanaa?

Kommentit (9)

tiäremiäs
Luin tosta aamulehdestä, että kanat on viisaita, ....Kyllä kanat taitaa olla viisaita. Lueskelin juuri Tiede- lehden kysymyspalstalta että kanan kaula nykii sen kävellessä. Näin pää pysyy liikkumattomana maisemaan nähden (huolimattomasti selitettynä)

Maanjäristyksien ja tsunamien havaitsemisessa kanat taitavat olla myös ihmistä parempia.

sinineoni
Onko kanat muka kokonaan lentokyvyttömiä?

Eivät sentään, mutta hyvin huonoja lentäjiä kyllä. Niillä kestää jonkin aikaa päästä siivilleen, eivätkä ne voi vain pyrähtää pois kuten pikkulinnut. Lisäksi lentäminen kuluttaa niillä niin paljon energiaa, että ne joutuvat laskeskelemaan lentoonlähdön kannattavuutta.
Villit kanat elelevät sademetsien pohjakerroksessa, missä maata pitkin juokseva ja hypähtelevä pako lienee hyvinkin tehokkaampi keino kuin kömpelö lento tiheän puuston seassa.
En ole nähnyt asiasta tehtyä tutkimusta, mutta ihmettelisin jos kanat eivät osaisia arvioida tilanteita ja eri pakenemiskeinojen kannattavuutta. Niillähän on myös varsin pitkälle kehittynyt sosiaalinen äly.

kataja

Kyllä kanat taitaa olla viisaita. Lueskelin juuri Tiede- lehden kysymyspalstalta että kanan kaula nykii sen kävellessä. Näin pää pysyy liikkumattomana maisemaan nähden (huolimattomasti selitettynä)

Jep, mutta tämä pätee kaikkiin muihinkin lintuihin. Mahtoikohan kyseinen ominaisuus olla jo pienillä petodinosauruksilla, lintujen esi-isillä?

Kanat ovat tyhmiä siipikarjaeläimiä, jotka ovat ihmisten kattavan huolenpidon seurauksesta kehittyneet avuttomiksi olennoiksi verrattuna villeihin sukulaisiinsa. Sama pätee muuten myös moniin muihinkin karjaeläimiin, jotka kuuluvat olennaisesti monipuolisesti syövän ihmisen ruokavalioon.

Esimerkiksi kyyhkyt pärjäävät huomattavasti pienemmillä aivoillaan eläinten älykkyystesteissä rottia paremmin, tuskin kanatkaan hirveästi siitä jälkeen jää.

mvd
Esimerkiksi kyyhkyt pärjäävät huomattavasti pienemmillä aivoillaan eläinten älykkyystesteissä rottia paremmin, tuskin kanatkaan hirveästi siitä jälkeen jää.

Tiesin kyllä, että kyyhkyt pärjäävät älykkyystesteissä, mutta että rottia paremmin? Onko linkittää lähdettä?
Huh, niin pelottavan fiksuja nuo omat rottatyttöni ovat, etten halua ajatellakaan kadulla kulkevien pulujen olevan niitä terävämpiä.

Poison dart frog
Kanat ovat tyhmiä siipikarjaeläimiä, jotka ovat ihmisten kattavan huolenpidon seurauksesta kehittyneet avuttomiksi olennoiksi verrattuna villeihin sukulaisiinsa.

Tuskinpa ne enää luonnossa pärjäisivät, mutta eivät ne silti ole ehtineet aivojaan kokonaan surkastuttaa.

Mun äiti piti kanalaa kun olin pieni.
Meillä oli Leghorneja, niitä valkoisia. Niitten siivet typistettiin tipuina. Mun isä hommas meille jostakin hautomakoneen saunakamariin.. *huh*, siinä sitä oli souvia kun lämpöhälyttimen kautta keittiön ikkunaan kiinnitetty hälytyskello pärisi ja jompikumpi vanhemmista säntäsi saunalle pihan poikki.. (yötä päivää)..

Viisaitako kanat. Toki mutta ei niinkuin ihmiset. Kanamaisesti ja tietenkin käytös orjamaista. En tiä millainen olis sellainen kana joka olis elänyt villinä, mutta en mä osaa sitäkään kuvitella millainen olis ihminen, joka olis elänyt villinä? Että millai viisaa ja mitä loppujenlopuksi on villeys? Hallittua olemista vaiko rasavilleyttä? Kanala kanat osaa olla joskus rasavillejä. Kyllä ne osaa hauskaakin pitää. Meillä ne ainakin nautti kun ne sai tepastella pitkin pihoja välillä.
Mutta oli meillä kerran ihan hullu kukko.
Ensinnäkin se hautoi. Toiseksi se kävi kerran kanahaukan kimppuun. Oli paljon pienempi ja heiveröisempi mutta olipahan vaan niin kukkoa tunkiolla että kait ihan vaan kanoilleen näyttääkseen vaaransi henkensä. Tyypillinen uros. Kanat oli varovaisempia ja siten viisaampia.

Lis..
Ei maar. Kukkohan suojeli naisiaan ja auttoi hautomisessa.
Viisas oli kukkokin!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat