Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tiede-lehden etusivulla kerrotaan Nobel-voittajista, joista yksi teki tärkeän oivalluksen, hän keksi yhteyden papilloomaviruksen ja kohdunkaulan syövän välillä. Virukseen on myös kehitetty rokote, jota ei vielä toistaiseksi ole otettu Suomen rokotusohjelmaan. Ymmärtääkseni( ?) rokote suojaa tosin vain niitä, jotka eivät ennestään ole viruksen kantajia, joten rokotteeseen liittyvä mainonta on hämmentävää. Yleisesti väitetään, että suurin osa aikuisväestöstä, ainakin 20-70 -vuotiaista naisista olisi papilloomaviruksen kantajia, silti mainoksissa poseeraa tuohon ikäryhmään kuuluvia, nelikymppisiäkin naisia. Onko heille enää mitään hyötyä rokottamisesta?

Myös tuossakin Tiede -lehden nettiartikkelissa puhutaan HPV-viruksesta sukupuolitautina, kuitenkin virus voi tarttua muillakin tavoin kuin seksistä. Miten sitten HPV-virusta löytyy toisinaan neitsyiltä ja kuinka melkein 80 prosenttia suomalaisista voisi olla tämän viruksen kantajia, jos seksi olisi ainut tartuntapa?

HPV -viruksesta on tehty tutkimuksia, jotka osoittavat, että tartuntapoja on muitakin.

http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html ... 006/type=1

HPV -virus voi siis tarttua myös syljen ja käsien välityksellä.

Voisiko näin ollen myös huonolla tuurilla tavallisesta suudelmasta saada HPV-tartunnan?

Sivut

Kommentit (47)

väläys
Yleisesti väitetään, että suurin osa aikuisväestöstä, ainakin 20-70 -vuotiaista naisista olisi papilloomaviruksen kantajia, silti mainoksissa poseeraa tuohon ikäryhmään kuuluvia, nelikymppisiäkin naisia. Onko heille enää mitään hyötyä rokottamisesta?

....

HPV -virus voi siis tarttua myös syljen ja käsien välityksellä.

Voisiko näin ollen myös huonolla tuurilla tavallisesta suudelmasta saada HPV-tartunnan?
Viruksen saaneilla yhden tutkimuksen mukaan rokote on lisännyt kohdunkaulansyövän esiintymistä.

Rokottamisesta on toki hyötyä ainakin osakkeenomistajille ja sidosryhmille kuten esim. asiantuntijaryhmissä oleville suomalaislääkäreille jotka rokotusta suosittavat ja jotka raportoivat saaneensa taloudellista korvausta lääkeyhtiöiltä. Näitä on enemmistö esim. Suomen syöpäjärjestöjen ja gynekologiyhdistyksen asiantuntijaryhmmän jäsenistä.

Mainoksissa tuo vanhempi ikäryhmä näyttää olevan lähinnä siinä tarkoituksessa, että heitä kositaan hankkimaan rokote tyttärillensä. Sinänsä korutonta kieltään suomalaisista lääkeviranomaisista kertova asia, että tuollaisia mainoksia yleensä esitetään, onhan väestölle suuntautuva rokotemainonta kiellettyä sekä Suomen laissa että EU-direktiivissä.

Ai niin, suomalaistutkimuksen mukaan lasten ja vauvojen HPV-infektiot ovat varsin yleisiä, kts. esim. http://www.rokotusinfo.fi/rokotteet/hpv_html ja sieltä Hilary Butlerin artikkeli.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaa ... %E4/120515

Nyt Nobel -komiteaa epäillään korruptiosta, koska palkinnosta oli päättämässä lääketeollisuusjätti Astra Zenecan hallituksen jäsen, ja yritys omistaa patentit HPV -virusrokotteisiin. Lääkeyhtiö myös sponsoroi Nobel -säätiön media ja -internet -toiminnoista vastaavia yrityksiä.

Näiden taloudellisten kytkösten lisäksi epäillään myöskin luonnotieteen Nobeleista päättäneiden ottaneen vastaan lahjuksen, koska heidät oli maksettu ilmaismatkoille.

Olikohan tämä HPV se minkä voi kuulema saada periaatteessa vaikka saunan lauteilta (ilmeisesti jos sattuu istumaan paljaalla takalistolla haarat tarpeeksi levällään, jota ei tietenkään kukaan järkevä nainen harrasta...)?

Mutta jos sen tosiaan syljestäkin saa... Kerrankin jotain iloa siitä etten ole koskaan pitänyt pussailusta (juuri sen helvetin kuolan takia). [size=50:2ajjeqrh](Tiedän etten ole saanut, koska jokin aika sitten testattiin kaikki mahdolliset taudit paitsi HIV.)[/size:2ajjeqrh]

http://www.yths.fi/netcomm/viewarticle. ... x=A&page=1

YTHS:n mukaan HPV voi tarttua joskus harvoin myös saunan lauteilta. HPV -viruksia on eri tyyppejä, joista osa aiheuttaa kohdunkaulan syöpää.

Kahdeksan kymmenestä ihmisestä on tuon artikkelin mukaan saanut joskus elämässään papilloomavirustartunnan, joten viruksella täytyy olla useampia tarttumisteitä. Ei pelkästään seksistä tarttuva tauti voisi olla noin yleinen. Useimmat eivät tiedä tartunnastaan, vaan ovat oireettomia kantajia.

E-pillereiden on sanottu olevan kohdunkaulan syövän riskitekijä. Luulin että se tarkoittaisi sitä, että e-pillereiden syöjät käyttäisivät muita harvemmin kondomia, mutta ilmeisesti e-pillerit voivat olla myös itsenäinen riskitekijä.
Yllättävä tieto.

http://www.terveysportti.fi/terveysport ... i=shl00069

Estrogeeni lisää syöpäriskiä?
On esitetty, että estrogeeni ja/tai progesteroni saattavat lisätä kohdunkaulan syövän riskiä. Vaikutuksen arvellaan liittyvän HPV:n onkogeenien aktivaatioon. Tutkimustulokset ovat kuitenkin olleet ristiriitaisia, ja pitävää näyttöä e-pillereiden tai hormonikorvaushoidon pitkäaikaisvaikutuksista ei ole. Tutkimuksessani ilmeni, etteivät estrogeeni tai progesteroni lisää HPV-tyypin 16 onkogeenien luentaa soluviljelyolosuhteissa, mutta nämä hormonit lisäsivät solujen kasvua ja vähensivät itseohjattua solukuolemaa, apoptoosia. Tämä saattaa olla myös soluspesifinen vaikutus, joka voi selittää ristiriitaiset tutkimustulokset.

Seurannut:

Viruksen saaneilla yhden tutkimuksen mukaan rokote on lisännyt kohdunkaulansyövän esiintymistä.Kyllä, näin FDA:n kerrotaan raportoineen:

http://www.msnbc.msn.com/id/13206572

The vaccine may not protect people already infected and may increase their risk of the kind of lesions that can lead to cervical cancer, the FDA has said.

Linkkiä tuohon alkuperäiseen FDA:n raporttiin en googlaamalla löytänyt.

http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/ ... 319502.ece

Kolumbian yliopisto arvosteli lääkeyhtiö Merckia siitä, että se rahoitti kolmea lääkärijärjestöä, jotta ne järjestäisivät Gardasilia käsittelevää koulutusta. Kolumbian tutkijoiden mukaan koulutus on ollut yksipuolista.

- Luulen, että tässä on markkinoinnin ja lääketiedon jakamisen ero hämärtynyt, sanoo tutkija Sheila Rothman uutispalvelu FirstWordissa.

Gardasilin on raportoitu aiheuttaneen vakavia haittatapahtumia maailmalla, mutta syitä miksi tämä rokote on ollut ongelmallinen, ei ole kerrottu/tiedossa.

Onko tässä rokotteessa kyse jostain uudesta DNA-tekniikasta? Tietääkö joku?

http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m ... D_GARDASIL

1 Ihmisen papilloomavirus = HPV.
2 L1-proteiini viruksen kaltaisessa hiukkasmuodossa valmistettu hiivasoluissa (Saccharomyces cerevisiae CANADE 3C-5 (Strain1895)) rekombinantti-DNA-tekniikalla.
3 adsorboitu amorfiseen alumiinihydroksifosfaattisulfaattiadjuvanttiin (225 mikrogrammaa Al).

Tällaista DNA-tekniikkaa ei kuitenkaan liene vielä käytössä?
http://www.bioteknologia.info/uutiset/b ... tuoimalla/

"Olikohan tämä HPV se minkä voi kuulema saada periaatteessa vaikka saunan lauteilta."

Virusta ei voi saada saunan lauteilta, mutta bakteerin voi...

Hans Lankar
"Olikohan tämä HPV se minkä voi kuulema saada periaatteessa vaikka saunan lauteilta."

Virusta ei voi saada saunan lauteilta, mutta bakteerin voi...
Valitettavasti se että kyseessä on virus tuskin auttaa asiassa. Tarvitaan limakalvokontakti ja poks:

http://www.suojaudu.fi/?id=253

Ihmisen papilloomavirus (HPV) tarttuu seksuaalisessa kanssakäymisessä. Virus voi kuitenkin siirtyä elimistöön ihon, suun, sukupuolielinten ja peräaukon limakalvoilta, nielusta ja jopa silmien limakalvoilta.

HPV-tartuntaa edistää iho- tai limakalvovaurio, joka on yleensä hyvin pieni ja voi syntyä esimerkiksi yhdynnässä. HPV-infektio voi parantua, jäädä piileväksi tai edetä taudiksi.

Vaikka merkittävä osa väestöstä altistuu papilloomaviruksille, läheskään kaikille virus ei aiheuta näkyviä oireita. Miehillä genitaalialueen HPV-infektio aiheuttaa harvemmin näkyviä oireita, ja täten he voivat levittää virusta tietämättään.

MUTTA sitä en tiedä voivatko virukset pysyä hengissä saunan kuumuudessa. Varmuuden vuoksi kuitenkin lienee itsekunkin syytä käyttää peflettiä vieraissa saunoissa ja välttää genitaaliensa hinkkaamista lauteisiin.

En minä tätä saunaa itse keksinyt. Jäänyt jostain korvan taakse.

Qadesha:

En minä tätä saunaa itse keksinyt. Jäänyt jostain korvan taakse.
Se oli YTHS:n linkissä:

Osa papilloomaviruksista aiheuttaa syyliä sormiin ja jalkapohjiin, ja noin parikymmentä virustyyppiä viihtyy sukuelinten limakalvoilla ja tarttuu helposti sukupuoliyhteydessä, joskus ehkä sormienkin välityksellä. Joskus harvoin voi ulkosynnyttimiin tulla syyliä saunan lauteiden tai vastaavien alustojen kautta.

Ok.

Itse katsonkin aina visusti taloyhtiön saunassa että pefletti tulee joka kerta samoin päin. (Olen kirjoittanut alapintaan nimeni, jotta erotan mikä puoli on mikäkin, muovilätyskästä kun kyse.) Ja pidän aina myös sandaaleita saunareissulla koko ajan.

Advocatus Diaboli:

Kuinka monta tapausta on lopulta osoitettu johtuneen rokotteesta?Hyvä kysymys, johon kukaan ei taida tietää vastausta. USA:ssa on ainakin kolme erilaista järjestelmää, jotka kirjaavat rokotteiden haittatapahtumia. Yksi niistä on VAERS, joka kerää alustavasti kaiken tiedon rokotteista. Järjestelmän on tarkoitus olla varhainen varoitusjärjestelmä, tarkemmat tutkimukset tehdään myöhemmin. VAERS on raportoinut 43 kuolemantapausta, joista 26 on varmistettu, 9 yhä tutkinnan alaisuudessa ja 8 jäi vahvistamatta, kun henkilötietoja ei saatu. Mitään tiettyä kuolemiin johtanutta kuviota ei löytynyt, yhteistä oli kuoleman seuranneen lyhyen ajan kuluessa rokotteen saamisesta. Osa heistä oli perusterveitä uutisten mukaan.

http://www.cdc.gov/vaccinesafety/vaers/gardasil.htm

Deaths

As of June 1, 2009, there have been 43 U.S. reports of death among females who have received the vaccine. Twenty six of these reports have been confirmed, 9 are still under investigation, and 8 remain unconfirmed due to no identifiable patient information in the report such as a name and contact information to confirm the report. Confirmed reports are those that scientists have followed up on and have verified the claim. In the 26 reports confirmed, there was no unusual pattern or clustering to the deaths that would suggest that they were caused by the vaccine.

Tavallisiksi haitoiksi on mainittu mm. pahoinvointi ja pyörtyminen, HPV -rokotteen jälkeen suositellaan 15 minuutin tarkkailua. On myös raportoitu veritulppia harvinaisena haittavaikutuksena.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat